Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Souboj hackeři vs. PS4 pokračuje. WebKit exploit funguje pod aktuálním firmwarem

Nie som si ista ci v prvom rade ide o homebrew hry - iste, Sony do svojho store neda akukolvek hru a appku, nemaju nic ako UWP takze na vyvoj treba devkit, atd., ale asi tu je skor ta obava z pustania nie legalne zakupenych kopii :-)
Inak PS4 mam, ale na hranie exkluziviek a pozeranie Youtube/Twitch/Plex na telke, priznam sa ani som velmi neuvazovala o spustani ineho OS aj ked to znie zaujimavo.

Otazka by v sucasnosti znela - da sa rozbehat na tom tazenie kryptomeny, a aky to ma vykon? :-) Seriozne, ta konzola je za porovnatelnu ak nie mensiu cenu ko sucasne graficke karty, ma GDDR, ak sa odkrytuje a bude na nu fukat vetrak nemusi sa prehrievat ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jaguáří játra jsou IMHO na těžení o ničem, samotná grafika by asi šla, ale nemyslím si, že by to bylo bůhví co.

řešilo se to třeba zde: https://bitcointalk.org/index.php?topic=1998686.0

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dalo sa predpokladat ze to niekto uz riesil :-) Dakujem za link.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ještě aby se skupovaly konzole za ucelem těžby kryploměn ;). Taková PS3 by ve sve dobe byla nadejna vykupni surovina.
Nicmene, co neni dnes muze byt už zítra. :/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Komu se nelíbí uzavřený systém, nechť si ho nepořizuje. Je svinstvo ničit jeho ekosystém a poškozovat tím hráče.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel, PS3 a PS4 nejsou tak nostalgické kousky i díky podpoře a vyžadování online DRM. PSX se prosadila i diky tomu, že každý měl modchip, PS2 hodně pomáhal FreeMCboot, PSP dneska bez hacku snad ani nepořídíte. Jo a Vita... s totálně s svojskými memory cards a cartridgema byl jasny krok proti prani hráčů.Navic prostředník na Sony zvedli i third party vývojáři AAA a tak vlastně celá scéna kolem Vity připomíná homebrew už teď. Jen počkat na finální firmware a hack, s kterým konečně ve Vitě budou zpřístupněny emulátory Nintenda, PSP a hordy dalšího retra. Pak bude Vita opět žít stejně jako dneska PSP, i když HW má těch klacků pod nohama od Sony mnohem víc :/.
Takže ano, homebrew je třeba a za obojím účelem. Etickým dilematem u výrobcem odpískané podpory netrpím, vždy jde o to využít HW hozený přes palubu na max.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak ps4, ale ps3 nemá online drm, to má jen switch a steam. PS3 lze provozovat bez připojení k internetu.

A jinak platí, když se ti uzavřený systém nelíbí, nepořizuj si ho a podpoř klidně otevřenou poatformu, ale nenič ho. To není správné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"bude schopna spouštět podomácku vytvořené hry i po ukončení oficiální podpory, která se nevyhnutelně blíží (však tu s námi bude konzole již pátým rokem)."

Co to je za vyblitek? Vzhledem k tomu, ze je jeste porad podporovana PS3 (vysel pred 12 lety) a PS5 jeste ani neni v dohledu, tak konec podpory PS4 se bude blizit jeste minimalne 7 let :D.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podpora PS3 a Vity bude V PS+ (i online ve Store?!) ukoncena už příští rok !!!. Nemusite byt vestec, aby vam doslo proč asi chce Sony dobrovolně ořezat svoje podporované portfolio ... ( Ona na nas PS5 jukne driv nebojte se ze by mezigenerační interval rostl ;))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Uz" pristi rok? Tak to ma PS4 jeste 8 let :).
Jinak vzhledem k mezigeneracnim PS4 Pro a Xbox X to nevypada, ze by se mel ten cyklus zkracovat. Spis naopak...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebude ukončena podpora v ps+, jen se od příštího roku nebudou rozdávat hry zdarma.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prosím pana Klacíka, aby nepsal naprosto zbytečné články o naprosto zbytečných věcech. Webkit exploit je to nejmenší. Bez kernelu vám to je ale stejně k ničemu. Na tom webkiťáku nemáte takové možnosti, abyste se snažili spustit nějaký homebrew. Je tam prostor tak akorát na injekci kódů kernel exploitů, ale to je tak vše.

Jinak jedná se o absolutně stejný exploit, co má 4.55, jen lehce upravený. Ale když v 5.50 Sony opravilo privátní kernel exploit, tak nečekejte, že bude nějaká větší zábava. Linux umíme spustit i na 5.01, ale dělejte si z usermodu větší senzaci, když vám to stačí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, na PS2 jsem si homebrew užil, pořizoval jsem sice na skonku života, když vycházela PS3, přesto jsem jím byl nadšený. Když vynechám oficiální obsah, tak homebrew přinesl možnosti jako video přehrávače (koukal jsem tak nějaký čas na filmy), emulátory (to jsem zase oprášil NES), zálohy memory karet a hromady dalšího. Najednou z uzavřeného zařízení má člověk zařízení, které je schopno zvládnout haldy dalších úloh. Navíc co jsem se začal zaměřovat na šetrnost k životnímu prostředí, tak vidím softwarem takto striktně uzavřený HW jako hrozbu, kdy člověk kupuje haldy toho stejného šrotu jen s jiným SW, zbytečně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.