Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Starcraft II láme na torrentu rekordy: legálně i nelegálně

No pokud prodaly za první dva dny 1.5M kopií, tak je zajisté zatím příliš nemusí znepokojovat 250k (0.25M) upirátěných kopií, ikdyž je to obrovské číslo. Pokud by hru slevnili na polovinu, tak i kdyby se všechny upirátěné verze prodali navíc, tak by na tom prostě více než teď nevidělali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zapomínáš na spoustu lidí, kteří hru ani nekoupí ani neupirátí, nýbrž si počkají na zlevnění na nějakých 499kč případně hru z druhé ruky.

ale jinak máš v zásadě pravdu, blizzard prostě dokáže prodávat tak obrovské množství kopií za tak vysoké ceny, že ho těch pár (set tisíc) pirátů ani moc trápit nemusí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

přesně na to budu čekat já, sice to bude určitě dlouhá doba, ale počkám si ... určitě se pak bude prodávat i balíček s jedničkovou verzí :-) a za kousatelnou cenu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Baklicek s jednickovou verzi (vcetne datadisku) se prodava uz dnes :) pravda jen ve sberatelske edici za 2litriky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hra sa z druhej ruky nebude dat kupit,licencia je neprenosna,akonahle hru aktivujes na battlenete (nutne aby si mohol hrat),akakolvek sanca na legalny opatovny predaj je prec..urcite sa to bude dat obist,otazka je ci to ma nejaky zmysel-bude to nelegalne kupena/predana originalka,co je de fakto to iste ako warez.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne ne .. da se to ... poznam dost lidi co si pro SC 2 vytvorili specialni Battle.Net konto kde maj jen SC2 a to konto potom prodaj takze vse se da :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jj,ale to uz nieje legalne :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdo nehraje moc tak ho jednou za čas nákup dražší hry nezruinuje. Takový lidi moc nepirátí. Zato u častých pařanů by asi nižší cena zabrala i na piráty.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak. Znám řadu lidí, kteří by si rádi koupili originál (včetně mě), ale ta cena je opravdu přemrštěná. Počkám si na levnější edici. Aspoň se během té doby vychytá hratelnost pod Wine.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych byl asi započítán do všech jmenovaných skupin. :)

Nejprve jsem použil warez verzi pro otestování náročnosti na výkon PC. Když jsem zjistil, že mi běží celkem obstojně, šel jsem si ho zakoupit do obchodu.

A nakonec jsem ho neinstaloval ze zakoupené placky, ale po registraci zakoupené verze na battle.netu jsem si stáhl onen online-stahovač-instalátor ze kterého jsem hru nainstaloval.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

IMHO toto je presne ten spravny dovod, preco by NEmali byt pirati postihovani, resp. preco by nemal byt taky hon na carodejnice aky dnes je. Pirat si bud hru "vyskusa" a kupi, alebo "vyskusa" a aj tak nekupi, pricom v tom druhom pripade by si ju bez vyskusania urcite aj tak nekupil.
Samozrejme, ak niekto zaraba predajom piratskych verzii softwaru, tak taky clovek patri za mreze.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Este by som dodal, ze ja sa mozem zaradit k beznym piratom, ale tuto hru som si doslova bezal kupit do najblizsieho obchodu v den vydania. 57 eur mi za nu nebolo vela, lebo som vopred vedel co ma caka vdaka beta testu (a keby som aj nemal kluc k bete, tak uz vtedy bolo mozne stiahnut a hrat "piratsku betu").

