Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Plextor PX-230A (52×32×52, IDE)

zjískává -> získává :-)

Jinak Plextor se mi vždy líbil :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak se stal překlep...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hmm mě se taky líbil mám PX doma ale žádnou po****** čínskou šunku

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mam PlexWriter 16/10/40TA na prodej, v recenzi (http://www.cdr.cz/a/631/5). da se toho vubec zbavit a kde? kupoval sem ho predloni na invexu asi za 4tis.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle www.cdfreak.com je tenhle Plextor OEM BENQ, stejně jako PX-130 a PX-740.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ALI chipsety pouziva napr. Aopen vo svojich CDRW a Combo napalovackach..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak trochu jsem podlehl mýtu o superkvalitách vypalovaček Plextor a asi před měsícem jsem si koupil u All Electronics ve výprodeji funglovku 40/12/40 za 700,-.Žádný zázrak to rozhodně není a nějakých 1300,- bych rozhodně za CD-RW mechaniku nedal.Mám ještě Teac 552 a mám dojem že je to lautr to samé (vyjma rychlostí zápisů a čtení,samozřejmě).Dopadl jsem stejně jako když jsem kdysi propadl mánii zvané Tayio Yuden :-))) Zjištění že jsou to jedny z největších šunek (tehdy Emgeton) mě taky dost překvapilo.Ach ta důvěřivost :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Justin: tak to asi žiješ v nějaké jiné dimenzi, protože PX-4012TA mi už nějaký ten rok spolehlivě pálí, naprosto vynikající mechanka a vyměnil byhch ji jen za Plextor Premium, což už se dneska nevyplatí. A co se týká médií od TY, jak CD, tak DVD jen maximální zpokojenost. Za dva roky po několika stech kusech jsem měl jen dvě zničená média a to jedno bylo vinou humusácké mechaniky Lite-On.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych si dovolil tvrdit, že Plextor 4012TA byl na svou dobu jednička,měl jsem ho dva roky a plná spokojenost.Stejně jako CD firmy  BELL ala Tayio Yuden (typ Silver).Byly to nejlepší CD jaké jsem vypaloval.Teď mám Premium a maká na jedničku.V porovnání s LITEON DVDRW 1653 čte hůř poškozené média,ale jinak nemá chybu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě něco, s Premiem se mi zatím nestalo,že bych nezvládl jakoukoliv ochranu na audio CD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rypi: Neřekl bych. Benq používá chipsety Philips a navíc ty mechaniky maj úplně jinde otvor pro nouzové vysouvání. To už bych více věřil AOpen, i když ta ho má také jinde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@Kamil: Kazdy mame jine zkusenosti, ja pouzivam Plextora uz dlouha leta (jeste kdyz byly jenom SCSI verze) a model PX-W4012A povazuji za vubec nejhorsi, co jsem kdy mel! Mel jsem 2 a ani jeden v podstate vubec nefungoval, jak by mel. Kdyz se ohlednu zpet, tak asi nejlepsi ciste CD/RW palicka byl PX-W4824A a u DVD vypalovacek je to zatim PX-712A.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO:Corwin78 and Kamil - Co se týká čtení CD s ochranama Plextor se trápí třeba se StarForce 3 podstatně víc než než ten "blbej" Teac.Ani u toho se mi nestalo že by nějakou ochranu neloupnul.A že bych žil v jiné dimenzi,asi jo :-))).Prostě jen nepodléhám povídačkám a zkouším a zjišťuju,že to co jedna paní povídala nemusí vždy platit.Co se Tayio Yuden médíí týká - předražená,nekvalitní,víc nemám na základě zkušeností co dodat :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem měl PX-4012A a jenom jsem se s ním trápil. Vypálené audio CD dělaly problémy na hodně přehrávačích. Vůbec nechápu, jak jsem tehdy mohl zaplatit za vypalovačku asi 9000,-Kč. Na audio používám Yamahu F1 se kterou jsem zatím něměl jediný problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO:Robert - Přesně to je i můj problém.Jediný způsob jak vytvořit perfektní kopii Audio CD je použít PlexTools (taky žádný zázrak).Jinak celkem hrůza :-(.Zapoměl jsem dodat,že Plex za nějaké 4 tácy je lautr totéž jako Teac za méně než polovinu (tehdy).Co na tom že Plex dělá podporu pro mechaniky.Firmware 1 až X "přidána podpora nových médií"?Na co?Teac nikdy žádný podobný update nevydal a s žádným médiem nikdy žádný problém nebyl.PlexTools?Hodně diskutabilní soft.O verzi dodávané s vypalovačkou (jakýsi lite nebo co) nemá vůbec cenu hovořit:-(.Mimochodem F jedničku ti tiše závidím :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PX-4012A som mal tiež a musím povedať, že to bola naozaj bieda. Plextor som nechcel ani vidieť. Po čase sa mi do rúk náhodou dostal Plextor Premium a už u mňa ostal. Neviem si ho vynachváliť. Ochrana neochrana, všetko prelúska. Napaľuje priam geniálne. Musím však povedať, že asi som mal aj šťastie na dobrý kus, lebo moji dvaja kamaráti mali Premium tiež a výsledky (hlavne napaľovania) nikdy neboli také dobré ako u mňa. Jeden musel ten svoj kus dokonca reklamovať a ani tak to nebolo na 100% OK. Potom som si dokúpil DVD napaľovačku PX-716A a to dopadlo úplnou katastrofou. 5 reklamácií a 5 výmien (od revízie 00 až po 02)žiadna spokojnosť, no a nasledovalo vrátenie peňazí. Tak na DVD napaľovačku som sa vybodol a tých pár DVD, ktoré som potreboval napáliť, som spravil na svojom notebooku. To, že žiadna DVD pálička sa ani zďaleka pri lúskaní ochrán na Premium nechytá, ani nehovoriac.

