Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Soud rozhodl ve prospěch Applu, odborníci žasnou, Samsung chystá odvolání

Nevim jak presne jsi prisel na to, ze nekdo kvuli tomu zasne, ale mimo redakci to tak uplne nebude.;-) Proces byl ostre sledovany, takze jsme videli dost pochybeni a nelogicnosti, ktere by se normalne presly. No, nastesti je defacto po vsem a kauza, ktera tak dlouho rozdelovala Internet na dva tabory zmizi, aby se jiste brzy objevila nova..:-)

Co na to zakaznik?
http://www.redmondpie.com/so-apple-won-the-case-against-samsung-what-doe...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

žasne každý, kdo má IQ>50, tedy polovina USA a zbytek světa

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nie je nutné žasnúť. Je to pomsta za rozsudok v GB.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

""It's surprising they came back so quickly, …", "How did the Galaxy Tab escape design patent infringement? …", "It would take me more than three days to understand all the terms in the verdict! …" - nezdá se mi, že by autoři těchto výroků pocházeli z naší redakce ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zatímco ty jakokožto největší odborník na Apple vs Ťamťung kauzu poukazuješ pouze na fyzickou podobu telefon/tabletů (abych nekřivdil tak krom jednoho obrázku) :D Po ATIně a Linuxu je Samsung další na kterého si tady na DDiitu nikdo nesmí vyskakovat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.. iOvce ?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

1. Argumentum ad hominem ;-) Nikde netvrdím, že jsem odborník na kauzu Apple vs. Samsung - naopak jsem výslovně napsal, že do právní stránky se ze zřejmých důvodů nemotáme.

2. Každý si v mezích slušnosti může "vyskakovat" na jakou značku chce, nicméně si musí být vědom jedné věci: Pokud v diskusi dostane prostor pro vyjádření svého názoru, bude tu mít stejný prostor i kdokoli s názorem opačným. Opět v mezích slušnosti. Je bohužel dost lidí, kteří se naivně domnívají, že názorová svoboda spočívá v tom, že nikdo nesmí zpochybňovat jejich myšlenky :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o to jestli je to Samsung nebo kdokoliv jinej, ale o absurditu celýho soudní sporu jako takovýho. Ano Samsung (stejně jako spousta dalších výrobců) se svezl na popularitě dotykových mobilů který naplno rozjel Apple a začal dělat podobný mobily, ale takhle funguje pokrok a celou dobu existence lidstva tak fungoval, pokud se něco osvědčí, tak to zbytek převezme. Jenže v posledních letech se roztrhl pytel s patenty na naprosto triviální věci a tohle je jejich následek. A jestli firma A musí platit firmě B za design jen kvůli tomu že si to firma B patentovala i přesto že to nebyl žádná inovace a byla použita dávno předtím, tak je to jednoznačně absurdní. Nevšiml jsem si že by se třeba výrobci automobilů mezi sebou hromadně žalovali za to že jejich výrobky vypadají taky v podstatě indeticky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mě je osobně šumafuk který výrobce mobil vyrobil. Ale "patentovat" si zaoblený rohy, polohu tlačítka, či poskakování screenu po scrolování je prostě nesmysl na entou. Navíc u fyzických věcí obvykle těch 20 let není takový problém jako u SW kde co rok vychází nová generace produktů a pět let je jako u aut 50-100....
Patenty měly chránit vynálezce věcí, nikoli mamutí koncerny...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak snad ste nečekali že si amici potopi japko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Soud v Korei by mel ted odsoudit appla aspon k 100 mld aby se to srovnalo, bude to docela prdel do budoucna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavně, že ani tam se Ťamťungy prodávat taky nesmí. Ale Apple by za to měl ještě platit odškodné Ťamťungu :D Stejně tak si nechtěli potopit Ťamťunga němci. A já jsem prý iOvce :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mohl bys prosím přestat psát o Samsungu jako o Ťamťungu? Je to velmi urážlivé a silně rasistické. Děkuji

