Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Rozpolcený Canonical neví kam směrovat projekt Mir

Nevim, jak daleko byli s Unity 8, Mirem a Ubuntu Touch, takze neznam tu hlavni promenou. Pokud to nejak vypadalo, ze by to nekdy mohli dodelat a bylo by to pouzitelne, tak byla chyba, ze to zabalili.

Canonical nekolikrat zadal fanousky k podpore i pres finance, ono nakonec je to u open-source projektu bezne. Ja sice Ubuntu pouzival, ale nikdy sem nic nedal. Ono taky co, CDeso s Ubuntu to me nikdy nebralo, nejaky tricko a podobne taky ne a zase na druhou stranu stejne jsem mel kvuli hram v dual bootu Windows.
Abych se dostal k meritu, ac jsem se vratil k Microsoftu a Windows 10, tak bych si dokazal predstavit, ze bych si koupil telefon od Canonicalu s Ubuntu Touch klidne s tim, ze bych dal o neco vic nez jsem normalne ochoten za telefon dat s tim, ze to jsou proste penize na podporu Ubuntu.

Teda nesmel by takovej telefon stat podobny penize jak iPhone, protoze to nezkousnu. Jinak mam plny zuby Androidu a klidne bych podporil nejakou protivahu, kdyby byla sance. Samozrejme nesmelo by se jednat o nejakej obskurdni projekt typu FirefoxOS, kterej byl jeste horsi nez ten Android.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zkousnout nezkousnout, vždyť to je podtrženo sečteno už na mrákoty. Šílenost.
Tady přece nejde o to programovat piškvorky a že si každý ty piškvorky naprogramuje aby měl svý sebevědomí: v konci totáče to bylo někde na 8 bit v Domě pionýrů a mládeže a dnes nevím, ehm, jak se to tam jmenuje.
Jednoduše nutno přiznat, že současný projekty a který mají odpovědět co a proč kam dál (také proč dál?) s Linuxem nelze dělat na koleně a ty prašule třeba odněkud brát. Tak odkud, že?

Díky moc, vyrostl jsem na debianním klonu Ubuntu "přejmenovaném" potom na Mint, opravuji přežvýkaném na Mint.
No a tak jak se začíná osekávat (opravuji spořit) Ubuntu tak to nestačí protože Mint ještě musí osekat navíc i to KDE: přitom s převodem Mate na GTK3 bude duplicitně "projektovat" v podstatě potom totéž jen se jménem Cinnamon aby se jim smál třetí vzadu tj. také na GTK3 převedené Xfce. Které a ruku na srdce je pro mne jako uživatele jistota, protože otlučená skrze nespočet distribucí a nikoli jen skrze ty balíčky .deb, že.
Tahle šaškárna je kvůli tomu, že zase se prý jindy nezkouslo jak tehdy nové GNOME vypadalo tak ani jak podobné Unity ... přičemž Unity jde teď pryč a jde se hurááá do GNOME jakoby to nemohlo jít rovnou? ... a ten, kdo chce prý klasiku, tak tu má právě dnes slušně už doladěné a vylehčené KDE5 také s tím, že když chci tak na pohled to podobné jako GNOME si tam nastavím co by fullscreen application launcher. Ale od toho raději se ten Mint se odstřihne a budou se tam pachtit a pachtit s už vymýšlením stále téhož. To je příklad a možno zobecnit a rozšířit.

Pointa je v tom, že minulosti dík a moc. Dnes už ale a jako běžný uživatel jdu pro Linux tam a po zkušenostech, kde tak nějak je to "něco za něco" viditelné. Proto myslím je i korektní, tj. jo, budu dělat toho testera pro jejich potom dál už (polo)komerční aktivity, ale alespoň se s nimi také svezu v jejich vlastním komerčním zájmu aby byl systém v cajku a by se nedělaly takové kotrmelce, o kterých je i tento článek.

Přece rozjet takový projekt, vrazit do toho peníze ale i nadšení těch co se kolem motají a dělají, a rozhodnutí ho potom zabít musí být dělaný profesionálně. Jo omyl a chyba je lidská!
Ale když už se potom "něco" takhle důvodně tedy z prý nutnosti zabije, tak je čirý amatérismus v tom dál a jinde pokračovat. A já jako uživatel, který se na to musí dívat, tak už vím že rychle pryč od toho! V pudu sebezáchovy před další a další "úrodou" prý nových Ajnštajnů :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tve uvahy prameni nejspis z neznalosti a zaroven posilnene nejakou omamnou latkou ;-)

Mint opousti KDE protoze se jim NIKDY nezabyvalo, posledni dobou to bylo vice a vice NEUDRZOVANE, Mint s Mate, Cinnamon i Xfce ma totiz zajem o GTK2/3 Desktopy pro ktere zarovem pripravil X-Apps, tedy sadu GTK zakladnich aplikaci ktere zamysli totozne napric tema GTK desktopama, naproti tomu KDE je Qt a tedy X-Apps by tam nesli (kdyz necham stranou ze by do Qt KDE se (ne)snazili nacpat jako vychozi aplikace postavane na GTK)... takze pouziti Qt i KDE je proti jejich DLOUHODOBEMU pristupu/planovani/vizi... takze zadna saskarna, narozdil od tvejch uvah :-)

to ze Ubuntu slo z Gnome2 pres Unity do Gnome3 je take vicemene logicke, v dobe prichodu Gnome3 se jim to prostredi nezdalo, tak vytvorili Unity (i) diky kteremu pritahli OHROMNE mnozstvi uzivatelu k GNU/Linuxu (pro rejpaly z celkoveho mnozstvi GNU/Linux uzivatelu vsech dister a desktopu)... z duvodu ze se Unity8 tahlo a chteli vstoupit na burzu, kde bylo rozhodnuti jestli dal pripravovat vlastni reseni, nebo prejit k mainline Gnome, padlo politicke (tedy ne technicke) rozhodnuti prejit na Gnome3, v te(to) dobe uz ale Gnome3 je v naprosto jine (logicky) pozici nez pri svem zrozeni, kdyz prisli s Unity...

btw: nepouzivam Unity, ale Xfce...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám názor a slušně napsáno že se pokoušíš omluvit neomluvitelné.
Tím myslím i tu pochybnou mantru o X-Apps, čímž jen potvrzuješ a asi nechtěně (a bez omamných látek?) co jsem tu uvedl.
X dalších maníků totiž bude dělat na Y projektech desktopů, v podstatě teoreticky ale na témže (z hlediska běžného uživatele), ovšem v reálu v každém bude výsledkem něco potom blbě nedotažený: jednou se to bude tvářit jako malinofka, podruhý jako kofola a potřetí to už není důležité vyjmenovat jako co atd. atp., základ bude táž sodofka a jak se jeví tak brzy ze zkažený vody - nebude totiž na to aby se čistila studna. Výsledkem bude pořekadlo o známém přebírání nahnilých jablek v košíku.
Ty hlavní uživatelský aplikace se stejně standardizují a musí umět šlapat jak v prostředí které je postaveno na Qt tak na GTKx.
Jestli se autor té které distribuce snaží zapouzdřit, páč nemá lidi a ani peníze na ty lidi, jen v té jedné ohrádce tak je to ano jeho věc: naštěstí má uživatel na výběr jinde, tam kde jsou zjevně rozumnější.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Peníze. Ano, ale VELKÝCH zákazníků. Znám VELKOU firmu, která přecházela na INTEL-servery a rozhodla se pro SLES (SuSE) implementovaný skrz SGI HW. Pak se vývoj SLES díky VELKÝM penězům zase začal posouvat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.