Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Srovnávací test ATI Radeon X800 GT s dalšími kartami střední třídy

By me zajimalo kde se da koupit ta karta NX66128DP2. Myslim ze uz se prestala vyrabet... No nic, asi si pockam az zlevni X1600 Pro :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

By me zajmalo jestli jsou uvedeny ceny s DPH ci bez, a jesli s DPH tak by me zajmalo kde se ta giforsa GT da sehnat za 4tisice...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ceny jsou bez dane, sak je to tam uvedeno. A 6600GT ted kupuju za 4400 s dani. Oproti X800GTO je to prece jen cenovy rozdil :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hezké, hezké ... ale jako vždy z testů nevyplývá nic kromě hrubého výkonu.

Takové drobnosti, jako třeba hlučnost (těch s větrákem pochopitelně), nebo kvalita provedení, nebo uživatelská použitelnost dostupných ovladačů ... kde nic tu nic, v žádném testu, v žádné recenzi, ani tady.

Osobně pořád preferuju nVidii, bez ohledu na drobné rozdíly ve výkonu i ceně, protože má nejméně problémové ovladače pro Linux a nakonec i pro Windows, protože z Wokenních omalovánek ve stylu ATI jsem poněkud nervózní a o kvalitě linuxové verze jejich ovladačů se zatím vedou vleklé spory (ačkoliv díky nVidii se už taky snaží).

Zvláštní, že v testu se ani náznakem neobjevila žádná karta od dalších výrobců :-) Kdepak se ztratily ty nadějné konkurenční výrobky :-) ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aj aj, kousek textu jsem přehlédl, no něco v té recenzi přeci je ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vlastním Radeon X800 XL pasivne chlazenou a nemuzu si ji vynachvalit.... sama o sobe se v poho uchladi.. ja na ni mam 8cm vetracek a s nim jde krasne prataktovat a navic mam ted jistotu ze se nemuze prehrat... i kdyby vypadl vetracek,tak nemuze... jo a ten vetracek ma regulaci,tudiz je i hodne tichej.. Jelikoz mam Procesor chlazenej taky pasivne(Athlon 3000+ Vinice - 33stupnu) nejhlucnejsi jsou HDD)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

vynechat v teste kartu x800gto je velka chyba ... mozno najlepsia kupa sucasnosti a ja neviem ako na tom je ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no kdyz nebereme v potaz ze vyse zminene Ati sou nove cipy a 6600 je na trhu jiz vice jak rok tak docela zajimavej test.trosku bych vytkl pouzite barvy v grafech.sam sem mel puvodne nvidii pak Ati a ted opet nvidii....krome jinych veci mi nesedli moc system ovladacu od ati

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Igoreso: A jaky mas pasivni chladic na ten procesor a jakou pastu si pouzil? Vazne by me to zajimalo, protoze mam stejny procesor a v klidu pri zapnute funkci Cool and Quiet ma ten muj procesor cca 42 stupnu :o( Diky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

 Možná neuškodí dodat, že NV43 je vyvinut pro PCI Express a dalo by se říci, že je to čip novější generace než R480. Do budoucna by toto mohlo mít nějaký vliv, mluvící spíše pro NV43, ale je to jen spekulace
TAK TO JE OPRAVDU SPEKULACE - R480 JE NATIVNI PCI EXPRESS (R481 je pro AGP),
a ze prevodove mustky at uz nvidie nebo Ati maji vliv do budoucna? A jaky? Jsou to karty minule generace a do budoucna je to sumafuk.
BTW: Proc se CDR cpe do oblasti, na ktere tu jsou jine weby?
Obsah clanku je zastaraly a noveho neprinasi uz vubec nic. Projet par testu v 3DMarku umi kazdy.
X800GT se zacal prodavat v zari....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V soucasne dobe je nelepsi volba cena/vykon geforce 6600 GT.Zbytek nema cenu resit. Az budou v pristim roce nove karty, tak to asi bude trochu jinak, ale ne moc.... pac karty maj technologickej naskok pred vyvojem her... jestli budu mit 256 pipeline za 15000,-Kc je mi na nic, kdyz na to nebudou hry...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Igoreso:
Jakou tu pasivne chlazenou Ati 800XL mas? Tuhle Gigabyku http://www.westech.sk/showdoc.do?docid=59&product=7214&i6page=null?
Taky je skoda, ze v testu chybeji GTO a GTO2 karty, jinka celkem fajn