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A mohli by mistni borci prestat psat "iovce" je to hloupe a urazlive.
Netusil jsem, ze diskuze musi probihat "nadavanim si".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, jestli jsi iOvce, ale to, co tu prezentuješ, se nazývá informační asymetrie. Je sice pravda, že některé produkty Samsungu se v Korei nesmějí prodávat, ale už jsi opomenul dodat, že stejně tak se tam nesmějí prodávat i některé produkty Applu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se, že jsem to nenapsal srozumitelněji, nicméně i tak z toho jde pochopit, že se v KLDR nesmí prodávat produkty obou znepřátelených firem - proto jsem tam napsal slovo "taky". Za iOvci se rozhodně nepovažuji (iPhone v lásce rozhodně nemám). Když napíšu, že mám notes a shuffle tak budu ovce, ale jedním dechem dodávám, že mám taky dva jiný notesy, počítače a dokonce i jeden androidí foun ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo a málem bych zapomněl na monitory (SPVA) - právě od té doby jsem začal říkat Samsungu "rasisticky" Ťamťung protože vyladit na něm červenou barvu je fuška, kterou na o tisícovku dražším Eizu šla za 10min (uvnitř jsou lcd naprosto stejné, pouze jiná elektronika).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tož baže, když panel vyrábí pro EIZO firma Samsung a EIZO doplní jen tu elektroniku, podsvětlení, případně barevné filtry… Jinak jak ladíte červenou na monitoru? To ťuknete ladičkou a pak do toho rýpete šroubovákem? :-)
Pomocí sondy, SW a krapet zkušeností to mám za deset minut hotové, i na tom samsungu, jinak to nejde…

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak u CRT se to fakt dělalo šroubovákem přes trimry ;) Mluvím ale o tom, že na Samsungu sonda něco naladí, ale třeba když pak otevřete jiný obrázek tak je pleťová barva jak rak, na dalším (většinou s převládající modrou) je pak více do fialova. Na jednom monitoru to ani moc není vidět, pokud máte ale monitory dva tak rozdíl vyleze. 10 minut je sice pěkných, ale uspokojivého výsledku se dost dobře dobrat nejde. Barevným filtrem myslíte polarizační filtr? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, přes trimry to bylo fakt zoufalství. Lepší monitory (např. Hitachi) se napíchly přes sériový port a dalo se to poštelovat přes elektroniku, jiné monitory se HW kalibrovaly interně (blahé paměti Barco). Jinak hezky pěkně růčo přes menu a Gain a CutOff. Vzhledem k tomu, že se kalibracemi monitorů a tiskáren (grafická studia, fotografové, ofsetové tiskárny a pod.) živím už hodně dlouho, troufám si říci, že s tím mám už nemalé zkušenosti. :-)
Jistě, monitor se musí napřed nastavit tak, aby poskytoval ten nejlepší výsledek, to ano. Nicméně donutit jej, aby zobrazoval barvy tak, jak má (a došlo i k „mezimonitorové“ shodě, popřípadě shodě monitor – tiskárna), se už musí buď přes kalibraci (a profilaci) monitoru přes LUT grafické karty (ty levnější a neprofesionnální monitory), případně přes jeho elektroniku (typicky profesionální řada Eizo CG…).
Ono také záleží i na kvalitě sondy (a SW). Sondou za pár stovek se kalibruje značně jinak, než sondou za 40 tisíc, že ano…
Jinak polarizační filtr není moc barevný. Myslím tím skutečně RGB filtr před jednotlivými pixely. Ten si EIZO vyrábí samo, od Samsungu odebírá jen ten samotný LCD panel. To je jediné, co si zatím EIZO samo nevyrábí a zřejmě ani vyrábět nebude…

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si jistý že v KLDR platí nějaký zákaz prodeje jakýchkoliv produktů firmy Apple a Samsung. Je však možné že se na ně vztahují nějaké sankce OSN. Hlavním důvodem proč se produkty těchto firem v KLDR málo prodávají je fakt, že většina tamních obyvatel má hodně práce aby se vůbec uživili. Snad jedině nějací straničtí aparátčící si mohou dovolit koupit produkty od Apple a Samsungu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

KLDR = Korejská lidově demokratická republika = Severní Korea (North Korea) nikoliv South Korea

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mě ty šikmooký připadají všichni stejní :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jo to muzou, co do vzhledu, ale rezim je tam diametralne odlisnej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No zajimave by bylo, kdyz SAMSUNG zaplatil odskodne a pak se domahal 1Miliary $ po USA za zpusobenou skodu a neochraneni jejich investic v USA

