Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Stane se iPad smrtícím jedem pro Wintel?

Z prvního odstavce jde dojem jako kdyby iPad měl umět totéž nebo snad i víc, než PC s Windowsem. Si děláte srandu ne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zatím jsem neměl problém udělat na iPadu totéž co na PC... můžu psát texty, tvořit tabulky, prezentace, upravovat fotky, serfovat na netu, navigovat se pomoci GPS, posílat maily, hrát hry, malovat, poslouchat hudbu, přehrávat videa... navíc je to lehké, mobilní, internet všade, a má to nechutnou 10 - 12h výdrž :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale tvoje odpověď je stejně debilní, jako kdybys tvrdil „na smartphonu nemám problém dělat to samé co na 17" notebooku". Těch problémů a nepohodlností je spousta. Jo a ještě - ono je hrát hry a „hrát hry". Na mojí nokii taky hraju hry, takže proč že to vlastně občas hraju na PC?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli je něčí odpověď debilní, tak tvoje.
1/ Z prvního odstavce rozhodne nevyplývá, že by "iPad měl umět totéž nebo snad i víc, než PC s Windowsem". Troufám si ale tvrdit, že většina věcí, které s iPadem dělat lze, je přesně to, co běžní uživatelé od PC potřebují - respektive ti uživatelé, kteří si iPad a podobná zařízení pořizují.

2/ iPad není smartphone a 17" notebook je velká kráva, kterou si taky nekoupí každý. :-)

Vždycky jde o to, co je na co dobré. A pokud se budeme bavit o tabletech, netbookách, tak Windows nepřínáší nic nepostradatelného. A nakonec i normálních notebookách či stolních počítačích není nutné mít Windows k naprostému komfortu. Však jsou tu i jiné plnohodnotné operační systémy. A pro ledaskoho jsou i lepší volba, než MS Windows.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1) První odstavec komentoval jen dxh a já jsem reagoval na ALFička. Myš, klávesnice a minimálně 19" LCD je to s čím se efektivně dělá a tím dělá nemyslím workstation. I bfu chce komfort a ne pidi dotykový nesmysl co je i pro amatérskou práci ve wordu jako pěst do oka.

2) iPad není smartphone, já to vím a nikde nepíši opak. Bylo to jen srovnání. 17" notebook je velká kráva pro člověka pod 140cm výšky:). Někdo ty windows mít musí a někdo může mít linux - mně jde jen o ovládací komfort a srovnávání srovnatelného. To že něco spustí hru a jde na tom něco napsat, neznamená, že je to stejné.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Píšeš jasně: tvoje odpověď je stejně debilní, jako kdybys tvrdil „na smartphonu nemám problém dělat to samé co na 17" notebooku".

1/ Pokud jsi nechtěl komentovat, Alfickovu reakci na Dxh, tak jsi nemel reagovat. Jestli Alfickovi na to co s iPadem dělá iPad stačí, tak asi stačí. Zjevně iPad používá, tudíž to asi ví lépe.

2/ Když víš, že iPad není smartphone, tak do toho smartphony netahej. Takové přirovnání je k ničemu a korát jsi za hlupáka. 17" notebook je prostě velký, s tím nic nenaděláš. Tahám běžně 15,6" Lenovo a je to velký. Vím to. Na doma by mi stačil 10" - 12" stroj.

Jde o to, k čemu to chceš. Já tvrdím, že na takové to domácí netění, psaní a čumění je něco kolem 10" + 12" tak akorát. Nemám iPad a ani bych ho nechtěl. Běžně doma používám Pandoru. Na hry super (však je to primárně konzole), na zbytek dobrý. Je to už hodně malý, klávesnice není na extra rychlé psaní, net pro malé displeje taky moc není.

Podle tebe to vypadá, že cokoliv pod 19", bez myši a klávesnice je k ničemu. Kdyby to bylo, jak tvrdíš, tak se nic jiného neprodává. Ale asi to tak nebude...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jasne ze 17" notebook je velky. Jenze 17" display je zase maly. Dokud nebudou 10" notebooky s 20" displayem tak to holt ruzni lide (nebo stejni lide pro ruzne ucely) resi ruznymi kompromisy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych tady jako ideální viděl kompromis tak 12-13" notebook, který nebude těžký a velký jako běžné řekněmě 15" notebooky, ale zase už na ten displej půjde rozumně koukat při nějakém už trochu použitelném rozlišení... no a doma (v práci) pak k němu pořádný 20"+ monitor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

naprostý souhlas. 13" noťas považuji za ideální, jelikož se dá na něm docela normálně už pracovat s běžnými aplikacemi, vejde se do něj optická mechanika a je mnohem skladnější a lehčí než 17". Měl by se už ale sakra udělat standard na dockovací stanice, do kterých by vedlo povinně dostatečně pci-e linek, aby v těch dokovačkách mohly být grafiky a pod. Tím by se vyřešilo téměř vše, většině lidem by pak stačil 1 stroj, nechápu že na to ještě výrobci nepřišli

