Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Paxville bude Xeon DP a to ještě letos

Xeon logo staré

Fakt, že bychom se s dvoujádrovým serverovým procesorem s kódovým jménem Paxville měli setkat ještě letos, jsme zmiňovali necelý měsíc nazpět. Co je však poněkud překvapující: Samotná firma Intel o něm nyní hovoří jako o „Paxville DP“.


Pokud si prohlédnete několik našich starších článků, např. povídání o dvoujádrových procesorech, kde je krásně vidět, jaký procesor půjde do kterého segmentu, případně povídání o modelovém číslování nebo nejnovější informaci o konkrétních modelových číslech jádra Paxville, pak vám jistě došlo, že se doposud o tomto procesoru hovořilo jako o Xeonu MP, a ty jsou určeny do až osmiprocesorových systémů. Jako dvoujádrový Xeon DP (určen do max. dvouprocesorových systémů) byl doposud plánován procesor s kódovým jménem Dempsey, který byl spolu s dalšími předváděn na jarním IDF.

Nakonec pár drobností: Paxville bude vybaven technologií XD, DBS (Demand Based Switching) pro šetření energií a HyperThreading, takže zvládne zpracovávat 4 softwarová vlákna naráz. Mimo něj se má do konce roku na trhu objevit i dvoujádrové Itanium, což by mělo být Montecito s až 24 MB L3 cache.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Paxville bude Xeon DP a to ještě letos

Úterý, 16 Srpen 2005 - 12:03 | Anonym | nj, tak je pro tento procák jasný nový český...
Úterý, 16 Srpen 2005 - 11:15 | Anonym | Ved som vravel, ze bude Paxville DP a Paxville MP...

Zobrazit diskusi