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jde o to, že za to "vyzkoušení" (jak nazýváš hraní a dohrání) musí poctiví uživatelé platit. Je to asi jako by někdo došel do bordelu, zasouložil si a nezaplatil a poté prohlásil, že kdyby za to musel platit, tak by prostě nešukal. Pěkně pošahaná logika, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No... ono to nie je uplne tak. Resp. aspon v mojich predstavach :-)
Pokial viem, tak piratska verzia SC2 nie je uplne plnohodnotna. Hlavnou vyhodou kupenej verzie je prave battle.net.
Anyway... pointou v mojom prispevku je, ze to vobec nemusia byt "piratske verzie", ktore ludom maju sluzit na vyskusanie, ale DEMO verzie. Tak ako tomu bolo kedysi - demo bolo dostupne davno pred vydanim plnokrvnej hry. Vtedy to bolo ale brane skor ako beta a nie demo.
Dnes sa k demo verziam dostupnym pred oficialnym vydanim hry obracia len malo vyvojarov. Podla mna je to skoda pre nich.
Som presvedceny, ze aj SC2 by mal viac piratskych uzivatelov, keby pol roka nemasirovalo svet beta testingom. Mnoho ludi si hru mohlo ochutnat uz davno pred vydanim.
Btw uznavam, ze na tvojej analogii nieco je, ale vyvojari hier maju v rukach moznosti, ako spravit z toho nezaplateneho sexu len sex bez orgazmu. Tym padom by z toho bola len ochutnavka a za orgazmus by si uz clovek aj rad zaplatil...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak, to je vazne tak slozity postrehnout rozdil? Rec byla o "vyzkouseni", ne o celym "hrani a dohrani". U bordelu staci, aby takovych "zkousecu" prislo dvacet a platici zakaznici se vubec nemusi dostat na radu. Softwarovych "zkousecu" muze byt tisic, milion, miliarda, ... a zadnyho platiciho zakaznika to nijak neomezi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na vyzkoušení slouží demo, ne? Ze zkušenosti vím, že pro piráta "vyzkoušení" = kompletní sehrávka. Vím, že ne u každé hry tato možnost je, ale konkrétně Starcraft II ji nabízí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jj, ako spomina niekto nizsie, pri Starcrafte 2 je mozne hru legalne vyzkusat po dobu 7 hodin hrania. Na tuto moznost som zabudol pri pisani mojho prveho prispevku. Navyse si myslim, ze blizzard to velmi nedostatocne propaguje. IMHO by pri dostatocnej propagacii bolo daleko menej piratskych kopii SC2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A neni demo v podstate zbytecny? Kdyz ta plna verze stejne po netu lita, tak at si ji zajemce klidne zkusi. Vyrobce usetri na priprave dema a jeho distribuci (i kdyz to asi nebudou zadny zavratny castky). A "zkousec" ma jistotu, ze nedostal jen nejakou vytiracku oci. A pokud by to mel stahovac fakt jen na vyzkouseni, tak to nikomu neublizi. To teda spis obecne, v tomhle pripade, pokud je legalni demo hratelny i v multiplayeru, tak by to melo byt na vyzkouseni dostacujici.
Samozrejme ze kdyz stahnu plnou verzi, budu ji pul roku hrat, a pak reknu, ze se mi to vlastne nelibilo a nekoupim si to, tak to spravny neni. Ale s tim se tezko neco dela. Zadny technicky prostredky mi v tom nezabrani, musim na to prijit sam, ze je spravny si to koupit a autora podporit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to opravdu nesouhlasim, demo je "demo", skutecnost je nekde jinde....
PR kecy v naproste vetsine "kecaji"...
ale kdo chce kam....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nene, mylis sa, ak si zasulozis v bordeli, tak

1. pouzivas material, ktorý majitela na hodinu nieco stoji a vytvara mu hodnotu (a ty ho jeho pouzivanim pripravis o zisk)
2. nevytvaras kopiu, ktoru pouzivas iba ty, a afektnujes teda inych (platiacich) zakaznikov

takze porovnanie s bordelom je scestné!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Logika je stejná - užít si bezplatně.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Logika je stejna. Ale z hlediska nasledku je to jako srovnavat ustreleni hlavy sousedovi s ustrelenim hlavy nepriteli ve hre. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dle mého názoru je to spíš o tom, že přijdeš do bordelu, Ukradneš kurvu, donutíš ji, aby ti začala kouřit a po té, co tě dvakrát oblízne ti zdrhne a nechá tě rozdělanýho.

Na druhou stranu ale stojí za zamyšlení to, jestli hra, která tě nebaví, je reklamovatená. Hlavní devizou tohoto segmentu je zábava a v okamžiku, kdy tě hra nebaví, by měly jít vrátit peníze.
A to ti Blizzard nezaručí (maximálně pověstí :-). Logika celého zábavního průmyslu je postavená na hlavu. Protože má fakticky vyjímku z obchodního zákona.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no logiku bych v tom nehledal. rohlík kupuju z důvodu zahnání hladu a neslyšel jsem, že by nenažraní lidé rohlíky reklamovali :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cena rohlíků, co sniš za svůj život, převyšuje cenu té hry. Jsem zvědav, jestli při koupi sveho prvního rohlíku, budeš ochoten zaplatit cenu všech rohlíků, co kdy sniš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Btw Stacraft 2 ma okrem standardnych aj specialne poziadavky: http://www.starcraftcz.com/index.php?news_id=782
:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

upirátil jsem, vyzkoušel, koupil přes svůj účet na battlenetu....ráno jsem měl 57% tak až dorazím z práce tak už to snad bude komplet :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"o kolik myslíte, že by poklesl počet lidí hru pirátících, kdyby stála v obchodech polovinu (z aktuálních přibližně 1 400 Kč)?"

SC2 digital download jde aktuálně zakoupit kolem 1100 Kč, retail verze třeba z UK o něco dráž, ale cena přímo u Blizzardu je fakt výsměch (klasické rovnítko 69 USD = 69 EUR, to je dražší než krabicovka v obchodech v Česku).