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak pod to bych se podepsal, to by byla paráda... Teď mě napadá, že možná by to do budoucna šlo řešit nějakým vysokorychlostním rozhraním, třeba na bázi lightpeaku, nemusela by to nutně být "placka, na kterou posadím notebook", ale třeba by to mohla být krabice, ve které bych měl jeden (nebo víc) PCIe slotů, pár USBček, výstup na monitor (pokud bych neosadil grafiku do těch PCIe slotů) a jedním kabelem bych to připojil k noťasu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já ti mirečku zase tvrdím že mě 10palcovy display stací na co potřebuju, netvrdím že to někdo nemůže mít jinak. Někdo asi opravdu potřebuje display jako fotbalový hřiště. Já nikoliv. Práce s iPadem je pro mě snadná a efektivní. Pořídil jsem si ho jako nástroj na cesty... posílám maily, prohlížím web, píšu poznámky a synchronizuju kalendáře.
Připouštím že editace fotek je okrajová nicméně jde to... :)

Když tak cestuju tak mám vše po ruce, nemusím se bát o baterku a hlavně nemusím pokaždé čekat než se proberou wokýnka. click a jedu...

Ale opakuju je to můj pohled... o tom nicméně diskuse je... o diskutování a ne řešení si komplexů díky anonymitě kterou web umožňuje. Jestli más problém, vyřeš si ho...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, vše co je větší jak 10 palců tak to je jak fotbalový hřiště:))). Zřejmě normální pocity někoho, kdo kouká do 10" kukátka a pak sedne k megaobřímu 19"LCD:).

Koukám na diskuzi a nestačím se divit. Bullhead/jablečňák začíná kopat i do linuxu a root.cz - fakt ubohost.

Jestli máš problém ALFíčku (OMG) vyřeš si ho. Můžeš začít tím, že přestaneš druhým zjemňovat nick - dělají to jen 4% muži a mezi ně nepatřím. Pokud ty ano, tak mi to nevadí za předpokladu, že nebudeš svoji orientaci dávat tak okázale najevo vůči ostatním/mně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nejsou minesweeper, solitair, cells, hearts, chess take hry :-D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Je rozdil psat texty na ipadu a psat texty na stolnim PC. Totez uprava fotek.

To je proste jako jezdit na nakupy na kole, ackoliv mam auto (a to rikam jako vlastnik iPADu).

Ale psani emailu a poslouchani hudby beru :P

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

rozdíl to je, pro mě už to ale není problém. Na šířku jsou tlačítka přijatelně veliká (na výšku se to nedá) a už jsem přišel na to jak hned bez čekání napsat např "í" takže tím se celý proces zrychlil a je to OK. nedělají mi problém i delší texty.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A co takhle na iPadu zkonvertovat DVD do DivX? Nebo zkonvertovat pár set fotek z RAW do JPEG? Nebo sestříhat video z dovolené? Nebo zapařit Crysis Warhead v 1600x1200?

Každý, kdo tvrdí, že hračka dokáže totéž, co PC, tím jen dává najevo svoji omezenost - sorry.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1) Nikdo netvrdí že dokáže totéž, nýbrž že např. Já jako uživatel dělající určité veci na PC je taktéž bez problémů udělám i na iPadu.

2) Vše je jen otázka SW, na PC bez patřičného SW film do divx taky nezkonvertujete.

sorry

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinými slovy, vám na všechno, co děláte na počítači, stačí telefonní ovládání, telefonní výkon a telefonní kvalita. Pak ovšem nemůžete tvrdit, že stačí všem, pokud se nechcete ztrapnit.

Na tom telefonu taky musíte mít SW. Nebo snad ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

řekl bych že jste nepochopil o čem jsem psal... navíc srovnávat iPad s telefonem mi nepřijde zcela štastné. Ale budiž pokud to mám říci Vaší řečí pak ANO, stačí mi na psaní mailů, prohlížení webu, psaní poznámek a hledání v kalendáři onen jak říkáte TELEFONNÍ VÝKON.

Je to Váš názor, já Vám ho neberu, jen si myslím že na to koukáte poněkud uzkým pohledem... toť můj názor

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

...ano samozřejmě že kromě psaní rozsáhlejších textů (na to si ale můžete i u nas koupit klávesnici) a flashe to umí vše co PC a podstatně jednodušeji

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a okrem klavesnice este dokupit vacsi monitor a mys a ....
uz chapes, ze?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

...vůbec nevíš o čem mluvíš? ..proč se k těmto zařízením vyjadřuješ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vzdyt ma pravdu. Kdybych k ipadu potreboval klavesnici, abych na nem mohl psat sahodlouhe texty, nekoupim si ipad, ale treba netbook.

