Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Popcornhour A-300 - multimediální superkrabička

problém těhle multimediálních krabiček nejvyšší třídy je cena, za kterou již mnohdy pořídíte plnohodnotný HTPC, kde je pochopitelně daleko větší možnost OS/softwaru a nejsme odkázáni jen na jakýsi firmware. Smysl mají tedy spíše ty levné krabičky, jejichž cena ospravedlňuje jejich neplnohodnotnost oproti HTPC

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

HTPC jsou uz davno mrtva a cekam, kdy si to uvedomi i ti posledni jejich fandove.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Druhý problém těchto krabiček je omězená doba jejich životnosti.
- Obvykle pod 2 roky. Pak už na ni nemůžete čekat žádnou aktualizaci firmware. Máte staré kodeky, nic nepřehrajete a vyhodíte ji.

HTPC i s Windows XP je v tomto mnohem flexibilnější.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsou i výhody. Například spotřeba, jednoduchost, rozměry. A pokud si člověk buduje sbírku videa na počítači, nesvrbí ho ani nemožnost přehrát poslední verzi nějakého obskurního kódování.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mě vadí na těchhle krabičkách ještě jedna věc, a nejen na nich. A to je absolutní absence analogového 5.1 výstupu. Ke všemu je prostě potřeba dekodér.

To a další nabízí HTPC, doma jej mám již 2 roky, a naprostá spokojenost. Jedu přes Win MultimediaCentr.

Co se týká spotřeby, tak můj má jen Ečkovej procesor, ale teď stavímHTPC švagrový, je to postavený na E450, 18W microATX, DVD, HDD 1TB,skříň MC8102 38x28x9,5cm, takže nic nenažranýho ani velkýho, dalo by se to udělat i menší, ale s ITX deskou, 2,5"HDD a NB mechanikou, a to to jen zbytečně prodraží.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moj Evolve Blade v klude berie 9W... To s HTPC neurobis ani omylom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně to je zajímavá volba, ale opět mi tam chybí 5.1 výstup, kterej je poměrně důležitej, pokud nechceš utratit dalších min. 10k za bedny s dekodérem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No tohle zrovna není případ Popcorn Hour. První model je někdy z roku 2007 a dodneška na něj jsou updaty.

Žádne "kodeky" nejsou problém. Protože tohle je ve všech zařízeních vždy zadrátováno v hw. A popravdě řečeno ani se to nijak nevyvíjí. Životnost standardů typu H.264 je mnoho let.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zivotnost standardu typu h.264 bude mozno len do tej doby, az sa vlastnik licencie napriek prislubom rozhodne vyberat licencne poplatky...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak schvalne ci dokaze nejaky dnesny prehravac prehrat Hi10P. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm, priznávam, som len konzument, ale keď dáš niekde vzorku, tak to pre tú srandu skúsim... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hi10P neprehra ziaden hw prehravac (a aj sw prehravace maju s tym problem).. ale okrem anime fans to nikto iny nepouziva (ani pouzivat nebude), vsetko ostatne je v 8bit!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám starší model, 110. Používám ho skoro denně. A i když úplně všechno nepřehraje (občas jsou zmršené AVI, nová specifikace MKV a také Blu-Ray v originální podobě), nejsou to omezující faktory. Za tu pohodlnost to stojí. Jenom je extrémně pomalý na síti, pro přehrávání to nevadí, ale cokoliv tam nakopírovat je utrpení. Radši si to vrznu přes půl města na NAS, než přímo na něj.

