Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pirátění her je na ústupu, tvrdí šéf PC Gaming Alliance

Trochu mimo téma - NERV navrhuje zrušit výpalné (poslední odstavec):
http://ekonomika.ihned.cz/c1-50543850-nerv-stat-zamestnance-nepreplaci-o...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Schválně, jestli se toho posranci chytnou. Tipnul bych si, že ne. A další by mohly jít poplatky za rozhlas a televizi :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vždy ide o cenu a potom o obsah, čo za tú cenu dostanem.
No to by mali vždy myslieť pri predaji hry, aby platiaci zákazník bol naozaj tým, ktorý za svoje peniaze dostane adekvátny obsah.

Inak som názoru, že pirátstvo ako také pomohlo (s rozmachom internet) znížiť ceny pre konečného spotrebiteľa.

Mám doma zopár exkluzivít z rokov 1995+ a vtedy nebol problém za hru zaplatiť aj 2000 korún. Teraz sa dá vo výpredaji alebo v akcii kúpiť 1-2 roky "stará" hra už aj od 10€. Takže s časti to beriem ako posun správnym smerom.

Už len keby toho času na hranie bolo viac ako kedysi ;-)))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jde o cenu a o dostupnost. Když je hra na Steamu v akci za 5€ a mám ji staženou doma za hodinku, těžko budu "za ty prachy" hledat nějaký torrent, crack, návod na rozjetí, patch, crack na patch... Prostě 3x klik, udělám si ve volné chvilce steak a můžu hrát. O tom, že standardně "ve starém modelu" bych měl jít do obchodu a dát za hru 800 ani mluvit nebudu...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim, navic Steam ma tu vyhodu,ze muzu hrat kde chci. Pendluju mezi dvema mistama, a nemusim sebou tahat cedecka.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo, protože stáhnout a vypálit tehdy hru načerno vyšlo stejně draho jako koupit originál.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za co mínusy? Pamatuju si jak mi kolega vyprávěl, že se museli složit aby měli tisíc korun na vypálení CDčka a bylo to kolem roku 1995...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak to kolega tak trochu přeháněl, zlatý Kodaky stávaly kolem roku 1995 nějakých 200-300 Kč.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja mam tiez jednu alebo dve hry z obdobia ked stala originalka 2000 +- a uz vtedy sa predavali noname media za 10sk a medzi ludmi kolovali velke zoznami s hrami a kontaktom na cloveka co to za 10-20 sk vypalil.
v obdobi ked bola jedna napalovacka na 100 ludi, tak sice tie kodaky fakt neboli lacne(ja si pamatam 100-200 sk), ale vtedy frcali hlavne ripi, takze sa na cd tych hier vmestilo niekolko ;)
take sa minusom necuduj, lebo to co si napisal je uplne mimo reality.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ty stare casy si dobre pamatuju, kdy jsme tahali hry z holandska napred na disketach a pozdeji na revolucnich CD :o)

mechanika HP 80tis a media kolem 500 :o) to byli casy ;-) to byval business ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

koupim od vas vsechny eura za cenu usd+20% staci napsat cislo uctu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pirátění her je na ústupu možná i proto, že dnešní hry kolikrát už nestojí ani za to, aby je člověk stáhnul.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlas, ročně vychází jedna až tři opravdu dobré hry a toto se děje s železnou pravidelností už několik desítek let. Staré dobré časy, kdy bylo dobrých her jak smetí, nikdy nebyly, nebo možná za dob Spectra - to je jenom klam paměti, kdy si dnes myslíme, že Doom I, II, Descent, NFS, Populous I a II, Goblins I - III a všechny ostatní pecky vyšly všechny najednou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nevim kde si byl na tomhle tvrzeni. pokud me pamet neklame, tak temer cokoliv si hral z jakehokoliv zanru melo neco do sebe. dnesk kdyz vlezes na steam a zacnes prolizat hromady sracek, tak vyberes jednou za 5 let neco ;-)

posledni dobou co jsem nasel trosku hratelne je Fallout 3 + Las Vegas. Civ 5 nebylo spatne i kdyz vcelku dojebane v porovnani s Civ 4 klasikou.

Colin McRae Dirt 2 neni spatnej, ale uz daleko odchazi od originalniho titulu.

WoW je tragedie. NEchapu jak mohli takhle znicit nesmrtelne klasice Warcraft serie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je to hlavne o cene - viz nyni magicka na steamu. Novinka za 10 EUR je proste obrovske lakadlo a hru si koupila spousta lidi, byt s ni byly problemy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

NIkoliv byly, nýbrž stále jsou, i po asi deseti updatech během deseti dní. V tomto případě se mi i těch 10 Euro zdá hodně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

steam je dobrej koncept, ale cena novych titulu stale prekracuje cenu titulu na cd/dvd/bd. casem je ovsem levnejsi steam. dalsim faktem je stale pripojeni na internet.

neni divu, ze je zde "piratstvi". Bohuzel za timto pojmem se medializuje uzka skupina magoru co krade vse at to ma jakokoliv hodnotu. Tusim se tohle onemocneni jmenuje "kleptomanie"

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

K tomu MMO - ano, jsou hry, kde atmosféra oficiálního serveru a lidí tam stojí za to. Jsou ale i MMO, kde vývoj jde směrem k tomu, že spousta lidí se raději sebere a odchází na free. Tím nejpádnějším důvodem jsou boti, protože, ať už někdo souhlasí nebo ne, ať už si firmy provozující tyhle hry vykládají cokoli, tak platící bot = platící hráč. A o peníze jde vždy až v první řadě. Pak příjdete k free serverům, které sice nenapídnou poslední možnosti hry, ale alespoň mají funkční antibot systém. Bohužel, o tom dneska velká část MMO je. Buď si zaplatím a budu hrát proti lidem s vybotěným high lvlem nebo nezaplatím a mám alespoň jakš takš jistotu, že ten člověk si to odmakal "poctivě".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak tak, krasnym prikladem je hra EVE Online. Popularni online hra, ktera je primarne urcena k extrakci penez z hracu. Uroven administrace serveru a celkove programatorske schopnosti islandske firmy CCP je dosti sporadicka a stale se horsici.