"umí vše co PC a podstatně jednodušeji "

Jako majitel ipadu tvrdi, ze to neni pravda.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tady je to trošku anti-apple... kdyz napíšeš cokoliv pozitivního o jejich produktech získáš hooooodně záporných bodů... :)

Každý dle svého gusta

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

...už to tu je plné agresivity jako na Rootu ...zvláštní čím agresivnější lidé tím menší úspěch:-) ...NIKDY jsem neviděl agresivní příznivce applu a komerčně pořád rostou ...VŠECHNY diskuze o Linuxu jsou "zacpané" neskutečnou agresivitou a už několik let se dle statistik nehli z místa ...jak to tak sleduji tak dle agresivity a neschopnosti přijmnout jiný názor to začíná být nahnuté i z winny:-)))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Promiň, ale když se tak podívám, byl jsi to ty kdo psal např.

..vůbec nevíš o čem mluvíš? ..proč se k těmto zařízením vyjadřuješ?

takže nevím. spíš bych řekl že chyba bude na obou stranách ;-)

A co se týče anti-apple, u mě to pramení čistě jenom z toho že jsem jejich produkty měl v ruce ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

...vaše psolední věta nedáva logiku

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dost mě bude zajímat s čím wintel přijde v pohledu spotřeby... nedokážu si představit jak např. atomový tablet vydrží 10h práce...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, intel uvidí, že mu ujíždí vlak a začne se víc zabývat ARMem... totéž MS... je to jen otázka času. Ale bude to jenom dobře (minimálně teda z pohledu intelu, MS ať si dělá, co chce, to mě celkem nezajímá).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Toho mi přesně připomíná ty keci, když přišly netbooky...jak nebudou s windows, a jak budou na armu.
A výsledek ?
Naprostá většina prodávaných je s windows.
Jediné, k čemu může dojít, že část wintelu vyměníme za apple...nikdo jiný ucelenou platformu nemá, a některé pokusy o její kopírování bych označil za zoufalé - třeba vždy horší displaye, horší provedení (=levný plast), nedoladěný a neupdatovaný sw.
PS: od apple nevlastním jediný výrobek, ale v ruce jsem jich pár měl - jejich filozofie není pro mě, ale rozumím tomu, proč mají takový úspěch jaký mají.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Celé je to jaksi vystižitelné jedním českým úslovím: Přání otcem myšlenky. Představa, že přerostlé mobily dokážou nahradit desktopy, je opravdu, ale opravdu - na hlavičku padlá.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

já bych článek spíš pochopil tak, že skrze tyhle malé přístroje můžou ostatní výrobci ohrozit windowsy :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ono to je spíš opačně - chci mít možnost browsit na netu, číst maily a knížky, pustit si film a mp3. Doteď jsem musel koupit PC - stolní nebo notebook. Najednou mám nabídku zcela jinou, která dostačuje. Nabízí něco navíc (pohodlí, výdrž), něco míň (nemá klávesnici), ale po určitou část činností je to pohodlné. No a zajímavost - není tam Intel a není tam Microsoft a přesto (nebo právě proto? ;)) to funguje :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, jenže to má jednu jedinou výhodu - že to můžeš tahat s sebou. Zbytek jsou už jenom nevýhody (výkon, pohodlnost ovládání a zejména ergonomie).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

výkon nemůžes porovnávat. výkon platformy mě upřímně moc nezajímá a to až do té doby kdy zařízení reaguje okamžitě. (Což se o čemkoliv s OS win Vista a další úplně říct nedá). Myslím ze iPad bude HW podle papírů slabší než atom, přesto řeknu že je mnohem svižnější než netbook právě s atomem.

Jedna věc je faktický výkon a druhá to zda jej programátor využije. V tomto má apple a obecně kdokoliv kdo vytváří platformu jako celek (HW+SW) ví jaký výkon má k dispozici a pokud si dá práci výsledek je i s relativně omezenými možnostmi vynikající.

