Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zpomalení iPhonu stářím baterie dříve v iOS nebylo, má zvýšit prodeje iPhone X?

Tak to je hodne na presdrzku. Samozrejme budou tvrdit, ze to je vlastne dobre, ze tim zlepsuji vydrz telefonu aby se co nejvice podobala novym telefonum.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Beeee nevidiet problem. Beeee sa radovat. Beeee vidiet starostlivost vyrobcu o bateriu. Beeee je spokojna. Beeee upgradovat. Beeeee mat velka radost s iPhone X.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, prostě jdu a koupím si nový model, vy to tak u vás v Maďarsku na salaši neděláte?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Beee sa citi dotcena, tak Beee urazat na urovni primitiva. Jak typicke. :))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Takto může Apple argumentovat, že cílem zásahu není zpomalení, ale prodloužení výdrže opotřebované baterie." Ako keby mi výrobca auta dal obmedzovač rýchlosti, aby som pri polovičnej nádrži nemohol ísť 130 km/h s odôvodnením, že je to pre mňa výhodné, lebo ďalej zájdem. Ja si myslím, že je to na súd. Pokiaľ niekto kupoval telefón, tak na základe určitých parametrov a teda aj výkonu. Ak výrobca zámerne znižuje výkon, tak mi vlastne mení parametre deklarované pri kúpe. A to, že batéria sa opotrebováva vie snáď každý a počíta s tým. To je prirodzený proces, ktorý nikto neovplyvní.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Na soud to urcite je. Kor v USA s temi jejich hromadnymi zalobami a silenymi castkami. Z toho muze mit Apple hezkych par miliard problem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pekna svinarna, doufam ze je nekdo minimalne v USA da na soud, tez by se to hodilo v nasi EU ktera si da tolik zalezet na ekologii, proste umele zkurveni lepsich a stale fungujicich modelu kterym vubec nic nechybi, jeste v pripade modelu iPhone 5S by se dalo o moznosti upgradu uvazovat ale modely iPhone 6, 6S a 7 jsou prilis mlade nato je vymenovat, navic za neskutecne prasece prodrazenej iPhone X ktery trpi detskyma chybama a vubec nestoji za to si ho kupovat, prave v tom je krasa iPhone 5S, je maly a hrave se strci do kapsy, a staci(zajem o SE toto rovnez potvrdil), 6 a 6S zas maji stale 3,5mm jack, 7 prinesla lepsi displej a procesor, 8 rada je zas vojeb ktery se nelisi vubec nicim oproti predchozimu modelu, dokonce uvadeci cenu ma stejnou jako 7 pri svem zahajeni do prodeje. X-ko je ukazkovy 1400€ nesmysl sam o sobe, naprosta zbytecnost!, za 1400€ mam jak vykonny iPhone 6S tak herni PC do domacnosti, ne reklamni apple telefon jedine k onanii na Facebooku pred imaginarnimi kamarady.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

"Pekna svinarna, doufam ze je nekdo minimalne v USA da na soud,..."

To Vám nepomůže, budete to muset zkusit reklamovat a v případě neuspěchu se soudit tady.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak to je sila, zasrané korporácie, len slepo zvyšovať zisk na úkor všetkého, ekológia netrápi tých dinosaurov zabarikádovaných pred monitorom a sledovaní burzového grafu a hromadení majetku.. šak za chvílu skapú ich to nemusí trápiť, že planéta ide do pič... Iovce budú kupovať ďalej každý rok to isté nové

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tohle bohuzel neni jen apple...tohle je trend, ktery se rok co rok zhorsuje...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

a pak má mít uživatel důvěru k aktualizacím....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mam postarsi iphone 6 a ten uz teda laguje neskutocne. Staci par rychlych klikov a dostanem ho do uzkych.Musim pozatvarat apky a niekedy musim restart. Pripomina mi to stare casy so samsung S2.Takze apple mi nedobrovolne robi s mojho telefonu kalkulacku. Nastastie dalsi telefon uz iphone nebude.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To né, tomu nevěřím! Epl přece nelaguje, píšou to všude na netu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak si nech za 9kil vyměnit batekru, co řešíš?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Akciová společnost je vždy špatná cesta. Jen doufám, že kapitalismus nebude opravdový průser alespoň z toho ekologického hlediska...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vzdyt uz pruser je: goo.gl/8BzHVf

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Průser? Já tam vidim jenom hordu zaměstnaných lidí. *wink wink*

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nj, kdo chce kam..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A neni to nahodou tak, ze par let stary akumulator nezvladne proudove spicky (ktere vedou k restartu telefonu, pokud by procesor jel na plny vykon), a proto je radeji snizen odber, aby telefon aspon trochu fungoval?

