Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Společný boj pirátských stran proti dohodě ACTA

Tak zavzpominam na svuj oblibeny film Johnny Mnemonic. Sit 100% kontrolovana, pres celniky neprojde zadny datovy nosic. Jedina sance presunout netrpena data ze statu do statu bude v mozkovem implantatu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Á ,to zase bude mediální šílenství jako s Lisabonskou smlouvou. Sice nikdo neví co je tam napsané ale musí se to podepsat jinak by se na nás ostatní dívali skrze prsty. To by člověk blil , začíná my to připomínat tu pohádku o Králi co měl nové šaty jen už jaksi nevidíme že je vlastně nahý :(
Kdyby chtěli zabránit kopírování a padělání tak udělají SW,hudbu a filmy tak aby kopírovat nešli a nabízeli by to za takovou cenu že by o kopírování ani nikdo nepomyslel. Čím víc bude stát potírat kopírování tím víc se bude kopírovat , jen hlupák se nepoučí s historie a zrovna Američani jsou apravdu velcí hlupáci , díky prohibici dali vzniknout Mafii , tvrdě potírali komunisty a postupem času se s nich sami stavají, tvrdé potírání marihuany dalo vzniknout největšímu trhu s Heroinem a Kokainem , vzájmu míru už rozpoutali řadu válek a mé nejoblíbenější dodržování lidských práv u národa ,který skoro vyhladil původní obyvatelstvo a ještě teď je tam rasová segregace (Věděli jste že 70% trestů smrti dostávají černoši - pardód  - AfroAmeričané)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Som zvedavy co sa bude diat, ked zacnu pri vstupe do USA/Kanady ludom masovo prehrabavak booky/mobily/PDA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak taky pocit som uz mal aj 3-5 rokov dozadu pri navstevach v USA, ze mi budu pozerat aj do mobilu, mojho externeho hdd..etc, tak som si to radsej uploadol na email

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stealth: Ja myslim, ze Johny to mel prave primo ve sve vlastni pameti, ale nejsem si jisty. :-)
Sranda: No, to ze 70% trestu smrti dostava nejaka skupina lidi, jeste neznamena, ze je to vina jine skupiny. To je, jako bys rekl, ze protoze u nas je vetsina odsouzenych za drobne kradeze romske narodnosti, tak je to rasismus. Jenze ono to spise znamena, ze nejvice kradou prave romove. Takze tohle bych sem netahal, je k tomu treba znat dalsi siroke souvislosti. Rozhodne tedy neomlouvam amiky a jejich totalitni praktiky a vmesovani se do vnitrnich zalezitosti jinych statu. At uz politicky nebo vojensky.
Muzeme byt radi, ze nas za bolsevika taky neprijeli osvobodit. Ale to bude treba tim, ze nemame tolik ropy, jako jine, stastne "osvobozene" zeme.

Kazdopadne, takto podane, zni ACTA jako pekny hnus. Lide bdete! Ne, nejsem komunista a vim, ze jsou to Fucikova slova, lec slova platna stale, za kazdych okolnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Cestující, u nichž bude nalezen závadný obsah, budou pokutováni a jejich zařízení mohou být zabavena nebo zničena."
Zavadny obsah - to muze byt jakakoliv mp3 , ke ktere neni nakupni doklad, zasifrovana cast disku, ... !?!
Takove mile represivni opatreni ala amerika. Po tom co jsem si pro srandu koupil v levnych knihach Dejiny sexu a s hruzou precetl - sugestivni popis dejin represi proti erotickym materialu ve statech, mne to uz ani neprekvapuje.
Jak rika americky bonmot : Co udelaji, kdyz se setkaji tri americane na opustenem ostrove? Dva vytvori vybor, ktery bude tomu tretimu diktovat co ma delat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.. ja jen dodam ze se to deje uz i dnes ... jestli mate nekoho kdo jezdi kamionem urcite vam povi ze uz par lidem notebooky sebrali ... muj znamej uz o jeden prisel ... hrosny "svine" sou prej francouzi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