Ergonomie - no tam už to je opravdu o každém z nás. každému vyhovuje něco jiného.
Pohodlnost - Pro mě je pohodlnější než netbook, ale opět, to je každého věc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...vůbec nechápu proč by až ná pár speciálních činností které bude v konečném důsledku používat pár lidí nemohly nahradit? ...lépe řečeno jestli nevidíte že tohle je budoucnost pro 99procent civilizace a ne desktopy nebo notebooky tak vůbec nechápu proč zde přispíváte?
B.
p.s. ...najděte si na netu články o "dzejarovi" co bude hrát v "zoufalých maželkách" a to kouzelné slůvko v jeho výpovědi tam také najdete (je mu asi 80desát). Tohle je podoucnost pro naprostou většinu lidstva. A pokud jste ze skupiny "no to jsou zase žvásty" jděte na nenávistné a agresivní diskuze na root.cz a nechte tady mluvit lidi co ty zařízení opravdu viděli a dlouhodoběji použivali

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

takto reaguju obmedzenci, ktory sa pohubuju na konci retazca (na sedacke v obyvacke). Cloveka pracujuceho v enterprise segmente by takato blbost nikdy nenapadla, lebo v prvom rade je to o tom na com pracuju zmestnanci.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

...samozřejmě ...applu přece hlavně vidělává enterprise segment ...Googlu na adroidu také ...ANO ..momentálně ve firmách jsou tablety (až an zdravotnictví) nepředstavitelné ...ale takovi obmezenci jako vy (to teď myslím vážně ne jako urážku) z poloviny umřou a z poloviny je povyhazují a náhle se zjistí že na většinu věcí jsou tyto technologie naprosoto použitelné a dokonce přinášejí větší efektivitu B. ..p.s. ..vzpomentě si na tyto slova za 5 (u nás spíše za 10) let až budete mít nastole vyýpoveď pro nepříspusobivost ...svět se mění ...černé okna a klávesnice končí

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli si myslis ze male displaye jsou lepsi nez velke tak jsi musel spadnout z Marsu. Ano, nekterym lidem to staci nebo spis jsou ochotni se s tim smirit vymenou za napr. vydrz na baterky, ale 99procent? Mobily nahradi desktopy leda az budou mit rolovaci 17palcovy display. Tablety kdyz budou mit velikost 2xA4 s pantem uprostred.

Mozna ze klavesnice budou nahrazeny dotykovymi displayi. Mozna ze windows bude nahrazen linuxem (kez by ...), respektive androidem. Mozna ze x86 bude nahrazena ARMem nebo necim tretim. Ale aby clovek nenasel praci jenom proto ze neni ochoten pracovat na 10palcovem displayi ... bez sance. A specialne ta generace ktera si ted kazi oci na mrnavych displayich bude potrebovat jeste vetsi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

...a baví mně jak jsou odpůrci iPadu rozděleni na dvě kategorie:
- ten display je strašně velký
versus
- ten display je strašně malý
:-)))
B.
p.s. ...je tak akorát (možná poměr stran je kontroverzní ale to uvidíme časem)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Displej je OK, ale hmotnost je zabiják ;) Mám tablet s poloviční hmotností se 7" displejem a za větší a těžší bych jej proto nevyměnil

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je vždy věc potřeb jednotlivce. Někdo jiný bude bazírovat na výdrži baterie, jiný na barevném e-inku. Jiní zase nedají dopustit na Applovský ekosystém. Proto bude bezva, když těch výrobců bude víc a budou si navzájem konkurovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

730g se mi nezdá jako problém, je fakt že držet delší dobu iPad bez obalu bylo nepříjemné (křečovité držení z obavy vyklouznutí). Po koupi obalu mám pocit větší kontroly a ruce už nebolí :) (nedržím ho tak křečovitě)

jinak iPad vs. netbook

display - 9.7" vs. 10"
hmotnost - 730g vs. cca 1.300g
výdrž - 10 - 12h vs. 3-4h

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ono to tak nějak je... Na občasné prohlížení netu apod. mi stačí smartphone a řekněme, že ho strčím do kapsy. Abych na tom pracoval delší dobu, tak to už je zase málo a tady má navrch notebook. Osobně mi skoro přijde, že teď je prostě móda pořizovat tablety, tak kolem toho všichni tak šílí. Něco jako s netbookama (ano, sám jeden vlastním, i když teď vidím, že tudy asi taky úplně cesta nepovede, minimálně ne se stávající koncepcí), taky byly dost v módě, pořád ještě jsou, ale už to začíná upadat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

na iPhone se web dá použít opravdu jen v nouzi... ale iPad má 1024x768px takže se tam normálně vejde celá stránka... přečtu ji i bez zoomu :) a kdyby ne zoom je otázka tisíciny vteřiny.
Můj Wind U100 má uchylných 1024x600px... jen tak pro zajímavost, aby to byl použitelný stroj musel jsem mu dát jednu věc... MacOS X, s wokýnkama to bylo neuvěřitelně pomalé (o Acer Aspire One raději ani nemluvím, zvlášť verze pro zahradníky...)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Používám ho denně. Opravdu mně ani nikomu v mém okolí kdo ho má také nepřijde ani těžký ani velký. Nechápu. NIKDO kdo ho má toto neřekne a přesto jsou diskuze lidi co pořád opakují 7 display a méně váhy je to pravé. Zvláštní a úsměvné:-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To vis, ti co si stezuji ze je ten display velky to chteji pouzivat misto mobilu a ti co jim pripada maly misto pocitace :-) Mluvili jsme o nahrade desktopu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

takto reaguju obmedzenci, ktory maju pocit ze sa pohubuju na vrcholu retazca...