Tak si pekne môj Plextor Premium chránim ako oko v hlave a dúfam, že mi ešte dlho vydrží.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ludiaaa neblaznitee...ja robim s Plextormi uz 5 rokov....viete co je na nom nejjj??........vy sa bavite o stovkach CD...ale vedzte ze ja sa bavim o tisicoch vypalenych...takze tie vase uzasne ine napalovacky zrovnatelne akoze s Plextormi,vydrzia max.3-4 mesiace a tomu vertee:]].........do 4 mesiacov znicim kazdu napalovacku pri 2000 CD a ani neprecita po sebe CD:]]...takze tu je ten rozdiel a mal som 6 druhov napalovaciek,inak SCSI su spicka,skoda ze uz nie su...a este kazda robi doteraz a kazda napalila a zgrabovala tisiiice CD....a chcel by som vidiet grabovanie na vasich inych napalovackach ako grabuju bez chybi:]]....ja som na Premiume zgraboval asi 1000 originalov a bez jedineho pukancu a zavahania,pocuvali ste vazne pozorne CD zgrabovane po case?...Nechcem ospevovat  Plextor,ale bohuzial,ten vydrziiiiiiiii,to ze sa najdu spatne kusy,bohuzial,alebo pouzivate spatny soft a blbne to,ak pouzijete Feurio na hudbu,potom poznate co plextor dokaze za kavlitu...a kazda napalovacka nova dobre pali,mozno i lepsie ako Plextor [i ked pochybujem],ale casom  poctom napalanech a grabovanych CD sa stavaju ine napalovacky sunkami:]]...Proste kvalita je kvalita a tych par korun mi za to nestoji ...a co sa tyka hudby s programom na grabovanie EAC....v momente odstrani kazdu ochranu na 1000%...neviem ako robi s datami,to ma nikdy nezaujimalo,mna zaujima len hudba a este sa mi CD nevratilo s tym ze by som mal v PC vsetk odobre a zle napalilo,vzdy napalilo to co som mu dal,takze z;le napalilo,ked som  chybi robil ja....a nakoniec....a problemy robi aj konfiguracia PC..takze je toho vela,ja ked napalujem mam otvorenych aj 5 grafickych programov,ktore makaju a robia a plextor nezavaha a napali 1000% a PC je vytazene na 120% pri napalovani:]]...a uz radsej ani nepisem,lebo....a treba vyberat i media na plextor,jasne ze nemoze napalovat na vsetko v 100% kvalite:]]:]]....je toho vela aby sa to zladilo,to nie je ze kupim napalovacku a napali vsetko a dobre,to sa treba ucit s nou zachadzat chlapciii:]]..a uz si zapametajte,kazda nova napalovacka dajme tomu pali dobre,OK?;]..tak rozmyslajte...cautee