spojene staty urcite nie slobodna a demokraticka krajina. Je to jednoducho kapitalisticka krajina a k tomu aj poriadne paranoidna v rukach par osob. Je to kopa magorov, ktory nevidia nic ine ako $. To ich znici ale pri takomto vyvoji, spolu so sebou stiahnu aj inych. Kapitalizmus nieje system, ktory nevydrzi dlho.
Tam malokto vie, co je to ozajstna sloboda. Dufam, ze ten nas EU parlament im nebude pety lizat ale konecne aj daco poriadne urobi a posle ich s tym spet do ameriky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jedu autem není problém si vzít hromadu DVD. Ale pokud sednu na letadlo, tak si na dovču nacpu filmy z DVD na disk. Jak mám dokázet že jsem filmy zakoupil? Přečte celník české účtenky?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Frantici sebrali ridici kamionu notas? Pri jake prilezitosti? Nejsme nahodou v shengenskem prostoru? Od policajta bych pozadoval 1. potvrzeni 2. jeho identifikaci Btw. veskera data, vcetne filmu a pisnicek, zasadne v kryptovane casti (a do anglie s daty nejezdit, tam vam soud muze naridit vydat heslo, pripadne mit data ve skryte casti ale to uz je opruz navic).
Btw. proc bych mel nekomu dokazovat ze dany sw ci filmy jsem legalne koupil? Neridi se tohle pravem mista kde k nabyti doslo (a u nas nastesti takove "kokotiny" este porad nelati)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejmne ze ne. Kdyz si koupis tvrde drogy ve state kde je to dovoleno nebo kde zadne zakony neplati a prijedes s tim na hranici s Majalsii, pujdes na sibenici.

Se softwarem je to jednoduche - ten se nesmi kopirovat nikde, ale soukromnik neni povinenn schovavat zadne faktury ani ucty. Ve finale to ovsem bude tak, ze potrestan bude ten kdo pouziva keygeny, na disku ma pouze ISA a u kazde instalace je NFO od nejake grupy. V tom pripade nejspis neukeca ze uctenku ma doma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ve schengenském prostoru vás celníci nekontrolují na hranicích - ale kdekoliv! Stopnou si vás na silnici nebo za vámi přijdou na odpočivadle nebo u motorestu. To, že se v rámci prostoru neplatí cla, neznamená, že se může převážet kdykoli cokoli, na to pozor!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

prokazat ilegalni obsah bude asi obtizne, ale pokud se to podari, tak je to opravnene a v poradku. dovedu si predstavit, ze medialni data budou mit neviditelny jedinecny "vodotisk" a strazci budou mit k dispozici databazi id vodotisku a id jeho majitele.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otázkou je, jak je možné (všichni vědí, jak, ale z obecného hlediska), že vlády podnikají taková megadrsná a absolutně neopodstatněná opatření kvůli zájmům jen a pouze soukromých osob a soukromých společností... Vlády by si měli uvědomit, co je to kultura a jakou roli hraje ve společnosti a jejím vývoji. Pokud vlastníci autorských práv chtějí za každou cenu díla, která spadají pod kulturní sféru, definovat jednoznačně jako výrobek sloužící jen a pouze k obchodování, tak by měli také vlády zaujmout stejný postoj a vlastníkům autorských práv na tyto díla napařit stejné povinosti jako vlastníkům čehokoliv jiného... neviděl jsem, že by někdo navrhoval zákon, že by vlastníci autorských práv platili daně nebo poplatky z toho, že společnost uznává, toleruje, udržuje a vymáhá jejich práva... ti maximálně platí jen daně z příjmu, a kolikrát se obyčejný pracující dozví, že stejně mají milionové daňové úniky a stejně se mu nic nestane :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

navrh... cestujme vsetci diskless s bootovacimi CD/DVD... alebo aspon s hdd separatne pokial to len ide :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No zní to fakt krásně. Třeba MP3 jsou prakticky nekontrolovatelný, protože nemám povinnost si pamatovat, v kterým elektronickým obchodě jsem je koupil. Mimochodem jak v Anglii prokážou, že je oddíl šifrovanej, když má statisticky stejný charakteristiky jak náhodný data? To dostanu 5 let za nenaformátovanej disk?
Nebyl jsem zastánce konspiračních teorií, ale přjde mi, že ten terorismus je fakt super záminka jak protlačit všelijaký sračky. Mimochodem pár teroristů z 9/11 se identifikovalo podle toho, že našli jejich pas (ano, tu plasitkovou/papírovou věc) PO TOM NÁRAZU na hromadě sutin, která údajně měla takovou teplotu, že protavila nosníky (mimochodem podle výpočtu ta budova padala rychlostí odpovídající volnýmu pádu jako by ji někdo podřízl). Z nárazu do Pentagonu okamžitě zabavili všechny videozáznamy, nenašly se žádný zbytky letadla (ani motor, jehož lopatky jsou skutečný technologický zázrak co se týče odolnosti) a všechno se údajně vypařilo. Teroristy z letadla ale identifikovali podle DNA. Těžko říct, jak to bylo, ale minimálně tam něco smrdí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