Mam stary iphone 5s a nez zacal lagovat, tak se mnohokrat resetoval pri zvysene zatezi. Baterie stale puvodni (neni cas jit do servisu), uz to zacina byt kriticke - asi ji po tech ctyrech letech holt vymenim.

Je pravda, ze lide co se tu rozciluji ze s androidem by se jim to nestalo maji pravdu - uz by totiz meli dva roky novy telefon (tedy spis zase tesne pred vymenou, protoze ztrati podporu i strukturalni integritu).

Apple me s*re ze spousty duvodu, ale tohle je naopak idealni ukazka duvodu, proc baterie v apple vecech vydrzi radove dvakrat dlouho nez v jinych zarizenich. Neni to zadarmo. Bylo by lepsi, kdyby ve chvili kdy je baterie ve spatnym stavu vyskocilo varovani (jako v macOSu)? Urcite. Je to podvod na zakaznicich? Mozna... Ale rozhodne to neni cernobile.

Hint: iPhone 6 s iOS 11 bude v prumeru presne o rok starsi, nez iPhone 6 s iOS 10.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl jsem ironicky napsat, že Apple uživatelům určitě vysvětlí, proč je to pro ně lepší a ti budou ještě vděční. Ale vidím, že se Apple nemusí ani namáhat, ovce si to zdůvodní samy. :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem Apple uzivatelum vcera vysvetlil, proc je to pro ne lepsi:

https://techcrunch.com/2017/12/20/apple-addresses-why-people-are-saying-...

Neprekvapive je to presne jak jsem rikal. Ono totiz kazdemu kdo bastlil nejakou slozitejsi vec s nabijeci baterii dojde, proc se to asi deje.

Smutne je, ze driv mezi takove lidi patrili i mistni redaktori, ocekaval jsem v clanku trochu vic nez preklad stesku z redditu.

Mozna uz ale dneska kazdy Cech vi jestli je Apple/Google/MS/... spatna nebo dobra firma a fakta na tom nic nedokazi zmenit - polarizovana spolecnost i u takove kraviny jako je mobil :-(.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenom je mi divné, jaktože ta zhoršená baterka nezpůsobuje resety při hovorech, kdy je odběr podobný, jako pod zátěží...

Selskou logikou: Apple udává např. "až" 14 hodin na 3G, tzn. je to měřené s telefonem pod vysílačem. Nejhorší případ bude podle mého tak 2x - 3x horší, 2G při vzdáleném vysílači vybije baterku někde za 6 hodin. Tzn. není důvod, aby byl telefon zpomalený při browsení, které jej vybije za (dle Applu) 12 hodin.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Není podobný, při GSM/LTE komunikace je odběr daleko vyšší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hloupé je, že někteří uživatelé sednou na špek marketingovým krasožvástům. Protože to vyjádření Apple se nezakládá na pravdě a ani nemůže. To musí být jasné komukoliv s trochu technických znalostí.

V případě bezdrátových SoC násobně větší proudové špičky způsobuje bezdrátová komunikace (GSM/LTE, WiFi) než vytížení CPU a GPU. V případě který popisuješ by mělo význam hlavně přiškrtit bezdrátovou komunikaci, nikoliv omezovat výkon CPU (GPU). V prvotním příspěvku který spustil celou kauzu byla baterie plně nabytá a iOS hlásil opotřebení 20%. Takové opotřebení Li-Ion/Li-Pol není tak zásadní, aby článek nebyl schopen pokrýt proudové špičky i v nízkých teplotách.

Jak můžou vypadat proudové šičky u bezdrátové komunikace celkem dobře ilustruje tento graf ( http://processors.wiki.ti.com/images/a/a1/CC3200_Intermittently_connecte... ). Obrázek je pro jedno z naších low-power WiFi SoC, ale u jiných bezdrátů je to obdobné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

problem je ze highend arm procesory uz davno nejsou lowpower v klasickem podani. I pri nejnizsim signalu na plny vykon lte modem sezere 1-2W (ms spicky rekneme 8W), zatimco cpu klidne 10W po relativne dlouhou doby (jednotky sekund). TDP je samozrejme jen nekde kolem 4W, ono taky ty frekvence nad 2GHz nejsou udrzitelne dlouho (a jmeno vyrobce je uplne jedno).

