Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Plány AMD s „Bulldozery“ a „Llano“ – jak se postaví proti Intelu?

Čím víc se dozvídám o Zambezi, tím víc získávám dojem, že to nic extra nebude a AMD bude na stejné výkonové pozici jako je teď. Očekávání jsou totiž ze všech stran příliš velká a AMD by muselo hodně překvapit. To samé Llano - nedivil bych se kdyby to výsledku byl jen phenom II s integrovanou grafikou, takže když AMD srovnávalo Llano se SB, docela si sralo do vlastních gatí. Recenzenti se toho zřejmně chytnou a budou srovnávat stejně, jen s jiným výsledkem než nám chtějí vnutit marketingové materiály.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poskytnete svoji věšteckou kouli na vědecký výzkum ?
Nebo raději začněte používat tu svoji na krku ;o)
1) očekávají možná puberťáci, rozumní lidé se rozhodnou podle skutečnosti
2) nedáme anketu ? kdo ještě by se nedivil, kdyby x let vývoje nepřineslo žádný výsledek proti letité upravované K8 ;o)
3) nevěřím statistice (výsledkům), kterou si sám nezfalšuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na své názory používám výhradně svou hlavu a ne věšteckou kouli. Kdybyste sledoval dění okolo Zambezi věděl byste jak se věci mají (viz. vypuštění údajných výkonových srovnání, kde je Zambezi v průměru o 50% výkonější než i7 950 a další podobné zprávy kde drtí i šestijádro intelu). Phenom prošel také dlouholetým vývojem a jak to dopadlo. To, že nyní AMD nemíří s nejvýkonnějším FX-X8 ani proti Gulftowntu o něčem svědčí. Narozdíl od Vás již nejsem naivní a vím, že X let vývoje nezaručuje kvalitní produkt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Treba P 4 a Netbuřt.Taky si vzpominam na pohadky Intelu podle kterych mel mit uz asi v roce 2008 CPU na 7 Ghz a nebo slavne Larabee.Tak se porad do AMD nenavazejte, kdyz disponuje na deset let financemi, ktere Intel vyplaca za kvartal.To by bylo aby se z toho neco neujalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak meli v Intelu plany, ktere diky limitum materialu nesplnili - co je na tom? Nikdo se do AMD nenavazi, delaji co umi, ale proste Chroustostroj chtel asi poukazat na to, ze marketing oplyva superlativy a skutecnost muze byt uplne jina. Me osobne treba dostal ten slogan "More cores overclocked" - pravda, tech jader maji fyzicky vice, ale bylo by smutne, kdyby ten 6C procesor mel stejny nebo nizsi vykon nez 4C+4T konkurence.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano 10 let stary spatny navrh architektury netburst se stale omila jeste jako dukaz omylnosti intelu. Vlastne jste mi nahral, tenkrat byly taktez velka ocekavani a velkohuba prohlaseni, stejne jako to Amd delalo cela leta s fusionem. Aby nevznikla mylka, nejsem zastancem intelu, spise naopak. Muj posledni intel byl celeron mendoncino, od te doby mi na vse staci amd a to dokonce i v notebooku. Sve fandovstvi k Amd jsem stvrdil i nakupem baliku akcii. O to vic mne ale stve kam se ma milovana IT firma riti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Minimalne Fusion urcite propadak nebude, jestli procesorova cast bude mit vykon jako soucastne Phenomy je vicemene uplne jedno. Vykon je to stale dostatecny, co bude bezpochyb velmi lakave je integrovana GPU cast. Ikdyz podle tabulky bude ta cena docela oskliva, aspon zpocatku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co třeba čipsety P67 a H67? To je myslím také důkaz omylnosti Intelu a deset let starý rozhodně není :-) Akcie bych neprodával, kromě nových CPU se pomalu ale jistě blíží GPU Southern Islands.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

že by AMD začal konkurovat Intelovým šestijádrům za 999USD neočekávám. Ikdyž by to bylo zbožným přáním akcionářů.
Co bude ale s dostupností Phenom X6 v 95W verzích?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nebudte ako deti, rozumne a uvazlivo kuknite na ten obrazok a zistite, za AMD po dlhom case bude mat nove, konkurencieschopne produkty v kazdej oblasti.... a o to ide, podla mna AMD ma dobre naslapnute a hoci nebude mat najvykonnejsie procesory, podla mna bude mat procesory pre vecsinu ludi a tam su prachy, konecne super procesory v netbookoch, notebookoch, kde vykon procesora nieje dolezity ale multimedialne schopnosti a grafika.... a tam AMD vedie, Llano bude istotne pre vecsinu ludi lepsie ako nejake lacne Ci3, I5, ponukne im dostatocny procesorovy vykon, ktory vecsina ludi ani nevie vyuzit, no graficky vykon bude stacit aj na hranie bez pridavnej grafiky, vykon cca HD5570 v procesore bude stacit vela ludom na ake take hranie, nie kazdy sa nahana za ultra detailami... a taktiez ponukne rozsirenie vykonu cez crosfire....., podla mna AMD nemalo este tak siroku, pestru a podarenu ponuku, samozrejme niekto oceni vykon intelu, no vecsine ludom vykonne procesory netreba a tam AMD smeruje svoje Llano.... viem si predstavit maly pasivny relativne vykonny pocitac s Llano....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tim, ze vykon Llana v notebooku bude dostatecny souhlasim. Pokud budou vyrobci AMD osazovat konecne do kvalitnejsich kousku, muze to prodejum hodne pomoct. Problem Llana vidim pouze v parametru vykon/watt a dale v tom, ze Intel Llano brzo dozene. Kompletni pristup ke vsem patentum nvidie jiste Intelu prijde vhod pri vylepsovani rady HD. Pak uz bude jedina vyhoda AMD v cene, ostatne jako vzdy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ano, no AMD sa vymanilo spod intelu pred casom, nikto na to nedva doraz, no najvecsi uspech bol ten, ze v novej croslicencnej dohode s intelom si AMD vybojovalo vyrabanie procesorov aj u inych vyrobcov, uz nemusi vyrabat iba u seba ako niekedy.... a preto tu mame konecne procesory AMD vyrabane v TSMC Ontario/brazos... co pokladam osobne za velky uspech a taktiez az TSMC spusti 28n nabuduci rok, ocakavam netbookove procesory od AMD na 28n TSMC, cize ja to tak cierno nevidim.... s intelom je tazke superit, ved je niekolkonasobne vecsi a bohatsi, no AMD konecne ma troska viac priestoru, nove produkty a aj doba je ina, uz sa nemusi hrat o najvykonnejsie, vykonu vecsina ludi ma dost a AMD ma priestor.... samozrejme Intel ostane na spici, to ja niesom slepi a kto si mysli, ze AMD nadtrhne intelu prdel s Buldozerom tak na niecom fici.... ale aspon troska viac teraz moze AMD potrapit intel a oproti tomu co AMD doteraz ponukalo vidim vyrazne zlepsenie a posun dopredu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.