Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Reportáž z datacentra: Vichr z hor a generátor, který vyhrál Dakar

pekná reklama :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, ach jo, mi nevadí reklama, ale proč není označená jako reklama, nebo jako "poloreklama". "Vážení čtenáři, právě si přečtete poloreklamní článek, ve kterém se o firmě xy neřekne křivého slovíčka, protože článek platí, ale zato jde o zajímavé téma o kterém bychom, jinými slovy, taky napsali..." Copak je to něco těžkého? Dejte si termín "poloreklama" patentovat a můžete na tom královsky zbohatnout, protože to teď dělá kde kdo. Ale článek je to hezký, to se musí nechat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sice az po otevreni clanku, ale tag uvadi "reklama"
spis mne mate, ze v clanku nevidim link na zadavatele https://www.forpsi.com/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já tam teď vidím jediný tag a to "Internet" a pod článkem přibyla...jakoby náhodou reklama na forpsi. Takové manýry za cdr.cz nebyly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel pojem poloreklama vymyslel již J. Cimrman a prakticky ho zkrátil na PR.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Že se nejedná o standardní článek je zřejmý podle kolonky autor.
//----
Jinak fotky podle mě maj informační hodnotu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jakou má ten PSÍ prdelákov konektivitu? O tom radši ani zmíňky..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uvadi 2x1gbps na NIX plus dalsi dve gigabit linky a jednou 100mbps
navic zhruba jednou mesicne ddos s vlivem na (veskery?) web hosting

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Datacentrum by mělo mít fyzickou konektivitu 10Gbit optikou + záložní konektivitu 1,6Gbit.

Co se týká konektivity "logické", je to 11 Gbit NIX (10+1), 1Gbit PLIX, 1Gbit SIX, 1Gbit BIX, 1Gbit tranzit + další partneři (aruba.it, UPC). Detaily: http://www.forpsi.com/about/network.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dik za upresneni, udaje byly z (obsolete?) flash prezentace http://www.forpsi.com/server/s-ktis.php

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To označení, že se jedná o reklamu, do očí tedy zrovna nebije :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

maji to hezky, ale wedos to ma hezci :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, Wedos mi přijde daleko zajímavější (z hlediska technologií, pokud jde o ceny, tak tam je to ještě zajímavější). Ale jinak za tím AFAIK stojí jeden a ten samý člověk :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pozor, už nestojí. Před nějakou dobou prodal myslím celé Forpsi společnosti Aruba. EDIT: Pan Grill nás v reakci na tuto diskusi informoval, že, cituji:" Jinak já jsem po prodeji FORPSI ještě několik let ve FORPSI pracoval a potom s nimi spolupracoval. Skončil jsem přesně v den, kdy vznikla myšlenka na nákup budovy v Hluboké nad Vltavou a s tím související budování konkurenční firmy."

Co se týká technologií, záleží na tom, jak se to vezme. Myslím, že umí svým technologiím dělat moc hezký marketing. Proto to nové vypadadá z určitého pohledu líp. Fakticky si už tolik jistý nejsem. Obě urazily od doby, co bylo forpsi prodáno velký kus cesty a co se týká generátorů a UPS, myslím že je Ktiš dimenzovaná opravdu velkoryse. UPS vydrží živit servery ne pár minut, ale řádově hodiny. Z generátorů běželi i víc než týden (a testují je pravidelně).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já vím, že Forpsi pak prodal Italům... a po nějaké době založil Wedos (o těch realitách jsem to nevěděl). Určitě to umí líp prodat, to nepochybně, ale zase je do toho tím víc asi vidět a tím to je zajímavější. A i ty ceny se mi líbí, byť od nich prakticky nic nevyužívám (zatím nemám potřebu, krom registrace domén).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hospodarsky vysledek za rok 2010 cca -3 miliony - kde je prosim to umeni lepsiho prodeje ? Cilem podnikani je generovat zisk, pokud vim. Jsem opravdu zvedavy, az se objevi na justici ucetni uzaverka za rok 2011 ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Delam Ktisi servis a okoli je sice pekne (kravy a sliepky hned za datacentrem), ale dostat se do Ktise je umeni, zvlaste ted v zime.... Budto 4kolka a nebo retezy..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Btw na druhou stranu kdyz tam clovek dorazi, tak se mu ani nechce verit, ze tam muze byt datacentrum :) viva la optika via CD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi takhle: článek nebyl původně jako reklama vůbec konstruován. Protože jsme ale podobné reakce očekávali, hodili jsme mezi tagy článku právě tag reklama, abychom se vyhnuli kritice, že není článek jako reklama označen. Jak se ukázalo, bylo to zbytečné (nebo nedostatečné, to asi nemá smysl teď řešit, protože jsme to vyřešili jinak - možná by bývalo bylo lepší tam ten tag reklama vůbec nedávat, v podstatě jsem si ho "vydupal" já, jestli to byla chyba, to už nezjistíme).