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

NV43 je čip novější generace hlavně kvůli podpoře novějších shaderů. Přes shadery nové verze se dá naprogramovat téměř cokoli, zatímco 2.0 byla ještě hodně omezená. Dalo by se ocekavat ze do budoucna, kdyz uz i nove cipy ATI podporuji verzi 3.0, zacnou programatori shadery vyuzivat jeste vice. Nepujde uz jen o to, zda se voda blyska nebo ne, ale treba i o reseni realtime shadows apod.. Jak tu zaznelo, karty "vypocetne" nyni ponekud predbihaji narocnost her, zatimco v oblasti procesoru situace spise stagnuje. I z tohoto duvodu budou shadery zpusob jak presunout vetsi cast vypocetni narocnosti na grafickou kartu. Je samozrejme otazka, na jak dlouho pocitate s kartou, kterou si ted kupujete, ale ja uz bych do karty s shadery 2.0 asi neinvestovala.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam tento chladic http://interlink.tsbohemia.cz/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stii... sundal jsem z nej vetracek :)
 
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro Petrpan: ANO,mam presne tu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, GeForce 6xxx ma shadery verze 3.0 ovsem chybi ji hruby vykon na jejich vyuziti. Rozhodne to neni o tom, ze by vyvojari her cekali az na ATi.
Zkuste si zahrat jakoukoli novejsi hru ve slusnem rozliseni (nativni LCD), pridejte full detail, zapnete complex shadows + anisotropni filtrovani + vyhlazovani a skoncite na nehratelnem FPS.
Pokud se budeme bavit o zivotnosti GK na hrani her, tak je to u low mainstreamu (recenzovany R800GT, 6600GT) max. 1 rok. Po delsi dobe uz musite provadet prilis velke kompromisy v nastaveni her a nove efekty si moc neuzijete. Pokud tyto "super" nove efekty a max detaily ke stesti nepotrebujete, da se hrat i na prastarem HW (vyzkouseno GF2Ti versus HL2).
 
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Noname to je jako kdybyste tvrdil, ze Celeron nema dostatecnej vykon na C++. Shadery jsou, dalo by se zjednodusene rict, necim jako programovaci jazyk pro kartu. Zalezi jen na vyvojari, co tim naprogramuje a nemusi to nutne byt extremne narocny efekt. Verze 3.0 ma mnohem vice moznosti nez 2.0 a to o cem tady spekuluji je, zda se stane do budnoucna nutnosti ci ne. To ze si zahrajete HL2 na necem co nema shadery znamena jen to, ze HL2 je naprogramovan tak, ze shadery nutne nepotrebuje. To ale neni fakt se kterym bych pocitala u libovolne hry a obzvlast do budoucna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Muzete mi vysvetlit, k cemu se vyuzivaji Shadery na techle kartach v 99% pocitacu?
Pro hrani her?
Ja pouze rikam, ze Vas "vyhled do budoucna" u karty z rodiny GF6600 apod. je smesny, jejich vykon je dneska sotva dostacujici. Vubec se s Vami nebavim o tom, ze v budoucnu nebudou shadery 3.0 (a potom dalsi verze) pouzivane, ale to uz tyhle karty budou davno na smetisti dejin!!!
 
Ovsem pokud Vám vyhovuje slideshow v 640x480, nevahejte, v budoucnu jako kdyz najdete...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den, mám tuto PC sestavu:
Procesor. AMD Athlon 1666MHz 2000+
Graf.karta: ATI RADEON 9200 SERIES (128 MB)
Paměť: 1024 MB (PC 3200 DDR SDRAM)
Základní deska: ASRock K7VT4A Pro  (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)
a přemýšlím o upgradu asi do 6000 Kč ke hraní novějších PC her. Ovšem nevím, jakou součástku mám vyměnit, jestli bude lepší vyměnit procesor nebo graf.kartu. (Nebo jinak řečeno, co má větší vliv na výkon PC)
Pokud o něčem víte, prosím napište vhodný příklad...
 
Předem děkuji
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Extreme Upgrader:
Řeším podobné dilema, sestavu mám skoro identickou (jen míň paměti a lepší grafiku). Osobně to řeším tak, že střádám do prasátka. Až tam bude dostatečný financ, půjde celé PC sakum prdum do bazaru, prase rozmáznu klabijem a koupím to celé nové. V té době už bude za nastřádanou sumu adekvátní nějaký Conroe nebo ekvivalent od AMD a s grafikou to bude kdovíjaké. Pokud bych ale chtěl mermomocí ještě upgradovat tento stroj, vyměnil bych grafiku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.