Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Policie udělala zátah na evropskou warez scénu

Česká pirátská strana je fraška (jak vidím ostravské členy v jejich pirátské Hondě, tak nevím, zda je to parodie nebo tak smutná realita). Ale Švédům držím palce. Sice mne software živí a warez nemám rád, ale to, co si už některé americký firmy dovolují, to je prostě moc.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Můžu se zeptat co Vám konkrétně vadí na tom,že jezdí v Hondě. Ne každý má na Mercedes, případně na nějaké BMW :).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mě by spíš zajímalo, co konkrétního děláte pro nápravu věci vy, když pirátské myšlenky se sice vám zamlouvají, ale česká pirátská strana je podle vás fraška. :-(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě Pirátská strana šlápla vedle s podporou marihuany - i když prý k lékařským účelům - a tím si odradila mnoho potenciálních voličů včetně mne.
A ano, může za to Ostrava...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A Vám přijde v přádku, že si člověk nesmí vypěstovat lék, aby byl schopen fungovat s parkinsonem? Že k němu vtrhne zásahovka v černých kuklách? Daleko větší škody působí alkohol, a cigarety, ale s tím se nebojuje...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale tam neslo o to, ci je to dobry alebo zly bod pre ludi. Islo hlavne o PR. Raz ked je to piratska strana, tak sa ma zameriavat programom hlavne na zalezitosti okolo autorskeho prava. Tu marihuanu tam pchali uplne zbytocne. Radsej sa mali zamerat na to hlavne, spravit si dobre PR, dostat sa do parlamentu. Urobit si dalsie dobre PR spravnymi rozhodnutiami. A az ked budu mat za sebou dostatocnu vacsinu, tak v dalsom kroku mozu propagovat marihuanu.
Uz som to tu raz pisal a napisem to znova. Zavidim vam vasu cesku piratsku stranu. Aspon niekto ma tam u vas gule a chut tieto veci riesit. A myslim, ze vo velkej miere to aj "riesia" rozumne. Problem bol/je ale prave v tej marihuane a tv spotoch, ktore mali pocas kampane. Odradili mnoho volicov. Raz ked chcu ist do politiky, tak sa tak musia vediet aj spravat. PR je velmi dolezite. Velmi. A hlavne ak sa chce niekto dostat do vlady...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mno nevím, ale ať jde o jakoukoliv stranu, tak s příchodem do parlamentu zapomenou na ty co je volili. A že politika se dělá pro lidi a ne proti nim. Tím nechci naznačit, že Pirátská by byla taky taková (taky jsem je volil), ale už nevěřím nikomu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Parlament je uplne iny svet ako ten v ktorom zijeme my, bezni obcania. Navyse aj optimisti s cistymi umyslami po prichode do vlady zistia, ze ich realizacia nie je zas az taka jednoducha, lebo sa im odkryje dovtedy neprebadane sirsie spektrum nadvazujucich veci.
Napriek tomu ale, v podstate uz staci, ze tam clovek s cistymi umyslami sedi a snazi sa robit "tie spravne" zmeny najlepsie ako vie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naivní nesmysl na úrovni příspěvků na novinkách.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Neni to moc patrné, reaguji na uživatele "nereus".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co konkretne je na tom naivne? Rozpravam z vlastnej skusenosti, resp. z poznania, ktore ucinil moj blizky.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Z tvého příspěvku je vidět, že jsi nepochopil západní politický systém a tady není prostor se o tom rozepisovat, ale když o tom uvažuji s tím přirovnáním jsem to v rozčilení přehnal. Na novinkách typicky píše intelektuální spodina a to se z tvého příspěvku usuzovat nedá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi to, že je někdo ve vládě s čistými úmysly. To je hodně naivní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na marihuanu nema stat monopol, az ho bude mit tak bude legalni.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

na brambory taky nemá stát monopol a jsou legální!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Brambory nejsou droga a muze si je kazdej pestovat jak chce a prodavat jak chce.Alkohol a tabak ne.Zkuste si vyrobit jen tak cigarety nebo alkohol a nekde ho prodat bez staniho posveceni a hlavne bez desatku, tedy spis devadestku pro stat.Z drog ma stat nejvetsi zisky proto ma trh techto svinstev pod kontrolou.U marihuany zatim jeste ne, proto musi byt ilegalni a kazdy kdo se ji snazi produkovat musi skoncit v kriminale.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LSD jde vyrobit jen s kvalitním vybavením a znalostmi. Žádný trdlo v garáži si ho nevyrobí. Stát by tudíž měl perfektní podporu nad trhem s LSD a přitom tenhle trh nezřídil. Proč? Ze stejného důvodu jako s marihuanou - jsou to víc nebezpečné drogy jako tabák nebo alkohol.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Marihuana je mnohem méně nebezpečná než alkohol a mnohem méně návyková než tabák, a pokud se nekouří, tak i méně škodlivá.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