Neboli na maximalni vykon baterku modemem vybijete za ~7 hodin, zatimco procesorem za ~2 hodiny (coz koneckoncu neprekvapi nikoho kdo ma nejakou narocnejsi hru na telefonu). Odpovida tomu i laicke pozorovani me zeny, ze cim novejsi telefon, tim je (cas od casu, pri zatezi) teplejsi. Doba kdy zdaleka nejvetsi odber v telefonu mel modem se vyznacovala vydrzi baterky v radech mnoha dnu.

Navic ty ms spicky typicke u bezdratu jeste vyhladi kondiky, zatimco na sekundove odbery nemaji sanci...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne. Tak tmu opravdu není. Pleteš se. Tady se řeší problémy s vypínáním díky proudovým špičkám, nikoliv relativně "kontinuální" odběr zatíženého CPU(GPU). Vím to celkem jistě, protože náš WiFi chipset byl ve starších verzích iPhone. Můžeš si klidně dohledat informace k WiLink chipsetu.

Jinak kondíky ti v žádném případě nepokryjí špičky způsobné rádiovým vysíláním. To by tam musel být nějaký supercap - řekněme tak 1-2F, aby to něčemu pomohlo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Je pravda, ze lide co se tu rozciluji ze s androidem by se jim to nestalo maji pravdu - uz by totiz meli dva roky novy telefon“

Je to přesně opačně, průměrný cyklus upgradu telefonů s Androidem je delší než průměrný cyklus upgradu iPhonů.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Byl by nějaký zdroj? Co vím, tak v práci si management mění telefony až když původní kiksne, nebo je nepoužitelný (pomalý apod.). iPhone 4s u nás vyrdžel přes 4r, já jsem zdělil 5s po jednom šéfíkovi a mám ho 2r.
Možná tedy bude skutečně onen výměnný cyklus kratší, ale telefony jdou pak do jiných rukou a životnost telefonu bude asi celkově větší.
Zdar Max

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Aha, som netusil, ze iPhony sa dedia do inych ruk a Androidy sa zo zasady vyhadzuju..

https://memegenerator.net/img/images/984.jpg

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Neviem čo s nimi robia, ale Max Devaine musí robiť asi v chudobnej firme. U nás Orange pravidelne po dvoch rokoch vymení telefóny. Šéfovia dostanú Galaxy S8, bežný ľud nejaké Lenová, proste podľa toho, čo je aktuálne v ponuke.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejaky zdroj? :))
Apple telefony asi budou mit specialni "dedicky" cudlik...neco co Android jeste nevynalezl ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jen jsem tvrdil, že po hw stránce a hlavně po sw stránce většinou vydrží mnohem déle, než Android telefony, čímž je i jejich životnost delší. Stačí se podívat na bazary a další věci, kde se i teď prodávají 5s za hodně ujetou cenu a lidi to kupují a ty telefony fungují. Nebo mi chcete tvrdit, že má nějaký android sw support 5 let?
Každopádně ze svého okolí vím, že takto to funguje jen v případě nějakého slušného zacházení, většinu lidí, co potkávám, mají pavouka na skle, případně stačí po hw stránce rozkašit telefon dřív, než skončí záruka. Prostě jejich výměnný cyklus je dán jen jejich neschopností pečovat o své věci.
Zdar Max

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Sám ještě používám jeden iPhone 4. I když už je jako hlavní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"už je jako hlavní"
Komu, čemu, čí, či čemu je hlavní?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tipujem, ze preklep? "I když už ne jako hlavní." ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to bude ono, zrovna tohle mě nenapadlo :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, ale to je podpora toho co píše Nox. Uživatelé ty telefony "točí", obměňují. Nejde jen o skutečnou HW výdrž. Jak jsem psal jinde, mám telefon 5 let a výměnu plánuji až za rok... Někdo ty telefony opravdu používá rok, pak šup do bazaru a koupí novej model...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja jen tvrdim, ze si tady zvesela fabulujete a stavite na tom nejake zavery. Jestli ma Android 5let support je nepodstatne pro velkou cast uzivatelu (naopak podstatne pro nektere Diit ctenare). Vas argument s pavucinou a predavani iPhonu je..jak to rict kulatne...zabavny. Videl jsem uplne stejne rozmlaceny skla na iPhonech a vsechny moje osobni Samsungy, ktere jsem pouzival drive S3, Note2 a Note4 vesele slouzi u dalsich lidi. Takze Vase zavery o tom, ze se vice 'predavaji' iphony zalozene na vasi nejake empiricke zkusenosti z firmy a tomu, ze bazarova cena je vyssi..jsou jak jsem psal vyse..inu zabavne ;)
jinymi slovy, vase zavery na zaklade vami poskytnutych informaci, jsou postaveny na vode :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, že zkušenosti z firmy jsou irelevantní a specifické pro každou zvlášť, proto jsem uvedl příklad v podobě bazarů, kde je vidět, jak moc se to tam točí.

