Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sailfish OS 3.4: Drobný posun, ovšem kam?

Ta zmena prijmania/odmietania hovorov ma trochu prekvapila. V popise to bolo len strucne povedane. Pri prvom prijmani hovoru som bol trochu zaskoceny ale nevidim v tom problem.
Osobne mi na Sailfish OS vadia/trapia ine veci ako toto. Tiez by to chcelo popracovat trochu na funkcionalite zakaldnych/default aplikaciach.

Ine viditelne zmeny som si zatial nevsimol. Niesom narocny pouzivatel a zatial vsetko funguje, co potrebujem(samozrejme okrem Android appiek, ktore potrebuju google services).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Testol som tu zmenu prijmania/odmietania hovoru a je to pokrok. Myslim si, ze aj dobrym smerom.
Viem prijat hovor plus odmietnut hovor, kde je niekolko moznosti. Jednoduche odmietnutie hovoru, pridat reminder na tento hovor(to este skusam ako presne funguje) a moznost poslat volajucemu predefinovanu spravu (nemozem, zavolam neskor a podobne).
Viem si tu obrazovku predstavit viacej vyraznejsiu a prvky na nej trochu vecsie ale inac OK.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Popravde, ja vlastne nevim, jak vypada accept/reject call na Android ci iOS, ale v zasde mi prijde v souladu s filozofii Sailfish UI, ze horizontalne se prijima, vertikalne se odmita. Musim si to vic osahat, a protoze pro me osobne je telefonovani ta mene casta cinnost s mobilem, tak si nazor udelam az za par tydnu. Nicmene, jestli se neco Sailfish filozofii/komunite neda uprit, tak je to pomerne snadna modifikace detailu UI.

Update browseru je rozhodne vitany (a dlouho ocekavany), byt to pro me osobne nebyl takovy ocistec, jak zpravicka naznacuje. Ale opet, mozna je to dano tim, ze 95% casu chodim jen na nekolik web-stranek, nejvetsi cas na telefonu travim v ssh (nerdyness level: 42)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bez přístupu jaký má Čína nebo Rusko to bude dál paběrkovat. EU by do tohohle projektu mělo nalít pár miliard místo aby je lili např. do černé díry (Afriky) a všem státním zaměstnancům ve všech zemích EU nařídit služební smartphone se Sailfishem. To by pro začátek stačilo. Stejně s linux distrem pro PC.

Nokia+Sailfish by byla nejlepší volba jak se nenechat šmírovat Čínou nebo USA. Bohužel jsem zapomněl, že vrchní představitelé EU disponují vzděláním jako lékař nebo univerzitní obor francouzská literatura....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jo, pak by EU zkrachovala o deset let dřív, to by bylo fajn.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Suhlasim, zeby EU v tomto smere mala nieco robit aby tu bola minimalne funkcna alternativa ako zaloha. Miliardy by na to urcite neboli potreba. Myslim si, ze na to by uplne stacilo niekolko milionov rocne.
Tak isto by malo pristupovat aj k inym veciam v tejto oblasti. Nesponzorovat par bug huntingov ale sponzorovat vyvoj a do urcitej miery aj jeho smerovanie(s ohladom na vlasnte potreby a potreby obcanov). Urcite by to v dlhodobom horizonte usetrilo slusne peniaze, znizilo zavislost a ulahcilo zivot aj nam ludom.

Sailfishu a jeho prezitiu momentalne dost pomaha Rusko a vela veci v tejto novej verzii urobili Rusi v ramci ich klonu Aurora OS. Ruska vlada to robi prave z toho dovodu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, mnohem lepší by bylo nechat se šmířovat EU, že jo? Protože ta nemá největší vliv na tvůj život, to dá rozum! :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vrchnost v EU teraz riesi "splnitelne" veci ako znizenie emisii o 120 a viac percent

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

říkejte si co chcete, ale ze situace kdy tu zůstává už jen adroid a ios může mít radost jen idiot. Ať už byl WP jakýkoliv, byl alespoň další. Potřebujeme mobile OS jako tady Sailfish. Bohužel nemám podporované zařízení, jinak bych to zkusil, androidu už mám plné zuby a IOS je předražený nesmysl mezi jejichž zařízeními si nevyberu ani bez ohledu na cenu, navíc už několik generací je Apple underdog, nikoliv leader. Musel jsem se smát - 5G? Můj Mate 20X 5G je víc než rok starý a už jsem si říkal že dosluhuje - mezitím u Applu.... fakt ubožáci a to nemaj ani mobil s alespoň 7" úhlopúříčkou

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jsem na tom podobne, taky Apple vubec neprichazi v uvahu a Androidu mam plny zuby. Akorat se obavam, ze aplikace Muj vlak, Mapy.cz, AirBank, Keepass, Steam Guard a MS Autentifikator, ktere jsou pro me stezejni, jinde nedam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by nejspíš řešila ta Androidí podpora na Jollou podporovaných smartphonech, nevím ale jestli by fungovaly všechny uvedené appky, většinou je problém s těmi, které závisí na GApps. Asi by to chtělo udělat nějakou databázi, které appky fungují a které ne + které s nějakou dopomocí jo... na způsob appdb.winehq.org nebo protondb.com. Osobně se bez té podpory na SailfishOS obejdu, ale mám druhý minimálně používaný smartphone s lagdroidem (byl to dárek při nákupu něčeho jiného), kterým řeším to, když občas potřebuju nějakou appku pro Android.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je asi jasné, že jakýkoliv OS, který chce mít výraznější podíl na trhu, bude muset zajistit nějaký jednoduchý způsob, jak spustit aplikace pro Android (eventuálně teoreticky iOS).

„fakt ubožáci a to nemaj ani mobil s alespoň 7" úhlopúříčkou“

Mají iPad :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je to podarena platforma. a hlavne slobodna. chcelo by to vacsiu podporu

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.