LSD ti vyrobí každý trdlo, který umí provést primitivní ethylalkoholovou exktrakci z podrcených hub :) Není to pochopitelně to stejné jako LSD, ale pozná to jen fajnšmekr.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To ktera droga je nebezpecnejsi je relativni, zalezi na tom, jak tu nebezpecnost vnimate.Zalezi na mnozstvi a na zpusobu pouziti.Osobne bych drogy legalizoval celkove, tim by se zlikvidoval cerny trh a mafie, a ti kdo to budou hulit a pichat si to brzo pochcipaji, ti kteri si tim budou mazat nohy tem se nic nestane.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Borowitzi ty si asi měl pubertu a byl jsi vzorný puberťák jako Rimmer z Red Dwarf. Málokdo by chtěl žít a vychovávat děti ve společnosti, kde se dospělosti dožije třeba jen polovina lidí, protože ta druhá si v pubertě dala jen tak z prdele kokain, heroin, LSD a nepřežili to.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Haha! Pán je expert! Nepřežít LSD! Prosím o zdroj!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Haha! Pan je expert! Chyti sa slamky a ide rypat! Prosim o vysvetlenie!
Earl - precitajte si to este raz a mozno Vam dojde, ze ta posledna veta bola myslena v sirsej suvislosti. Je verejnou mienkou, ze akonahle niekto zacne s LSD, pusti sa do silnejsich drog - kokain, heroin a cojaviem co este (nepoznam svet drog a ani nechcem) a ak sa z toho nedostane liecenim, tak to konci smrtou. Je to verejnou mienkou. Bodka. Neznamena to, ze to tak naozaj je a ze to tak je v kazdom alebo vo vacsine pripadov. Ja tieto statistiky nepoznam a som presvedceny, ze ich nepoznate ani Vy.
Vo vseobecnosti na tom, co napisal Mirek11 nevidim jedinu nepresnost.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Heeeeeeehhhehehe.

Earle ty se seš velkej expert na LSD a nevíš o případech kdy člověk pod vlivem LSD chtěl lítat nebo utíkal před halucinací a chcípnul?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ty nevíš o tom, jak před týdnem spadl ožralej strejda pod tramvaj? Alkohol je daleko nebezpečnější než THC nebo LSD, a to je fakt s kterým ty ani ten slovák nad tebou nenadělají nic, a který zároveň likviduje veškeré tvé hypotézy vyskytující se na této stránce. I am sorry.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

1. "ten slovak nad tebou" tam ma napisany aj nick.
2. A ked uz si tykame, tak.. cim chces podporit tvrdenie, ze "THC alebo LSD je menej nebezpecne ako alkohol"? Existuju snad statistiky, ktore by vedeli porovnat zdravie alebo mortalitu naroda, kde je legalne pouzivat vsetky tri drogy v akomkolvek mnozstve? Holandsko neberiem, lebo aj tam je predaj a uzivanie marihuany pod vacsim dohladom ako alkohol.
Odpoviem si za teba (ale kludne sa mozes vyjadrit aj ty) - ziadna taka statistika neexistuje. Vseobecne sa vychadza iba z vplyvu konkretnej drogy na konkretnu osobu v konkretnom case. A tento vplyv je v pripade thc a lsd fatalnejsi ako alkohol.
Skusim polozit myslienku inak: myslis, ze ak by ludia namiesto pripitkov alkoholom fajcili jointa, alebo si prikladali papieriky (ci ako sa lsd uziva), tak by sa to s ich zdravym (ci uz fyzickym alebo psychickym) pohlo kam? K lepsiemu? K horsiemu? Nic by sa nezmenilo?
Netvrdim, ze uplny zakaz a kriminalizacia su dobre. Skusenosti vacsine mladym ludom hovoria, ze to co je verejna mienka nie je asi uplne pravda a ze makke drogy su fakt len makke. A ze ani s tou navykovostou to nie je uplne tak ako nam rodicia vtlkali do hlav.
Vo vseobecnosti ale plati, ze su skodlivejsie ako alkohol alebo cigarety. A je lepsie mladych ludi pred nimi chranit, pripadne im urobit riadnu osvetu. A to plati aj o alkohole a cigaretach.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Právě jsi mě utvrdil, že o drogách nevíš absolutně nic, ale pindat budeš stejně :) - takže to vezmem abecedně:

1) LSD - užívá se v dávkách kolem 10 mikrogramů, tudíž fyziologická zátěž organismu v porovnání s alkoholem nebo cigaratema je cca 10000x menší, tj. takřka neměřitelná - jediná újma člověku vzniká, pokud v pozměněném stavu vědomí udělá volovinu - což je stejné pro všechny drogy

2) THC - užívá se v dávkách kolem 1/10 gramu - rauš trvá přes 2 hodiny / dávka v cigaretě je 1 gram - rauš trvá asi 10 minut - mimoto je v cigaretě dehet, oxid uhelnatý a spousta dalších svinstev, kterých je kuřák trávy ušetřen

Uvedl bych zdroje, ale u tak zjevných pravd to nepovažuji za nutné.