Jinak jste asi špatně pochopil, co jsem to hw stránmou myslel. Netvrdil jsem, že je iPhone nerozbitný, nebo odolnější vůči pádům, prostě tvrdím, že životnost zařízení jako takového je delší. Tou životností myslím, že aby se uvnitř něco samo posralo chce pech a díky dlouhému sw supportu jsou i po 5 letech použitelné s plně aktuálním OS.
A to je asi i ten důvod, proč se tak po bazarech točí.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkusim to znovu ;) .. 5 lety support je opravdu nepodstatny, alespon co se tyce Androidu. Aplikace jsou zpetne kompatibilni. Takze jestli mate verzi 8,7,6,5 nebo 4.x.x je v podstate jedno. Mozna existuji vyjmky, ale ty potvrzuji pravidlo. Takze supportem to urcite nebude. Cena Apple telefonu je "maketingova" zalezitost i co se tyce duhe ruky. Vic bych zatim nehledal, Jine znacky maji plus/minus srovnatelnou kvalitu i pouzitelnost a prodavaji se levneji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není to nepodstatný, sice jsou app kompatibilní, ale né úplně všechny, ale to není jediná věc. Android telefon se koupí a tím to hasne, žádný větší upgrade se v budoucnu nemusí konat, což u středních a levných tříd je. Výjimkou jsou vyšší třídy, kde je ten sw support lepší a chodí upgrade na novější Androidy, ale většinou o jednu verzi, někdy o dvě a tím to opět hasne. Tzn. support 2r, někdy se s nějakým modelem i překonají a dají 3r.
A tím supportem je myšleno jak upgrade Androidu na novější verzi, tak možnost instalace bezpečnostních záplat.
Třeba přechod z Androidu na 4, následně 4.4 -> 5 -> 5.1 -> 6, to sebou neslo snížení režií na HW. Hlavně ta čtyřka byla šíleně náročná. Vývoj je tam značný a být zarezervován na nějaké historické verzi není moc ideální věc.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mate korektni informace, ale zaver je opravdu lehce mimo. Co pisete ohledne verzi Androidu je pravda, ale zaver mate chybne. Problem to jednoduse v beznem pripade neni. Ja ty telefony pouzival a po mne je aktivne pouzivaji dalsi, takze tady nepapouskuju neco nactenyho, ale neco co mam sam osahane. A opakuji znovu, SW podpora problem neni. Samozrejme nemuzu ocekavat, ze treba skoro 5 let stary Note2 pojede s dnesnimi aplikacemi jako blesk. Ale pojede. Pro bezneho uzivatele, ktery jej nezasere tunou komunikatoru a nejakych appek bezicich na pozadi a kradouci celou pamet, tak pojede uplne normalne na nejake 4.x.x verzi. Ja ten mobil dokonce pred nejakym 3 az 6 mesici nouzove pouzial, takze Vam tady nevykladam pohadky. Vy naproti tomu fabulujete, protoze se opirate sice o spravne informace, ale zaver nemate opreny o praxi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Telefon má v sobě systém, který zastoupí v mnoha věcech klasické PC, bezpečnost je důležitá. Že vy na ní kašlete, to je váš problém, ale prezentovat kašlání na bezpečnost a veřejně to obhajovat, to je fakt mimo.
Je to prostě na úrovni těch, co hned po instalaci win vypínají aktualizace, uac a další bezpečnostní věci a říkají, že nikdy nic nechytli, tak to nepotřebují.
Poslední chyba ve WPA2, nebo HummingBad a předchozí chyby v podobě neošetřených výjimek v sms aplikaci zadrátované v systému výrobcem a další a další věci ukazují, že vaše tvrzení je prostě mimo a jen spoleháte na to, že si vás nějaká breberka, nebo člověk nevšimne.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasne Maxiku, takze vy si myslite, ze kdyz mate updatovany telefon, tak nic nechytnete? HAHAHA
Jinak zkuste cist prispevek a ne vase fabulace..ja neobhajuji, ze android nema updaty, ja jen rikam, ze pro bezneho uzivatele, to normalne neni problem. Opet nemate zadny relevantni argument, jen papouskujete obecne zname fakty..bla bla bla...

