Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Preview: Sapphire uvádí CPU chladič Vapor-X

Prosím vyzkoušejte, jestli může být i bez větráčků třeba na 65w.

Na rozdíl od noctuy, to vypadá, že je v tower case nastojato, to by mu pak mohl stačit větrák v zadku skříně :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky se primlouvam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Noctua běžně dělá chladiče co jsou nastojato. Pak také dělá ventilátory co většině lidí zaženou utopické a zbytečné sny o pasivním chlazení:). Dle mých zkušeností ale často stačí i šunt co má méně jak cca 900 ot/min.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo a 65W uchladí pasivně i gelid tranquilo, ale záleží na průvanu ve skříni - bez nějakých těch systémáků ti to stejně nepude, takže proč nemít fan přímo na chladiči CPU....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nevim jak tento Sapphire, ale u Noctua si muzes chladic upevnit jakymkoliv smerem, tedy i "nastojato", je to jen otom jak upevnis montazni sadu a zda ti takovou montaz dovoli ostatni komponenty okolo socketu (pameti, VGA, chladice na desce)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sem se musel pousmat nad tim popiskem, ze ta folie se ma sundat :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, jsou to dva ventilátory rozhánějící vzduch po skříni. Jako lepší či pokrokovější řešení se mi více líbí toto: http://diit.cz/clanek/zalman-lq310-lq315-a-lq320 .
Jako výhodu v tom vidím použití jednoho ventilátoru, který odpadní teplo z CPU vyfukuje ven ze skříně a současně odsává vzduch z prostoru skříně. Cenově na tom budou asi na podobné úrovni. Chtělo by to testík těchto nových přírůsků.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to bude mozne, prosim udelejte test s merenim teploty prostoru uvnitr zavrene skrine, a to s obema moznostni natoceni ventilatoru (nahoru a dozadu). Zajimal by me rozdil, jestli nejaky bude (=vliv airflow).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

když to půjde, tak to prubnu, ale prioritu to samozřejmě nemá. teď přeměřuju noctuu nh-d14, abychom ji měli jako referenční chladič v grafech, přidá se k tomu ještě další model (ale ten až po tom sapphire).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.