Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Rozpoznávání hlasů la Microsoft

To som zvedavy, kedy bude software na rozpoznavanie slovenciny, a ci vobec niekedy bude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nato zabudni, niesme ekonomicky pre nich zaujimavy trh v tomto segmente, t.j. malo ludi by to u nas vyuzilo..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, na video se nejak nepodivam:
"To use this product, you need to install free software
This product requires Microsoft? Internet Explorer 6, Microsoft? Media Player 10, and Macromedia Flash 6. To download these free software applications, click the links below and follow the on-screen instructions."

Jojo, slavny Microsoft..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, docela solidka - překvapila mě hlavně vysoká úspěšnost a dobře řešný systém výběru toho, cos měl na mysli... navíc ten borec a jeho akcent... :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Danno: Ptal jsem se přímo Microsoftu jestli bude ovládání systému hlasem i v češtině / slovenštině. A bylo mi napsáno, že nic takového nebude. Ani ve Windows Vista ani v Office 2007.
 
Takže máme utrum.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ti kreteni neznaji limiter ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

re: abc... mozno je to lepsie. Uz teraz nasi stale krakaju, ako to s pocitacom prehanam. Ak by som sa s nim zacal este aj rozpravat, rovno by ma objednali u psychiatra...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://video.google.com/videoplay?docid=-1123221217782777472

Pro Linuxaky, protoze jaksi puvodni link vyzaduje IE.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jezisimarja, vzdyt rozpoznavani hlasu, ovladani aplikaci hlasem a diktovani primo do aplikace (napr. textoveho editoru) umel OS/2 Warp 4 uz __PRED DESETI LETY__!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... s tim souvisi i muj dotaz  ze neco podobnyho  co se tykalo  ovladani hlasem bylo implementovano u win98se  ...  vzpominam  ze pri instalaci se prave tahle formulka tam nejak mihla ... sic  teda nevim  wo co go ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to 5 minutove video me zaujalo, myslim, ze se hosi v MS snazili a jeste snazit budou. Dle meho je to pouzitelne a pouzitelne slusne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když profící z Micro$oftu vědí o chybě a před (asi) dost důležitou předváděčkou se na ni nepřipraví, vypovídá to o tom, jak přistupují k ostatním chybám.
(Když betatestování odhalí chybu, je nutno přidat dolary na reklamu...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na ovladani hlasem v cestine se pokud si dobre pamatuju pracovalo mimo jiny na FEL CVUT, ve svy dobe shaneli dobrovolniky aby meli co nejvic ruznych vzorku. Pokud vim, fungovalo to v testech velice slusne. Problem je spis v tom, ze je IMO daleko efektivnejsi neco nadatlovat pre klavesnici (predevsim co se ovladani tyce), nez premejslet o tom, jak to tomu kompu vysvetlit.

Metody typu 10x opakovat nahoru v menu misto kontinualniho podrzeni sipky/pouziti mysi ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U toho předvádění USB scanner pod Windows 98 končícím v BSOD většina sdělovacích prostředků nepochopila, že jde o taktiku, která zajistí že se o celé situaci bude všude psát a zajistí se raklama zadarmo. Protože v obchodě platí: Nejlepší reklama pro obchodníka je ta, kterou nemusí platit!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No a Amiga to taky uměla pomocí převodníku (sampleru) před 14 lety. Ke každýmu hlasovýmu vzorku s přiřadila akce nebo command a fungovalo to taky dobře.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Natural speaking DRAGON je asi odpověď. Ještě je produkt VIAVOICE od IBM taky velice slušný (méně náročný na výkon/nepatrně nižší rozpoznání). Kdo se o to trochu zajímal to dávno zná. Vše bohužel pro ANJ. Takže sice můžem počítači diktovat, ale jen anglicky - trochu nepraktické.  Na produkt MS bych se opravdu nespoléhal (asi jako na kterýkoliv od nich snad kromě přijatelného office).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

IBM ViaVoice je nasledovnik technologie VoiceType, ktera prave byla soucasti OS/2 Warp 4.
Mimochodem, aktualni verze OS/2, dodavana spolecnosti Serenity Systems pod nazvem eComStation, samozrejme pracuje s VoiceType taky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