Moji zaměstnanci na ničem nepracují, žádné totiž nemám, tudíž nevím proč by mě jejich potřeby měli zajímat.

Pracujte si ve svém Enterprise segmentu a mějte hezký pocit jak jste dobrej. hawk

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jiz nadpis a prvni veta naznacuji kvalitu clanku
>Na Windows platformě už vyrostla nejedna generace ..
Windows se pouziva od verze 3.0 uvedene 1990, to mame 20 let coz byvala (nyni 25+) jedna generace
>.. dominantní postavení tohoto operačního systému se jeví být neochvějným
pouze na desktopu, v ostatnich oblastech (embedded, mobile, HPC, ..) to neplatilo, neplati a doufejme ze platit nebude

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jak může autor vůbec srovnávat trh, který zajímá jen určité procento populace bez potenciálu většího růstu?

to jsi, autore, opravdu zapomněl, že existuje Google?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"který zajímá jen určité procento populace bez potenciálu většího růstu" ...? ...pokud se povede MS z windows Mobile 7 a jeho následovníky (asi ne ale ještě uvidíme) tak jeho trh bude růst ...apple trh roste a zajímá celou tuhle planetu kromě afriky a "konce nevidět" (ale taky si to mohou pos...). ...android od Google teď roste také (ale pokud nebodou dělat kompatibilné SDK které dělaj každou chvíli tak dorostl) ...o kterém trhu mluvíte? B. .p.s. ...projděte si analýzy, o jediném nasycení jsem četl jen v souvislosti z Androidem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

o applu....ten potenciál velkého růstu nikdy mít už nebude

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

...a dost anywhoreinhome! Proč lžete?
http://digitalne.centrum.cz/znacka-apple-roste-nejrychleji-na-svete/
...neumíte používat Google když o něm mluvíte?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

chápu, že jako ovečka jsi snadno ovlivnitelný žebříčkem, který nemá ani moc hmatatelný základ

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

...jooo:-))) ...to jsou naprosto typické příspěvky rootovců, tak když už se ztratíme tak plácáme slámu že:-))) ...google povídám, použít google:-))) ...pohledat trh nebo market a tak
http://www.fool.com/investing/general/2010/11/11/apple-still-has-room-to...
...a ne plácat slámu jako linuxoví příznivci kolego

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

šak jo, většinou jsou zprávy dělané pro obyčejné lidi, co moc ničemu nerozumí, rootovci mají hlubší znalosti a nenechají se oblbnout jedním článkem jako ty :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...jedním ...jak "jedním" ...už ted jsou zde máte dva po 5s hledání ...jinak jsou jich tisíce (zkusit použít google, jde i z příkazové řádky, to zvládnete) ...klasická argumentace rootovců, NAPROSTO POVRCHNI znalosti o čemkoliv jiném než o kompilaci kernelu, ale přitom se snaží právě argumentovat a vyjadřovat k těm jiným věcem:-))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

btw, nejsem Linuxák :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale potencial urcite ma ... otazkou je jestli ty potencionalni uzivatele presvedci k tomu aby si ho poridili. OpenBSD ma taky potencial k tomu stat se nejrozsirenejsim operacnim systemem pro domaci pocitace na svete ... akorat se to asi nestane protoze Linux je pro masy lepsi. (To jestli je pro masy lepsi Linux nebo Windows je otazkou nazoru, masy si ovsem mysli ze Windows).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ten potenciál růstu je právě v tomto segmentu obrovský, a hlavně je mnohem lépe zpeněžitelný než klasický segment plnohodnotných univerzálních počítačů. IT je hrozně mladý průmysl, jsme teprve v jeho počátcích, tak nechtějme předpovídat budoucnost.

Jinak to bude jako když nám velmi vážený a chytrý pan profesor, na střední škole vysvětloval. Že se blížíme k vrcholu frekvenčního růstu mikroprocesorů (486 DX na 100 MHz) a že přes 200 MHz bude problém s vyzařováním a indukcí el. náboje. Obdobně na VŠ nám profesor přednášel, že hlavní doména zpracování dat a vývoje HW budou sálové počítače a skládaní jednotek do clusteru.