Mimochodem to opravdu moc kodeků v sobě nemá. Vše je HW. Ono 200MHz CPU toho moc nezvládne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kupodivu mam tri roky stary PC, stare kodeky a prehravam vsechno. Stejna situace je i v techto krabickach.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud něco z těchhle "krabiček", volil bych asi e-great.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Egreat boli kopie Popcornu A100/110 (resp. Sigma NMT platformy), neskor im Popcorn zatrhol kopirovanie firmware, neskorsie modely pouzivaju Realtek..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jednu podobnou krabičku jsem si koupil , ze záčátku jsem byl spokojený - viděl jsem jen výhody , do roka jsem postavil HTPC a na krabičku se už jen práší .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na HTPC se mi líbí mj. DVD mechanika. Ne vše musí být na HDD a s těmito krabičkami musím mít ještě DVD přehrávač.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mnohé takéto krabičky umožňujú zamontovať interne DVD mechaniku. V tom by som problém nevidel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Většina těchto zařízení umožňuje připojit externí DVD / CD mechaniku přes USB - sám tak u 2 různých přehrávám DVD a AVIčka ze starých DC, když se mi to nechce kopírovat na NAS ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pred dvoma rokmi som si kúpil C200. Updaty vychádzajú pravidelne, prehrá to úplne všetko čo mu predhodím. V mojom prípade by som Popcorn za žiadnych okolností nevymenil za HTPC. Som vo veku, kedy čas ktorý by som venoval ladeniu HTPC venujem radšej iným, mne milejším veciam. Popcorn som rozbalil, pripojil do neho HDD, HDMI, LAN, 220V, dal pod telku a od vtedy som s ním okrem updateov (ktoré si robí v podstate sám) nič nerobil. Proste slúži a to je to čo od takej krabičky očakávam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Az na smejdovy ATX zdroj (mam C200 z prvej serie z leta 2009, kupenu v USA) s tecucimi kondenzatormi som s nim spokojny.. hoci posledny update je stary pol roka (ak neratam update Blu-ray klucov)..
Inak rozhranie A300 bolo vyvijane na C200 YAMJ (ale tam je viditelne pomalsie)..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mna viac stve ze za podobnu cenu sa dnes da kupit BLURAY prehravac aj s reprakmi a podporou DLNA takze staci mensie NAS alebo aj NB a mozete si prehrat to iste + CD/DVD/BD.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nie kazdy si chce spustat DLNA server, ktory musi prekodovat v realnom case video..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To taky málokterý DLNA server dělá, v drtivé většině případů se nic nepřekódovává, jedině že by dané zařízení nepodporovalo konkrétní formát (třeba MKV), pak je to ovšem potřeba explicitně nastavit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hej? Drviva vacsina MKV z internetu je generovana tak, ze nesplna Blu-ray specifikacie (ref. frames atd.), takze server to musi vzdy prekodovat, aby to Blu-ray ci TV prehral..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je něco, co by mělo ještě navíc DVB-S tuner a aby z něj umělo nahrávat a umělo připojit mechaniku? Nechci mít deset krabiček... já bych to ještě zvládl, ale není to pro mně. Jo a aby to nebylo PC a nestálo to 10k... to asi bez šance, že :) Tak třeba časem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S tou 1 Gbps síťovkou je to takové ožehavé. Samotná síťovka gigabitová je, ale procesor už moc gigabit nezvládá. Když tedy na gigabitový switch zapojíte PCH, tak jsou rychlosti většinou na úrovni 100 - 200 Mbps, víc většinou ne. U toho switche je to taky nedokonalé, jsou switche, které dokážou síťovku využít jako gigabitovou, jiné zase pouze jako stomegabitovou. Pokud tedy někdo chce, aby byl gigabit o něco rychlejší jak stomegabit, musí se podívat na seznam ověřených switchů, které dokáží síťovku využít jako gigabitovou.

Sám vlastním C-200 a jsem s ním spokojen. Jediné, co mně na něm vadí, je právě ta síťovka, která mně jede jako stomegabitová. Nejvíc je to vidět při 8/16 násobném zrychlení přehrávání náročných videí, kdy na to prostě stomegabit nestačí. Jinak na všechno ostatní stačí, videa s extrémním bitratem se už stejně sekají.

Výhodou těchto přehrávačů je nulová hlučnost při přehrávání, tedy pokud v nich nejsou disky. Jakýkoliv HTPC tohoto není schopen dosáhnout, běžné disky jsou prostě vždycky slyšet. Kdyby to byly 2,5'' disky ve dvojboxu, pak by se dalo o nehlučnosti uvažovat, ale zase je nutnost mít ULN ventilátory, a to i ve zdroji.

Další výhodou je přehrávání bez syncu, při přehrávání z PC jsem měl často nesynchronizovaný obraz a zvuk. Pokud už sync je, lze ho upravit, aby obraz a zvuk byly v pořádku.

Pokud jde tedy pouze o přehrávání videí a hudby, je podle mě lepší koupit přehrávač než stavět HTPC. Jednak je u přehrávače spotřeba daleko nižší (okolo 10 W), ale je možné zapojit i mechaniku, disk, wi-fi, klávesnici, myš a z přehrávače lze udělat malý NAS. Některé přehrávače mají také malý display, díky kterému není třeba při pouštění hudby zapínat televizi/monitor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V tom je Syabas/Popcorn nevinne.. Sigma najprv deklarovala Gbit rozhranie pri 8643 cipe, ked zistili, ze to velmi nefunguje, tak potichu vymazali zo vsetkych specifikacii.. A300 ma novsi cip 8647, ktory ma uz skutocne Gbit rozhranie.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to vím, četl jsem to na nmt.

Ale Gbit je to jen podle papíru, nový procesor nedokáže dosáhnout plné rychlosti gigabitu, podle testů vývojářů jsou rychlosti okolo 35 MB/s, tzn. 200 - 300 Mbps.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

I tak je to znatelne zlepseni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám doma C-200 s interním diskem a BD mechanikou. Jediné co mě štve, je podpora BD, kdy to prostě některé filmy není schopné přehrát. Vinu nese Syabas, ale v obecné rovině hlavně BD - na jeho zprasenost doplatí legální uživatel, který si BD koupí (ti, co si stáhnou rip jsou v pohodě).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Po xtreameru jsem si poridil pred 3 mesici Popcorn C200(ma slim blueray mechaniku, suplik na 3,5" HDD).
A hlavne displej- rikal jsem si nebudu must poustet TV kvuli napr Inet radiu. bohuzel ten displej je tak mizernej, ze se na nej da koukat z max 1,5m a jeste k tomu zespoda! Nevim kdo ma receiver ci zesilovac 2 m nad zemi. Druha vec je, ze C200 nezobrazuje nazev prehravane skladby ze streamu!(xtreamer za tretinovou cenu to umel). Jinak je to moc pekny kousek nabytku, bohuzel fimware zatim uplne nedozral...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.