Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung Galaxy Tab opravdovým konkurentem Apple iPad?

800 eur ???? To je asi prdel ne, leda ze bych k tomu dostal jeste osobniho cernocha na otevirani dveri a vytirani zadku ...

Nez jsem se propracoval k cene, tak se mi to opravdu libilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je jednoduchy, bud jsi socka a poridis si bud laciny smejd nebo nic, nebo na to mas a poridis si neco, co se ti libi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ne tak to nejni, nemusim bejt socka, abych dokazal rozumne uvazovat a spocital si za kolik mi takove zarizeni stoji ... proste tohle ( a ani iPad) mi za ty penize nemuze nabidnout NIC. Takovehle zarizeni ma smysl pri cene nekde kolem 200 eur a to mozna jeste prehanim.

Je videt ze cesi se nezmeni, cesi se totiz porad jeste posuzuji podle "TUZEXovych" parametru - jsi socka, pokud za neco co je "IN" nejsi ochotny utratit premrstene penize .... LOL

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to pro tebe nemá cenu 800 €, tak si to nekupuj, mě se to taky zdá moc. To je normální reakce. Ale hlášky o čenochovi nebo ceně maximálně 200 € je reakce socky. Apple iPad se i při své ceně prodává dobře, leckomu ta cena přijde vysoka, leckomu takové zařízení přijde nezajímavé a tedy za jakoukoliv cenu drahé, ale podobné blbé kecy o černoších a výkřiky, že si dělají prdel a za víc než n je to nesmysl jsou prostě trapas.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Heh, jasne, socky bezne riesia cernochov a 800€ :-)))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nemas realnou predstavu o cene veci. Nedavno jsem si poridil Pandoru (http://openpandora.org) a soucasna cena cini temer 300 juru (ja jsem predobjednaval jeste za 250). To je prakticky vyrobni cena. Pandoru vyrabi (nechava si vyrabet) skupina 4 (!) nadsencu. Je zameren predevsim na svobodne vyvojare a komuniku kolem GP2x (linuxova herni konzole). Nemaji (zatim) distribucni sit, ale tlaci to pres komunitu a svoje eshopy s retro konzolemi a hrami.
A ted k veci. Parametrove je Pandora mnohem slabsi, nez ten tabletek, ale zase vynika obrovskou baterkou dvema SDHC sloty (a zerou i 64GB XD - vyzkouseno), standardni USB A host port (pouze USB 2.0 HighSpeed), herni ovladace (Kriz, 4 +2 tlacitka, 2x analogovy ovladac). Na druhou stranu je tam OMAP3 s nominalnim taktem 600 MHz (bez kdo zkusil, tak az na vyjimky se dostal na 1 GHz stabilne). Vydrz cca 10 hodin hrani, nebo sledovani filmu, cteni knih cca 16 - 20 hodin. Zatim tomu chybi spousta veci doladit (SW, OS), ale bezi na tom Linux (Ångström distribution), takze o SW neni nouze a dost lidi uz portuje a balickuje zajimave aplikace.
Srovnej cena "amaterskeho" zarizeni, vyrobeneho s minimalnimi naklady dosahuje ceny (tech 250 € bylo pod naklady) 300 €. A to mluvime o skutecne minimalizaci nakladu, protoze ti kluci proste nemeli mega na nejaky rychly vyvoj a kde co. V cene je pochopitelne nejaky zisk, aby se jim vlozene prostredky vratily. Cena "profesionalniho" zarizeni dosahuje 800 €. Ano, je to hodne. V tomto pripade ale ocekavam, ze firma ty mega na vyvoj mela a nalila je do toho, aby zarizeni mela rychle. Dejme tomu, ze realna cena je nekde kolem 400 - 500 €. Zbytek podle me sezere propagace, distribuce, podpora, zazemi.
Muj zaver, 800 € neni az tak premrstena cena. Je to civilizacni dan. Je to cena vysroubovana dilem peci o zakaznika, dilem vysokymi naklady na prodej (vcetne propagace, servisni sit, obchodni - kontaktni centra,...). Pro me to je zatracene hodne penez a takovy tablet si nekoupim. Vice nez nablyskane hracky vyhledavam funkcne navrzena zarizeni. PResto uznavam, ze podobnou vec bych si rad vyzkousel. Kvuli spatnemu zraku bych ale chtel neco s vetsim displejem, neco kolem A5 ci spise B5 formatu a alespon 1024x768.
Je fakt, ze za 800€ bych k tomu chtel minimalne jeste "kolebku" s moznosti pripojeni standardniho displayport (HDMI) kabelu, klavesnice, mysi a nejake te flashky ci HDD, takze 4 USB porty, pripojka do site (RJ45) by neskodila.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V tomto máte pravdu, je spousta věcí co "sežere" cenu. Bavíme se tady o virtuální (né oficiální) koncové ceně 800€. Pak je cca 20% DPH (-160€) clo bude zanedbatelné, marže pro obchodníka cca 10-15% (-96€), náklady na marketing, záruku a logistiku cca 8% (43€). Tudíž počáteční cena evropského distributora bude někde kolem 501€. Odečtěte náklady na vývoj a systém. A pak si můžeme počkat, na kolik nacení součástky přímo iSuppli, až to tozeberou. Pak se dá odvodit jak moc si Samsung mastí kapsu na zákaznících, odhaduji že nic moc.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A proč by měla tato cena něco pohřbít? Tam kde se to bude hlavně prodávat, není s touto cenou problém. Že je u nás hlouběji do kapsy, to nikoho nezajímá. Jsme nezajímavá minorita.

