Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Podepište petici za open-source Winamp!

Peklo zamrzlo, Jezek podepisuje petici za Winamp na Windows:o)
Jinak pro ty, kteri by snad brali CDR jako web a IT a jejich aktualitach a nesledovali skutecne aktualni deni, tak o Shoutcast (a tim padem i Winamp) projevil zajem Microsoft .....
At je to jakkoliv, nechapu, kdo by mohl mit vubec zajem o zdrojavy Winampu ..... je snad necim vyjimecny?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč?
Nebylo by jednodušší to napsat znovu a lépe, nebo radši udělat skin pro foobar2000 aby vypadal stejně? Nemyslím že by ve winampu byla nějaká fíčůra kterou by nikdo neznal a dávno nepoužíval. Původně to byl prostě minimalistický přehrávač mp3 a ... konec.
Pluginy mám pocit jsou kompatibilní pro winamp i foobar, alespoň ty dps.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proste protoze... zadny realny duvod za tim nehledej. Mozna nostalgie a preference. Aplikace nemusi umet neco extra, staci, ze ti sedne nejlepe. Projekt konci a uvolneni zdrojaku dovoli jeho pokracovani. Existuji prehravace, ktere zerou winamp skiny a pak muzou vypadat identicky jako minimalisticky WinAmp. Na Linuxu to treba umi Audacious, nebo jeho predchudce XMMS, mozna je i neco pro Windows. Ale ani jedno neni WinAmp samotny :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

priznam sa tak tuto aktivitu vobec nechapem. Este pochopim ze pre niektorych je to ich oblubeny prehravac, ale ved stale si mozu nainstalovat aktualnu alebo nejaku historicku verziu ktoru pouzivaju. Winamp mal zmysel, a podla mna si vytvoril meno, v casoch prvych pentii a zrodu mp3, pretoze ako jeden z mala dokazal prehravat mp3ojky bez dropoutou a bez vytazenia cpu na 100%. Lenze dnes je uz ina doba, jednak je tu viac formatou ktore su docela bezne a prehravac ktory chce prerazit ich musi podporovat a potom dnes uz fakt neni problem napisat dekoder, bez nejakych uchylnych asm optimalizacii tak, aby ledva vytazil jedno jadro na jednotky percent. To uz ani nehovorim, ze hlavna v mobilnom sektore, sa da vyuzit hw dekompresia.
Podla mna jedine co by mohlo winamp postavit na nohy je jednak prepojenie s nejakou dobrou internetovou sluzbou - tagovanie,texty piesni, analyza utrzku piesne a na zaklade toho zistenie skladby (nieco ako na mobiloch SundHound alebo Shazem), nejake super moznosti spracovania piesne v realnom case (premakany dsp processing, aj ked pre audiofilov to je skor hroza bezny plebs sa na do dobre nachyta). Proste nieco podobne by ho mohlo znovu vytiahnut na vyslnie, inak ako cisty prehravac su tu aj ine a lepsie volby.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

WinAmp jsem používal snad někdy v dávnověku a od doby co to přestal být jen přehrávač MP3 a začal dost výrazně boptnat jsem ho bez výčitek opustil. Ještě pořát měl po instalaci a následném spuštění tu znělku s ovečkou?
Nyní používám na přehrávání všeho buď XBMC nebo PotPlayer.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bobtnání winampu probíhalo, ovšem k disposici je přeci i oholená lite verse.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no ja mam soslou full verzi a pri instalaci jsem si zvolil co chcu, a na disku to ma 14mb ... pro jistotu jsem si sosl posledni verzi 5.666 a tu si hodim do archivu ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uvažoval jsem, že si poslední verzi WinAMPu do zálohy stáhnu, ačkoliv je mi prakticky k ničemu, ale pak jsem si uvědomil, že ač legenda, tak jsou tu jiné projekty, které vlastně WinAMP kopírují, takže to ani nemá smysl.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jak už tu psali podobně jiní... Who cares? Winamp už dávno nepoužívám (úspěšně jsem ho nahradil AIMP). A zdojáky by podle mě stejně k ničemu moc nebyly. Možná je to tím, že jsem ho přestal sledovat, ale neuvědomuju si, že by měl nějakou výjimečnou vlastnost oproti ostatním :).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Winamp sice používám minimálně - v práci Audacious, doma pak Winamp na půl s Foobarem2000 (ten v poslední době častěj), ale co by mě totálně odstřelilo je zrušení shoutcast kanálu.