Nicméně chválím jim nápad s guest passem (hru můžete stáhnout přímo u Blizzardu a hrát 7 hodin. Pak musíte vložit klíč z plné verze). Osobně jsem o koupi SC2 neuvažoval (i když SC1 jsem docela hrával ještě na škole), ale s guest passem od kamaráda jsem se zažral do kampaně a druhý den sháněl a kupoval ;)

Co se týče blizzardího bittorrentu, je docela tragický, u SC2 bety i plné jsem měl rychlost downloadu tak 100-150 kB, pokud jsem v options vypnul peer2peer, jelo to přímo z blizzardích serverů 800 kB/s (maximum mojí linky). A co se týče podílu legálních a nelegálních stahovačů, cracklou verzi od reloaded mám staženou taky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem na tom podobne. Sice jsem SC1 nehraval, jsem vice C&C/RA zamereny. Ale po testnuti Guest passu jsem se i ja to rohodl koupit. Digitalni verzi na aukru fakt jde za 1100 sehnat, dokonce mam za necelych 1200 krabicovku i s postovny. Nechapu jen, prot Blizardi nabizi hru digitalne za 60EURO, kdyz to jinde je ehm .. levneji.

A kolik lidi by si to koupilo kdyby to stalo pulku? No .. asi vic no. Ale kdy tu bude stat 700, tak budou ostatni staty kupovat hry od nas misto od sebe. Spis bych bral, at mi zvednou plat a jsem na tom, co v EU. Pak pro me bude 1500 mit uplne jinou hodnotu.

Pouziti torrenta .. chytre, no vidite ze to jde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

CO se tyce ceske republiky tak Blizzard muze chvalorecit a libat ruce vsem kteri si to tu koupili. Protoze se neobtezovali dat do hry aspon ceske titulky, jsou to vlastne jen prodeje navic, nijak se nazaslouzil o to aby se v CR prodaval...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím jestli se smát, nebo brečet. Blizzard zafinancuje a vytvoří hru za desítky milionů a protože tam nedali české titulky, tak podle tebe nic vlastně pro českého hráče neudělal...úžasné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neupirátil, nekúpil, počkám. Keby to stálo 700kč určite kupujem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

I na mě je cena dost vysoká a fakt, že přímo od Blizzardu mě hra vyjde dráž, než u nás distribuované krabicové verze je vyloženě trapný. Být za polovinu, už ji mám doma...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejně pokud chceš hrát on-line, musíš koupit. A kampaň zas až tak dlouho nevydrží, takže pirátská verze je v podstatě takový "demo"...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem ke kvalite hry je i tech 1400 pomerne prijatelna cena. Koupil jsem to za ty prachy ciste proto, ze jsem to chtel mit doma okamzite po vydani,a z nostalgie s krabici. Pokud bych mel par dni navic cas cekat, mohl jsem to mit s krabici okolo 1100, pri trose snazeni bych stlacil cenu nekam k 1000kc.
Ale zase si rikam, ze tahle hra za to zrovna stoji...
Lidi na svete, kteri by tu hru hrali se deli na 2 skupiny. Ta vetsi, a v podstate myslim vyrazne vetsi, chce hru hrat jak single, tak na battle netu. Ti nemaji problem si koupit hru za 1400-1500, a nebo fanouskove i sberatelskou o tisicovku draz, minimalne proto, ze sluzba battle netu za ty prachy rozhodne stoji, a zname blizzardy,takze battle net bude rozvijeny a opecovavany i do budoucna.
A pak je ta mensina, kteri to chteji ciste na single. Z nich tak 1/10 podle me tu hru "bere vazne" a koupi si ji, a pak je zbytek, kteri proste nehraji strategie, ci je strategie az tak nebavi, a ti to bud stahnou, a nebo budou (pro me nesmyslne) cekat, az to zlevni na polovic, coz bude za par let, myslim...
Ale pokud je pocet "nelegalne" stazenych her "jen" ctvrt milionu, je to hezke cislo oproti prodeji originalni verze a hreje me u srdce, ze zrovna komunita, pohybujici se okolo "progamingovych her" je pomerne rozumna a je ochotna za hry platit.

Mozna to je vsechno dane i tim, ze i na single jsou zakomponovany prvky "soutezeni s ostatnima" , kdy se lide predhaneji, jake maji lepsi "odmeny za splneni ukolu" a vystavuji si to na netu, i kdyz nehrajou zrovna multiplayer.

Nekdo si tu stezuje na ceske titulky - pokud se nepletu, nebyla to uplne vec Blizzardu, ale distributora pro CR, ktery se zmenil od minulych let a ten se takto rozhodl. Na druhou stranu se jiz titulky vytvareji, a pokud vim, vytvareji je 2 tymy nezavisle na sobe, takze bude i na vyber. Osobne uprednostnuju originalni nazvy jednotek a podobne, takze si pak cestinu nainstaluju jen na single a pak to zase pujde do anglictiny, az to dohraju.