Tvé žvásty o fatalitě popsaných drog oproti alkoholu a cigárám jsou nepodložené žblebty. Na přesvědčení mě o opaku nemáš dostatek zkušeností teoretických, ani praktických ;)

Přestaň se ohánět dogmatama stolet starýma a zkus pro změnu uvažovat vlastní lebkou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zacinam si uvedomovat, preco mas najneoblubenejsie prispevky.
Vlastna zadubena hlava, mysliaca si o sebe, ze vie vsetko a ak ktokolvek nerozmysla ako ona, tak je tupy a iba zvasta a, samozrejme, je psiou povinnostou takuto osobu usmernit. A, samozrejme, so vsetkou drzostou, ktora k tomu patri. Aby nahodou toho zvastajuceho tupca nenapadlo dalej zvastat.
Nemienim ti dalej reagovat na takuto diskusiu. Nie preto, ze by som nemal co, ale preto, lebo viem ako to skonci - nijako.
Idem uz len sledovat, co este zo seba vypotis.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jen si poplač, a utíkej domů na salaš :) A čti si tam, ať můžeš příště i argumentovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"2) THC - užívá se v dávkách kolem 1/10 gramu - rauš trvá přes 2 hodiny / dávka v cigaretě je 1 gram - rauš trvá asi 10 minut - mimoto je v cigaretě dehet, oxid uhelnatý a spousta dalších svinstev, kterých je kuřák trávy ušetřen"

Earle ty seš teda expert:).
Citace z webu, který asi platí philip morris, že jo?
"Kouř marihuany obsahuje o 50 až 70 % více karcinogenních látek než tabákový kouř. Jedna významná výzkumná studie tvrdila, že jediný joint marihuany může plíce poškodit až tak, jako pět běžných cigaret vykouřených v krátkém sledu za sebou."

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A ty jsi hlupec, protože jsi nepochopil můj banálně prostý příspěvek! Pro rauš z trávy potřebuješ desetinu objemu drogy oproti tabáku. Jasné? Ne? Tak znova: Pro rauš z trávy potřebuješ desetinu objemu drogy oproti tabáku. A dále: ten stav trvá desetkrát déle. Takže vlastně potřebuješ setinu objemu drogy. Ještě něco, dutohlávku? Nebo to vzdáš jako ten slovák nad tebou?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

PS Zapoměnl jsi uvést zdroj. Já můžu kontrovat tímto:

http://www.biotox.cz/enpsyro/pj3pcancl4.html

O něco hůř je na tom se škodlivými látkami cigára, ale nejde o propastný rozdíl. Hlavní rozdíl je v tom, že THC potřebuješ pro dosažení rauše 100x menší množství! Už to pochop.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo a s tím oxidem uhelnatým taky kecáš. Stačilo mně, abych si vzpomněl na chemii a nedokonalé hoření a podezření bylo na světě.

Ano, i marihuana musí mít při nedokonalém spalování oxid uhelnatý....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zapomínáš na rozšířenost a dostupnost alkoholu. Chce to trochu fantazie. Ty si opravdu myslíš, že pokud by bylo legálně dostupné LSD/THC, tak by byl počet problémů s ním spojený stejný jako je teď s alkoholem? To bych nazval vrcholem naivity - stačí si srovnat účinky alkohol vs. thc vs. lsd.

Navíc když to nějak extrémně přeženeš s alkoholem, tak se pozvracíš tak rychle, že ho ještě tělo nevstřebalo. Když to přeženeš s LSD/THC tak ti nic nepomůže a síla účinků je úplně někde jinde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co by stalo kdyby se legalizovalo THC nebo LSD se můžeme oba jen domýšlet - takže se zdrž někoho nazývat naivním jen proto, že má opačný názor.

A BTW na základě čeho jsi schopen srovnat účinky těch tří drog? Nemyslím to, že sis o tom přečetl moc pěkný článek v Ženě a život, ale jestli máš osobní zkušenost.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pokus o demagogii s desert eaglem je tak stupidní, že nestojí ani za opovržení.

Veškerá tvá argumentace stojí na subjektivních zážitcích cizích lidí, z toho vyvozuješ společenskou nebezpečnost - opravdu geniální, ba přímo vědecký přístup. Já bych ti tu mohl zase vmést do tváře příběhy lidí, kterým LSD dovolilo nahlížet na svět tak niterně a božsky, jak toho ty nikdy nebudeš schopen, ale nedělám to. Jsou to prostě subjektivní pocity, a ty v argumentaci nemaj co dělat. Bavíme se o lékařské škodlivosti, a tam jsou LSD a THC jasnými vítězi - ze všech úhlů pohledu. Kapiš?

Jen se vrátím k faktům: potvrzený případ předávkování LSD je JEDEN - u alkoholu to jde do milionů, a pochopitelně je podstatná část obětí dětmi. Z tohoto faktu plyne, že tvé srovnání velké dávce LSD a vodky vychází jasně ve prospěch LSD. Jenže ty nemáš povědomí o historii LSD, jak se používala v léčbě schizofrenie, a psychiatrii obecně, prostě nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejne jako s alkoholem i u drog zalezi kolik si toho das a jak casto.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to by prave ta legalizace drog odstranila, na trhu by nebyl nejakej smejd kterej te zabije. V lekarne by sis koupil davku u ktere bys mel 100% jistotu kvality.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ježiši co to plácáš za sračky? Laskavě si něco najdi o heroinu nebo kokainu. A předávkování bys zabránil jak? Víš proč se neprodává kyanid? Třeba i proto, že puberťák je často citově nevyrovnaný a pokud je sebevražda tak jednoduchá a příjemná jako si koupit velkou dávku heroinu, tak by toho využil.

