Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Steam obsahoval 10 let chybu, která umožnila hackerům ovládnout cizí počítač

Tak to je radost, hlavne vsechno cloud no. :-/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na druhej strane je nemysliteľné aby programátori, ktorí denne napíšu stovky riadkov kódu, súčasne každý deň spätne kontrolovali všetko čo kedy napísali. Tak isto, ako keby sa opýtali pána Courta, že keď je tak chytrí, prečo na to neprišiel už v roku 2008 :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak developer vetsinou opravdu nenapise "stovky" kodu denne. Obcas u toho musi taky i premyslet ;) takze je nekdy rad i za to, kdyz napise par funkcnich metod ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mnoho povyku pro nic, jedna se o bezny buffer overflow utok, takovych chyb jiste jeste existuji v dostupnem software tisice, tento vsak vyzaduje UDP spoofing, coz v 99.9% pripadu bude jen velmi obtizne realizovatelne, takze skutecna zneuzitelnost bude +- miziva ! Je jiste dobre, ze byla tato chyba odstranena, ale prakticky vyznam to podle mne prilis nema.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak. A navic UDP 'packetum' se nerika packety ale datagramy. Opravte si to prosim v clanku.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale kdepak. Datagram je obecný název pro datovou jednotku v síti. Jejími druhy jsou třeba rámec nebo paket. U TCP nebo UDP je jednotkou právě paket.

Koukněte na wiki, co se tam o UDP píše. Jak by takový protokol asi mohl ztrácet pakety, kdyby žádné neměl? To, že to má v názvu datagram, nic neznamená.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na wiki se v tomto případě vykašlete, tam je to úplně blbě, datagram je záznam o datech, v podstatě jejich obraz v čase! Podobně např. jako seismogram je záznam ze seismografu a jeden otřes taky může mít různé seismogramy podle míst, kde byly pořízeny.

Příklad: Můžu např. z PC do světa vyslat pomocí UDP nějaká data (pro příklad třeba 2MB bitmapu s obrázkem, ať nežeru), a můžu taky snímat na rozhraní (síťovce) toho PC dalším zařízením, jak ten proces probíhá a kontrolovat ho. Pokud to samé udělám v tu chvíli i na druhé straně na příjemcově síťovce, dostanu JINÝ DATAGRAM těch stejných dat - budou jiné prodlevy mezi pakety, některé pakety budou mezi sebou v pořadí přeházené (či dokonce můžou v případě UDP i nějaké chybět, v bitmapě bude následně chyba) - výsledný obrázek z toho bude skládat až příjemcovo PC! Záznam o datech je tedy něco úplně jiného než data samotná (ale lze z něj samozřejmě ta data získat)!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když mám kašlat na wiki, jaký je zdroj vaší informace?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je nějaký důvod, proč bych na otázku částečně vytrženou z kontextu měl vůbec odpovídat, (natožpak osobními informacemi)?

Ale trochu ti napovím - představ si, že jsou oblasti, a není jich zrovna málo, kde se takové znalosti v praxi hodí a dají se získat (a to dokonce legálně, pokud měl tvůj dotaz směřovat tímto směrem). Zpravidla se týkají průmyslu, a pokud bys takové vědomosti chtěl mít a používat v praxi, je to samozřejmě možné - budeš na ně ale, krom jiného, potřebovat mozek (což není žádné povyšování z mé strany nebo tak něco, jen jsi prostě dostal na částečně blbou otázku částečně blbou odpověď).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.