Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Silverstone rozšiřuje řadu SFX zdrojů o 300W model

toto nebo 250w chcu jako platinum, kdy to vyrobci pochopi?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Lehounce se obávám toho, že až to někdo vyrobí, budeš kroutit hlavou nad cenou ;). Kdyby to šlo vyrobit za dostupný peníz, tak to tu už je, poptávka by imho byla.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jojo, taky lidi u me kroutili hlavou proc objednavam profigold oxypure kabely kdyz muzu ted hned koupit v tesku nejakou hamu za 20kc :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Čím větší odběr, tím pádnější důvod k efektivitě. U takhle nízkých výkonů je přínos platinum zdroje sporný, stálo by to mnohem víc, než by člověk uspořil na elektřině. U kilowatovejch monster dělá jedno procento 10w, takže tam se to vyplatí, ale v kategorii kolem 300w je bohatým nadstandardem 80+gold, jestli se teda vůbec něco takového vyrábí.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

absolutne suhlas, moje PC zerie medzi 20W idle - 60W burn - /ivybridge/ a tam napriklad 5-10 percent vyssia ucinnost je onicom, keby to bolo za rovnaku cenu tak nech ale za priplatok to nestoji, ja to sice napajam DC/DC zdrojom a notebokovym adapterom, ucinnost mam velmi slusnu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

O spojení DC/DC s notebookovým adaptérem jsem slyšel sporné názory. Jedni tvrdí že účinnost je super, protože u nízkoodběrových mašin jede zdroj na zátěž s optimální účinností, druzí zase tvrdí, že účinnost sráží právě ten notebookový adaptér. Chtělo by to, aby se tomu Behemont podíval na kobylku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak mozem to porovnat lebo som PC napajal aj z klasickym zdrojom 80+ seasonic aj s DC/DC a spotreba bola nizsia s DC a nie nezanedbatelne.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

pri pico PSU zalezi vysledna ucinnost hlavne od notebookovskeho adaptera. Lebo samotny pico zdroj 12V vetvu prepusta bez uprav, 3.3V a 5V reguluje z 12V s vysokou ucinnostou (+-95%).
Kedze pri adapteroch je ten isty problem vyrobit adapter s vysokou ucinnostou ako pri klasickych ATX zdrojoch, tak ucinnost nemoze byt extra lepsia.

Osobne skusenosti - 350W 80+Brozne ATX zdroj vs 84W 12V adapter+ 80W picoPSU bol rozdiel v spotrebe 1-2W v prospech pico PSU(testovane na Atome s 2,5" diskom, spotreba sa drzala pod 30W). Rozdiel v cene viac ako dvojnasobny v neprospech picoPSU.

Norma Efficiency level V ma v poziadavke na adaptery s vykonom vyssym tusim ako 50W a napetim vyssim ako 6V, minimalnu ucinnost 87%. Aj z toho musi byt jasne, ze ta ucinnost nebude ovela lepsia ako pri klasickom nizkovykonnom zdroji s min. 80+bronze certifikatom.
Aj keby bola ucinnost vyssia napr. o 10%, tak na vyslednej spotrebe to bude davat rozdiel par wattov.
Cena kvalitneho 12V adaptera a picoPSU je dost vysoka, takze hlavna vyhoda takehoto riesenia je v jeho velkosti, nie v ucinnosti.
Za tie peniaze sa da bez problemov kupit 350W ATX 80+gold zdroj(alebo 300W TFX 80+gold zdroj), ktory bude mat porovnatelnu ucinnost(ak nie lepsiu).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A jsme zase tam, kde jsme byli. Pokud ta mašina žrala pod 20W, tak rozdíl v účinnosti picoPSU o velikosti 1-2W byl jakoby procentuálně velikej, ale v absolutním vyjádření jde o hnědé smradlavé nic.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

ved rovnako aj ja pisem ze je to sumafuk pre dany vykon, no a spomenul som, ze ja napajam dc/dc+adapter a ze je tam rozdiel a pri danom vykone percentualne je to dost ale premenene na kWh/euro je to oničom. neviem ale moje riesenie vobec drahe nebolo, cela skrinka ITX aj s adapterom aj dc/dc zdrojom stala 36 euro bez DPH. bezi uz skoro 2 roky skoro nepretrzite, najprv tam bol sandy, teraz ivy bridge.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mam konkretne tento, za beznej prevadzky, kancelarska praca, word, internet je absolutne chladny, necitim ani naznak inej teploty ako okolita... samozrejme moj PC zerie dost malo, intel Ci3-3225+SSD+HDD+DVDRW, doska intel ITX DH67CF

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?
+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.