Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Radeon HD 6870 X2 otestován

Z toho plyne, že buď se na hiendu extra rýžuje anebo je to dáno neefektivní výrobou tak velkých jader (platí pro AMD i Nv) anebo obojí zároveň. Ať už je důvod jaký chce, je to rozhodně zajímavý poznatek a důvod se na hiend jednočipy skutečně vykašlat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máš do jisté míry pravdu, je třeba ale zmínit jednu podstatnou věc - uživatel dvoučipové karty je dost zásadně vázán na podporu ovladačů (hlavně pro nové tituly). A že je jí (v obou táborech) docela třeba..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jednočipové produkty jsou ale rovněž závislé na podpoře ovladačů. Prakticky každé ovladače řeší výkon / bugy / artefakty, nebo jakékoli problémy u nově vydaných her. Že nám to přijde samozřejmé, ještě neznamená, že by jednočipové karty nebyly na ovladačích závislé, naopak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na technicky čisté řešení v podobě jednoho velkého čipu se výrobci vykašlou až v případě opravdu velkých problémů s výrobou. To co ze začátku měla nvidia s fermi je pořád problém spíš menší a byl způsoben velkým čipem a i v té době problematickou výrobou. Když bude 28nm výroba horší, tak se holt budou vyrábět jen highend čipy pod 500 mm^2.

Nicméně na jednu situaci/možnost si zapomněl - na highendu se extra rýžuje a tudíž je možnost v budoucnu slevit až začne SLI/crossfire tlačit na pilu, ale myslím, že většina lidí má k dvojici GPU spíše odpor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém s Fermi byl způsobený zvoraným návrhem metal layers. Jinak Fermi nebyl největší čip Nvidie, tím byla s 576 mm² GT200(a).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

urcite je vyhodnejsi si koupit dve HD6870 nebo dve GTX560 Ti (coz mam ja) nez nejakou high-endovku - nehlede na vyrobci cipu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sak 6870 je paradny na crossfire. jedna karticka stoji 150 euri, cize dokopy dve to je 300. a je to vykonnejsie aj ako 6970 :) a za podobnu cenu alebo mierne vyssiu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj, sam to tak mam a uplna spokojenost. Navic kdyz hraju starsi hry tak ani necitim teplo na vydechu karet, coz s jednou nebylo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Urcite dve 6870ky, je to luxus za maly penize. Kupovat 580ku je nesmysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

- Dost vážný fakt je, že Radeon HD 6870 X2 zabere jen jeden PCIe slot. CrossFire řešení vždy zabere 2 sloty.
- Další věc je, že Radeon HD 6870 X2 má 2x 8pin napájení. Pro CrossFire je potřeba 4x 6pin.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Desky se dvěma PCIe 16× sloty jsou dnes standard už i pro mainstream (těžko očekávat, že by někdo pro high-end sestavu použil kancelářskou desku). Existují napájecí redukce, přičemž 2× 8-pin = 300 W = 4× 6-pin, takže je to prašť jako uhoď. Spíš by někomu mohlo vyhovovat obsazení menšího počtu slotů na desce, které potřebuje pro jiné karty (řadič, lepší zvukovka...).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S Crossfirem typicky na desce zbyde 1 PCI-E 1x, 1 PCI a pak neco (vetsinou PCIE) uprostred, kam se neda nic poradne dat, aby se to neucpalo. Celkove na desce neni vubec k hnuti (zvlaste v middletower skrini s chladicem Noctua U12) a cokoliv se dela, tak se zacina demontazi grafiky:-) Ale vetsinou to neni treba delat denne ze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musím vás všechny varovat - Crossfire provozuji již hodně let (nejdřív 2x Radeon 3870, pak Radeon 4870x2 a Radeon 5970) a letos s ním definitivně končím. Množství problémů, které se poslední dobou objevilo, už přesáhlo všechny meze. Takže nyní čekám na řadu 7xxx, Hemlocka pak hážu do koše a do smrti už používám jen jednočipové karty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.