Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Taiwanští dodavatelé součástek pro HDD se začínají obávat harddiskového oligopolu

Na obrázku je Samsung ve větvi Western Digital....nemá být náhodou pod Seagate?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, jsem to trumpeta ... překreslil jsem to.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

šak za chvíli si budou konkurovat s SSD, takže konkurence v podstatě ještě vzroste.....tak klídek

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ses idealista teda, nepocitam ze bych se toho dozil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to jako chceš říct, že stále snižující se cena SSD nebude tlačit cenu HDD níž? jestli ne, pak to jde proti logice, idealisto ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

on píše, že "nepočítá, že by se toho dožil". přeloženo ssd nebude tlačit na hdd v jakékoliv dohledné době. Dle mého názoru minimálně ne 20 let.
cena místa na ssd je v současnosti 50x vyšší než na hdd. Můžeš si sám spočítat, že při současné rychlosti snižování cen ssd 30% za rok můžou hdd 10 let nezměnit cenu a stále budou mít lepší poměr cena/kapacita. Hdd přitom ale taky zlevňuje (bez návaznosti na ssd) a to skoro stejně rychle. Takže naprosto souhlasím se závěrem, že se přímé konkurence nemusíme dožít - rozhodně pokud nedojde k nějakému převratnému vývoji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SSD a HDD si nebudou konkurovat nejspíš nikdy. Rozhodně ne se současnými technologiemi. Flash paměti na 15nm skončí a ceny už nijak výrazně klesat nebudou. A až někdo přijde s technologíí výroby NV pamětí, které budou mít srovnatelný poměr cena/kapacita jako HDD, tak se HDD přestanou vyrábět, protože by si je stejně nikdo nekoupil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musím souhlasit s nynějším vývojem to zatím poukazuje na známý fakt: SSD pro systém za nemalé peníze a HDD na data za babku...

Nebo ty z těch co dali mínus mě dokážou ukázat SSD co za 2000 nabídně solidní velikost a rychlost, aby se vyplatilo o nich mluvit jako plné konkurenci?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jak jste to s tou chybou uhodli? (Samsung) .o)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A mě to prostě nedá. A já se musím pochlubit. Někde na půdě mám uložený HD Seagate 10MB, 5,25", tuším, že je to ST412. Hlavičkama tomu pohybuje poměrně velký krokový elektromotorek. Je k tomu i řadičová deska, která je značně dlouhá, nemá na sobě žádné speciální zákaznické šváby, ale jejím "mozkem" je obyčejná Z80 ve standardním 40pin pouzdře. Deska je určená pro 8bit ISA sběrnici. Už před víc jak dvaceti lety se jednalo o lehce zastaralou záležitost, kterou mě jeden známý žijící na západě věnoval zadarmo v době těsně před krachem socíku. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jde z něj něco přečíst?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jejda, tak to jsem teda posledních minimálně cca. 15 let nezkoušel. :-D Pokud tam ale něco stále ještě je, tak to nebude nic zajímavýho - žádné tajné soubory NASA, či CIA :-D Mám matnou vzpomínku, že tam bude nanejvýš nějaký soft pro MS-DOS 3.2, který jsem tehdy používal ve škole, možná tak t602, Turbo Pascal 4, nějaké protokoly do labin a podobné né moc zajímavé záležitosti. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je dobre :-) Ja si pamatam 5.25'' SCSI disky s vlastnymi LEDkami, kapacita 80(!!!) MB, z roku 1986, ktore ked parkovali a nabiehali tak to znelo ako odstredivka. Najkrajsie bolo pustat defragmentaciu na nich.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pamtujete na pevne disky 3,5" Palladium? takove ty tenke, jak vydrzely asi tak maximalne zarucni dobu, pak se vysypaly...

Link:
http://www.blackmoreit.com/products/Parts-by-Brand/pa1000-2af-jts-corp.-...

Kdopak asi koupil je?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to jsou tyto - http://en.wikipedia.org/wiki/JT_Storage .. koupilo je Atari a pak zkrachovali :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nemluvil tu nekdo pred casem v diskuzi jeste o jednom vyrobci, prodavajacim tusim pouze v Cine?
Jinak ta postupna monopolizace je bida - v oblastu CPU, VGA a ted i HDD je prakticky miziva konkurence 2 vyrobcu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konkurence je potřeba, ale pokrok taky. Bohužel logika, že čím víc peněz dostanu, tím víc MOHU vložit do vývoje, se moc nekloubí s mnoha výrobce pro konkurenci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepsi je samozrejme oboji. Ale ja osobne jsem radeji pro konkurenci, nez pokrok. Protoze pro me je dulezita vysledna cena, abych si to mohl dovolit. Nerad bych, aby s vratila doba, kdy slusny pocitac (tehdy 486) stal pres 100 000 Kc (a jaka byla tehdy hodnota tech penez) a ja se na nej mohl divat maximalne v katalogu, protoze na nej stejne jako 99% lidi nebudu mit.
Kolik bajecnych veci je dnes technicky moznych a v realu se s nimi nesetkame, protoze jsou moc drahe (vyslednou cenou, ne naklady na vyrobu a vyvoj)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Elektronika je tak levná, protože se ji dělá stamiliony kusů. Kdyby jste vyráběl klasické PC jako zakázkovou kusovku, výsledná cena by byla značnou zátěží státního rozpočtu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Predpokladam, ze je ti tak 18-20 plus minus autobus. Az ti bude 2x tolik, zjistis, ze by sis nekdy opravdu rad priplatil za kvalitu, jenze smula - neni komu, neni za co. Vsichni vyrabeji stejny smejd, rika se tomu "spotrebni zbozi".

Orientace na cenu je zhoubou celeho (nejen) technickeho pokroku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono mezi beznymi spotrebnimi smejdy a 486 za 100k je velke misto pro rozumne kompromisy ktere se v praxi vidi jeste mene nez ty predrazene "kvalitni" super-hyper-zlate-konektory verze.

A zhoubou pokroku je hlavne to ze jsou dneska vyrobci schopni snizit zivotnost produktu na polovinu aby usetrili i tak malo jako procento ceny ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výrobca Excelstor - ale ten už disky prestal vyrábať pred niekoľkými rokmi. Okrem toho kvalita nič moc, aj keď vývojové centrum mali v USA a samotnú výrobu v Číne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trh se úží podobně jako u výrobců čipů se změnšující se technologií: http://www.cpushack.com/2011/02/01/shrinking-process-size-shrinking-foun...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

konkurence je nepodstatna v ekonomice zalozene na dluhu a Johna Mainarda Keynese. Cena bude vzdy tak vysoka, aby doslo k co k nejnizsi nezamestnanosti a co nejvyssi exktrakci penez z lidi. Chudi lide nesetri, jen utraci. Tech par bohatych, co si muze koupit vse, "zbytecne" setri a to je spatne pro ekonomiku protoze nedochazu k vynucenemu "rustu".

vyrobni ceny cehokoliv jsou tak nizke, ze firmy se smeji svym zakaznikum a na venek se tvari jak spatne "zisky" maji :o) to je krasa marketingu/prirody.

Marketing je neco jako ideologie komunismu..." v roce 2000 bude doprava zadarmo, roboti budou pracovat a lidi se budou mit dobre...amen...god bless america."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.