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Poučení: Ať už jsi na špici nebo se jen snažíš budit takové zdání, nechť tě nikdy ani nenapadne říkat o někom, natož o svém úhlavním konkurentovi, že je (stejný) jako ty. Pomůžeš mu tak v očích veřejnosti vyhoupnout se na tvou úroveň, a to bez jeho vlastního přičinění, a už více nebudeš jedinečný, protože tam na špici budete od té chvíle dva.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jak tu psali ostatní. Nebýt Applu, který si patentuje nepochopitelné věci, jako jsou například oblé tvary, obecné chování softwaru a další věci, které se používali ještě před nimi, tak je všude klid a pokrok by mohl jít rychleji kupředu. Jenže to by tu nesměli být tihle tupci využívající nečestných praktik ke zbavení konkurence. Zajímavé, že Apple žaluje Samsung za kopírování, ale nepřijde mu potom sprosté to, že zkopíroval GUI a další od Xeroxu + vzhled mobilů od Sony + poslední dobou kopíruje i Android, protože ví, že mu jde o kejhák a Google brzo nastolí nadvládu. Opravdu nechutné od Applu. Věřím, že kdyby nebyla soudkyně Koh (pravděpodobně) vlastníkem jablečného produktu, tak by to dopadlo jinak. Už jen tím, že Applu povolila, na rozdíl od Samsungu, pronést všechny důkazy, svůj jablečný mozek Koh prokecla (tím by si Samsung většinu jablka ukousl) :D (To, že Applu zamítla asi 70 stránek svědků se jako nepočítá, protože to by nechtěl nikdo dělat)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rekl bych ze pokud nebyla soudkyne vlastnikem jablecnyho produktu, tak ted jim bezpochyby bude. Pokud zrovna nebyla uplacena kamionem jablecnych produktu, tak prinejmensim sedmicifernou sumou ( xM$ na stul) Jinak si jeji zvratne chovani nedovedu rozumne vysvetlit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já se na to dívám asi tak že ještě žádná firma neprodala více svého produktu proto že vyhrála nějaký spor nad jinou firmou.Na Apple je vidět stigma firmy která před nějakou dobou málem zdechla a nyní díky tomu je na Apple pozorován cejch až chamtivosti který je psychology pozorován i na jedincích kteří něčím podobným prošli.Apple postrádá noblesu lídra ač se tak samo nazývá ale spíše trhovce z horní dolní.Obyčejný člověk má problém pochopit chování těchto firemních mamutů jako je Apple,MS,Samsung a další protože se na ně dívá optikou jakou se dívá na firmu ale tito obři mají již více blíž k státním útvarům než firmám a proto se také tak chovají.Pro ně jako pro státy platí že když něco i vědomě ukradnu a vlastním to dostatečně dlouho tak je to už po právu moje.Jejich činnost nebo chcete li nečinnost má blahodárné nebo naopak katastrofální dopady na celé regiony a globálně na celé hospodářské odvětví.Víte co je na celé situaci nejhorší?No to že stále na rozdíl od států rostou a s nimi i jejich moc.Dnes je navíc móda politiků podvazovat moc státních celků ve jménu nezasahovat do ekonomiky což moc těchto obrů ještě zvyšuje(až si člověk říká že je to snad záměr udělat státy vůči těmto kolosům bezbranné).Státy jako Česká republika už pro ně nejsou rovnocenný partner a bude hůř.Položím vám jedno filozofické dilema.Na čí stranu se postaví lidé v situaci kdy dojde k zásadnímu střetu podobného ekonomického obra se státem?Za firmu nebo za stát?Já tvrdím že košile je bližší než kabát a tak se lidi postaví za firmu(ta je totiž živí na rozdíl od státu který na ně háže bobek).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pochybuji, že se s tvým názorem shodne podnikatel, který se snaží x let provozovat svojí firmu nebo to chcepošupnout trochu dále a expandovat do Světa.

Taky by mě zajímalo kde jsi vzal žvásty o trhovci. Ten "trhovce" je nejcennější firmou ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Podnikatel dnes proti těmto molochům znamená méně než nic.Svou firmu pošoupne tak maximálně do stádia že asi ho všimnou a v lepším případě koupí,v horším převálcují a tam to podnikání podnikatele ve firmě vesměs končí.To že jsem největší,nejbohatší neznamená že jsem morální etalon(bývá to spíše na opak).V tomto světě musíte být spíš dobytek bez skrupulí protože tohle je svět dravců kde větší silnější požírají ty menší slabší.Tak že máte vlastně pravdu trhovcům se omlouvám,to byl hloupý příměr.Tihle giganti jsou již ve stádiu kdy při chytrém vedení nemohou již zkrachovat poněvač každou novou potencionální konkurenci koupí nebo zničí než dosáhne velikosti kdy by to již mohl být problém.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S tím šoupnutím a následném odkoupení souhlasím. Samozřejmě vždy můžete rozhodnout zda firmu prodáte či nikoliv, případně prodáte minoritní podíl s tím, že chcete expandovat. Netvrdím, že to vždy zaručí další růst, ale kdo nic neriskuje... Pokud jde o krach gigantů tak bych také dovolil nesouhlasit - kolikrát padají firmy typu Kodak, Escom, Elpida a i ten Apple k tomu neměl tenkrát daleko ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Termin, ktery hledate, je megakorporace. Dnesni chovani Apple, MS, Intelu a Google uz peknych par let zpatky predpovedeli autori cyberpunku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

v USA sudy rozhoduju v prospech domacich korporacii, u nas sudy rozhoduju v prospech zahranicnych korporacii - "tak diki ze ste v Prahe na namesti strngali s klucami" :PPP

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.