Jak se asi tito vzdělaní muži dívaly na NTB a mobilní tel.? Je to jako u aut, kdysi to byla doména silných, technicky vzdělaných mužů. Co by asi říkal na dnešní nabídku a marketingové směřování takový pan Laurin.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, ten VS profesor sa mozno az tak nemylil, dnes ficia datacentra, virtualizacia a cloud. Je len otazkou casu a rychlych liniek az sa z pocitacov znova stanu terminaly - koneckoncov googli notebook je presne o tom.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

...dost apokalyptická vize :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V celku se možná nespletl, jen to bylo v 1988-89 a jeho představa byla v LAN napojení do každé kanceláře na konzoli. Internet nebyl k mání, cena jednotlivých PC dosahovala astronomických hodnot a výkon SW a HW byl v plenkách. Můj osobní názor je že virtualizace a cloud bude také jen jeden ze segmentů trhu, hlavní část ponesou malé miniaturní (jednoúčelové) zařízení. Máme pod kůží, že počítač má být výkonný a univerzální, ale proč by měl být univerzální? Když klesá cena a zvyšuje se výkon, mohu mít více úzce zaměřených zařízení, jen pro účel který mají plnit. (nejrozšířenějším "počítačem" jsou microcontroléry a programy napsané pro ně) Ale jsem stejně omylný jako moji profesoři kdysi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

v segmentu IT ano, Apple potenciál k velkému růstu prostě nemá.....stačí se podívat na "růst" jejich podílu

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

...a dost anywhoreinhome! Proč lžete?
http://digitalne.centrum.cz/znacka-apple-roste-nejrychleji-na-svete/
...neumíte používat Google když o něm mluvíte?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

chápu, že jsi snadno ovlivnitelný nějakými novináři a žebříčkem, který ani nemá nějaký hmatatelný základ ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...jooo:-))) ...to jsou naprosto typické příspěvky rootovců, tak když už se ztratíme tak plácáme slámu že:-))) ...google povídám, použít google:-))) ...pohledat trh nebo market a tak
http://www.fool.com/investing/general/2010/11/11/apple-still-has-room-to...
...a ne plácat slámu jako linuxoví příznivci kolego

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

čeče, kolik ti je, že potřebuješ všude uvést svůj názor a biješ se jak klokánek na kolečkových bruslích?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...vzhledem k tomu, že děláte naprosto to samé, tipuji že jsem oba ve stejném věku:-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"tabletem (všimněte si, že už důsledně vynecháváme ono PC, protože s touto zkratkou se spojují počítače na i86 platformě, což tablety zatím většinou nejsou)."

- No hlavně tablet od pradávna znamenal něco poněkud jiného. A i mé děti důsledně rozlišují mezi "tabletem s hrami" (aPad) a "tabletem na kterém nejde hrát" (Wacom Bamboo), protože já říkám korektně tablet obojímu ;)
- Platformu i86 neznám, zřejmě x86 nebo wintel?
- "existují i jiné, a často překvapivě i lepší systémy, které jim poskytnou to samé a mnohdy i víc, aniž by se museli učit něco navíc." - tohle je hodně něšťastně řečeno. A pokud bych měl na Android OS 2.x nebo iOS 4 dělat skutečně vše, co na pracovním PC s Windows 7, tak bych se z toho asi brzy zbláznil (prací se "schránkou" počínaje ;))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

me by spis zajimalo proc vyrobci OS delaji z techto systemy omalovanky a aplikaci. OS je transparentni vrstva mezi HW a SW. nic vic, nic min. 65GB nefungujicich sracek s nazvem Win 7. vetsina lidi nevyuzije 20% z techto sracek. odpoved je jasna, male mobilni zarizeni co udelaji vse co vetsina uzivatelu potrebuje jak jiz nekdo napsal.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je tim ze win7 nejsou modularni, takze se pri instalaci instaluje vsechno, aniz by to clovek vubec potreboval. To je opravdu spatna cesta a do budoucna to takto dal jit nemuze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč ne?:-) Taky dnes neprogramujeme v assembleru? Je to uplně jedno jestli 1GB nebo 110GB, je jedno jestli exe ma 600kb nebo 2MB nikoho to nezajímá. A dokonce i HW v mobilní sféře jde tak nahoru že i tam to bude úplně šumák. Tak se nainstaluje 65GB OS, no a co proboha? Svět je jinde, nikoho z uživatelů (překládej 99 procent těch co dělá trh) absolutně nezajímá jak je to velké a co je uvnitř ale právě ty omlovánky? Což např. Linux a spol pořád nepochopil a je na desktopu tam kde je.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je pěkná blbost. Pokud vím, tak dneska jsou v notebookách standardem 320 GB disky - no a jestli mi systém zabírá 60 GB (skoro 20 %) nebo zlomek z toho, tak to je sakra rozdíl. Disková kapacita je levná, ale to neznamená, že je třeba s ní zbůhdarma plýtvat. Pokud je to zbytečné, tak to prostě je zbytečné a nevidím jediný důvod obhajovat, že někdo do rádoby OS nacpe tuny omalovánek a jiných kravin. A nemusíme se zrovna uchylovat k programování v assembleru (i když ta rychlost výsledného kódu by mohla být úplně někde jinde, jen ta přenositelnost by byla mizerná). A jestli je problém linuxu, že to nejsou omalovánky a proto je tam, kde je, tak pak můžu zcela jasně prohlásit, že jsem rád, že je tam, kde je :-).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no mi linux zabira okolo 6-10G ... ale to tam mam vyvojove prostredi, testovaci DB a vsechny aplikace, stovky fonty, LaTeX ... a vsechny aplikace vcetne par her ....

