Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pozor na Facebook a další sociální sítě

Strašnej spamovací sajrajt ten Facebook... :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste ze zrovna na facebooku jde nastavit, jaky informace jsou a nejsou pro koho videt. To bych jako mnohem nebezpecnejsi videl treba verejne dostupny profily na lide.cz a spol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I když je třeba zrovna nikdo neuvidí, tak je mají provozovatelé Facebooku (a to v historii údajně i poté, co si je uživatel smaže).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Black_Fox: A od toho tam existuje nejaky prohlaseni o ochrane osobnich udaju, neposkytovani tretim stranam atd...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

by ma zaujimalo co to Facebook je. zjavne tu sluzbu musim navstivit a potom si precitat tento clanok ze ju nemam pouzivat ;)
nie kazdy pozna Facebook...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ferok: http://cs.wikipedia.org/wiki/Facebook :-)
Ale mas pravdu, ze kdyz pred necim varuju, asi by to chtelo trochu osvety pro ty, kteri netusi o co jde. Ostatne ja se s facebookem poprve setkal asi pred mesicem. Rozhodne to neni nic, kam by se hodilo vypsat buhvijake duvernosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych,že po bezpečnostním průseru na libimseti.cz někteří nedají na web ani fotku svého Maxipsa Fíka...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to si len myslis ..... ;)

ja osobne som tiez ziadny facebook este nevidel, iba som pocul ze daco take existuje. konkretne to, ze jeden zamestnavatel znameho pozera pred prijatim noveho cloveka vzdy na jeho facebook profil. len neviem co je na tom zle, vsak to je uz jeho problem ak si do nejakeho profilu napise kompromitujuce informacie. to nie je zneuzitie, ale vyuzitie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Treba si uvedomit, ze Facebook je iba siet a zalezi len od ludi co tam zverejnia a co nie. Je tam moznost zdielat kopu veci medzi svojimi znamymi, ale taktiez posielat spravy sukromne ...

Vsetko je o ludoch :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že Facebook je jen vypíchnutý příklad, problém je obecný, osobně mi vstvají vlasy hrůzou na hlavě když vidím jaké  věci o sobě lidé více méně dobrovolně a z neznalosti uvádí na netu, většinou právě v těchto typech sítí a v domění anonimity. Lidi by si měli uvědomit, že net je podobný peklu, co jednou schvátí je již na věky mimo kontrolu dotyčného a takové "nevinné fotky" + další hříchy mládí se člověku mohou za 10 let vrátit jako bumegang ať již při snaze získt nějaké "seriózní" místo nebo vstoupit do politiky či se nepohodnout se sousedem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jadetor: Smím se zeptat, co to bylo za ten bezpečností průser na libimseti.cz? Nějak mě tato zpráva minula...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno tak sem Facebook schvalne zkusil,zaregistroval sem se tam...a ano....zaregistroval,to je tak vse,zeby me to nadchlo :-/ Jinak,pred tim aby na sebe BFU nevyklopil na net prvni posledni by ho musel asi varovat sam *<doplnte dle vyznani>* a stejne to vyjde naprazdno...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejenom Facebook, jednou na internetu, navždy na internetu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Facebook je jen udavačská vrba pro začínající teenage teroristy, co jsou ještě tak nerozumní, že se s plánovanejma akcema dopředu chlubí na údajně privátnim internetu. V tomhle ohledu slouží dobře Západu, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2wyvern - Citace z Chipu:"...Kromě běžných a veřejně dostupných informací existovaly i informace, které byly přístupné jen po zadání příslušného uživatelského hesla. Vzhledem k tomu, že celá řada našich čtenářů má výborně zabezpečená data i na vlastním PC, jen málokdo by předpokládal, že si někdo může uložit na takovýto server něco ?osobního?. Ukázalo se však, že tento názor je mylný ? celá řada uživatelů (tedy přesněji řečeno uživatelek) si zde ?volně? uložila své intimní, často i erotické fotografie.
Další pokračování je už logické a bylo jen otázkou času, kdy k něčemu podobnému dojde: někdo obešel ochranu heslem a stáhl si téměř všechny ?zajímavé? fotografie. Neoficiálně jde o téměř 12 tisíc fotografií více než tisícovky dívek a žen, roztříděné podle jejich přezdívek na serveru. I přes počáteční naivní snahy administrátorů o zabránění jejich rozšíření je už na internetu můžete najít na celé řadě míst?"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Jadetor:
Omyl, zadnou ochranu ten clovek neobchazel. Stacilo se na libimseti.cz prihlasit z mobilu a voila, zadna hesla to nechtelo, bylo videt vsechny fotografie. Cili za ten prusvih muze lajdacky admin.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no vsak to tiez spada do "obist ochranu" :)
mimochodom, kde su tie fokty teda? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fotky mam i ja na disku, jen pro tu zajimavost  jsem si to stahnul kdyz uz to zurive litalo po netu - neni z 99% o co stat... ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fotky najdete pomocí googlu a dvou klíčových slov :)
Pokud vás teda zajímají emo puberťačky ve spodním prádle.. :)
K tématu: Jako mladej jsem se taky chytil a neuváženě napsal na fórum mail s mým příjmením.. Psát googlu aby dotyčné stránky odstranil z cache asi nemá cenu :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak na facebook mě lanařil kamarád asi před půl rokem, jaká je to úžasná věc... přečetl jsem si jejich podmínky (v podstatě cokoliv tam zveřejnim, napíšu, udělám - mohou používat pro své účely a to i po smazání účtu), poklepal si na čelo a poslal s tím milého kamaráda do háje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je jako ten případ, jak žena v USA žalovala nějakou firmu, že neoprávněně nakládala (nebo snad dokonce zveřejnila, už nevím) její osobní a soukromé údaje. Právníci oné firmy pak před soudem sestavili celý její životopis z údajů, které ta dáma sama vystavila na Facebooku i jinde. Tím de facto dokázali, že se sama rozhodla žádné soukromí nemít.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ach to je strašné, nekdo bude o mě něco vědět! Facebbok je super, skvělá cesta, jak se být v neformálním kontaktu s lidmi, se kterými se člověk moc nevídá a přitom to ani jednu stranu nestojí moc času.