Nezlob te se, ale s Vami, jakoz to technickym trolem, fakt nema cenu diskutovat.
Uzijte si svuj technoidni pohled :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, nic takového jsem nepsal, jak jste k tomu přišel prosím vás?. Psal jsem, že základ je mít updatovaný systém, to snižuje riziko toho, že se s telefonem něco přihodí.
Jak už jsem psal, je to stejné jako u Windows. To, že to uživateli přece stačí, že může pracovat na děravém OS, to je pravda, ale je to samozřejmě špatně. Tečka. Pokud jste příznivcem práce na děravých zařízení, tak jste nezodpovědný člověk, protože kromě toho, že tím ohrožujete sebe (což je vám evidentně asi jedno), tak tím ohrožujete i ostatní (viz botnety apod. věci).
Zdar Max
PS: pokud vám vadí diskuse na technické úrovni, tak nechoďte na technické portály, nebo nelezte do diskuse prosazovat své BFU názory za každou cenu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neviem, ale s Androidom je to asi ako s iPhone. Prvý Samsung Galaxy S som mal 4 roky (menená batéria). Predchádzajúci LG G2 som mal 3,5 roka a tak ako moja známa (tiež LG G2) sme nejako nevideli potrebu a ťažko sme hľadali dôvody, prečo si kúpiť nový. Batéria mi v pohode deň, niekedy aj dva vydrží (keď sa s ním moc nehrám). Výkonovo cítiť, že to nie je ako v čase kúpy, ale stále dobré (hry nehrám). Nakoniec nás zlomila ponuka LG G6 pod 400 €. Ale viem si predstaviť fungovanie s G2 ďalší rok. Teraz je to samozrejme iný level.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

iPhone vydržel 4 roky? Huh, "to je teda fakt terno". Já mám Xperii L 5 let a nový telefon zatím nepotřebuji. Počítám s nákupem až příští rok a to jenom kvůli "upgradu OS". A to mě tak Xperia L stála 4,5 tisíce (nová z běžného obchodu). Baterka pořád původní s výdrží v pohodě 2 dny, když nepoužívám internet, tak i 3 dny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně by na té Xperii sral obstarožní děravý Android. A od jisté doby se Sony na poli telefonů snažím vyhýbat. Za poslední roky jsem v okruhu známých viděl tolik mrtvých Xperií (i Zetkové řady), že jsem tomuto výrobci přestal věřit. Jednou dokonce prasknul i display při nabíjení, reklamaci uznali a display vyměnili. Pokud vám vydržel 5 let, tak je vidět, že se dobře staráte.
Já mám aktuálně iPhone 5s, zdědil jsem ho po jednom šéfíkovi, který ho měl asi 1,5r. Já ho teď mám přes 2r a se zapnutýma datama a vyřizování pár mailů, telefonů a případně sms denně vydrží baterie den, někdy i den a půl. Když vypnu data, vydrží přes 3 dny. Baterie samozřejmě původní.
Šéfík měl 4s přes 4r a až do konce s původní baterií. Další šéfík vozil 4s 2 měsíce zapadnutý za vanou v karavanu, vevnitř je celý prooxidovaný a zrezlý a stále slouží (mému bráchovi). Ale už to není ono, občas se sám vypne, hlavně v létě.
Jak jsou na tom aktuální verze iPhone netuším, každopádně ta 4s je pěkný těžítko :).
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč do servisu? iPhone má oproti konkurenci značnou výhodu, je krásně rozebiratelný. Žádné slepené části, není nutná horkovzdušná pistole atd. Stačí jen sada šroubováků, loptaka a přícucka a je to hned rozebrané a výměna baterie je otázkou 5min.
Každopádně pravdou zůstává, že Apple neprodává náhradní díly, proto když si to člověk mění sám, tak se většinou dostane jen k OEM baterii, OEM displeji, případně repas displeji (preferuji).
Zdar Max
Zdar Max