windows zabiraji 60GB a mam tam malovani, notepad ... a spatny OS ... sorry, linux s Xwindows, fonty a nejakym WM se vejdo do 100-200MB bez aplikaci ... a samotny OS do 15MB i s modernim kernelem se vsim a userespace ;-)))

... tedy ano, 60Gb je hodne, kdyz tam nic nemam ... tedy ja na OS nepracuji, ja tam chci i aplikace, spravovat procesy s antivirakem nehodlam ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...bazingaaaa:-))) ...a to je ono ...99 procent uživatelů má "u prdele" nějaký kernel a podobné nesmysly ...lidi potřebují omlovánky to rozhoduje

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

bohuzel je to tak. z OS se stava hra, ne operacni system :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na malých procesorech je lepší krátký kód se zaměřením na HW je lepší psát v ASM. Vyšší jazyky jsou strašně pomalé a nenažrané.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..."strašně pomalé" ..."Vyšší jazyky jsou strašně pomalé a nenažrané" ...je naprosto jasné co jste za typ ITíka:-)) ...naštěstí vymíráte (mimochodem konečně, jsem byl až překvapen kolik let jste se drželi, ale ve většině firem vás naštěstí už povyhazovali)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A co je podle Vas na vyroku, ze vyssi jazyky jsou pomale a nenazrane, nepravdive?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

...použít goggle? ...srovnání výsledků kompilátorů vůči ručně optimalizovanému kódu? (nemluvím samozřejmě o Javě ale to je jen dlohoudobější moda ne jazyk). ...c čko, pascal apod. ...proboha jen doufám že jste chtěl vyvolat flame a ne že jste nejaký dřevní programátor co to myslí opravdu vážně! ...i CZ článků se najdou 100ky http://blackhole.sk/node/179 ...programování v assembleru má jen negativa a hodí se max na školní projekty a na NEKTERE drivery ...nikdo kromě designerů kompilátorů a asi dalších 1000 osob na této planetě ho reálně nepotřebuje (a studenti u nepřizpůsobivých v čase zamrznutých docentů)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

OK, trosku to upravim - mel jsem na mysli nizkourovnove programovaci jazyky, jako C, ktere se hodi, napr. od Javy, prave k programovani ovladacu apod. Takze muj dotaz (a predpokladam, ze uzivatel Haluz to myslel podobne) mel znit spise, ze nizkourovnove programovaci jazyky (C) jsou na rozdil od vysokourovnovych programovacich jazyku (Java) mene zrave. S cimz doufam budete souhlasit. O (ne)vhodnosti programovani v ASM pro soucasna CPU asi nema smysl polemizovat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...s vámi souhlas ...ale Haluz napsal "...je lepší psát v ASM." ...nikdy nic není lepší psát v ASM ať už je to zaměřené na HW, nebo ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro nejaka jednoucelo0va zarizeni se to muze vyplatit

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

BIOS se stale programuje v ASM ;-) vyssi jazyky jsou pro sirokou verejnost a podle toho taky vypada sw.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kdyby velikost byla primo umerna kvalite, tak nereknu pul slova. vista 64b desne pomala s kazdym SP, tak jako XP. Win 7 64b je rychlejsi jak Vista 64b, ale nestabilni. MS opet vylepsili samorozesiraci funkci. ja potrebuju, aby mi jel photoshop, dxo, solidworks. nemam cas pul hodiny na nabehnuti systemu, vselizmoznych picovinu typu aero. me zajima funkcnost, ktera je stale horsi. stajici smer OS ma predem jasny konec.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

? ...z Vistou naprostý souhlas (osobně si myslím že jejich nasazení byl jen nějaký marketingový krok) ...ale Win7 nestabilní? ...nezmám nikoho kdo by to tvrdil (a už ted nemám ve svám okolí až na pár přeživších XP nic jiného ...nikdy jsem nečetl jedinou zprávu ani na internetu ani u nás ani v zahraničí ...7 jsou určitě nejstabilnější systém od MS? ...hledal bych problém v HW

