Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Přichází služba ReDigi.com: bazar s hudbou v digitální podobě

Autoři se asi řádně praštili do hlavy že s něčím takovým přišli. V nefyzické-digitální rovině něco takového nemůže existovat, když kopie je zcela identická s originálem a vyrobíte ji jednoduše stiskem F5 (nebo ctrl+c,ctrl+v)...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když můžete 1:1 okopírovat CD a stejně originál legálně prodat, proč by to nemělo jít s MP3 ?
Na webu píší, že si udělali malý právní průzkum a ověřují legálnost prodávaných souborů (takže libolný CDrip asi prodat nepůjde). V USA mají jinou ústavu než u nás, a podle ní mají právo prodat co zakoupili... a v podmínkách iTunes Music Store například není nic co by to specificky zakazovalo. U nás by situaci díky jinému autorskému a právnímu systému mohla být jiná, ale v USA to asi půjde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když to CD prodáš, tak se ta tvoje kopie stává nelegální.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nelegální se nestává, na tu kopii máš právo (stejně tak není nelegální stáhnout tu muziku z netu. Kopii ale už prodat nesmíš. Fyzický prodej je poměrně pomalý, takže to vydavatelství neberou jako velkou škodu. U půjčoven už je to o něco horší a elektronicky by to prakticky legalizovalo stávajíci stav na netu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemůžeš 1:1 okopírovat CD aby bylo stejné jako originál, po datové stránce ano, ale nikdy nebude vylisované včetně originálního bookletu. To rozlišuje fyzický originál od fyzické kopie a dává originálu cenu. Digitální soubor a kopie digitálního souboru je 1:1 a není nic co by je rozlišilo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle by se melo v praxi otestovat: Vzit digitalni soubor, udelat nelegalni kopii a pak to donest uradum a zeptat se co je original a co je nelegalni kopie :-)

Jeste ze v Cechach jsou kopie legalni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pletes si pojmy s dojmy! Kdyz "originalni" CD okopiruji v lisovne a booklet natisknu stejnou tiskarnou na stejny papir jako ho rozlisis?? he? Jedine podle uctenky, stejne jako digitalni kopii :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Noo takovych projektu by melo vzniknout nejmit 20 kazdy mesic a hudebni vydavatele by nestihali :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.