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak - ale absence original nahradnich dilu a s tim souvisejici loterie pri nakupu, nutnost koupit naradi na jedno pouziti a zaruka pro me znamenaji, ze servis je srovnatelne drahy...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jednou jsem si natloukl, protože jsem koupil OEM display do iPhone 6 a uživateli opět spadnul, ale display se nerozbil, jen se pár jeho vrstev rozlepilo, jak byl nekvalitní. Kdyby to byl origo, tak by k rozlepení nedošlo a display by pak nezlobil.
Od této doby dávám raději přednost repasu (firma sundá krycí sklo a přilepí UV lepidlem nové, třeba z Číny).
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To vis ze jo Maxiku, bezny uzivatel ma k dispozici potrebnou sadu sroubovaku... To si tak mozna vymenite Vy a par dalsich lidi..a co ten zbytek?
Cece, zkuste jit zpatky na zem mezi bezne uzivatele patlafounu popripade jablecnych produktu :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co tak klidnit hormon a brát to s klidem. Zbytek si zajde do nejbližšího obchodního centra, kde jim to nejpozději do hodiny za pár stovek (+-1000 kč vymění).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsme na technickém serveru, proto jsem to zmínil. Jasně jsem i napsal nevýhody, takže netuším, o co přesně vám jde.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jde o to, ze bezny uzivatel si baterku nevymeni... nevim, na tohle clovek nemusi byt genius, aby prisel. To ze jsme na technickem serveru je pravda, ale bavime se i z pohledu uzivatele a ne jen sborky a rozborky mobilu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to chápu správně, tak jsem podle vás neměl sdělovat informaci jak a za jakých podmínek lze vyměnit baterii, protože se zde mohou vyskytovat i běžní uživatelé, kteří tomu nebudou rozumět?
To má být vtip?
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jste uz nenasel nic lepsiho? Zadny argument? Myslite si opravdu, ze tady je kazdy idiot, ktery ceka, az z Vas vypadne moudrost napr o tom, ze si muze vymenit baterku sam u Apple?
To ma byt vtip?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Promiňte, ale já nehledám nějaké argumenty, já se jen snažím pochopit, co svým popichováním myslíte. Ale ok, evidentně se bavíte zbytečným napadáním v diskusích. Budu na to příště myslet.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je v poradku.Tahle diskuse stejne nikam nevedla.
Jen je zajimave, ze vnimate to, kdyz druhy si rypne do Vas, ale uz nevnimate to, kdyz Vy rypate do druhych...
Hezky vecer :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste odpovim na vasi otazku... Vy nechapete, ze styl, kterym ty komentare postujete, tak jsou ty prispeky obcas mimo 'realitu'. Napriklad, tady nikdo nerozporuje, ze se neda baterka vymenit s trochou sikovnosti a bylo to tady uz i v drivejsi diskusich. Vas prispevek ale vyzniva (a jejich mnoho v tomto duchu) obcas jako snadne reseni pro vsechny. To delate i o diskusich k windows. Vy nenapisete.."ano je to problem, ale da se treba obejit nebo zmirnit" a pokud to nekdo da, tak se to da vyresit takto a takto. Hodite ten prispevek jako 'bombicku' doprostred neceho dalsiho a vlastne negujete predchozi prispevky. A to treba i v pripade, ze se bavi na obecnejsi urovni, nebo z pohledu uzivatele, atd. Ne kazdy prispevek vyziva k tomu, ze potrebuje technicke reseni. Pak se nedivte, ze se Vam dostava obcas negativnich reakci a Vam se to samozrejme nelibi. Chybi Vam tam nejaka navaznost tematu a pak prechod k tomu, co vlastne chcete rict. Ty Vase prispevky vypadaji jednoznacne a pritom casto jednoznacne jednak nejsou a casto jsou i tezko proveditelne i pro lidi, co tady chodi, ale na venek se tvari jako samozrejmost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A můžete mi prosím napsat, jak jsem měl ty dvě věty formulovat, abyste byl spokojen? Protože evidentně v tom vidíte ukrutný problém, který já v tom rozhodně nevidím, viz (4 šroubky a trochu zručnosti s plastovou lopatkou a přícuckou):
https://youtu.be/jzhLnHPSLRg
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkuste cist prispevky a co je jimi mineno, pokud toho jste schopen. Zkuste zacit premyslet jako 'bezny clovek' a ne jako technoid, a budete tomu rozumet.
Hezke Vanoce