Nekdo tu rikal cosi o tom, ze je spravne "upiratit a pak kdyz se to libi, tak koupit". Tak si rikam, jestli to neni "vlamovani se do otevrenych dveri" , protoze Blizzard dava lidem verzi na 7 hodin vyzkouseni, ci 14 dni, podle toho, co nastane drive, a jedna se o naprosto plnou verzi hry. Takze mi prijde, ze takove to "upiratim a pripadne koupim" je v tomto pripade zcela bezmyslenkovite pokracovani zabehnutych vzorcu chovani, misto toho, aby clovek naopak vyuzil nabidku, ktera je jeste vyhodnejsi:-) (s tim "demem" se clovek dostane i na battle net a zahraje si klidne multiplayer).

Mimochodem me napada jeste jeden mozny duvod, proc to lide kupuji - a to ten, ze hra ma pro vetsinu lidi, co si to koupili, dobu hrani nekolik let. Ja sam jsem SC1 hral tak 4 roky, Warcraft3 podobne, a predpokladam, ze SC2 na tom bude podobne, minimalne. Holt na hry od Blizzardu se vzdycky ceka 5 let, ale pak to stoji za to :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ze bude cestina neoficialni je k nicemu prinese to jen problemy protoze kazdy patch prinejlepsim znefunkcni cestinu nebo rovnou celou hru a tim ze online cast SC2 je neoddelitelna je to problem. (viz GTA4 kde s kazdym patchem je cestina nefunkcni a pomalu se hra musi cela preinstalovavat)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no, neni to k nicemu, problemy to mozna prinese...proste uvidime. Ale znovu pisu, neni to vec Blizzardu, ale spise distributora pro CR, kteremu se naklady na preklad a implementaci zdaly prilis vysoke na to, kolik se tu tech her proda. Takze se da rict, ze obava z hromadneho pirateni zapricinila, ze se distributor bal prodelku a proto radsi neprekladal.
Vsak po tom se tu vola, ne? Aby kdyz se jim to nevyplati, tak aby to nedelali vubec...aby nevydavali hry, nenataceli filmy a podobne. Tak tady mame dusledek v praxi :-)
Myslim, ze za takove situace ta cestina bude super i neoficialni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm... a co se třeba naučit anglicky? Dobrá záminka, ne?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Osobne byt ministrem skolstvi prosazuji zakaz prekladani pocitacovych her z anglictiny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No na me nekoukej :-) ja bych to anglicky zvladnul :-) Cekam na cestinu ciste proto, aby mi neutekla nejaka drobnost v pribehu :-) Jinak nemam problem s anglictinou - nakonec sveho casu jsem dohral i spoustu adventur v anglictine, bez jakehokoliv navodu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pak ovšem nechápu jaká drobnost by ti mohla uniknout. Buď prostě anglicky umíš a hraješ v angličtině (jako třeba já :-) nebo neumíš a musíš spoléhat na češtiny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jezisi, to je snad jasne - muze umet anglicky malo.

Spousta her se da dobrat i bez znalosti anglictiny, dokonce i bez znalosti cteni!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Umět málo = neumět.

A ano, existují lidé kteří se hrami jen prostřílí aniž by věděli o co jde. Důležité je, že to dohráli mezi prvními, čert vem děj nebo příběh.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsi moc digitální :). Já třeba rozlišuju znalosti jazyka na několik úrovní, ne jen "umím / neumím". To bych mohl podle této logiky říct, že neumím česky, pokud neznám všechna česká slova, co kdy byla vymyšlena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když sleduji trend, kdy už se člověk pomalu více setkává s angličtinou jak s češtinou, má smysl ještě děti trápit tím obskurním jazykem ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to meles o distributorovi? Blizzard chce svuj produkt prodavat ve 150 zemich tak by mel hru udelat ve 150 jazycich, jenze oni maji dobre spocitane ze to prodaji i tak - to je spatny pristup. A CZ distributor tak s tou premrstenou cenou co v CR nasadily by to meli rovnou nadabovat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Blizzard nepotrebuje hru delat ve 150 jazycich...vetsina lidi si ji tu koupi i v te anglictine, a pak je par lidi, co si ji kvuli tomu nekoupej, ale ti by jim ten preklad nezaplatili...Me osobne napriklad vubec nevadi, ze mam hru v anglictine, a myslim, ze velke vetsine dalsich, co si to tu koupili, take ne.
Napriklad Warcraft3 jsem si specialne shanel v anglictine, i kdyz jsem ho mel koupeny v cestine, protoze se to proste ke strategiim uplne nehodi - muj nazor. A take, pokud clovek se o tu hru vice zajima, cte ruzna fora a podobne, tak proste anglictina je tam univerzalni jazyk...
Jinak si zjisti, jak se hry obecne distribuuji, mozna to nevis, ale vetsina her se prodava pres distributory a na tech je, jestli udelaji mistni lokalizaci, nebo ne.
Co se tyce ceny, tak cena pro CR je naprosto normalni. Stejna, jako oficialni cena v jinych zemich, nebo porovnatelna. Fakt nechapu lidi, co brecej nad 14 stovkama za hru, kterou muzou hrat nasledujicich par let...A nebo ta hra neni pro tebe, strategie nehrajes, tak ale potom prosim te nebrec a nedelej tu aferu z neceho, co te vlastne nezajima...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebrecim koupil jsem sberatelskou edici za 2200,- to ale nic nemeni na tom ze ta cena v CR je premrstena a distributor svojim monopolem k*rvi cesky trh nebo snad muze kterikoliv eshop prijit za cz distributorem a dostane za velkoobchodni cenu hry? Sotva vetsina levnejsich shopu ma nizsi cenu proto ze nakoupej od maloobchodu v cizine za ceny pod tim co jim nabidne CZ distributor :(

