Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Philips ukončuje sw podporu TV z let 2009 / 2010

článek o EET nebude?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Stahni si appku: http://www.bonzacka.cz/

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Aplikace je podvod. Kde to můžu nabonzovat?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Citace zápatí:
Projekt Bonzačka vznikl za podpory EU, Min.fi.ČR a holdingu Agrofred

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel články o EET jsou z 99,9% politické výkaly a kálení lejn mezi jeho zastánci i odpůrci. Je toho dost v televizi i na všech webech. Naopak čistě technický článek o EET nenajdete téměř nikde, takže jsem pro pokud by byl takto napsán. Diskuze by byla opět jedno velké zpolititované lejno, ale tu bych číst nemusel

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

nemyslel jsem smysl EET, ale nějaké technické podmínky, přípomínky, jak to zefektivnit, jaké programy na to použít apod...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U tehle generace Philipsu je to fakt jedno, strasne by me zajimalo jestli ty "sitove" funkcen nekdo pouziva. Mozna tak 1% majitelu? :) Tohle jeste nebyly "smart" TV, jen nacpanych par dost nepouzitelnych a zbytecnych sitovych kravin, kdyz uz jsme tam teda nacpali RJ45... Mam neco z cca. teto generace (asi o chlup novejsi),- taky to jeste neni "smart TV" v dnesnim slova smyslu. A zkusil jsem to jednou - poprve a naposled pri prvotni instalaci, pokrcil rameny a vic na to nesahl. Uprimne, i dnesni "smart" TV - myslite ze to lidi pouzivaji?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ludia to pouzivaju ale len velmi malu cast(odhadom tak 10-20% funkcii). Stacili by im aj hlupe TV ale tam zasa vyrobcovia "zabudli" dat zakladne funkcie a tak clovek casto musi kupit smart TV aj ked nechce/nepotrebuje.

Osobne mam dvojrocny Sony a jedine, co vyuzivam je youtube aplikacia. Zvysok ma nezaujima alebo je nepouzitelny na TV.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jo a u nás bude za pár let přechod na DV-T2 to bude řevu.

Osobně nemam vůbec rád smart TV. TV má mít především dobrou obrazovku, dostatek vstupů, ideálně i výstupů (audio optika apod), Tuner (DVB-T + DVB-C), a to jest vše. Samrt funkce nemaj moc smysl protože HW zastarává, přijdou nové nepodporované kodeky, atd. K tom uje lepší (když to člověk chce používat) miniaturní krabička co to obstará a ta se za pár let vymění a TV zůstává.

Opřímně řečeno se divim, 7 let SW podpory je dost hodně.

Líbí se mi jak to dělá třeba Americké Vizio, ti už do TV nedávaj nic, tuner a smar funkce jsou na přídavnyam panelu kterej si člověk ani nemusí koupit. TV je čistě obrazovka.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To ano, ale je to jako v pc světě kde se mají své místo pc v monitoru. Také je to pro technicky zdatnější nepraktické a skoro nic v tom nejde jednoduše vyměnit, ale je to zaměřeno na lidi co po tom mají zájem a kupují to jako třeba nový sendvičovač... Takže myslím že u těchto smart-tv to asi málokoho pálí. A firmy to vědí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam Philips s Androidom a z appiek pouzivam TV, Youtube a nejaky defaultny prehravac medii ktory vie DLNA. Viac som asi ani nikdy nemala spustene.

Ale aj ked vyprsi aktualnost firmware alebo OS u tychto televizorov, nebude to mozne dalej pouzivat ako "blbe zobrazovadlo"? Ked sa tam pripoji novy pocitac alebo stick, prepne na "HDMI 1" a necha neveky tak?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano jistě, ale proč tam ty funknce mít vevnitř by default když stačí připojit externí Android krabičku která po zastarání půjde vyměnit. Přespříliš složitá alektonika akorát zvedá poruchopvost, šanci na bugy ve FW a hlavně zvedá inputlag což bejvá velká bolest.Dejte mi Obrazovku s kvalitnim panelem, dobrými vstupy, a nulovym inputlagem. Pokud budu chtít smart nebo i samotnej tuner, prostě to k tomu připojim.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby můj nový televizor uměl SMB/CIFS přístup do LAN, nepotřeboval bych krabičku s LibreELEC za další dva tisíce jen kvůli tomu - všechno ostatní zvládne sám. Bůhvíproč se této základní funkčnosti výrobci vyhýbají jako čert kříži. DLNA je pašmejd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sambu umi Panasoniky. Proto jsem taky jeden koupil a funguje to.

Bohuzel Panasonic zase neumi prehrat vsechny x264 filmy a nekdy je problem s vyberem titulku. Ale samba funguje OK, vse je jak ma byt.