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, píšete, že na technickém portále je velký problém zveřejnit návod, jak si za 5 min vyměnit baterku v telefonu, protože se musí použít šroubovák a není to na čudlík.
A fakt nevím, co vám na takové zveřejněné informaci vadí.
Ale chápu, že BFU s takovými věcmi má problém. Lidé k nám chodí i kvůli výměně baterie v dálkovém ovladači k autu. Je, pardon, tam se občas musí také použít šroubováček, doufám, že jsem vám touto zmínkou nezpůsobil psychickou újmu.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono hlavne se to tyka jen iP6, iP7 touto kauzou "postizeny" nejsou - takze cela pointa clanku je jen nepodlozena spekulace, ale hlavni je ctenost, ze....proto takove clanky vznikaji. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavne je si to vediet obhajit. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nic neobhajuji, jen konstatuji fakta a nesnazim se bezmyslenkovite prebrat tendecne podane informace...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha. A k clanku a politike toho zmrdovstva si sa nejak nestihol vyjadrit, nech uz sa to tyka akejkolvek generacie, co? Ze ti nepride ani trochu podel to, ze *akukolvek* starsiu generaciu Apple zazdi upgradom iOS, aby urychlil "proces starnutia" svojich mobilov. Mozem otazku? Vlastnis iPhone?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vymenou baterie se dostavas na uroven puvodniho vykonu - muzes mi nejak vysvetlit ten podraz? :-)))
Btw - baterie vyjde na 400 a prace na 600, celkem 1000. Po vymene je vykon stejny jako drive i s temito zaplatami. Fascinuji me lide jako ty, kteri bezmyslenkovite prebiraji blaboly a jeste je siri dale... :-)
Vesele Vanoce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bateriu mozes vymenit v kazdom telefone, objavil si Ameriku. Stale si nevysvetlil a obhajujes veselo dalej zmrdov v Apple, ktori nekalou praktikou sa snazia ludi odradit od starsich mobilov a aby si pekne cvakli novsi iPhone. To sa mi na tupych ovciach paci najviac, ze aj ked vam Apple bude srat do huby, vy do toho bude tlieskat a usmievat sa i s tym lajnom v hube. :)

Taktiez Pekne sviatky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle tveho slovniku soudim, ze jsi moc rozumu nepobral, takze je zde jakakoliv konstruktivni diskuse jen utopii...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konstruktivně - co Applu brání místo zpomalování všeho přidat do preferences přepínač: performance/battery life ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je samozrejme legitimni a drive nebo pozdeji k tomu podle me dojde. Co jsem cetl fora, tak nekterym se ty iP6 vypinaly, protoze horsi baterie nestihaly proudove spicky, k zabraneni techto stavu podle me smerovaly uvedene patche. Navic uz maji na hlave prvni zaloby, takze jak jsem psal, k tomu driv nebo pozdeji dojde.

Navic nechapu tu hysterii kolem, vymena baterie je hotova v servise za 2 hodky, stoji to 1000...pri teto moznosti to jen tezko lze chapat jako nastroj ke koupi noveho iP...ale jak jsem psal vyse, jsou veci, ktere clovek nevysvetli...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Az nato, ze tvoja ovciarska teoria troskota na fakte, ze to by najprv musel SAM Apple prist s tym, ze verejne ohlasi, ze ak dochadza k problemu so spomalenim zariadenia, je cas vymenit bateriu, z tohto a tohto dovodu. Lenze to sa NEstalo. On to zacal riesit az potom, co sa zistilo ktora bije a hromada ludi ocakavala od nich nejake vyjadrenie. Takze inak povedane, keby sa neprislo nato usermi, co je vo veci, tak Apple dodnes mlci a nepriamo nuti ludi k upgardu na novsie zariadenie. A presne ako bolo spomenute, keby mu fakt slo iba o dobro zakaznikov, davno je v settings moznost zvolit vykon vs. vydrz. Ale nadalej iba dokazujes, aky si slepucky a ako ho budes i potom, co na vas kadi z vysoka, iba obhajovat. ;)

