Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sony s Micro-Reflector holografií

Budou vubec potreba nove placky?? mam takovy cim dal vetsi pocit ze budoucnost bude patrit pametovym medium tak jako dnes pro hudbu jiz vetsina pouziva maly MP3 prehravac na ktery si nahraje na cely mesic skladby k poslouchani z HDD tak s videm to bude stejne.. jaky je dnes pomer poctu skladeb na CD a v mp3?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ze všech zde na cdr uváděných holografických technologií má tahle asi největší šanci se v budoucnu prosadit. Kdo ví, koho Sony koupila, aby získala tuto technologii. Všechno je to ale větev, která bude za pár roku slepá. A cdr se možná bude muset přeorientovat ne nepohyblivé média :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady nejde o poměru mp3 a CD tady de o zálohování ;) o to aby měli výrobci her jak distribuovat jejich produkty ;) já myslim že nejlepší bude až nastoupí ty média s bakteriema. Přeci jen jde kolikrát o uchování dat na dlouhou dobu. chci mít jistotu že rodinný album bude pořád možné prohlížet na PC i za 25 let. ikdyž možná vytisknout si to je lepší, bohužel nákladný :( taky je sporný jestli ještě vůbec bude zajištěna podpora pro jpeg a zda budo programy, které budou umožňovat prohlížení fotek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli se médium opravdu otáčí rychlostí 70 otáček za minutu, tak se vubec nedivím, že to má pomalý datový tok :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Playstation 4 :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Scrand: ne,za 25 let uz zadne programy na prohlizeni fotek nebudou. A JPEG, ten uz vubec ne. :-)
Jak jsi prisel na takovou kravinu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No je hezky ze se tomu taky rika holografie, ale IMHO je ten "stránkový způsob zpracování" velkou vyhodou pro trvanlivost media ... a tohle ji mit nebude. Ale je pravda ze to ma vetsi sanci na prosazeni ...

specnaz: Jasne ze budou. Microsoft mozna tou dobou uz jpeg odstavi, ale porad tu bude opensource ...

tom242: Nezapomen, ze na 60" telestenu budes "potrebovat" vetsi rozliseni obrazu ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2:Scrand prave ze v budoucnosti je distribuce digitalniho obsahu na fyzickem nosici zcela zbytecna, kdyz lze mnohem efektivneji prodavat pres "internet" primo vyrobce-zakaznik a neni nutne zivit meziclanky byt ty delaji vse proto aby se to nemenilo, ale je to jen otazka casu... a ja verim vice v trvanlivosti zaloze na raid hdd nez DVD (pro domaci pouziti)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak me napadlo, jak budou resit ochranu proti kopirovani u tech "pametovych" bakterii. Co kdyz se mi rozmnozi? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fleggy: RIAA a MPAA tem bakteriim jiste usekne pipiky :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, takže to je v praxi podobné modrolaserovým diskům, akorát to má nižší kapacitu, nižší rychlost... tak jaké to má vlastně výhody?

ash: Pokud vím, tak baktérie se množí trochu jiným způsobem :-)
Mi hlavně není moc jasné, jakým způsobem by se ta "bakteriální paměť" v praxi využívala. Bych jako měl kolonii baktérií mezi dvěma sklíčky a to strčil do nějaké mechaniky?
Hlavně aby to nedopadlo tak, že omylem poliju instalačku Windows colou a rozleze se mi po stole něco jako creep ze StarCraftu :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.