IMHO jsem take pro iddeleni elktroniky od obrozovky - myslim, ze aspon Samsung u nekterych modelu to tak ma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na inputlag to nemá žádný vliv. Signálový procesor a CPU pro smart TV jsou dvě rozdílné věci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mam podobne starou TV od Samsungu (E series). Youtube umrel uz pred delsi dobou, zbytek aplikaci mel za tech X let maximalne par hodin pouziti. Jedine co se pouziva za "SMART funkce" (a to zase hodne) je prehravani filmu/serialu z NFS mountu (televizi jsem si hacknul pomoci SamyGO, protoze DLNA mi nejak neprirostlo kvuli nedostatkum k srdci a Samba/CIFS je v porovnani s NFS o mnoho pomalejsi). Jedine, co my chybi, je nepodpora Miracastu a casem nutnost resit H.265.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Problem je ten,ze smart funkcie su na tvrdo zadratovane do TV. Ak by to bol modul alebo externy box, tak sa nic nedeje. Uzatvorenost/otvorenost tu nehra velku rolu, lebo po case by tie smart funkcie tak ci tak nezvladal HW.
Bohuzial aj dnesne TV su takto zadratovane a vyrobcom TV uz musi byt davno jasne, ze pro tak burlivom vyvoji je toto riesenie "maly" podvod na zakaznika.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Stačí Android "klíčenka" do HDMI/USB (napájení) a máte smart funkcí hromadu. Cena pár stovek a použitelnost diametrálně odlišná od proprietálního řešení. U TV jde snad hlavně o kvalitu obrazu a ne o něco jiného ... ovšem to drtivá většina lidí nějak nepobírá - alespoň mě to tak přijde (super duper SMART UHD za 10k ... no nekupte to :-) ).

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem si koupil tohle
http://www.ebay.com/itm/NEXBOX-A95X-Android-6-0-S905-Quad-Core-HD-Smart-...
a jsem nadmíru spokojenej. Přehrálo mi to všechno kromě některých h.265 (od stejné grupy, takže to je asi spíš tím releasem). Přijímá to přes hdmi povely z televize, takže se to dá pěkně ovládat ovladačem od televize. Za ty prachy :D Jediná nevýhoda je mizerná wifi, je potřeba kabel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky za tip, právě jsem ho také zakoupil. Snad bude fungovat jak má a když ne, tak vzhledem k ceně mě to mrzet nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Televizi z teto doby mam, beha porad stejne. UTP kabel jsem odpojil uz asi pred 4 rokama (mozna to bude dele) co se zjevila moznost OpenElec, nejdrive x86 pozdeji na RSP. HDMI-CEC televize umi, takze na ovladani neni treba zadny specialni ovladac. Asi rok v ni mam pripojenu i chromecast a naprosta spokojenost. Jen doufam ze nekdo udela maly z USB napajeny DVB-T2 "settopbox" s podporou HDMI-CEC

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já ze své televize před pár měsíci odpojil krom UTP kabelu i anténu :) Přesněji po stěhování jsem ji zatím nepřipojil a shledávám, že mi to nijak nevadí. Připojeno zůstává duo RaspberryPi a Chromecast.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vykaslat se na TV a poridit si monitor. Pokud nesledujete televizni programy, tak aspon muzete prestat platit vypalne a co se tyka smart funkci, tak ty mam v pocitaci. Velky 42" monitor je pripojen klasicky pres HDMI. (Samozrejme dnes bych poridil 4K a pripojil pres DP, ale zatim si vystacim i se starou fullHD.)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vidím to stejně. Ale pak mě napadlo ještě něco lepšího - poplatky se platí ze zařízení schopných příjmu, bez ohledu na to, jestli reálně přijímám nebo ne. Když tedy počkám na vypnutí posledního DVB-T vysílače a pořídím třeba od rodičů jetou FHD televizi, tak na mě taky nemůžou a bude to za hubičku :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To spíš hloupý televizor, než monitor. Ale většina monitorů nemá na filmy tak kvalitní obraz, jako televize.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam tuto TV, youtube nejde dávno ostatne nemalo podla mna zmysel.

Všetko rieši chromecast.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A proto milé děti má televize sloužit jenom jako velké zobrazovadlo. Výrobci si prostě řekli, že tam stačí cyklus jako u konzolí. Čau.
Doufám, že se nějaký frajer z toho poučí a jednou udělá levnou obrazovku, která bude mít akorát HDMI dva vstupy a bude komplet bez tuneru a všech těchhle zbytečností. Rád si od něj k tomu koupím třeba setopbox nebo nějaký přehrávač.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prostě se po pár letech toho zobrazovadla dočkáte, tak o co jde? Procesor by tam na ovládání stejně být musel a těch pár megabajtů flešky na software navíc už tolik nestojí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no jo, ale proč za to platit víc?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přídavné škatulky nakonec stejně vyjdou dráž. Protože nejvíc nestojí elektronika, ale právě ty škatulky a kabely a zdroje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jo, ale když chci konkrétní úpravu, tak ji stejně koupím. Ale to neznamená, že bych měl zbytečně kupovat i pitomosti v obrazovce, které nevyužiju.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je mi hluboce líto, že na takto odborném webu nevidím nejen od diskutérů, ale především od autora ten nejdůležitější poznatek. Teoreticky ANO - Philips může ukončovat softwarovou podporu televizí s jeho logem, nicméně vzhledem k faktu, že už dloooooouhá léta nic jako televize Philips neexistuje, pak tato firma ukončuje maximálně softwarovou podporu televizí FUNAI jež pouze nesou její logo.
Nechci pitvat takové ty známé blbosti jako že třeba krabice s logem Dell obsahuje CPU Intel, MB MSI, RAM Samsung, HDD WD... (což je ve finále samozřejmě důležitější než logo Dell na samolepce), ale to že se Philips už léta věnuje jinému segmentu (zjistěte si mistře Ježku) a své logo lepené na kryty od TV FUNAIe jen pronajímá byste měl vědět, když už o tom píšete... že ???