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO:Pistik:Pokud kopíruječ Audio CD Feuriem,není myslím co dodávat.Pokud jsi někdy slyšel o Exact Audio Copy tak si ho sežeň,vyzkoušej,zamysli se a uznej žes tady vykládal nesmysly.Za další,moje CD,vypálené Asusem 16,10,40,vypálené na média od Plasmon přes CMC Magnetics,staré nějakých 6 let,hrají naprosto normálně a po testech žádnou chybu nenajdeč.Je to o tom že tehdy dělali média kvalitně všichni a ne tím jestli je to páleno na Plextoru.Ono to že jsi vypálil jak ty tvrdíš tisíce CD ještě neznamená že to co tady píšeš musí mít hlavu a patu (Feurio na AudioCD hovoří za vše).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro SJ a GOR : Mluvím pouze za sebe.Vím ,že některé kousky byly tak ,,KVALITNÍ ,,  že by je člověk nechtěl ani zadarmo.Já měl asi štěstí.A co se týče médií Tayio Yuden - jsou dražší než ostatní,ale kupuju je když jsou někde v akci.Koupím jich třeba 200 nebo 300 ks a mám vystaráno.Je pravda, že některým vypalovačkám nemusejí chutnat. To správné ( nejlepší ) CD si ale člověk pro svou vypalovačku musí postupem pokus - omyl najít sám.Ani Plextor není všemocný.Na DVDRW LITEON 1653 jsem vyzkoušel snad všechna média co jsem kde viděl a absolutním králem v kvalitě a spolehlivosti je Verbatim Pastel 4x DVD+R.To samé DVD, ale 8x speed je zatím i s posledním firmware celkem katastrofa.Vypalování je bohužel alchymie a ne vždy se vše podaří.Někdo jiný však může mít úplně jiné zkušenosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Porad mam SCSI Plextor 12/10/32 a verejne prohlasuji, ze to je ta nejlepsi CD palici mechanika, kterou jsem kdy videl a mel cest s ni pracovat! Nenasel jsem chranene CD, ktere by neslo prekopirovt. Vsechna CD co jsem na ni vypalil jsou dodnes nadherne citelna a nejedna se jen o znackova media!!! Skoda jen, ze je treba mit na SCSI zvlastni radic... http://www.cdr.cz/rekordery/plextor/pxw121032s.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě k mému příspěvku níže: 4012A nebyl dobrý na pálení, ale hudbu graboval opravdu skvěle. Kvalita pálení audia proti F1 ale opravdu nic moc.
 
Justin:na co jiného by feurio mělo být, když ne na audio a nevím co proti němu máš, taky ho používám na pálení. Na grabování používám EAC a mimochodem Pistik taky, pokud si jeho příspěvek pořádně přečteš i když uznávám, že se trošku moc rozvášnil:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO:Robert - Nemám nic proti Feuriu,jen jsem chtěl říci že pokud používá někdo Feurio na grabování a pálení Audio CD pak už může použít cokoliv,Nerem počínaje a třeba Audiograbberem konče.Jedna věc je,jaké možnosti nastavení program má a druhá co po nastavení skutečně dělá.V tomto smyslu nevěřím Feuriu ani za mák.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Justin: Mmo, je vidět, že sám nevíš co píšeš. Doporučuji ti Feurio! alespoň vyzkoušet. Je to opravdu jeden z nejlepších nástrojů na zpracování CD-DA. EAC samozřejmě patří mezi takové softy také. Feurio! ale dovede i mnohem víc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin: Kdyz je ted nouze o nove vypalovaci mechaniky, neuvazujete o testu DVD-ROM mechanik (cteni, prekonavani ochran...) dostupnych na trhu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj všem,
   na úvod se stotožňuji s DAGU, páč mám CDRW-HP 6200I na SCSI, X-let (je to vykopávka) , ale dodnes co na ní nedám dopustit,  první CD, tak i RW jsou i po X-letech běžně čitelná i changerech, a ty jsou doposud citlivé na CD tak na CDRW disky. A dodnes si pouze na něm pálím CD(RW) do měniče v autě, zatím nezklamal. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdenal: Mno, to snad až nebude opravdu nic, zatim stale neco mame ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo, méně blekotů typu Justin a hned by bylo veseleji...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO:Jiří Konešný - Možná mám jen špatné zkušenosti,ale co jsem napsal jsem napsal,k tomu jsem došel praxí.Možná místo hloupých výkřiků do tmy bys mohl taky napsat něco rozumného co? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak vidím že mudrlant JK se už zamyslel,pochopil že opravdu neví o co jde a nezlobí :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.