A tak jsme se rozhodli hodit do článku reklamu natvrdo, aby to bylo jasné. Tag reklama jsme vyhodili, protože si stojíme za tím, že článek jako takový reklamou být neměl (článek pouze hovoří o umístění datacentra v jisté specifické lokalitě, nezmiňuje firmu, nenabízí žádnou službu jeho provozovatele). V závěru je pak přidán blok, který skutečně reklamou je a je tak i označen. Snad to nyní bude OK pro většinu čtenářů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tento prístup komunikace na rovinu se mi líbí a jen ho kvituji. Stejně tak nevidím problém v uveřejňování podobných článků, bylo to zajímavé, lehké a příjemné počtení, takže klidně více takových zajímavostí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenom technická - heptaflouropropan (FM200) je sice při běžné teplotě neškodný, ale při hašení (vyšších teplot), vznikají rozpadem plynu nebezpečné zplodiny jako HF, CO a CO2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Určite by som nenazýval "nebezpečnými splodinami" CO ani CO2.
CO vzniká pri spaľovaní čohokoľvek v bežnej atmosfére a CO2 produkuje každý živočích pri vydýchnutí. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

oba plyny mohou být při nadýchání smrtící, přičemž CO je nebezpečnější - lépe se váže na krev a přitom je bez barvy a bez zápachu. Tichý zabiják. Při nadýchání vyšší koncentrace CO2 tě nejdříve začne bolet hlava, což je první varovný příznak otravy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se týká hašení datacenter, mimo obligátní "nedělat nic" se používají zejména dvě možnosti. Vůči serverům šetrnější a dražší FM200 nebo hašení vodním aerosolem. V Čechách jsou v datacentrech instalovány obě technologie. Zlé jazyky tvrdí, že serverům hašení vodním aerosolem moc neprospívá, proto považuji hašení FM200 za šetrnější.

Co se týká CO, je to tichý zabiják. Jenomže při požáru vniká tak jako tak. Takže je otázka, jak vysoké teploty v serverovně při hašení budou (v té domě, kdy tam má smysl hasit FM200). Asi by mi vadil víc fluorovodík (HF). A podotýkám, že nejsem odborník na hašení a to ani hašení serveroven. Co se týká neškodnosti, je to relativní. Pokud to chápu správně, FM200 je asi relativně neškodný plyn limitách toho, pro co se má používat (serverům a lidem v serverovně + nějaký externí dopad).

Automatické zaplavení prostoru hasicím plynem probíhá po nějaké "prodlevě" která dává možnost operátorům opustit ohrožený prostor (zaplavení protoru hasícím plynem je nepříjemné) a taky možnost řešit problém i jinými prostředky. U každého vstupu tlačítko stop, pro zastavení požárního poplachu pokud ho admin/operátor zvládne lokálními prostředky a není nutné zaplavení celého prostoru hasicím plynem. Stejně tak je na vnější straně dveří chráněné tlačítko pro okamžité zaplavení ohroženého prostoru hasícím plynem, pokud je obsluze jasné, že se situace už zvládnout nedá.

U fluorovaných uhlovodíků ještě za zmínku stojí jejich vliv na ozonovou vrstvu (jich a jejich derivátů, které z nich v atmosféře samovolně mohou vzniknout a katalyzují rozklad ozonu).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikde jsem tam neviděl stropní detektory, jakou technologii a výrobce/dodavatele hasicího systému používají?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobne mi to ako reklama nepripadá, teda až na tú záverečnú tabuľku. To potom by tu každý článok bol reklamou. Nie každý už bol v datacentre a niektorí sa tam nedostanú nikdy a aspoň takto si ho môžu omrknúť.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.