"Zneužití osobních údajů pro cílené zasílání reklamy" je skutečně směšné. Tak mi k těm 50 spamům, co mi denně chodí, bude chodit dalších 50. Hm, to bude hrůza.

Celá tahla "ochrana soukromí" mě nevýslovně irituje, co se na to vynaloží prostředků, platí se státní úřady atd... jen aby se uspokojila něčí paranoia. Já nemám co skrávat, jsem na to hrdý. Kdo má problém, že o něm někdo něco ví, ten má především problém sám se sebou,

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Překlad příspěvku Honzy Ebra

Honza Ebr napsal:
"Jsem naprostý hlupák, který si nedokáže představit ani jeden reálný scénář, jak by dané osobní informace mohly být zneužity proti mně, a proto si myslím, že lidi s odlišným postojem jsou paranoici a blbci. A jsem na to hrdý! :D "

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Amadeus:
+1 *THUMBS_UP*

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Honza Ebrů zde názorně předvedl slušně vymytou makovici sdělovacími prostředky, kde vítězí přesně takový postoj.

Když se někdo ohradí proti zesilujícímu fízlování ze všech stran, tak je označen za paranoika a vysmějí se mu. Prý nemají co skrývat posměváčci povýšení. Až u nich někdo zaklepe s fotkou na které líbají paní X, přitom jsou ženatí s paní Y s požadavkem na nějaký peníz, nebo provedení nějaké "službičky" za nevyzrazení, budou čučet jak péro z gauče. To že v reálu se jen loučili po normální pracovní schůzce, ale to na fotce pochopitelně není vidět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

óká.. zkuste nejake dalsi priklady,jak muze ma data z FB zneuzit.. uz se vam nekdy stalo, ze by se vas nekdo pokusil vydirat? Ne, myslim, ze to neni jen proto, ze byste sve fotky nemeli pod kontrolou, ale proto, ze vetsina lidi zkratka vubec "dulezita" (ve smyslu vydiratelna) neni. Vcetne mne. BTW: Verim, ze si rozumny partner/sef da jakekoli udaje vysvetlit. Nemluve o tom, co si muze myslet o anonymnich fotkach jemu zaslanych.

Myslim, ze zakladni premisou by melo byt nerikat o sobe nic, co byste nechteli, aby o vas vedeli vasi znami. O lidech, co vystavuji sve nahe fotky na internetu snad radeji pomlcim =)..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kuba Chour: S tím vydíráním... Zatím ne, ale je to stejné, jako by ses svých kamarádek ptal, jestli už byly znásilněny. Drtivá většina, možná všechny, ti odpoví, že ne. Ale to neznamená, že se to nestává a že to některou z nich v životě nepotká. Kolika lidem vyhořel dům/byt? Přesto má pojistku IMHO většina.
Stejné je to i se zneužitím osobních informací. Nejspíš se to většině nijak nevymstí, ale AŽ se to někomu stane, bude už pozdě a bude moci jen litovat, že byl dřív lehkomyslný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.