A zrovna Samsung nepatří k "luxusním" značkám, tudíž počítám, že po odečtení daní, obchodních marží a marketingu, jejich zisk nebude nijak velký. Tzn. asi těžko by v dané konfiguraci to někdo udělal za polovinu, jak by bylo přání místních.

Takže pokud je to drahé, je lepší se zamyslet zda to vůbec potřebuji, nebo to něčím nenahradím. Né nadávat na drahého výrobce. Mě spíš zajímá zda se Samsung také postaral o další ekosystém kolem, tak jako to má Apple, a nebo jak to zamýšlí Sony či MS.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

LOL ale jde to a i pri temer stejne konfiguraci a stejne funkcnosti napriklad tady http://www.chinabuye.com/m701-7-google-android-2-1-wifi-mid-tablet-pc-ne...

a reci o tom ze je to z ciny ... vsechno je dneska z ciny a i tenhle Sam bude vyrabenej v cine ne-li ve stejnych tovarnach ... Moralni zivotnost takovehoto zarizeni je stejne tak do konce zaruky a tu i laciny cinsky tablet zvladne bez problemu :-) Takze naco platit hromadu penez (ikdyz na to mam), kdyz to same muzu poridit za 1/5 ceny.

a jen tak pro info Samsung se prezentuje jako "luxusni" znacka ....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Viz. ten odkaz - rozlišení jen 800 * 480, jen 256MB RAM, procesor jen 700MHz, 3G jako option, jen 2GB flash pamětí, starý OS, horší foťák, horší baterka, větší hmotnost. Jestli ti to přijde to samé, tak prosím. Já bych si to nekoupil, ale za SGT bych dal 400 € z fleku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chápu, že vás u toho tabletu zaujala cena, ale žádný z uvedených parametrů neodpovídá tomu Samsungu. Např. je rozdíl 2 GB nebo 32 GB, o parametrech displaye také ani slovo, kapacita vyjádřená 5 hod. je nic neříkající. Víte Dacia Logan je také "nadupané" auto, nebo strojově oddělené maso lze také prodat jako šunku.

Ale takové porovnávání může vyřešit jen reálný test obou zařízení. Netvrdím že levné je nanic, co lidé kupují má právo na úspěch.

Pokud něco koupíte mimo EU tak zapomeňte na záruku u takového výrobku. A mé osobní zkušenosti mě naučili, že nejsem tak bohatý abych kupoval levné věci. Jen velmi málo věcí ve stejné kvalitě pořídíte za 1/5 ceny. Ve skutečnosti pak zaplatíte víc.

A že se někdo prezentuje jako "luxusní" značka neznamená že prodává takové výrobky a patří tam. Porovnejte si např cenu TV nebo monitorů různých značek. Samsung nebude patřit k těm dražším.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to byl jen priklad, ktery jsem v rychlosti nasel a je to 100% dostacujici (za tu cenu, protoze za cenu toho samsungu ci apple bych si predstavoval sakra neco jineho).

Libi se mi taky jak si tu vsetci oduvodnujete vysokou cenu z vas museji mit tyhle firmy opravdu radost to je PR k nezaplaceni ... Jak tu sami pisete nikdo si to za tu cenu nekoupite, ale je to odpovidajici fajn a tak dal budete cekat na neco co teprva vyjde, bude lacinejsi. Proc tohle delat ?? proste obednam ze zahranici neco co treba nejni od tak SUPER znacky s tak SUPER parametry, ale praci to udela stejnou a nebude me mrzet ze za 2 roky to hodim do kose a za stejny peniz koupim zarizeni uplne na jine urovni a hlavne po celou tu dobu co vy budete cekat, tak ja uz pouzivam .... Mimochodem k te Pandore, to znam je to skvely projekt, sam jiz dlouho pouzivam Gemei X720+ (taky na tom jde jako dualboot rozfrcet linux DINGUS) objednano z ciny za smesny peniz a funguje bez nejmensich problemu s maximalni spokojenosti.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo to je správný argument, je to dostačující. A o to se jedná, každý by měl kupovat zařízení, které mu splní jeho potřeby a né podle "milionu" funkcí. Já např. nechci vyhodit takovou věc do koše po 2 letech (při nákupu z číny to může být klidně za měsíc, tam záruku nemáte) jen kvůli tomu že jsem ušetřil 4k (jen jako příklad). Ale je v pořádku, pokud pro někoho je nejdůležitější údaj cena, hlavně když to splní účel.