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

nikdo nemuze nakoupit ceskou verzi (ceska krabice, cesky manual) v cizine, protoze jaksi tato verze je vec distributora pro CR.
Kazdy muze nakoupit EN verzi, trebas v Anglii, a pak ji tuprodavat levneji - mam kamose, ktery ma eshop, a tam to takhle dela. Ale tento clovek neni schopny mi takto sehnat CZ verzi.
Samozrejme pokud mi nevadi, ze nemam cesky manual a ceskou krabici, mam vice moznosti, nez kdyz na tom trvam, to je jasny.
Distributor urcite hry ma vzdy v dane zemi "monopol". Je pak na nem, jaka nastavi prodejni pravidla, ale opravdu bych nerekl, ze distributor SC2 pro CR kurvi trh, protoze cena je naprosto srovnatelna s cenama v jinych zemich. Ano, nekde to mohou mit levnejsi, ale trebas EN verze v anglicky mluvicich zemich to proste maji uz "od prirody" s mensima nakladama, takze si muzou dovolit dat to levneji.
Kolik lidi si tu hru koupi v CR? nekolik tisic? desitek tisic? A kolik stal preklad blbyho manualu, tisk a podobne? par desitek tisic? No, ja si nechaval prekladat obchodni smlouvu z cestiny do nemciny a 7 listu A4 me stalo asi 10 000kc. Kolik tedy mohl stat preklad manualu? podobnou sumu? kolik stal tisk? zadarmo to neni...takze chapu, ze cena je takova, jaka je, a vubec si na ni nestezuju. Osobne mi ta hra stoji za mnohem vic

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tisk v nakladu nekolik (u teto hry jiste desitek)tisic je u parstarnkove brozurky zalezitosti korun cena je krom par haliru stejna jako pri nakladu stovek tisic a preklad 10000,- to je tak 1,-kc na kus nechces doufam tvrdit ze diky ceskemu manualu je ta hra v CR drazsi (takovej blbec snad nejsi ne?) a ta sberatelska edice ve svete doporucena cena cca 2200,- v CR 2900,- a preklad zadny ani toho manualu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky si myslim ze kdyby na kazde piratske strance u torrentu napsali "A vite ze si tuhle hru muzete na 7 hodin vyzkouset zadarmo i legalne?" tak by pocet piratskych verzi klesl. Ale jak se to clovek ma jinak dozvedet? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A dokonce vyšel i "neoficiální" patch, kterej dovoluje si tuhle hru zkoušet "neomezeně"...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na tu moznost hrat SC2 7 hodin ako plnu verziu som nejak zabudol. Samozrejme toto vyzera najskor ako ta spravna cesta. Mozno keby to viac spropagovali, tak aj tych upiratenych verzii je menej.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak já si myslím, že počet pirátů by rozhodně klesl. Protože když se to tak vezme, tak kupujeme "jen" multiplayer a 1/3 singleplayeru, tudíž té motivace vyhodit toliko financí moc není.
Na druhou stranu jsem se StarCraftem a Warcraftem 3 strávil několik let, což se mi u jiných her stává jen výjimečně a tak to jde trošku odůvodnit jako investici do zábavy na několik let.
Mimochodem zde je k zakoupení digitální distribuce za 1027kč:
http://www.g2play.net/store/Starcraft-2-Digital-Download.html

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Neříkej, ty jsi génius - levnější hru by koupilo více lidí? Ó, jak převratný závěr. A k té tzv. 1/3 kampaně - nestěžoval sis náhodou i na Hvězdné války? Musel jsi zaplatit 6x vstupné, aby ti velký Lucas předestřel kompletní ságu! Ten zlořečený bastard!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No nevím jak Vám, ale mě by se moc nelíbilo když bych měl za kompletní StarCrat 2 zaplatit 3x1400 Kč (nebo v případě digitální distribuce 3x1027 kč).
Mimochodem jsem moc rád, že jsem Vám osvětlil problematiku vlivu ceny hry na pirátství, potřebujete vysvětlit ještě něco? :-P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, zato Vy byste toho potřeboval vysvětlit opravdu hodně. Můj argument posílající do říše fantasmagorie Vaši neopodstatněnou výtku podpořenou slaboduchým argumentem jste zřejmě minul, nebo nepochopil. Doporučuji opětovné čtení.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

i za tu cenu je ta hra "levna". Samozrejme je otazka, co od hry kdo ceka. Ja od SC2 cekam nekolik let hrani , minimalne 4-5 let, takze pro me je ta cena zcela ok a dal bych za to i vic...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