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že se jedná o 7 let staré modely a k převodu pobočky došlo tak před 5 roky (a ne na Funai), tak jde ještě o modely Philips.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne-ek :))) Mám doma jako rezervní telku 32´model kupovaný v roce 2008 s kdysi populárním ambient osvětlením a ... překvapení ! Pod nánosy samolepkového balastu se člověk dozvídá, že "designet by" Philips vyrobil Funai ;)))
Ale tak chápu, že je to identická logika, podle níž by si jablíčkáři holt museli přiznat smutnou pravdu - že po kapsách tahají telefony Foxconn :)))))))))))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ja nechci nic rikat, ale pro me skutecna novinarska prace je o zjistovani vedlejsich veci. to ze tady reknete ze philips je nejhorsi ze zariznul podporu teloevizim ktery jsou x y let stary. me toteda moc nesere, ale ja bch predpokladal v takovymclanku, aby se autor trochu pochlapéil a rekl kolik let kazdy znamy vyroíbce zhruba dava podporu televizim. jako 5 a vice ůet je podle me hezky cislo. zajimalo by me jestli znamenjsi znacky maj vubec alespon ty dva roky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No a co, televizor nikoho nezaujima. Vyhodene peniaze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je ale překvapení. My máme TV se štítkem Philips z října 2013 ...
http://www.philips.cz/c-p/32PFL4508H_12/4000-series-ultratenky-3d-led-te...
Od uvedení toho modelu byly tuším vydány 3 nové firmwary, které problémy TV nevyřešily, naopak mám pocit, že těch problémů ještě přibylo, například nechutně pomalý start. Poslední FW byl vydán téměř před dvěma lety. Jejich podpora stojí totálně za HOVNO!

Pokud jde o problémy, tak "program info" do teď neumí českou diakritiku, ale veškerá menu ano. Televize se někdy samovolně zapíná (asi 3x se i samovolně vypla) a při zapnutí se občas stane, že se spustí jako "stroboskop" (blikající obdélníkové světlé plochy). Doufal jsem, že to bude nový FW řešit, nic z toho se nestalo. Když jsem psal na podporu, žádné odezvy jsem se nedočkal. Bohužel jsem TV nevyreklamoval, protože ty problémy nebyly až tak zásadní, nicméně jsou otravné. Také jsem marně doufal ke změnu k lepšímu s novým FW, která nikdy nepřišla a nejspíš ani nepřijde ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ked som pozeral na stranke Philipsu, tak bolo vydanych 13 aktualizacii.Posledna aktualizacia bola vydana pred necelym rokom.
Tebou popisovane problemy boli jednoznacne na reklamaciu. Taketo zavazne problemy su neprehliadnutelne a boli by opravovane v prvych firmweroch.
K tej podpore. Neviem,ci som zazil nejaku, ktora by fungovala/reagovala podla mojich predstav. Skusenosti v tomto smere mam bohate. Ak chces naozaj nieco vyriesit, tak je potrebne byt otravny a nevzdat sa. Ak ti neodpovedali, tak s velkou pravdepodobnostou tvoj dotaz k nim ani nedorazil (stava sa). Ak dorazi, tak je potrebne prekonat 1st level podporu, ktora nic nevie a dava rady, ktore najdes v manualy a su uplne od veci. Ako keby ani necitali tvoj dotaz. Ak si torchu vytrvaly, tak sa dopracujes na niekoho kompetentnejsieho. Vysledok je stale neisty a uspesnost, ze tvoj problem budu aj riesit je tak 50/50. Vitaj vo svete podpory zakaznika.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty smart nesmysly snad nikdo soudny nepouziva, takze je to fuck ..... ale kopnuti si do majoritniho (ktery vyrobce to jeste pouziva?) androidu na konci clanku z hlediska dlouhodobe podpory a vyvoje (LOL), to je spis podobne mne a ne Jezkovi:o) Ikdyz po tom jeho vystrizliveni z androidu a sepsani toho clanku o tom, jaka je to sracka, to i chapu ..... uz asi android neni linux:o)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Součástí SmartTV je ale i HbbTV, což dost lidí využije. Takže jedno to není.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Byl bych v klidu, to problem nebude. Tahle generace "Smart TV" HbbTV neumela

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to je pravda, tyto modely ještě HbbTV neměly, první generace, u které se objevil, byla podle mých informací u modelů z roku 2011.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tahle generace ne, ale BTJ tady obecně trollí o nesmyslnosti smart TV.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.