Uživatelé heroinu a dalších tvrdých drog umírají jenom kvůli nečistým dávkám? On nakonec čistý heroin může člověk brát bez jakýchkoliv zdravotních následků LOL Kde ty názory lidi berou...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli se nekdo rozhodne spachat sebevrazdu at to klidne udela, je to jeho rozhodnuti, nakonec lidi je tri prdele. Kdyz ne treba drogou nekde zalezlej v kanale tak se treba rozhodne skocit z mostu nebo pod vlak a tim ohrozi svoje okoli, co je lepsi?
Prijdes si pro drogu do lekarny, dobra zaplat, my ti ale zrusime pojisteni(to bych uz davno zrusil kurakum, nebo at si plati vic). Proc se porad musi nekomu neco narizovat,zakazovat chces brat drogy? ber si je, ale pocitej ze na to chcipnes driv nez ten co je brat nebude. Staci ukazat v televizi par predavkovanych a rozumnej clovek si to brat nebude.
mmj. pro mne je cigareta nejhorsi droga, protoze ovlivnuje zdravi i lidem kolem sebe. Ostatni drogy nici zdravi jen tomu kdo je uziva.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Trošku lidštější přístup. Někdy je člověk v hrozným srabu a sebevraždu nespáchá jenom proto, že je to relativně těžké. Nakonec vychladnou a zjistí, že to tak hrozný není a jsou rádi, že doma neměli zlatou dávku heroinu nebo kyanidovou kapsli. Ono totiž většina lidí nerada skáče pod vlak, jelikož už to chce odvahu, ale něco sežrat, to zvládne každý a tudíž je ta možnost sebevraždy snáze realizovatelná. To píšu o zralých dospělých lidech.

Teď si představ nedozrálý puberťáky co je nechá holka a chtějí se kvůli tomu zabít nebo chtějí zkusit něco nového, ale jsou blbý a nevědí, že je to může zabít. Nechtěl bych být rodič puberťáka ve společnosti, kde jsou lehce sehnatelné prostředky na sebevraždu. Stačí si něco zjistit o docela populárním stylu EMO. Nakonec z toho vyrostou, ale do té doby bych jim svobodu nedával.

S pasivním kouřením souhlasím. Drogy co se musí hulit a omezují tím svoje okolí by v civilizované společnosti neměly být.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme ze v lekarne by to neprodavaly detem.
U nas v lekarne me pred dvaceti lety uz taky nechtely prodavat KMnO4 protoze jsem tam, podle nich, chodil moc casto. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, nekteri dokonce veri, ze existuje buh a hlida nam misto zvane raj/eden/zahrady zivota.

Ta myslenka o zivote, kde polovina lidi umira na svou blbost, to je tezka vec..ale z principu mi tenhle typ uvahy jde proti srsti. Ac nechci znit prilis fatalisticky, tak verim, ze pokud tu bude polovina lidi ochotna riskovat smrt, tak at, protoze to uz by byla znamka totalni degenerace a ztraty i zakladnich pudu ochrany vlastniho zivota, ... a kdo vi, treba by se nakonec ukazalo, ze evoluce se jeste nezastavila.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A co se na to zkusit podivat jinak: Drogy jsou nebezpecny, ale je to nebezpeci predvidatelny, ktery tu vzdycky bylo a bude. Nebylo by lepsi se proste naucit zit s vedomim, ze tohle nebezpeci existuje a rozumnej clovek se mu vyhne? A pokud ne, je to jeho boj. Bud to zkusi a zjisti, ze tudy cesta nevede, nebo tomu propadne, a pak bohuzel, muze to znit krute, ale byl to proste slabej kus. Kdyby se neufetoval, tak by se misto toho uchlastal, nebo by si nasel jinej zpusob.
Ted na jednu stranu vsechny tyhle chudinky zachranujeme, delame informacni kampane o spatnosti drog a vynakladame obrovsky prostredky na jejich potlaceni. A pak se staci kouknout na popularni kulturu a dnesni idoly mladeze a mame obrazek presne opacnej, kterej jasne rika, ze drogy jsou naprosto skvely. To se pak vkrada myslenka, jestli v tom "boji proti drogam" nedelame neco spatne. ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rict ze gandza je nebezpecnejsi nez alkohol muze rict jen uzce omezeny nevzdelany hlupak.

Mas vubec poneti o tom, kolik nasilnych trestnych cinu, o nehodach nemluve, se stane pod vlivem alkoholu? Kolik je na nem zavislych? Alkohol ve skutecnosti celosvetove zpusobuje mnohem vic nestesti a skod nez tvrde drogy. Ze neni zakazany je jen z jedineho duvodu: da se snadno a ve velkem mnozstvi vyrobit doma, narozdil od vsech ostatnich drog. (Nechme stranou fakt, ze ti, co o tom rozhoduji, vetsinou sami chlastaji jak ryby.)