J: jo, nejen na cvut. Delali to i v Plzni. Na cvut ted pokud vim delali na ovladani zrakem, zdalo se to docela pouzitelny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2Evzen:
Jj, jeste mam nekde krabicovou verzi OS/2 Warp4, tehdy to IBM dodavala vcetne sluchatek s mikrofonem na fajfce. To hlasove ovladani fungovalo docela dobre uz na tehdejsim hardveru ('96), tak sem zvedav, kolik systemovych prostredku to sezere u Visty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja si myslim, ze ovladani win hlasem je pro hendikepovane a navic nikdo kolem me nemusis slyset co prave ve win delam. Podle me je to dalsi nesmysl. To je uz daleko lepsi ovladani zrakem. Hlasem je to pomale a nikdy to nebude 100% jako mysi. Je to zajimave, ale vyuziti bych videl nikde jinde, nez ve viste. Pokud nekdo premysli nad tim, že si bude ovladat byt hlasem, tak urcite neceka prave na Vistu. Ale technologicky je to zajimave. Dlasi utilitka, kterou nikdo pouzivat nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Evzen: jo jo, ještě si vzpomínám, jak jsem si celou noc povídál s OS/2 Warp 4 a doma mysleli, že jsem magor?;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neplette sem 2 vecvi (a nekteri to tu delaji).
1. Jedna vec je OVLADANI hlasem - tj. pouzivani nekolika desitek (stivek) prepem namluvenych prikazu. Hodi se to jen v nekterych pripadech. Je to strara technoligie, ktera bezela uz na 16 bit pocitacich.

2. Druha vec je plynule a v realnem case bezici rozpoznavani diktovaneho textu. To uz tak eazy neni (i kdyz uz to bylo pred 10 lety v tom warpu), Zvlast kdyz to musi umet porozumet vice lidem bez prizpusobovani se konkretnimu cloveku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, lidé to pletou dohromady. Je rozdíl naučit se několik desítek slov a nebo psát jako sekretářka co někdo diktuje (mnoho tisíc až desítek tisíc slov - když započítáme i různé tvary)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Povely koneckonců umí i kdejaký mobil....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ako cely MS, raz to ide a inokedy ani prd....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nalim >> presne tak, tu v diskusii si to tiez dost ludi pletie. Rozpoznavanie reci ak bude funkcne bude cool vecicka, hlavne na diktovanie dokumentov. Ale bolo by super keby to MS uvolnil ako komponentu, aby sa to dalo pouzit s hociktorym editorom, nie len Office.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nalim:
No prave, v tom Warpu neslo jen o povely, ale slo tam taky diktovat dokumenty do textoveho editoru a to celkem uspesne. Pri moji anglictine pry s "newyorskym akcentem" (jak jedou skonstatovala znama z Washingtonu, i kdyz jsm v NY nikdy nebyl :-)) to ani nedelalo moc chyb a potreba korekci byla minimalni. Jen to chtelo mikrofon primo u huby, moc si to nerozumelo s hlasitou vravou v okoli.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mo Mě stačí jaká je podpora pro MS Speech .. MS Sam v českých windows mluví za vše .  Polovičatý produkt s nulovou podporou u nás , hlavně jak tu máme indstituty jež se syntézou zabývají .DDD  Co se týče lokalizace a podporu rozpoznávání řeči , bude to propadák jako vždy ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nalim: Presne tak, na opravdove rozpoznavani hlasu, si budeme jeste nekolik let mozna desitek pockat, nez tomu bude odpovidat vykon, je zapotrebi si uvedomit se to o cem se tu mluvi jen jen hrube porovnavani vzorku sejmutych z mikrofonu se vzorky ulozenymi v pocitaci.
Rozpoznavani hlasu, s vyuzitim AI, zpracovava i chybne slova, opravuje je a uci se, to vse v realnem case. Na to ovsem nebude hardware ani za 10 let.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cloveku k domluveni se staci stejne rozpoznavat jen slova jako "kurva", "pivo", "za kolik", "prdel" a "na zdravi". Overeno na mezinarodnich festivalech, nic jineho pri rozhovorech na tema "mistni jazyk" cizince stejne nezajima ;-) 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, tak jsem si rozpoznávání řeči na vlastní hubu vyzkoušel (Vista 5472 x64) a musím říct, že jsem docela mile překvapen. Jestli to bude slova do notepadu přepisovat tak, jak je říkám, i v české verzi (anglicky mi to docela rozumí, což mě samotného potěšilo ;-), tak to může být hodně zajímavé při přepisu psaného textu do elektronické podoby (pokud tedy člověk nemá skener a slušné OCRko ;-). Na ty příkazy pro systém si taky lze zvyknout, povedlo se mi hlasem odinstalovat "Office 97+10" ;-). Sice bych to měl myší nesrovnatelně rychleji, ale bylo to hezký.
Jen si tak říkám: Má skutečně operační systém sloužit k tomu, aby rozpoznával mluvené slovo? Tahle fíčurka musí mít slovník jak balón - další megabajty, které normální zdravý člověk IMHO nevyužije. Když je to schopné rozlišit "You are" od You're", tak to mi prozrazuje mnohé.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no, na přepínání písniček ve WMP by to stačílo... ale má to háček: když si na kompu pustím písničky, tak mě to asi neuslyší co? :D :D :D :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdo mi pomůže s jednoduchou aplikací na rozpoznávání hlasu, tomu mohu zaplatit jistou částku.
Jedná se o to, rozlišit několik základních zpráv od gsm-operátorů, jako např "volané číslo neexistuje", "volaný účastník právě hovoří" atd. Pro bližší informace mě prosím kontaktujte na mém emailu jurat zavináč atlas.cz Děkuji Jiří T.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.