Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Trump smetl ze stolu akvizici Qualcommu, Intel byl připraven Broadcom odkoupit

Hezke shrnuti udalosti, jen ty zavery ohledne planu INTELu ponekud kulhaji. Kdyby slo INTELu o to zabranit Broadcomu v ovladnuti Qualcommu, tak bude pro nej mnohem jednodussi a levnejsi rovnou koupit Qualcomm, ktery se primo nabizi a je znama i cena, nez pokouset se koupit Broadcom, ktery k mani vubec neni, ne ? Spise jde o to, ze uz i vedeni INTELu asi doslo, ze v CPU pro PC neni budoucnost, ale bohuzel krome "katovani kostu" kterym docilili akorat toho, ze tam nefunguje uz vubec nic (kdo ma vlastni zkusenost tak potvrdi, ze uz nefunguje ani marketing, ani prodejni podpora, ani technicka podpora, natoz pak servis, ono je casto problem vubec neco dostat vcas z vyroby). Takze INTEL zjevne hleda nove trhy, proto to opraseni vyvoje dedikovanych grafik, nakup FPGA vyrobcu, atp. . V podstate jedine, co INTELu zbyva (tedy krome stale jeste pomerne zavedene znacky) je kapital a vyrobni linky, ted jen pro to najit nejake vyuziti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

„Kdyby slo INTELu o to zabranit Broadcomu v ovladnuti Qualcommu“

Ani slovem nebylo zmíněno, že by Intelu šlo o zabránění akvizice; řeč byla o způsobu, jakým by na tuto událost mohl reagovat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

za "Drsoňovskou strategii" mnohokrate dekuji!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nefunguje mě nahlašování chyb. Ve článku je šotek ve jméně "Qulcomm"...

Nechápu poslední odstavec.
1.) Donald Trump vydal zákaz prodeje společnosti Qualcomm.
(USA by (v případě prodeje) ztratila jednu z nejvýznamnějších IT firem.)
2.) Trumpova strategie je přitom opačná, snaží se soustředit technologie i výrobu do USA.

Závěr: Trump zakáže prodej Qualcomm, aby zůstal Americký, ale jeho původní strategie je opačná, snaží se aby technologie zůstaly Americké...
COŽE?!? Může mě to prosím někdo vysvětlit? Děkuji...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

trochu zle napisane, ale je to jasne Trupmopva strategie je ma co najviac americkych firiem a predajom by doslo k opaku. Americku firmu by ziskla singapurska firma

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za vysvětlení. Už jsem se bál, že tomu nerozumím, ale protože jste mi to vysvětlil, tak tomu už naštěstí nerozumím... ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mezi vaším bodem 1) a bodem 2) je pár vět, které jste ignoroval. V těch pár větách se mluví o tom, že by došlo ke ztrátě americké IT firmy... což je OPAK toho o co Tramp usiluje.

Autor článku to napsal do jednoho odstavce a tak to působí matoucím dojmem. Přesně jak tady napsal bratr slovák, bylo to "trochu zle napisane".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jediná věc: "Odkoupit"

Čo je to to také odkúpiť, Húska...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.