Poznamka pod carou, drogy (vcetne marjany, pokud ji lze povazovat vubec za drogu) neberu, nebral jsem a nikdy brat nebudu. Ja beru jedine kvalitni kafe, to mi staci. Mimochodem, mne osobne by prohibice byla zcela ukradena.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Mas vubec poneti o tom, kolik nasilnych trestnych cinu, o nehodach nemluve, se stane pod vlivem alkoholu? Kolik je na nem zavislych? "

Že by to bylo dostupností alkoholu a nedostupností marihuany?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja tim ludom nerozumiem. Preco sa stale ohanaju porovnavanim toho, kolko zleho sposobuje vo svete alkohol a kolko makke drogy?
Ludia, tento prispevok od Mireka si precitajte. PRESNE KVOLI ROZNEJ DOSTUPNOSTI LAHKYCH DROG A ALKOHOLU MA TEN ALKOHOL TOHO NA SVEDOMI VIAC ZLEHO!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme ze ne, svata prostato. Existuji studie, kde se porovnava kriminalita uzivatelu mekkych drog a alkoholu. Marihuana je podstatne mene navykova a nezpusobuje agresivitu, pokud srovnavame nestridme uzivani marihuany s nestridmym pozivanim alkoholu.

Ale to je marne, stejne jako presvedcovat prave tebe, ze chranit zajmy korporaci na ukor svobody jednotlivce je zlocin z principu veci, proste ucel sveti prostredky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A pročpak by jste nerad diskutoval? Snad nemáte nedostatek argumentů?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikto, kto je opacneho nazoru tie argumenty nebude pocuvat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vážně? Já si je rád klidně poslechnu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

K tomu druhému příspěvku se nebudu vyjadřovat - odkaz na nějakou diskuzi vyhulenejch makovic je opravdu důvěryhodný:).

No a ten první odkaz ukazuje zajímavou tabulku, ze které je jasné, že lidé tvrdící "tabák je horší než marihuana" mají v hlavě moc THC.

Nechte mařku smrtelně nemocným lidem co už nemají co ztratit a mají velké bolesti. Nakonec takovým případům bych dovolil i heroin. Zdravým lidem rozhodně THC neprospívá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Nakonec takovým případům bych dovolil i heroin."
Vidis a o tom to je, svobodna volba, ne zakazovat/prikazovat.

Jo ten druhej odkaz je z diskuse, je to ceskej preklad. zdroj je tam taky uveden. ty ostatni posty je potreba ignorovat. nize uvadim ten zdroj, pokud by ho tam snad nekdo nedokazal najit.

http://www.sciencedaily.com/releases/2005/10/051019003339.htm

science daily je seriozni web, ne nejakej bulvar.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ten prvni odkaz je tedy bomba :)

Autor ponekud zapomina, ze zatimco silny kurak vykouri desitky cigaret denne, silny kurak marihuany jen nekolik kusu. Skodlivost spalin je tedy mnohonasobne nizsi.

Alkohol neposkozuje imunitni system? To je zavazna lez. Alkohol se metabolizuje v jatrech, ktere poskozuje. V jatrech se syntetizuji nutne latky pro imunitni system, proto lidi s cirhozou maji vazne narusenou imunitu a musi ty enzymy brat v lekove forme.
Metabolity alkoholu jsou silne toxicke a poskozuji kde co, predevsim nervovou soustavu.

Zato jsem nikde nevidel jedinou zminku o tom, ze thc ma vliv na imunitni system... Ctu to zde poprve v zivote.

Takze bych rekl, ze autori clanku jsou na statni vyplatni listine.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jasne ze. Statni medialni propaganda, radeji chlastejte protoze s toho mame aspon dane. Az jednoubude marihuana povolena a stat s tohu bude inkasovat tucny dane tak to bude vychvalovano i v mediich

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je blbost. Alkoholu si můžu udělat podle zákona doma tolik (na osobu), že to hravě pokryje průměrnou spotřebu na jeden rok. Takže na alkohol stát taky nemá monopol.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jsou to víc nebezpečné drogy NEŽ tabák nebo alkohol. O tom bych nerad diskutoval. Z celkového pohledu by legální marihuana byla horší než alkohol nebo tabák.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Který je to přesně zákon?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Muzete, ale musite za to platit az zcernate, to by tak bylo aby si nekdo chlastal zadarmo.
http://finexpert.e15.cz/default.aspx?section=48&server=1&article=4721

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Rozumíte psanému textu? O tom, zda kanabis povolit či ne, můj příspěvek nebyl. Opakuji: Podporou marihuany piráti odradili velké množství potenciálních voličů. Tečka.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Naprostý souhlas. Měli zůstat u toho, s čím začínali. Lehký drogy jim spolupropagovat nehodlám.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A čím Vám konkrétně Ostravští piráti vadí, že Vás odradili od jejich volby ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zásah na ČVÚT byl kouzelný, přijelo cca 20ks policie, jeden se až diví divil, že je nekryla URNA a polní dělostřelectvo. Přijeli v cca 6 vozech, aby následně v hostingovém centru odpojili jeden kus PC a tento odvezli. To všechno z našich daní, v době kdy běžná policie, která mino jiné potírá cikánský zlořád musí šetřit i na teplé vodě. Kolegyni nedávno vykradli a když si našla mobil v bazaru musela tam policistu dovést svým autem, proetože policie neměla benzín.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm zajímalo, podle čeho ten mobil poznala? Když člověk sleduje ty pořady, kdy si lidi najdou svoje ukradený auto, a stejně ho nedostanou zpět, tak si říkám že mobil bych už ani nehledal...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak mohla na nem mit nakou nalepku, nebo specifickou prasklinu, ale pak se da poznat podle IMEI, pokud mas od toho zarucak, tak se to da dokazat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsme malé město, když vám čornou poměrně atypický (barevně) mobil s cenou řádově 15k Kč a do týdne ho nabízí v bazaru za 5k Kč je zde minimálně oprávněná domněnka domnávat se, že nejde o náhodu. Záručák a IMEI samozřejmě měla (znala), ale na jeho ověření potřebovala právě toho policistu :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jj na ověření vždy brát policistu a ztráty ohlašovat do protokolu.
jednou jsem si koupil z druhé ruky svoje věci, co se před půl rokem ztratili, a policajti povídali, že jsem si to mohl prohlídnout potom a že to je sériový výrobek a nemá sn, ... a ohlášení udělané po krádeži "neexistovalo", protože si to pan policajt zapsal do deníčku pokýval hlavou a jak jsem odešel bez sepsání protokolu, tak hodil do šuplíku nebo rovnou do koše