Ovsem neustale [cti denne] potkavam davy fanatiku hrajici odrana do vecera, ztracejici manzelstvi partnery pro trosku srandy ve virtualnim imaginarnim svete :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Steam se mi začal příčit od té doby co provedli 1Dolar=1Euro :/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

s touto absurditkou v kursovém přepočtu nejsou jedinou US společností. viz. Adobe, ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ale pokud si k dolaru přičteš 20% DPH, tak to vyjde nastejno... Navíc (jako socky) patříme do "Tier 2", takže některé hry máme levnější než vyspělá Evropa.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Že jsem si nevšiml...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

presne tak. pokud si prictes k USD, DPH, clo+celni polatky. kurz 1:1 je jeste vyhodnejsi :o)

i kdyz v cr jde vcelku uspesne "propasovat" veci z Amazonu, eBay atd

drobny problem je vetsinou registrace ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A DPH ti u USD nepřipočítávali?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kurzovy prepocet ta ale predsa vobec nemusi trapit.
vsak zalezi od toho kolko penazi si ochotny za hru dat.
ak stoji hra 20 alebo 5 alebo kolko euro, tak je to stale fajnova cena. a to ze americania to maju lacnejsie, no a co? stale je to super cena.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

steam mam rad, a zrovna na vianoce som si kupil od nich crysis obe vydania + nejaky multiplajer za uzasnych 5 €. Z casu na cas si kupim hru, dokonca takmer vsetky co som kupil som mal najprv stiahnute. Oficialne serveri sa mi zatial pacili lebo bezia bez vacsich problemov. Jedine Raven Shield sa nedal hrat, lebo ludia nechapu ze to nie Canter. Piratenie klesa, ale nie ze by boli ludia poctivejsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pochlubte se kolik máte her na Steamu, já začnu: 133, všechny placené (žádné dema, žádný freeware).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Steam 210 plnych her, 30-35 krabicovejch z blizke doby, cca 10 krabicovejch z 90. let (tycoon deluxe, system shock1, Aces collection, expendables.. a podobny) a pak nesmirne haldy plnych her ze score, levelu a gamestaru (jak ceskyho tak nemeckyho)...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to klobouk dolů, já mám krabicových za poslední dva roky asi "jen" 20-25 a to počítám i konzole :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jednu jedinou - CS 1,6. Tato hra mi "vzala" asi 6 let života a taky mi dala možnost účastnit se ME a zahrát si s nejlepšíma hráčema Evropy. Zároveň to bylo 6 nejlepších let online hraní. Jinou radši nekupuju asi bych byl zklamaný :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za koho jsi hrál?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Execut a BlueApple (maly ryby :) pak už jen spíš ForFun klany / mixy. Ale už je to dávno.. to ještě internet nemělo každý malý dítě a dalo se hrát online :) Pak sem nakonfiguroval první server pro "soptíkovo pařeniště/united-games/playzone" a za pár let jsem CSko nadobro opustil...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Starý dobrý céesko. Hrál jsem ho skoro od bety - to tehdy říkal každej, když chtěl ukázat, že už má nahráno - přišel jsem do herny a zrovna instalovaly první verzi po betě a potom mě to drželo asi 8 let. Nemůžu zapomenout jak jsem pařil na Gamezone. Byl tam týpek co měl nick Mash!na, byl zdaleka nejlepší ze všech a byl tam pořád snad 8 hodin denně několik let, každej ho obdivoval a potom jednou prohlásil, že jsme banda debilů(to on říkal celkem často) a že už to hrát nebude a už ho nikdy nikdo neviděl.
Teď sem to po několika letech zkusil hrát a nic. Vůbec mě to nebralo. Ale až bude víc času, tak se do toho víc opřu třeba mě to zase bude bavit, nebyly to špatný časy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já hrál od verze 1,5, ale na GZ jsem nikdy nevlezl :) Hrál jsem na privátních a kolejních serverech v Brně, včetně kolejní ligy a pak na svých serverech a u Soptika. To byla úplně jiná liga :) Jít na GZ tak bych s tím přestal daleko dřív..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

na steamu jen 7 + do 10 ostatni digital downloady, preferuju krabicovky a tech ma doma vyhrazene (navzodry protestum manzelky) 2 satni skrine zabarikadovane bezpecne v komore :))) netroufam si odhadovat presny pocet, ale mozna 2-3 stovky jich tam bude. no a v kancelari v polici cca 50 mych nej pocinaje m&m6, roa: shadow over riva, iwd+bg serie, elite force, redneck rampage, jagged alliance nebo nhl97 (pro me nej hokej vsech dob).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cca 5, z toho hraju pravidelne asi jen 2

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam tusim 6 platenych ale canter obe verzie na dvoch uctoch. Svojho casu sme hravali dvaja. Takze 8 hier

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak teď nevím, byly jachtaři uneseni nebo upirátěni?

http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/225943-americti-jachtari-zajati-so...

:)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

PC Gaming Alliance takova ta organizace o nicem
neni divu, ze nedavno je opustil i Microsoft a NVIDIA , predtim Activision Blizzard

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.