Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Provozovatel torrentového portálu OiNK nevinen

Tak to byla pěkná snůška hnoje, jsem rád že zdravý rozum zase na chvíli zvítězil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ale je otázka, zda za cenu hnoje IFPI nedosáhla svého, tedy uzavření portálu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nojo hlavni provozovatel vyvazl cistej ale co ty ostatni 4?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ty ostatní 4 pravděpodobně zásobovali web torrenty, respektive obsahem a tam není o čem mluvit, to jsou ti, kdo porušují autorské právo.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ten trotl z obžaloby má naprosto fantastické příjmení - které skvěle kontrastuje s jeho chováním :-D

Jinak jsem velmi rád, že zdravý rozum zvítězil - je vidět, že lidé i orgány legislativy přestávají IFPI a podobným výlupkům žrát ty jejich lži a pomluvy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně má pravdu Birgitte Andersenok. Kdyby existoval nějaký portál, který funguje stejně dobře, jako torrentz.com (najdu, stáhnu), a který by umožňoval platby autorům za stažený obsah, tak to hned používám. (Je teda pravda, že jsem v tomto možná "divný" - měl jsem dobrovolné předplatné i na CDR, ale tuším nás nakonec bylo 16 z několika tisíc...)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Znáš Machinarium? ;-) http://machinarium.net/ - po dlouhé době hra, která mě chytla. Tak jsem ji koupil online :). Stažený materiál obsahuje hru, soundtracky, potisk placek pro soundtracky - a nikde ani náznak DRM. Naprosto férový přístup, který jsem velmi rychle ocenil (doslova).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Machinarium je super, také jsem koupil dvě licence (jednu pro sebe a jednu pro ségru). Jen škoda, že flash v Linuxu s tím má drobné problémy, ale dá se na to vyzrát.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. Já tak začal nakupovat hry na Steamu, je to velmi pohodlné, když přeinstaluju PC, tak si jen poklikám v "My Games" a zase se mi vše stáhne a samo nainstaluje. I zpětně tak dokupuju hry, které jsem kdysi hrál

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sám mám na Steamu přes 30 her (převážně starší hry, koupené během slevových akcí), ale bohužel Steam má dost much:
1. Když hru dohraju, tak ji nemůžu někomu dát nebo prodat - většinu her už podruhé hrát nebudu.
2. Koupenou hru nemůžu ani nikomu půjčit - třeba ani bratrovi - nevím jestli je půjčování her (u nás) nelegální, ale nemorální to určitě není (hru používá současně jen jeden uživatel).
3. Běžné ceny na Steamu (v EUR) nejsou ve srovnání s cenami her distribuovanými na médiích zrovna nízké, vezmu-li v potaz, že je to jen digitální distribuce se všemi jejími vadami, včetně těch uvedených v bodu 1 a 2.

Takže digitální distribuce taky není úplně ideální cesta, asi to bude vždycky o nějakém kompromisu. Nevím, jak je to s DRM a cenou u hudby - ať už iTunes, Amazon, příp. nějaký další?

P.S. Žádný nelegální SW (včetně her) nevlastním.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jupí, svině dostali do kožichu, tak to večer bouchnu šampaňský:)
I naše veřejnoprávní televize má máslo na hlavě, vždy, když připravuje reportáž do zpravodajství o "pirátství", jdou se na "odborný" názor zeptat jen zástupce IFPI nebo BSA či jiné všivé organizace, přitom by na ně měli poslat spíš redaktory Černých ovcí či Reportérů ČT, viz http://www.digisys.cz/bsa.htm

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

je to super, to ruzove prasiatko vo mne vzbudilo krasny kus nostalgie. Allanovi to prajem, ale oink uz asi nikdy nic nenahradi, ani 10 piratskych zatok :(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.