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Policajti museli udelat bu,bu,bu, proto ka kazde hovadine posilaji samopalniky v kuklach, to nemelo za potrebi ani GESTAPO, toto je ovsem mnohem horsi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak s postupem doby policie a její represivní činnost houstne a tvrdne.
Když to vezmu kolem a kolem. Za první republiky stačil na vesnici jeden nebo dva četníci.
Za války to vynechám, ale nebylo to příliš jiné. Za komunistů se to taky moc nezměnilo. Jeden dva esembáci, ani při větších akcích nebyly takové manévry jako dneska.

Počet odposlechu je skoro desetinásobný oproti době před plyšákem, policajti sou vyzbrojení, líp než armáda a dohromady jich je i víc než těch vojáků.
Ovšem vidět jsou jen tam kde se nic neděje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to je prave krasny indikator urovne "demokracie".Cim lip sou policajti vyzbrojeni a obrneni, tim mim demokracie(HL2?).V soucasnosti uz zijeme v jasnem policejnim state.Co bude za par let si netroufam radej odhadovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co bude za par let? bude te chranit ABL, protoze k 31.12.2010 vetsina policistu vypadne s vysluhama do luftu nez brat plat uklizecky...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Amerika je policajny stat. Na nich sa nechyta nikto.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

OMG.
A nebude to třeba tím, že kriminální živly jsou lépe organizované a vybavené než dřív? Stačí se kouknout na demonstrace anarchistů co si myslí, že házení kostek do čehokoliv cenného je zábava - to někdy za komunistů nebo dokonce první republiky bylo?

Mně osobně ukradli už dvě jízdní kola, takže když by se zpřísnily zákony, policie dostala víc pravomocí proti bazarům a zlodějům, na každým veřejným rohu by byla kamera - to by byla nádhera.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A co by se jako změnilo, kromě toho, že by tu bylo větší šmírování tak nic.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hodně. Alespoň bys měl něco v ruce, protože záznam se zlodějem by mohl policii pomoci. Dneska když jdeš nahlásit krádež kola, tak máš v ruce prd a tudíž i ty policajti vypátrají prd- registrace a další zabezpečovací věci moc nefungují.

Trend je jasný. Kamery jsou na více místech, protože to slušní lidé chtějí a vandalům,zlodějům,úchylům to vadí. Stačí si zjistit jak stoupnul počet kamer ve společných prostorách domu(výtahy, chodby) a jak je jejich záznam cenný pro policii. Bez kamer akorát zoufale shánějí svědky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mirek, vzdy je vsetko o ludoch. O konkretnych ludoch. Ak je vo vedeni policie schopny clovek, ktory chce riesit problemy spolocnosti a aj ich riesi, tak je vsetko fajn. Ale ak je tam blbec, ktory riesi zaujmy "vplyvnych", tak hold... treba takeho chmula nejak zosadit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Choď pěšky jako já a kolo ti nešlohnou. Ale vážně. Kradlo se a bude se krást (jediné kde krást nejde je Komunismus - tam je to tak nějak z podstaty věci nemožné).
Ale není chyba už v rodině? Když je tolik adeptů na organizovaný zločin?
A jak souvisí organizovanost zločinu s potřebou šmírovat každého? Podle stejné logiky by mělo stačit lépe zorganizovat policii a ne začít šmírovat lidi. Zavádět fašistická pravidla, sledovací systémy a občanky s chipem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mirek11: kamerovej dukaz ze nekdo nekde ukradl kolo je krasna vec, ale obvinilo by to jen nekoho. Kdyby kamera natocila nejakyho kleptomana s parlamentu (nebo jinyho vlivnyho urednika) tak se nevyresi nic protoze se to zamete pod koberec, viz. 5 na stul v ceskych

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V minulosti bolo menej organizovanych zivlov, lebo sa z velkej casti nicili v zarodkoch a tiez tresty boli viac odstrasujuce ako dnes. Lepsie je v zaujme ochrany sledovat ludi, v pripade bezpecnosti uz demokracia nie je dolezita.
A k tym zaznamom, tiez neviem co vyriesia. Viem o dvoch pripadoch kradeze, kde bol pachatel jasne identifikovatelny na zazname a je to zalozezen v sufliku. Dokonca viem o pripade, kde bol zlodej priamo identifikovany a aj tam si poskodeneho len policia prehadzovala od dvery ku dveram.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jake pravomoce policie krome tech soucasnych bys navrhoval? To by me docela zajimalo. Nevim totiz, co krome nedostatku benzinu brani policistum treba pravidelne objet bazary a projit inzeraty a porovnat to s databazi ukradenych kol. Zato je totiz platime z dani - abychom to nemuseli delat sami.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V případě zásahu na ČVUT byla policie zaplacena mediálními giganty, možná i OSA přispěla :) To jsou jediná místa kde mají nazbyt. Docela paradox :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tady se nema CPS na cem zviditelnit bohuzel, takze mnoho lidi ani nechape smysl jeji existence.Ve Svedsku se stala symbolem boje proti policejni a soudni zvuli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, ve Švédsku (i u nás) se stala symbolem legalizace warezu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, že se můžem jen domnívat - asi stejně jako když se budu domnívat, že výstřel z desert eagla udělá větší díru než od vzduchovky.