towerx: A navíc je vlády přes ministerstva kultury více či méně štědře dotují z našich peněz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ptc: To je nesmysl drzeni drog je protipravni prakticky vsude, kdezto mit na disku nahrany film rozhodne protipravni neni a dokazovat nabyti v souladu se zakonem na zaklade nejakych vodotisku je nesmysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už mně ti politici a korporace vážně serou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klidne at si to prosazuji ale pod jednou podminkou, nejdrive at se vyporadaji s pornem. Neni normalni aby stacilo zmacknout tlacitko "je mi vic nez 18" a decka mely pristup k necemu co je podle me hrube znasilneni. Sedi u notebooku a chlamou se nad tim co drsnejsiho jeste s zenskou/chlapem provedou. Pak z nich rostou magori co strileji ve skolach... Nekde byl dokument ve kterem analyzovali ty fotografie z iraku, jak amici ponizovali iracke vezne a srovnavali to s nejakou odrudou tvrdeho porna. Normalniho cloveka by neco takoveho ani nenapadlo, je zjevne kde se inspirovali. To ze nekdo upirati film nebo pisnicku by mi nemelo nijak uskodit ale obecna pristupnost nasili jak ve hrach tak v online pornu mi muze lehce privest do cesty nekoho kdo to bere jako "normalni"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Michal123: Nic číst nemusí, ty si nesmíš udělat ani kopii vlastního koupeného DVD s CSS, které je tedy téměř na každém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to kraken2548: nejdriv by se meli vyporadat s takovejma rodicema jako si ty, ktery nedovedou dohlizet ani na vlastni decko

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: Mno, pokud to dobře chápu, tak třeba u nás je stahování legální - tj. když si stáhnu film a mám na disku jeho avi soubor, taxem nic neporušil. Ochranu jsem neodstraňoval, to udělal už asi někdo přede mnou. Takže za takový avi mi OSA nic (aspoň v Čechách) nemůže. Anebo jsem to pochopil špatně?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MARTIN: "Nic číst nemusí, ty si nesmíš udělat ani kopii vlastního koupeného DVD s CSS, které je tedy téměř na každém." Ono vyslo nejake rozhodnuti, ze CSS je "ucinna ochrana proti kopirovani" (nebo jak je to presne definovane v AZ). A i kdyby, proc bych si kopiroval prastene dvd s hromadou urazliveho balastu typu "krades", kdyz si muzu odkudkoli z netu naprosto legalne stahnout upravenou verzi?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

martin: A jak se pozná, že ta kopie je z DVD s CSS?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vážení přátelé,jak to tu tak poslouchám,zjišťuji,že ti komouši mají pravdu,myšlenky Marxe a Lenina jsou stále živé.ČPS doporučuji uzavřít koalici s KSČ,budou si prima rozumět.Uvědomte si,že demokratická společnost je založená na absolutní nedotknutelnosi soukromého vlastnictví.Kecy o tom,že ukrást se dá jenom věc hmotná jsou absolutně mimo mísu.Něco Vám řeknu,běžte na jaře k volbám a volte koalici KSČ s ČPS a budete moci sosat z webu vše zadara,ovšem může se Vám  stát že už tam jednoho dne nic nebude,protože se nikomu nevyplatí točit filmy,vymýšlet SW,PC hry apod. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

set - přesně to mě ještě napadlo taky, když jsem to odeslal... díky neprůhlednosti systému se to asi nikdo nikdy nedozví, ale dokážu si představit situaci, kdy z daní občanů půjdou někomu peníze a ti samí občané pak později, budou žalováni a oškubáni tím samým individuem za to, že si na netu stáhli jeho "výtvor"...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

