Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung uvedl mobilní OS Bada 2.0 a hned tři nové telefony

svého času se mi Wave hodně líbil, ale potom člověk začal přemýšlet jak že je to s podporou aplikací a tak nějak mi došlo, že to tak slavné nebude.... třeba mají ty mobily GPS modul, ale navigačku? jo, tu si kupte, za další litr od jiné firmy a to prosím jenom mapy česka/slovenska... chcete toho víc? tak dokupujte... za další litr.. ;-) To podle mě v době kdy Nokia dává do svých mobilů s GPS navigaci (a to i použitelnou, kolega ji využíval k jízdě do Paříže) naprosto zdarma není prostě cesta... ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm, na Androide či iOS tiež nie je zrovna bežné, aby si v cene telefónu dostal off-line navigáciu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já s tou podporou aplikací myslel spíše kolik toho na badu je.... oproti androidu popřípade iOS.. ;-) nula nula nic ;-)

jinak k té navigaci.... to je spíše tak celkově zbožné přání ;-) já vím, běžné to není a asi brzo ani nebude ale už vidím jak si všichni dokupují navíc do mobilu ještě navigačku ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

osobne som si navigaciu kupil, ale na androida. Bada je pekna ale nakoniec prevladol u mna rozum a siahol som po androide aj ked som sa mu branil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nie je ich toľko, ale napríklad Sygic ponúka z a15€ na http://www.sygic.com/en/samsung-bada (toto nie je reklama, len konštatovanie, že ani Bada nezanedbávajú).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jasné, šak já netvrdil že nějaká není že ;-) až tak moc extra to nesleduju abych měl nastudované kde kolik stojí ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jen takový dodatek, a 15E je turecko.... ;-) a zbytek si dokup, tak jak jsem to psal ;-) ale tak nevadí, stejně nic s GPS nemám tak co :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já Ti nevím, osobně mám Sygic na N95 a... no prostě má to občas mouchy... masařky :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi ako každá navigácia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když to podáte takhle, tak je to začarovaný kruh: Aplikací není mnoho, protože to lidi nekupují a lidi to nekupují, protože aplikací není mnoho.

Když vyšel iPhone, lidi ho kupovali i přes fakt, že první rok aplikace neuměl vůbec. Android, coby konkurence iPhone taky měl na počátku pár aplikací. Kdyby se neudělala uživatelská základna, nikdy by ty aplikace nikdo nenapsal.

Osobně mám BlackBerry, ale kdybych zvažoval celodotykáč, Wave by byl žhavý kandidát. Někdo si to prostě koupit musí, jinak pro to nikdo psát nebude. Připomíná mi to volební spot s Johnem Cleesem pro britské Liberální Demokraty někdy z přelomu 80. a 90. let: Podle průzkumů by nás volilo více než 50% lidí, kdybychom měli šanci vyhrát. Tak nás volte a my vyhrajeme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém je s tím že BlackBerry stejně jako iPhone toho moc neumí ale to co umí funguje. Zkoušel někdo připojit Badu na Exchange, já jo a neúspěšně. To zase bude tlachů že jsem lama, no možná jo ale když to jinde jde na první hrábnutí proč na Badě ne.
Mám rád jednoduché věci co fungují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vždycky se najde někdo, kdo i přes správný postup má potíže.... třeba update ifounu šéfové rodinky u kolegy na PC trval asi 3 hodiny protože se to 2x během toho seklo a musel znovuobnovit systém a zkusit znovu ;-) takže bych řekl že ani iPhone není tak dokonalý ;-)

pro jablíčko-pozitivní: no flame, pouze krutá realita.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Technicky - filosofická vložka: Pokud Bada nefunguje s Exchange, tak je chyba spíš na straně Exchange, než Bady. Přece pokud vyrábím komunikační server, tak bych měl v ideálním světě zajistit, aby mi s ním všichni bez problému komunikovali - otevřít protokol, uvolnit a spravovat oficiální klienty, pomáhat s neoficiálními, zajistit patentovou ochranu...

Pokud je ale situace pořád taková, že klienti jsou vyráběni na základě reverzního inženýrství toho protokolu a pokud některý klient náhodou dosáhne funkčního stavu, tak se mu hodí pro jistotu nějaký klacek pod nohy (nová verze, popřípadě nějaká ta žalobička), tak je přece hrozně nefér říct "Bada je špatná, protože nefunguje s Exchange."

Já chápu, že z pohledu uživatele je jedno, na kterém konci je chyba, když to v konečném důsledku nefunguje, ale aspoň my "vědoucí" bychom měli nadávat na správnou stranu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ac teda nemam uplne ciste svedomi stran vlasniho softwaru, je docela slozite a obcas dost kontraproduktivni se snazit delat cokoliv jineho, nez nabidnout smysluplne a dokumentovane API...stejne bude mit polovina vyvojaru klientskeho softwaru "vlastni rozum" a bude vas server drtit vseljakym balastem > zakladem je kvalitni a stabilni server - zbytek je i nadbytkem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zkousel jsem a kamaradka taky ... hacek v mem pripade je jen v tom "jaky" exchange - aneb mobilni pristup na hotmail skrze activesync (coz by mel byt zaklad pro komunikaci exchange) ..... ale nemyslim, zes lama, verim, ostatne ono to kolikrat ani na androidu neni snadne (a to je jeste videt, ze google moc nechce pripojovat k microsoftu bez restrikci)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no jo, jenže koupit a doufat že tím pomůžu prodejům a tím i zájmu vývojářů je taky trošku začarovaný kruh ne? koupím, šak to koupí více lidí a pak budou mít zájem vývojáři a začnou vydávat... no jo ale co když ne? prodám a koupím android? to by se mi nechtělo... ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No a přesně proto nikdy ve Velké Británii nevyhráli LibDems, u nás máme stále u moci ODS nebo ČSSD a na Badu nejsou žádné aplikace. i přes to, že ve Velké Británii souhlasí s LibDems 50% lidí, stejně jako u nás víc než 50% lidí u nás nemá rádo ani ODS nebo ČSSD a určitě by se dalo říct, že 50% lidí by vyhovovala ta Bada :-)

Osobně s odvážnými kroky potíž nemám a jak říkám, kdybych chtěl měnit, pak Bada.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.