A teď k účinkům. Proti tobě Earle jsem jen zoufalej ubožák co píše o něčem co nikdy nevyzkoušel a jen stupidně teoretizuje. Úplně se červenám. Ano LSD jsem nikdy nevyzkoušel a marihuanu jsem jen dvakrát natáhl abych zjistil rozdíl chutí tabák vs. marihuana, takže účinky THC jsem taky nevyzkoušel.

Účinky jsou velice podrobně rozepsané podle velikosti dávky třeba v Ženě a život nebo webu drop in, ale těch zdrojů jsou tisíce. Chceš tvrdit, že praktické účinky jsou úplně jiné než tvrdí tyto zdroje? Chceš tvrdit, že když si dáš velkou dávku LSD tak seš na tom stejně jako po láhvi vodky? K posouzení nebezpečnosti LSD mně stačí zkušenosti jiných, kteří se tak rádi i na internetu se svými zážitky chlubí. Zřejmě to bude horší schopností alkoholu člověka úplně zrušit, protože láhev vodky na ex zvládne jen někdo, ale vzít si větší dávku LSD co by vyřadila i slona, zvládne i 10letý dítě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jako u vás ve firmě, nebo v baráku? Mluvte laskavě sám za sebe...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

By mohl pomoci? I v případech kdy je zloděj zachycen na kameře tak je to policii fuk, protože ta nemá čas z ksichtu zjištovat o koho jde. Takže pokud to zrovna není náhodou "známá firma" kterou policajt zná, nebo nejde o něco natolik vážného, aby se tím zabýval (vražda nebo znásilnění), tak obvykle smůla .... policajti nestíhaj ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ukulele (zdejší zástupce OSA) zase perlí. Četl jste program ČPS? Pokud ano, vědomě lžete, pokud ne, tak plácáte do větru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Četl a bohužel jsem nevěděl, jestli se mám smát nebo plakat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chápu, při vašem zaměstnání to s vámi muselo zacvičit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud půjde policie po lidech, kteří tzv. warez vytvářejí či se obohacují jeho prodejem, nemám s tím sebemenší problém.

Na druhou stranu bych měl problém s tím, kdyby se tyto akce týkaly i lidí, kteří prolamují ochrany, resp. vytvářejí tzv. cracky. To vidím jako službu lidem, protože většina ochran škodí... narušuje chod systému či jiných aplikací. "Crack" se podle mne stává warezem podle použití... existuje celá řada lidí, kteří si licenci koupí a "crack" použijí.

Co se týče nářku filmových / hudebních studií a distributorů, tak zde pořád platí doporučení, ať se posunou z doby kamenné do digitálního věku. Jejich vyčíslování "škod" je zcela směšné... viz 5 sdílených písniček = 675tis UDS (jestli si to předně pamatuji). Snadno se pak dostanou na několik miliard ročně. Nicméně pravda je poněkud jinde, čehož si je dnes vědom téměř každý.

Souhlasím, že si ČPS naprosto zbytečně zavařila sama. Pokud někdo sledoval videa na YouTube, tak je nemohl jít volit. Původně jsem chtěl, ale tato videa mne odradila.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já teda žádná videa neviděl, ale ČPS bych nedal hlas ani kdyby byla volební účast povinná ze zákona a kandidovala pouze tato jediná strana.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na PS strany je celkove jeste brzo.Svedsko je vyjimkou, protoze tam diky kauze TPB pochopili, o co ve skutecnosti policejnimu statu jde.Dnes stale lidi cerpaji "informace" predevsim z prolhane TV, kterou ovlada mocenska mafie CSSD/ODS rizena z Brainwashingtonu.Az zacnou vyuzivat jako zdroj informaci net, ted ale nemyslim sracky jako novinky, aktualne..., ktere sou ovladany stejnymi lidmi jako TV, potom si uvedomi vyznam PS.POkud ovsem do te doby nezasahne ACTA.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je věta jak ze žurnálu. Něco jako "Sice vás neznám, ale určitě jste neřád, protože šilháte na levý voko a máte četnýho kníra".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Naopak tvá věta je jako ze žurnálu. Napsal jsem že ČPS neznám? Já četl ty jejich blitky (které nazývají volební program) a dobře vím o koho jde, jen říkám že jsem neviděl žádná videa!!! Tak mi prosím přestaň vkládat do huby něco co jsem neřekl, na to jsem dost háklivý, protože to tady na tomto serveru dělá skoro každý a už mě to unavuje, každému hlupákovi vysvětlovat své výroky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aha "do huby", tak to sedí.....
Možná, když "to" tady dělá "skoro každý" tak by si se mohl konečně zamyslet, jestli chyba není spíš na tvé straně... Něco jako /pozor věnujte pozornost naléhavému hlášení, na dálnici D1 jede jeden blbec v protisměru .... "hmm kdyby jen jeden VŠICHNI!" /.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ty dobře víš že mám pravdu, ale nejlepší způsob jak nepřiznat chybu a vlastní hloupost, je otočit řeč na něco úplně jiného. Blbec jsi tady totiž pouze ty.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Povinná volební účast a kandidatura jediné strany nikdy nedělá dobrotu. Však naše země to pamatuje...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