viky - tak zaprvé si pleteš kapitalismus a demokracii, protože v demokracii převládá názor většiny (a proto je v senátu a parlamentu tolik lidí)- samozřejmě je věc jiná, že v současných tzv. demokraciích rozhoduje kdo má víc peněz než názor skutečné většiny co se občanů týká. Za druhé si pleteš zločin (krádež) a přinejmenším slušnost nebo toleranci, protože v rovnoprávné společnostni má KAŽDÝ nějaká práva, ale i povinnosti. Podle současného výkladu autorského práva vlastníci těchto práv nemají žádné povinnosti - takže se vlastně nemusí snažit náležitě zabezpečit proti zneužití něco tak "neurčitého" (s ohledem na možnost kopírování), jako jsou data (hudba, filmy, programy, texty). Vykřikovat, že mi někdo ukradl peněženku, když jsem jí nechal ležet jen tak bez dozoru, to umí každý, ale v této situaci už musíš spoléhat jen na to, jak se zachová ten, co jí najde...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To towerx:To chceš jako říct,že když si odhlasují,že se může krást tak to je v pořádku,Názor většiny už tu byl ve čtyřicátém osmém a znárodňování byla sprostá zlodějna .Tady se jedná o samotný princip absolutní nedotknutelnosti soukromého vlastnictví a vůbec ne o to,co si kdo odhlasuje.Ochrany vymýšlejí jenom lidé,takže zase lidé je lehce obejdou.Tedy přirovnání s peněženkou,kterou nikdo nehlídá poněkud kulhá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> viky:
Re: "Kecy o tom,že ukrást se dá jenom věc hmotná jsou absolutně mimo mísu"
Právě naopak, ty jsou naprosto na místě. Myšlenka se nedá ukrást. Lze ji jen použít.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

drk22: Tak toto by v případě nějakého soudu s tebou nikdo vůbec neřešil. Tyto poznámky by byly irelevantní.
Mer: No v podstatě ano. Otázkou by bylo, jak moc by byl šikovnej tvůj obhájce a naopak žalující advokát na straně druhé. Imho by se dalo i vyjít z předpokladu, že je obecná povědomost o tom, že to, co stahuješ opravdu není žádný free obsah, ale dílo normnálně na trhu dostupné, prodávané na nějakém nosiči a proti kopírování zabezpečené. Na straně druhé ty ale zase nemůžeš vědět, co marketing toho kterého vydavatelství zrovna podniká. Takže ano, ty jsi si OK, lapat by se měli ti, co to vystavují. Ale pozor! Pokud to taháš někde z netu jako AVI, je to v pořádku, protože ty sám nic neposkytuješ, ale jde-li o torrent, už bys měl smůlu, protože po dobu stahování sám stažený kód poskytuješ. Ale jak říkám, je to zde spíš o dobrém právníkovi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

viky... i když se nejvíce na zadní stavějí stahovači, tak i "nestahovačům" jde z těchto praktik mráz po zádech. Je třeba dění kolem těchto věcí vnímat v širších souvislostech. Souhlasím s tím, že porušování duševního vlastnictví v pořádku není. Nicméně způsob "řešení" tohoto problému, který se daří protlačit soukromým subjektům legislativou, je přinejmenším smutný.

Pokud někdo zkopíruje nějaké médium (AudioCD, Video DVD, hru, sw) a pustí jej do světa, je pitomost nahánět lidi, co si jej stáhnou. Ano, je to jednodušší a výnosnější. Ale skutečná eliminace spočívá v tom, chytnout lidi, kteří to na net vypouští (tedy jak říkáš kradou) a ne ty, kteří si to stáhnou. Dokud to na netu bude, budou lidé stahovat a nikdo s tím nic neudělá. Jen občas na někom holt nějací ti právníci něco vydělají.

Hrozba, že za nějakou "empétrojku" seberou book při "běžné kontrole", ať už si dotyčný jí udělal z koupené placky nebo ne, je sprominutím zhovadělost. Stejně tak zatěžovat jiné soukromé subjekty (poskytovatele připojení) povinnostmi, které jsou pro ně nejen nesmyslné, ale také pracné a nákladné.

Pokud se nad nápady a praktikami organizací na "ochranu autorských práv" zamyslíš, musí ti být jasné, proč se proti nim lidé stavějí. Nemluvě o tom, že jde o bandu právníků, kteří jsou z toho velmi dobře živi. Jak říkám, je třeba tyto věci vnímat v širších souvislostech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2viki: nuz ano, ak sa odhlasuje, ze kradnut sa moze, tak sa bude moct. Tak ako sa napr. odhlasovalo kradnutie v roku 1993 s nazvom privatizacia. Ale neviem, co ma spolocne kradnutie s obmedzovanim prava na kopiu autorsky chraneneho diela. Ci sa tym myslia kadejake "podiely" pre rozne poloilegalne organizacie ktore sa tvaria ako ochranne zvazy?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třeba já zastávám názor, že když jsem si koupil vstupenku do kina, mám právo film vidět znovu kolikrát chci a je jen na mě, jak si jej opatřím. Já už jsem zaplatil.