K te 1/3: Vazne bych uvazoval nad tim, jestli nemam pockat na Protossy (moji oblibenou rasu) a teprve kdyby se mi protossove libili dokoupil bych ostatni. Myslim kdybych se stejne nerozhodl ze se StarCraftem musim pockat az budu mit lepsi grafickou kartu ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odpověď na (hloupou) otázku: a představte si, o kolik by klesla míra pirátství stát hra 5 Kč!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mohu tě ujistit, že nejsem hloupý...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.. a znáš tu o potrefené huse? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Earle zy ty jsi jeden z tech co prohlasoval ze kdyby DVD stalo par korun stejne to lidi budou kopirovat a vidis dnes se prodavaj v hypermarketech po 35,-kc a neznam nikoho kdo by si to kopiroval krom pripadu, ze uz se konkretni film koupit neda protoze ho vyprodali...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, jestli jsem tvrdil právě toto, ale budiž. Pochopitelně se můžeme přít o hranici, kdy se ještě českému člověku vyplatí obtěžovat se stahováním filmu. U českého filmu / česky dabovaných je často obtížné najít je na torrentech, neřku-li na rapidshare - proto je hypermarketová nabídka často jediná možnost; cena pak hraje až druhé housle. Dalším aspektem je, že kupující těchto edicí je obvykle obyčejný člověk nemající s pirátěním velké zkušenosti, a zvládne tak akorát vsunout DVD do přehrávače. Piráti co pirátili, pirátí dál, i kdyby to rozdávali zadarmo :) A jako poslední bod, dnes je doba HD a DVD pomalu ustupuje z pole zájmu, a tudíž klesá nezadržitelně i cena. Až uvidíš takové edice s Blu-Ray, dej mi vědět :)

Ad příspěvek na který reaguješ) ten pouze poukazuje na absurditu řečnícké otázky pana redaktora

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Piráti co pirátili, pirátí dál, i kdyby to rozdávali zadarmo"
no jo, ale co je k tomu vede a kdo je takto vychoval. odpoved: premrstene ceny.
Navic za dob socializmu bylo pirateni cehokoliv naprosto normalni, ne z duvodu ceny, ale z nedostupnosti. Tehdejsi rezim socialistickych zemi vlastne piraty stvoril.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proto v zemich odjakziva kapitalistickych neni pirat ani jeden, ze ... ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a proc se asi rika ze ve vychodnim bloku je nejvic piratu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vic jich sice je, ale to bude tim, ze prumernej prijem je trosku nekde jinde, zatimco ceny zustavaji stejny. Cim min lidi na to bez problemu ma, tim vic jich to nacerno kopiruje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

32 liber na ebay za 2 dny jsem jí měl na UK adrese... Takže asi 950 Kč...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k pomeru piratenych vs normal by to asi moc vliv nemelo... pro me hry zacinaji byt zajimave od 20 dolaru a mene...

Libi se mi napad se 7 hodinovym demem... to je podle me tak akorat na osahani hry :) i kdyz bych radeji videl 12h :)