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bezi mi to na AW M17. Spis bych to svadel na slabe ovladace vyrobcu notebooku. V kazdem pripade kazdy system do SP1 je nepouzitelny. Tak jako Vista byla. Koupil sem Win7 kvuli SSD disku, ktery mi odesel 2x :o) Z SSD od OCZ jsem uz taky vylecen :o)

a ty jsi nekdy cetl, ze MS produkty stoji za howno? Ja tu vidim jen stado s pravidelne vymyvanym mozkem marketingem MS. kazdej clovek co dela s pc a dela to na aspon poweruser urovni, vi co je Windows zac. Reseni je Linux. Ja musim byt na Win skrz programy a obcas hry.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Win používá na desktopu takové množsví lídí, že Linux jako by nebyl (to je prostě fakt). Aniž bych rozporoval jeho kvality, na deskopu dle všech statistik nestoupa posledni roky (ani Ubuntu to moc nezměnilo). Kdyby win byly opravdu takový "shit" který stojí za "howno" tak už jsou lidi dávno někde jinde za ty roky. A to nejsou. Ani se nesnaží odcházet - proč když 99 procent věcí funguje bez problémů. Nechápu proč všichni říkají "marketing" a "vymývaní mozků". Ony ty winy prostě fungují a Win7 jsou zatím to nejlepší co vydali. Hláška o SP1 u Win7 je lež - prosím přečtěte si diskuze kdekoliv na WWW - všichni přiznávají že Win7 je zatím to nejlepší co MS vydal a jediný problém co se opravdu lidé řeší jsou ovladače. Linux není na desktopu řešením ničeho - kdyby byl tak je dávno ZA TY ROKY někde jinde (a to že se rozdělil open office na dvě větve což odradí i ten zbytek co s tím experimentoval kvůli kancelářské práce komnetovat raději nebudu).
Add SSD: naprostý souhlas, dnes to jsou jen hračky a nadšení z loňského roku že nastal jejich nástup o pravdu nezdílím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ROzdeleni OpenOffice - myslim ze to muze projektu pouze pomoct - co se tyce volne siritelnych kancelarskych baliku, nemely OO dlouho zadnou poradnou konkurenci a zda se mi ze trosku usnuli na vavrinech, to by se ted mohlo zmenit. A pokud oba projekty zachovaji vzajemnou kompatibilitu souboru, maker apod, tak myslim ze na tom uzivatele jen vydelaji. 'Roztristenost' na 2 projekty neni nic tak hrozneho, jako treba pocty balickovacich systemu u Linuxu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

???? rozdělení na více baličkovacích systému i sami Lunixáci považují ze zhovadilost? Přečtěte si diskuze na toto téme??? A vy to uvádíte jako plus? To snad ne? Pokud vím je to v první desítce důvodu proč se Linux nerozšiřuje?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tablet od Jabkáče je super měl jsem ho v ruce. Pro běžného člověka co chce jen prohlížet fotky, filmy, net.
Ale kazí to cena, tady se pomátli nebo co a absence USB.
Pro lidi kteří s compem trochu pracují to není. Na seriozní práci chybí výstup na monitor, klávesnice USB. A taky SW. Přece jen se pracovní soft. píše pod WIN. Nebo se dokonce ještě použivá DOS - staré databáze (Fox 2.0??), řízení lisů, CNC vrtaček a podobně.
Co je ale důležité pto win a taky linux, to konkurence. iPad trochu rozvířil klidné vody x86 platformy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

USB mu neschází přes co se asi připojuje a synchronizuje s počítačem? Jen to mohly vyřešit jinak a dát tam jedno klasické USB navíc + čtečku karet. Ale uvidíme, jak to bude dál.

Jen se drobet mýlíte v tom dalším. iPad není vůbec pro práci, je to pro masy co neholdují IT ale chtěji si užívat elektronického obsahu. Apple ho nikdy neprezentoval jako pracovní stroj. Jen samozdřejmě díky množství SW je možné ho na určité činnosti používat.

Další věc je že se "tablety" jako pracovní nástroj uplatní a to velmi dobře. A kdo bude mít rozum v hlavě, tak na tom velmi slušně vydělá. Tím myslím programátory a výrobce příslušenství.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

...redukce na monitor stojí pár korun, to samé redukce na usb a čtečku karet - mulívm o ofiko ...v jednom nejmenovaném obchodě ("vy víte":-)) už dokonce mají neofiku redkuci která je najednou jak čtečkou tak nativním USB
ALE
...jo, VSICHNI nadávají že to nemá USB ...nikdy jsem ho ale nepotřeboval tak nevím ...má PC kde pomocí iTUnes synchronizuji věci a tu možnost "zastrčit kartu z fotaku přímo do iPadu" bych stejně nepoužil (fotím, přez notebook do NASu, když chci zase notasem do iPadu)
ANO
Až tím plně nahradím notebook (v dubnu bude iPad2) tak asi už i mi bude chybět čtečka (ale jak říkám je to řešitelné už dnes redukcemi běžně k dostání).
BJ

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.