P.S.: Ten zvast so spickami a vypinanim telefonu je naprosty nezmysel z hladiska elektroniky. Bateria ma nastavene VZDY iste maximalne napatie (stav 100% nabitia) a minimalne napatie (Stav, kedy sa telefon vypne). Opotrebovana bateria nijakym sposobom neznizuje obe spomenute hladiny napatia, iba cas, ktory trva, kym dojde z jednej hladiny ku druhej hladine. A uz VOBEC neovplyvnuje to, ake "spicky" (asi tym myslis prudove) je schopna zvladat. Tie totiz lubovolny LiPo clanok zvlada i 10x vyssie, nez su maximalne dosiahnutelne hodnoty v nejakom mobile. A to aj v pripade, ze sa jedna o jetu bateriu s kapacitou 50% oproti povodnej. Znovu dokazujes, ze hoc tomu nerozumies, chytas sa kazdeho stebielka, aby si aj za cenu zosmiesnit sa, obhajil svojho milovaneho vyrobcu. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna vcera jsem cetl nekde nejake komentare, ze u IP7 se to projevuje take, jen s jinou verzi iOS. Ale jinak mi je to sumak, protoze pouzivam Samsungy..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak nejsou, vzdyt je to i v clanku:
"Autor dále přišel na to, že podobná situace je i u modelu iPhone 7, ale tam se pokles začal projevovat až s verzí iOS 11.2.0"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, ale to tady těm opicím nevysvětlíš. Oni se radši budou točit na hlavě jak malí spratci a řvát ty jejich tupé kecy v kleci. Klasika...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není se čemu divit, strategie Applu je jasná, každý rok prodat nový iPhone..tedy.. "nový" :-)
Zábavné je to také z toho důvodu, že mě mnohdy diskutující přesvědčují, že Apple má nadstandardně kvalitní a konkurencí nedostižitelné baterie .. baterie, které se nenafukují a které v průměru bez ztráty kytičky vydrží mnoho a mnoho let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co mě osobně překvapilo je, jak dlouho to trvalo, než na to někdo přišel.
V době kdy každý trouba na youtube rozebírá telefon do posledního šroubečku, kde se každý všimne, že fotočip ve várce x není stejný jako ve várce y ... a tohodle si nikdo do teď nevšiml?
To furt všichni jen mávli rukou: "no jo nový iOS, tak co zase Apple zprasil"?

Sám už nějaký rok používám obě platformy iOS i Android, ale že se mi začne mršit výkon na Applu nejen debilním iOS 11, ale i za nějaký čas ještě víc baterií, to jsem teda nečekal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trochu se obávám, že z minusů nevyjdu když tu uvedu, že ač LiOn baterie nemají paněťový efekt, časem "umírají" stejně jako jiné baterie a proto se jim snižuje kapacita. Snižovat jejich zátěž v závislosti na jejich stárnutí ( a to již řídící elektronikou baterie) je proto zcela běžná věc, která se používá nejen v jablčím domě. Takoví majitelé elektropřibližovadel by mohli vyprávět.

K tomu dva výňatky z materiálu o LiOn bateriích:
"Ať tyto články používáte, nebo ne, asi po roce ztrácejí kapacitu. Kvůli vysoké reaktivnosti lithia se totiž článek rozkládá sám od sebe. Dalším problémem je, že Li-Ion články snesou jen cca 500 nabíjecích cyklů, pak jejich kapacita poklesne. I když jen chvilku dobíjíte skoro nabitý článek, počítá se to jako celý nabíjecí cyklus. Při cyklu 1200-1500 mají již jen poloviční kapacitu, což často znamená koupi nové baterie. V přepočtu na čas, je to ale zhruba něco kolem 4 až 6let. Za rok se prostě kapacita sníží při opakování cca 250 dobití o 15%."

"...lithiové akumulátory jsou velice náchylné na přebíjení a podvybíjení, proto většina baterií musí obsahovat řídící elektronické obvody. Při poklesu napětí při vybíjení pod povolenou mez dochází k trvalému zničení akumulátorové baterie...."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To môže platiť pri tradičných LiIon článkoch. Viete aké nové technológie sa dnes pri výrobe používajú?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To by mě docela zajímalo. Poprosím rozvést. Já jen čtu o technologiích ve vývoji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A odkud je ten text? Ja ho nasel jen na ruznych sranda webech "Jak se starat o baterie" a vsude se kopiruje porad dokola ten samy text? Zajima me ta cast, kde se pise, ze i dobiti z 95% na 100% se pocita jako cely cyklus.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a takto se mile deti siri internetem myty :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I když jen chvilku dobíjíte skoro nabitý článek, počítá se to jako celý nabíjecí cyklus.

To je nepravdivé tvrzení. Naopak tento model provozu Li-Ionkám nejvíce vyhovuje. Krátké časté cykly. Namají rády plné cykly, hluboké vybíjení (ani přebíjení, ale o to by se měla postarat elektronika nabíjení) a vysoké teploty nad 35 st. C. Při podchlazení klesá jejich kacita jen dočasně, při přehřátí trvale.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jj, přitom ani není problém to na netu najít, pro dotaz "li ion recharge cycles" vyhodí google jako první toto:

http://batteryuniversity.com/learn/article/how_to_prolong_lithium_based_...

Nechci to dávat jako nějaký nezpochybnitelný zdroj, ale z článku jsem nabyl dojem, že to opravdu zkoušeli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.