PS: Zatim jsem ani neupiratil ani nekoupil ani nezkusil :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no, kazdy holt hleda neco jineho...pro me zacinaji byt hry zajimave tehdy, kdyz se mi libi, vydrzi mi dlouho a prinesou mi velke mnozstvi zabavy :-)
A na nejake penize koukam az ve druhe rade...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Koupil jsem si krabicovou verzi hry na britském e-shopu a zaplatil jsem přesně 1097Kč včetně poštovného. A to ještě nebyla nejnižší možná cena. Zdejší zloděje podporovat nebudu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale lojza_suchanek by ti klidne do oci rekl, ze se distributor bal prodelku a proto radsi neprekladal aspon titulky do hry... Jasne proto nasadily v CR takovou premrstenou cenu hahaha Uz jen predobjdednavek dlouho pred vydanim co bylo jasne ukazovalo ze to i v CR bude prodejni hit!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono mistni distributori meli trosku nejake naklady navic - mame tu cesky preklad manualu, coz je preklad, tisknout nove papiry, delat jinou krabici atd..Dale trebas Xzone sponzoruje ceske titulky do hry, a podobne...takze ono tech par stovek, co si tu prihodej, bych nerekl, ze to je zlodejina. Btw eshop je eshop, a kamenny obchod je kamenny obchod. Eshop ma vzdycky levnejsi cenu, z logiky veci vyplyvajici (nema naklady na personal,pronajem mistnosti a podobne)
I na ceskych eshopech by to slo koupit levneji...
Jinak ta anglie je nejaka zvlastni, kazdy kontakt na levne hry nakonec vede do anglie - sam tam mam nejake kontakty - takze mi prijde, ze tam je nejake velke "prekladiste" , a tyhle levne hry se daji koupit jenom tam...Neslysel jsem o levnem eshopu v nemecku, trebas...
a hlavne - vyhoda kamennych obchodu byla napriklad ta, ze jsem si tu hru sel koupit do toho pulnocniho prodeje, a proto jsem ji mel vyrazne drive, nez nekdo, kdo si ji objednal z anglie :-))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Záleží jak u čeho, už se mi stalo, že jsem si objednal film nebo hru a za tři dny jsem měl zásilku doma. Starcraft mi došel za 9 dní, ale na druhou stranu jsem stejně za 5 dní odehrál teprve první misi, nějak nemám čas :-) A co se týká počeštění, nemám to rád, preferuju kompletně anglické verze včetně obalu, takže pro mě ta "přidaná hondnota" je naopak mínus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono kdyz uz si koupim drazsi CZ verzi tak bych ocekaval ze tam bude i prelozena hra s moznosti vyberu jazyka jak je to napriklad u Zaklinace. Nechapu za co jinak chtej ty penize? Za prelozeni par papiru? A potom koukaj ze to kazdej koupi jinde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hra nepujde koupit z druhé ruky protoze ji registrujete na battle.net acountu tzn. by jste museli prodat celej ten ucet. Je to neco jako na steamu.To ze lidi plati 60euro nebo 1400kc za hru kdyz se da sehnat i prvni den za 1100 (bez krabice kod na emailu). Hra bude levnejsi ale jakmile vyjde druhej/treti dil tak ji zase zdrazi.
Kdyztak
http://www.aukro.cz/item1176922721_starcraft_2_wings_of_liberty_eu.html. Bez aukra vam jeste malinko slevim.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

LOGICKY: Vzhledem k pomeru pocet upiratenych a koupenych kopii sa oplatila cena vyssi.

CENA: Nicmene pokud vim tak v USA sa to prodavalo v obchodech za 40 dolacu a priamo od blizardu stahnuti stoji 60 dolaru........
Gplay to nastesi zachranuje http://www.g2play.net/store/Starcraft-2-Digital-Download.html

VYSKA CENY:cenu nepovazujem za premrstenu lebo predpokladam ze zahranuje mnoho let podpory a udrzovani batlenetu v chodu. Kolik ostatnych her sa muze pochlubit podporou vyse 15 let?

Inak hru som si samozrejme stahnul z torentu. Zahraju si singla a za mesic si kupim offiko aby som sa mohol dostat na batlenet.
PROC? Je to proto ze posledne verze SC2 bety boli na BATLENETE bez zasahu do registrov nehratelne a zaviedli s nimi take mnozstvi bugu. Takze nebudem si kupovat nieco o com pochybujem ze funguje..... za mesic to uz ale bude odladene :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"posledne verze SC2 bety boli na BATLENETE bez zasahu do registrov nehratelne a zaviedli s nimi take mnozstvi bugu" - nechapem o com tocis. Nikdy pocas betatestu som ziadne zasahy do registrov ani do nicoho nerobil a vsetko mi slapalo ako hodinky do poslednych minut funkcnosti europskych servrov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Existuje problem lidi, co maji urcitou verzi ceskych windows XP spolu s kombinaci tajemneho cisla, a vysledna kombinace zpusobuje nutnost prepsat v registrech 1 znak, kde se nejak vlozil cesky znak a nema tam byt, a nebo naopak, ja nevim. Ten problem prokazatelne existuje, a ma ho pomerne male procento uzivatelu, proto ta "vtipna poznamka" o tajemnem cislu. Znam naopak velke mnozstvi lidi, co maji ceske win XP a vse funguje v pohode.
Jinak je zvlastni logika, kdy clovek posuzuje hru podle betaverze, kde betatest je prave proto, aby se odstranily problemy :-))
Ale je fakt, ze ten problem s xpckama doted existuje, ale oprava je asi 30 sekund prace, tak to neni az tak hrozny..Samozrejme stavat by se to nemelo, nerikam nic...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkusim to vysvetlit. SC2 beta chodila bez problemov az do predposledneho updatu kedy blizard povedal ze opravuje mnozstvo chyb. Od tohto predposledneho patchu jiz nebylo mozne hrat SC2 na bnete.

POCET lidi: Urcite sa to tykalo velkeho poctu lidi nebot ma blizard toho plne forum. Tyka sa vsech ktery pouzivaju diakritiku v registroch.

CHYBA: jednalo sa o nutnost premenovat adresar "Data Aplikací" na "Data aplikaci" a ta ista zmena v registrech.