bohuzel lidska vlastnost je rychle zapomenout spatne veci a vytesnit je z mozku. tim je ale clovek odsouzen opakovat stejne chyby znovu a znovu, obzvlast kdyz jim je pravda upirana uz pri zakladnim vzdelani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, viz například zvolení pravice i přes její "úspěchy" v 90. letech.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím. Pravici volí osoby mdlé inteligence, a dnes si to kvůli nim vyžereme všichni. Hlavně že se budou mít dobře naši miliardáři.

Já bych to těm miliardářům třeba i přál - kdyby podnikali tak, že by investovali do vývoje a do výroby a pak se snažili prodat. Jenže 99% z nich neumí nic jiného, než odrbávat stát na předražených zakázkách a tunelovat zbytky majetku po komunistech.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tvoje politické názory jsou mi u kule le.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Amen!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

SOUHLAS ČPS to dovedla pěkně do kytek. Nechápu tu logiku. Parta vcelku mladých lidí a schází jim nápady!

Navíc ta ideová rozporuplnost je prostě příšerná, ta strana je nevolitelná už jen proto, že místo party lidí je to parta solistů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ach. "viděl jsem videa na youtube a podle nich teda volit nebudu.." nepřipadáte si tak trochu omezeně? volíte podle youtube?
a víte, že ČPS má web, krajské weby, veřejné fórum, piratopedii, pirátskou univerzitu, pirátské noviny... nevíte, ale hlavně, že žvaníte.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To ale není problém jeho, ale ČPS :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tady je vidět, jak je společnost už vážně vymytá. Je to totiž naopak - ne že politická strana potřebuje váš hlas, ale vy potřebujete zvolit správnou politickou stranu. Vámi zvolená strana pak bude do velké míry ovlivňovat váš život a život vašich dětí. A vy se argumentujete jakobyste si něco kupoval a někomu dělal milost...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A odkial to maju vediet? Nie je nahodou za to, "ze to ludia nevedia" zodpovedna prave CPS?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Každá vyřčená věta se dá pochopit jinak či otočit podle uvážení. Nicméně strana, která jde do voleb a prezentuje se títmo způsobem... ano, způsob prezentace je jedna z věcí, které mě ovlivňují.

Ano, vím, že mají web, ano vím o jejich aktivitách. A ano, sledoval jsem i zmíněný kanál na YouTube. Dříve než dám někomu hlas, zjistím si dostupné informace. Ano, tvůj "ach" výrok nad mým rozhodnutím byl zbytečně rychlý.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
-2
-1
Je komentář přínosný?
+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle hlavně ukazuje jaký kokot nám dělá ministra financí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To ukulele : Rád bych se zeptal,jaké změny by jste navrhoval vy v autorském zákoně ? Pokud se Vám ty "blitky", jak jste nazval volební program ČPS, nelíbí, v čem by jste ho změnil ? Zkuste vymyslet nějakou řešení, která bude kompromisem mezi tím, aby lidé nebyli moc omezováni, ale aby byli chráněni i autoři (nemyslím tím jenom hudbu,ale i software,malíře a ostatní umělce). Mile rád uvítám i názory ostatních :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řeknu to upřímně: nevím. Vím jen to, že bych zrušil autorské poplatky a podobné nesmysly. Volební program ČPS jsem nazval nelichotivě, protože je to jen sbírka populistických pohádek a vůbec neřeší důležité věci - je hezké chtít vyrovnaný rozpočet, ale ještě hezčí by bylo alespoň nastínit jak jej dosáhnout, zvláště nyní, když je republika rozkradená. To co by zde ČPS ráda zavedla, je obyčejná anarchie.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tak ono narovinu, nikdo necekal ze CPS se dostane do parlamentu v tak obrovskym zastoupeni aby rozhodovala o vyrovnanym rozpoctu. Ono by spis bylo potreba aby se do parlamentu dalo dostat uz s 1% hlasu a ne s 5% jak je tomu doposud. Pak teprve by se do parlamentu dostalo par mensich stran specializovanych na urcitou problematiku kterou by pak strana prosazovala. Hlavne jde o to ze by bylo reseni vyrceno a velky strany uz by mely navrh reseni. Takto se velky strany ani nesnazi neco resit kdyz jim to nekdo nepredlozi primo v parlamentu. Nejradeji by si to zavedly tak aby se do parlamentu nedostala jina strana nez ods-ksc-cssd a pak si budou zase vladnout kadri byvaliho rezimu zastoupeny v zminenych stranach.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, švédské volby včera skutečně ukázaly co si o podobných policejních aktivitách myslí voliči. Plně je schvalují a ubožáky z Piratpartiet poslali na smetiště dějin.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.