V práci už roky jedu na radiu paradise které mi stylem absolutně vyhovuje, žádné reklamy - jen super hudba a občas komentář djje. Budu se modlit aby to převzal MS nebo rádia z shoutcastu našla alternativní způsob jak dál vysílat. Nerad bych hledal náhradu za něco co mi maximálně vyhovuje ;/

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Mozte mi pripadne odporucit prehravac, ktory dokaze:
- prehravat subory nie podla tagov, ale podla FS (adresar -> podadresare -> subory)
- prehrat/vytvarat m3u playlisty
- sortovat skaldby podla tagov, nazvu, cesty...
- autotagovat skladby (s podobnou ci lepsou uspesnostou ako winamp)
- automaticky hladat a zobrazovat texty (lyrics) k skladbam, v kombinacii s lokalnymi datami
- ma integraciu do prostredia (play/enqueue)
- prehra v podstate cokolvek (mp3, ogg, flac, wav, cd,...)
- da sa ovladat klavesnicou
..?
Vdaka...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To co popisujete neumí žádný jiný přehrávač než Winamp. Ti kteří zde kecají o zastaralosti Winampu, tak ho viděli možná ve verzi 3.0. Winamp obsahuje tolik funkcí, že je to až neuvěřitelné. Musím to vědět, protože právě já jsem překladatelem tohoto programu. A mohu vám říci, že je to neuvěřitelná práce, protože Winamp obsahuje 65 pluginů, pro které se musí vytvořit překlad. Takže ti co píší, že je Winamp nepoužitelný by se měli urychleně nad sebou zamyslet a Winamp si vyzkoušet. Pokud ovšem ty zamítavé reakce nepíší nějací nezkušení uživatelé.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Mam pocit, ze tohle vsechno by mohl umet Foobar, mozna bude chtit doladit par pluginu. Nevyuzivam vsechno, ale pred lety jsem na nej presel z Winampu a nemuzu si stezovat. Nakonec uz jsem u nej zustal.

ano - prehravat subory nie podla tagov, ale podla FS (adresar -> podadresare -> subory)
ano - prehrat/vytvarat m3u playlisty
ano - sortovat skaldby podla tagov, nazvu, cesty...
pravdepodobne - autotagovat skladby (s podobnou ci lepsou uspesnostou ako winamp)
netusim, nevyuzivam - automaticky hladat a zobrazovat texty (lyrics) k skladbam, v kombinacii s lokalnymi datami
ano - ma integraciu do prostredia (play/enqueue)
ano - prehra v podstate cokolvek (mp3, ogg, flac, wav, cd,...)
ano - da sa ovladat klavesnicou