Filmová společnost také měla náklady jen jednou, při výrobě. Naproti tomu, třeba na divadle je třeba platit vždy znovu, protože ti herci se také musí znovu snažit zaujmout publikum.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz prisel cas zminit Cislo, ktere se nesmi vyslovit, co se nachazi mezi cisly 09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 BF a 09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C2 a neni to 09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C1 ? Pro pripad, ze by nekdo zapomel jak absurdni jsou pozadavky filmoveho prumyslu pri jejich snaze hodit ochranu svych zisku na bedra ostatnich ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FidoUncle: Ja zastavam nazor, ze nejenze když jsem si koupil
vstupenku do kina, mám právo film vidět znovu kolikrát chci, ale ze pokud bych toto pravo nemel byla by to diskriminace lidi se spatnou pameti (mezi ktere patrim).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

viki - začnu tím, že o tom všem to je. Je skupina lidí, co s něčím souhlasí a druhá, co nesouhlasí. V rovnoprávné společnosti jen většina občanů prosadí, co by mělo platit. Dále je potřeba zmínit, že otázka kolem sdílení je hodně nejasná a hodně nedoladěná a vůbec nedořešená záležitost. Faktem je, že autorské právo vlastníka jako takové nikdy není dotčeno, protože sdílení na internetu vůbec neznamená, že by automaticky někdo tvrdil, že ta a ta písnička nebo film jsou jeho dílem - tedy že je jejich autor. Ve skutečnosti sdílení čehokoliv, co má ve své moci uživatel, bez participace autora (majitele autorských práv) je skutečně jen na uživateli. Dále, můj příměr s peněženkou je naopak výstižný a popisuje stav, jak si majitel hlídá svůj majetek. Buď zajistím, abych měl peněženku stále na očích a nebo aby byla někde zamknutá, aby se k ní nikdo nedostal. Stejně je to s výtvory, zvláště s těmi, kde autor ví, že jdou velice jednoduše kopírovat. To že píšeš, že každá ochrana lze obejít tak se pleteš, protože taková ochrana není jen cosi na placce. Ale jestli jsi pořád zafixovanej jen na CSS, tak to se nedivim, že jsi přesvědčen, že jiná ochrana není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> towerx:
Citace: "Faktem je, že autorské právo vlastníka jako takové nikdy není dotčeno, protože sdílení na internetu vůbec neznamená, že by automaticky někdo tvrdil, že ta a ta písnička nebo film jsou jeho dílem"

Teď jsi uhodil hlavičku na hřebíček. Přesně takové já "autorské" právo chápu a zároveň ctím. Je to právo, které mi zajišťuje, že se nikdo jiný nemůže prohlásit za autora toho, čeho jsem autorem já. Nic víc, nic míň.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vážení,co se filmú týče,byl tady léta zavedený a fungující systém:Kino,půjčovna,prodej,televize.Nyní 1/Fungují pouze multikina a je možná otázka času jak dlouho.2/půjčovny mají 30% tržby jako před 5 lety.3/ Tržby za prodej klesly na 20%.(vyjma příbalových titulů,které to zachraňují a zas je otázka jak dlouho a už nyní je remitenda 70%)4/V televizi ve sledovanosti vítězí seriály a reality show nad filmy.Nechápu tedy proč se divíte ,že se studia zuby nehty snaží tento trend zastavit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

viky: Ano, ale tento system je zastaraly.

Ceny filmu (at uz v kinech nebo v pujcovnach) jsou naprosto mimo realitu. Za cenou zkouknuti dvou filmu muzu mit triackovou hru na pocitac ktera mi poskytne mnohonasobne vic hodin zabavy. Nemluve o tom, ze dnes uz proste nidko nebude cekat nez do CR konecne doputuje nejaky serial (aby ho mohli totalne zprznit dabingem).

