Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Razer Mamba, nová myš s 16000 dpi

Jestli se ta myš při těch 50G fyzicky nerozpadne. :-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

DPI este moze mat aj nejaky zmysel, aj ked 16000 no neviem. Razer robi celkom slusny hw, par mysi od neho mam ale to co v poslednom case stvaraju s tym ich Razer Synapse je nechutne. Ak budem kupovat nejaku dalsiu mys tak urcite nie Razer, co je skoda lebo mechanicky mi vyhovuju, ale koli tomu ich priblblemu smirovaciemu ovladacu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To uz stoji za povazenie ked aj konkurencia (Steelseries) sa chvalia ze ich ovladac nepotrbeuje ziaden cloud :-)
Osobne som presla od Razeriek k Roccatkam, asi som s nimi spokojna ked uz mam tri.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No prave. V poslednej dobe mi zacian chybat fakt jednoduchy tupy HW ktory robi to co ma a nic navyse. A hlavne nech moc nepremysla za mna a je kvalitne prevedeny. Dnes sa do vsetkeho nacpu rozne smart funkcie ale nakoniec to co to ma robit to aj tak nerobi poriadne a este sa to aj rozpadne za kratku dobu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s "margetingovou zbytečností" a to nejen pro DPI, ale i podsvícení, Cloud a označení "herní" myši pro bezdrát (ale naštěstí se to dá i po kabelu).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?
+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vyzera fajn, resp ako nahrada za moju G700s ktora ma presvedcila ze mys na gaming funguje aj bez kablov. :p

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mně na bezdrátových myších vadí jedna věc, a to baterie uvnitř. Prostě je pak na mě myš příliš těžká.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je subjektivní, já mám R.A.T.7, která se dodává s 5 závažíma a nacpal sem jich tam ještě pár z předchozí myši. 189g krysa a nemůžu si stěžovat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak já mám skoro tu stejnou myš (M.M.O. 7) a závaží jsem z ní vyndal :-)
Všechna kromě jednoho, protože pak už byla přece jen zase moc lehká :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mě by zajímalo, jestli je vůbec možné, aby člověk myši udělil zrychlení 50 G.
Četl jsem, že při rekordně rychlých nadhozech v baseballu je zrychlení míčku kolem 40 G. A myš po podložce jde určitě tahat jen daleko menší silou, než ji lze hodit.

Taky mi tam chybějí dvě tlačítka, podle specifikace jich je 9, na fotkách vidím 7. A to ještě pochybuji o reálné použitelnosti těch dvou tlačítek za kolečkem.
Leda jestli jako další dvě tlačítka není myšleno naklápění kolečka.
Ale mimochodem, proti naklápěcímu kolečku mi přijde daleko lepší přijde druhé kolečko (možná spíš váleček :-) ). To je podle mě po bočních tlačítkách asi druhá nejvíc návyková vychytávka. Trochu škoda, že to mají asi jen myši od Mad Catz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lenze ono je tych 50G ako teoreticke maximum, na naprosto dokonalom povrchu. ;) Realne, clovek kupi beznu podlozku a hodnota moze byt kludne zlomkova. Mal som od razeru Diamondback, Krait, Copperhead, prveho Lachesis a teraz noveho Lachesis. A pamatam, ze tie starsie mysi s 10-15G nebolo vobec problem utrhnut prudkym pohybom ruky. A to mam vyskusanych niekolko podloziek, od "speed", "control" od razeru, az po rozne latkovky ako Qck (u ktorych som zotrval). Takze to pretazenie este zmysel imho ma, ak niekto hraje FPS na velmi nizkej senzitivite. Co zmysel rozhodne nema, je 16k DPI a to ani na 8K monitore...

P.S.: prave tie dva knoflicky pred koleckom sa celkom hodia, ja tam mam nabindovanu zmenu DPI on-the-fly. Pouzivam od 1000 do 2000dpi (na ploche 2560x1440, co je rovnako dolezity udaj pri porovnavani senzitivity, pretoze to udava prave to, o kolko pixelov na obrazovke sa pohne kurzor pri pohybe o 1" na podlozke).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Moje M.M.O. 7 má nad kolečkem právě taky tlačítko na přepínání DPI profilů (natvrdo, nevím, jestli se vůbec jeho stisk odesílá do počítače), ale právě při normální pozici ruky na myši mi přijde docela komplikované ho stisknout, natož aby myš na tom místě měla tlačítka dvě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Razerky su relativne malicke a lahke mysky, preto mi po ergonomickej stranke strasne vyhovuju a osobne drzim mys z boku iba dvoma prstami(palec a prstenik) a na knoflikoch mam iba ukazovak a prostrednik, takze staci ukazovak trosku skrcit a krasne dosiahnem na obe tie tlacidla. Ak by som drzal mys uchopenim celej ruky a na hlavnych tlacidlach mal 3 prsty - ukazovak, prostrednik a prstenik, tak uz by to problem bol, uznavam. :)

http://i.imgur.com/iAihQug.jpg
http://i.imgur.com/9tgwjXt.jpg

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.