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Cíl petice 15 000? Obávám se, že je to trochu jinak. Všechny petiční servery, co jsem kdy viděl, mají společné chování, že určí nějaký "nejbližší zaokrouhlený cíl" a jakmile je podpisy dosažen, ihned je vypočítán a zobrazován nový. Autoři petice s těmito motivačními milníky podle mě nemají nic společného. Momentálně je to 25 000, takže je cíl v nekonečnu. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vím, že jsem asi exotický stařík. Ale nějak jsem nikdy nepochopil, proč někteří lidé potřebují na jednu věc čtyři různé programy. A proč potřebují kombajny, které umí všechno. Nikdy jsem nepoužil jiný internetový prohlížeč než IE. Na čtení webových stránek stačí a víc nepotřebuji. Kdysi jsem winamp používal, protože nic jiného na slabém železe nejelo bez slyšitelných chyb. Od té doby, co PC utáhne WMP nepoužívám nic jiného. Po instalaci kodeků to hudbu i video přehraje. Proč ztrácet čas hledáním a zkoušením něčeho jiného? Ano, mám ještě "hloupý" telefon s OS, který se nechá zavirovat. Ale až doslouží, koupím si chytrý telefon za tři stovky bez OS, který bude dost chytrý na to, aby uměl telefonovat a nikdo mi ho nezaviroval. Víc od telefonu nechci. Kdo by chtěl auto, co umí létat ? Blázni... :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No, kombajn umí poklátit obilí a vytlouci jej, ale třeba brambory vyorat neumí ani setbu neumí. Každý holt má jiné potřeby. Stejně jako není pravda, že všichni chlapi chtějí vysoké blondýny s velkýma kozama. Možnost volby je úžasná věc, i když zdá se, že pro některé lidi příliš komplikovaná.

Mmch, WMP je jedna z nejstrašnějších věcí na přehrávání médií co znám (a to beru v potaz i nafuklé iTunes). Chvála bohu, že existují alternativy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, po pravdě jsem čekal ostřejší reakci. :-) Já taky nemám nic proti uvědomělé, promyšlené volbě. Já jsem zvolil IE, WMP. Proti firefoxu, chromu nebo opeře a dalším nic nemám. Pokud si někdo vybere, tak ať si používá co chce. Naproti tomu jak vnímat počítače, kde je IE i Opera i Chrome i Firefox? Určitě neexistují 4 věci, z nichž každou umí jen ten jeden prohlížeč a proto je uživatel všechny používá. Pokud jsou na jednu věc v PC 4 různé programy, nevypovídá to o vědomé volbě uživatele, ale o nevědomém podlehnutí agresivitě výrobců těchto programů. A to je přesně to, co mi vadí. Ale nerad bych, aby se to tu zvrhlo v politickou diskuzi. Protože tohle je především o politice.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono ce se týče prohlížečů, tak je to v poslední době spíše lepší než dříve. Variabilita přispěla k tlaku na dodržování norem a dokonce i IE se musel podřídít a začít je dodržovat. To že se programy různě ovládají je přínosná stránka variability, hlavně že správně zobrazují stránky. :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

I já se musím zastat tohoto programu, který používám od jeho vzniku a se kterým jsem přehrál svojí první empétrojku na 468DX v mono kvalitě.
Síla WinAmpu totiž netkví jen v tom, co umí, ale také v tom, co z něj můžete vyndat! Proto jsou úplně liché nářky přeběhlíků, že WinAmp nabobtnal a umí toho zbytečně moc. Všechno zbytečné se dá neinstalovat či vypnout, až je z toho zase ten příjemný, úsporný nástroj, který mi aktuálně baští 6-15 MB RAM. Tohle pochopili autoři u verze 3, kterou velmi záhy uťali a vrátili se pětkou k původnímu modelu dvojky.
Rozšiřitelnost o vstupní, výstupní, obecné, zobrazovací a jiné pluginy je pak tak nesmírná, že opravdu může umět všechno, na co si kdy lidé vzpomněli, že by mohl umět.
Tak asi proto bychom jeho životní dráhu chtěli zachovat. Nejen ho vylepšovat, opravovat a vybavovat novými funkcemi, ale i udržovat jeho jádro úsporné a ohlodatelné na kost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas s Hugocz. Přehnané kombajny=na nic. Jako Nero třeba.
To už se můžou windowsy udělat rovnou se vším, bude to luxus, připlatíme si minimálně 15000Kč a systém to bude všechno legálně umět, tak to by snad nikdo nechtěl... :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.