Filmova a hudebni studia jsou umirajici dinosauri, kteri nejsou ochotni se prizpusobit realite. A samotni drzitele autorskych prav na tom nejsou vubec tak spatne jak si porad stezuji, sice jim klesaji zisky z filmu a televize, ale stoupaji zisky z jinych zdroju (napriklad ty hry).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skusme sa na to pozriet aj z inej strany:
Niekto si patentuje technicky vynalez, na ktorom robil 10 rokov a zabil cely zivot a vsetky prachy. Aby mu to nikto nezobral, musi platit na patentovym uradom po celom svete. A cim dlhsie to to chce patentovat, tym viac plati. Preco nejaki hajzlici co chcu zo skladby zit nekonecne dlho a dostanu automaticky "copyright" pravo na 50 rokov ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na film se podivám jednou, to je zábava na jeden večer. A to mi nestojí ani za 20kč, prostě si počkám až ho někdo koupí nebo bude v TV. Navíc je to zbytečný odpad. (Stejně tak to platí o knížkách. Proč si mám koupit knížku na pár dní, když si ji můžu půjčit v knihovně.)
Chápu že studia chtějí a musí vydělat na sebe. Ale otázka zní jak. Represi ze strany státu? To je přece nesmysl. To by mohli chtít všichni podnikatelé. A co takhle reklama ve filmu? Sem tam strčit za herce nějaký bilboard a podobně...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Viki je tu jako učitel mezi žáčky, kteří odmítají nejenom poslouchat pana učitele, ale odmítají učení jako takové. Viki jenom opakuje jednoznačné ideje, ke kterým západní civilizace dospívala po staletí. Má prostě i přes nepřesné formulace v zásadě pravdu. Závěr: mlčte, čtěte, učte se a až dospějete do stadia, kdy bude na rozumné úrovni potom diskutujte. Jinak je to diskuze o ničem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Viki akorát blábolí jako pokaždé. Jako učitel leninismu, kterého ostatní odmítají poslouchat, protože z toho již dávno vyrostli.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro mě a za mě... i kdybych odteď už nikdy žádné CD ani DVD nekoupil, nestáhnul ani nezkopíroval, mám jich doma tolik, že si je nemohu do nejdelší smrti poslechnout a shlédnout a to ani v případě, že bych se stal nějakým zázrakem Dúnadanem a žil do 350 let, nebo kolika se to Aragorn vlastně dožil. Já tedy nemám jediný důvod ji ještě za něco platit. Krom toho, všechno už tu bylo, všechno, co za to stálo, už bylo natočeno, zahráno, napsáno i řečeno. S ničím mě už nemohou překvapit. A kdyby se k tomu takhle postavili všichni, může jít celý tzv. zábavní průmysl se svýma cele-parazit-britama do Paďous!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MARTIN: Pokud je mi znamo soud je povinny zabirat se kazdym argumentem obhajoby. A pokud je v zakone napsano neco o ucinne ochrane a dvd lze s ochranou kopirovat uplne stejne jako bez ochrany tak nelze mluvit o nejake ucinosti. To by pak ochranou mohl byt i napis na obalu a vysel by o dost levneji...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Navíc pokud prohlásím, že jsem si uvedené programy pořídil legálně v ČR, musí mi to soud vyvrátit, nikoli to přejít jako irelevantni (tohle totiz relevantni rozhodne je, pokud ne tak co uz jineho...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

drk22: Ano, ale otázkou dobrého obhájce bude vysvětlení pojmu "účinná ochrana". Bude-li soudce bazírovat na detailech, pak CSS ochrana stále je, zda zákonem daná nedostupnost aplikací pro její prolomení bude tím dostačujícím, to se nedá předem určit. Ale jestli chceš, může tě zažalovat a jako testovací králík naše soudy prověříš ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No jestlize skopirovani "chraneneho" media a nechraneneho predstavuje co do obtiznosti naprosto stejny ukon i pro laika, tak soudne uvazujici jedinec nemuze mluvit o jakkoliv ucinne ochranne..... Zjistovani detailu, jak si kdo co vylozi pak souvisi spise s tim, kdo ma vic penez... Nehlede na to ze je to stejne sumafuk pokud prohlasis ze udedena data si si v souladu se zakonem zkopiroval s tim ze to prohlaseni je evidentne logicke a v poradku (to ze u nas je povoleno si kopirovat neni nic tajneho) je na obzalobe, aby prokazala opak, tj. ze jsi to ucinil na uzemi jineho statu kde se to nesmi, nebo z chraneneho media ci ja nevim ceho. A neco takoveho prakticky dokazat nejde. Idealni je aby podobnym zpusobem napadli nekoho, kdo ma dost casu a penez na pravniky a necha je to vyzrat az do dna, aby si to priste nedovolovali bez radnych dukazu vubec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> drk22:
Re: "soudne uvazujici jedinec nemuze mluvit o jakkoliv ucinne ochranne"
Soudně uvažující jedinec ne, ale soudce ano. Jemu stačí, co je napsáno v zákoně. To, jestli je to pitomost, nebo ne, není problém soudce. Proto záleží, zda narazíš na "soudce", nebo na "soudce" :). A zákon pojem "účinné technické prostředky" definuje. Ale i ta definice by se možná dala při troše dobré vůle rozebrat ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.