Jinak nemám žádný příjem z prodeje libovolné značky nebo nevlastním jejich akcie, tudíž nemám potřebu jim dělat PR. Prostě debata. Jen se občas usmívám, jak kamarádi kolem mě často hledají samou slevu a věci za nejnižší cenu. A následně nadávají, že je nikdo nechce pořádně zaplatit, a říká jim, že když budou drazí, tak to za ně udělají číňani :))) Prostě tak to je, bude se prodávat předražené zboží a současně budou výhodné nákupy. Vše záleží na zájmu zákazníků.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych za nezbytne minimum u takovychto zarizeni povazoval plny SDHC slot (i kdyz dnes uz mozna radeji SDXC) a standardni USB A host port, pro pripojeni flashky, fotaku, hdd,...
Na druhou stranu velkemu mnozstvi lidi to takhle asi postaci, nakonec iPad si taky hodne lidi kupojou a to nema zadny slot na karty.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja nejak neviem stale tomu Androidu prist na chut. Aj ked je to daleko lepsie ako vacsina ostatnych pokusov napodobnit iOS... stale... Keby tam ale dali tu ich Badu... imho Bada je jediny mobilny OS, ktory je dnes dostojnym protivnikom iOSu.
No a cena toho zariadenia ho uplne zabila. Ak chce niekto spravit iPad killera, tak musi proste ist s cenou pod iPad.
Kazdopadne, tak ako som doteraz v diskusiach na diit vzdy kritizoval clanky s pokusmi o naznacenie ipad killera, tak tuna sa uz musim pozastavit, lebo toto konecne vyzera na nieco serioznejsie. Aj ked ku killerovi to ma naozaj daleko, urcite je to blizsie ako vsetky tie ostatne "nacrty pokusov".
Mimochodom, vsetci tak akosi podcenuju silu marketingu. Keby samsung pripravil obrovsku konferenciu s mediami odvsadial a na tejto konferencii toto predviedol (tak ako to robi apple), tak by imho tiez lepsie predavali svoje vyrobky...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Apple má perfektně zvládnutý marketing, ale je místní omyl, že on je hlavním důvodem prodejního úspěchu. Oni nemají monopol na kouzelníky a šarlatány. A hodně firem v USA nebo Japonsku má stejný model.

Není třeba překonávat Apple cenou, to praktikuje spousta firem a přesto nejsou schopni dosáhnout lepších výsledků. Když to bude mít 2x vyšší užitnou hodnotu pro zákazníky, tak ať to klidně stojí 1,2x víc. Nemůžeme aplikovat místní trh na ten světový.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To už my připadá lepší počkat si na NotionInk ADAM s 16 hodinami přehrávání ve FullHD.
http://www.diit.cz/clanek/acomp-uvede-tablet-pc-s-pixel-qi-konkurenci-e-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

imo hrozny format..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo a cena 400 euro.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jde o Eken M001 s Androidem velmi pomale dlouhe odezvy.
Za to s neoficialnim WinCe 6.0(http://www.slatedroid.com/eken-m001-android-tablet-discussion/) velmi svizne, jako ctecka knih(AlReader2) a komixu (MangaMeeyaCE)internet take v poho. Video jak mobil 320x200 divx plynule cokoliv s vysim rozlisenim uz nestiha CPU. Net krom fleshe v pohode. Baterka max. zatezi 3-4 hod. V Cinskych eshopech koupis do 90$(free shipping).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To nemá smysl, je to EKEN M002, a ten už testovali na živě i v dalších redakcích v ČR (poté, co to začala prodávat Alza). Ve zkratce nemá HW dekódování videa, pomalý procesor VIA, nemá USB host, webkameru...

Za podobnou cenu se dá přitom pořídit aPad, který je už docela použitelný (rozhodně je jeho poměr cena/výkon jinde než u tohoto Samsungu)
http://memosis.blog.zive.cz/2010/08/apad_vs_kopie/

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

iPad ma konkurentu uz vic nez dost, napriklad acer 1425 je dost dobra konkurence pro iPad.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.