Zmena je to sice malicherna nicmene bez problemov to rozmrvi nastavenia zbylych programu a to napriek presunu kompletne slozky. Clovek pak musi tuto zmenu delat stale tucne pri spusteni SC2 a pak to vracet naspatek :(

Jinak logicky, kdyz tuto chybu nebyli schopny opravit vyse mesiaca v bete, tak logicky mam duvod predpokaldat ze to nedokazali exoti opravit ani do ostre verzie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chybejici LAN je na zabiti, to je fakt!
Ale jinak koupil a hraju :)
Neni pravda, ze nelze hrat offline. Tedy napul. Poprve je treba se pripojit k battle.netu, ale pak uz lze offline, pouze neziskas achievementy.
Chat room? K cemu v singl kampani? Na vsechny kaslu, jsem offline ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Počkám (jako v případě SC 1) na všechny datadisky (v případě SC2 na všechny strany), odladění a budgetovou cenu a pak si to za pár let zahraju. Hehe stačí si celou herní scénu řekněme o 2-3 roky posunout a ušetříte za hry i za hardware. Na hype jako vy kašlu

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak na single urcite si muzes pockat...ale na multiplyer je to holt neco jineho. A SC2 je hra urcena predevsim na multiplayer, ostatne to bude zase dlouhou dobu progamingova hra...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jedna věc mi zůstává záhadou: pokud firma Ubisoft požaduje pro hraní hry připojení k internetu, tak je to nehoráznost, všude (včetně tohoto serveru) se o tom píšou články a v diskuzích se strhne bouře nevole. Ale pokud totéž požaduje Blizzard, tak se nad tím nikdo nepozastavuje a ani se o tom nikde nepíše! Ano, ani singleplayerStarcraftu II nelze bez připojení k internetu hrát! A zatímco Ubisoft napsal tento požadavek na přední stranu krabice, Blizzard pouze na spodní hranu obalu uvedl v systémových požadavcích neviditelné "broadband internet connection". Ne, že by mi to nějak vadilo, ale jde o princip.

Může mi to někdo logicky vysvětlit?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná takto:

"Ubisoft si je vědom toho, že někteří hráči nechtějí být neustále online: „Víme, že pro některé PC hráče je nutnost permanentního připojení nešťastná. Je ale nutná, aby systém fungoval.“

a takto:

"StarCraft 2 Wings of Liberty bude vyžadovat internetové připojení pouze poprvé a to kvůli online aktivaci. Jakmile si vaši kopii aktivujete, nebudete se již nikdy muset připojit."

Nejsou tam náhodou nějaké rozdíly? Možná pro ty rozdíly není taková vlna kritiky.

A na záver obligátní linky

http://pc.hrej.cz/novinky/2010/02/19/ubisoft-vysvetluje-protipiratskou-o...

http://www.eurogamer.cz/articles/starcraft-2-a-p-and-345-ipojen-k-internetu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sc2 vyzaduje pripojenie na net iba pre pociatocne prihlasenie,nasledna (singleplayer) hra uz moze byt offline.otravne a na hranici akceptovatelnosti,ale drviva vacsina ludi to este prekousne (a ak nie,stale nieje problem pouzit moju oblubenu metodu-nevybalena originalka do policky a drm free verzia na disk).ubisoft vyzaduje permanentne pripojenie aj pocas samotnej hry,a to uz je pre vela ludi (z jedneho alebo druheho dovodu) skratka za hranicou unosnosti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, že v tomhle případě je naprosto mimo mísu řešit, kolik by se čeho prodalo, kdyby to stálo půlku. Pokud chce někdo pařit StarCrafta po netu, tak si ho koupí, i kdyby stál dva litry. Ostatně WoF taky paří statisíce lidí, i když se za to dokonce platí měsíční poplatek. Osobně jsem teda vůbec neřešil, kolik hra stojí. Čekalo se na ní celý roky, takže cena hry z tohoto pohledu naprosto směšná. Nehledě na to, že pokud budu hrát hru po netu, tak u ní strávím desítky hodin času. To znamená, že hodina hraní mě vyjde na pár kaček. Když půjdu do kina, vyhodím za 2 hodiny zábavy minimálně 100-150 Kč. Hra za 1400, která mi nabídne desítky hodin zábavy, je levná záležitost. Pamatuju si, že jsem si kupoval i originál Age of Empires 2 za 1999 Kč. Směšná suma vzhledem k tomu, kolik jsem u toho strávil času. A můj osobní názor: StarCrafta by se možná víc neprodalo, ale hra, jejíž vývoj stál stejně jako natáčení obřího hollywoodského trháku, musí mít posazenou cenu na nějakou adekvátní hranici. Ten dotaz autora příspěvku mi přijdě naprosto stupidní. Na hloupou otázku taky odpovím hloupou otázkou: "Prodalo by se 40" LCD televizí víc, kdyby stály jen 5000 Kč?"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bravurní postřeh, ale pozdní - už jsem mu to o hlavu omlátil.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.