Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Televize Samsungu dostanou antivirus, od letošního roku všechny

Návrh úpravy dovětku: "Lze předpokládat, že nebude trvat dlouho a po zakoupení zařízení vyprší zkušební období na odběr virových definic".
O důvod navíc si televizi vůbec nepořizovat a vypadnout třeba do lesa na houby. Ony totiž rostou celý rok - že, Jiří - a jsou mnohem zábavnější než pořady v chytrých televizorech.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To ano, ale v zimě jsem obzvlášť línej :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když už antivirus, proč ne některý fungující?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

McAfee, taktéž známý jako nejvnucovanější antivir, který nikdo nechce. Do nedávna byla jeho instalace spolu s Acrobat DC zaškrtnutá "by default". Tento produkt se nečekaně/nevyžádaně objevil na tolika počítačích, že jde podle mě spíš o malware typu PUP (Potentially Unwanted Program) než o antivir.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Dokonce se jej jeden čas Intel snažil zabudovat do firmware svých procesorů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>McAfee, taktéž známý jako nejvnucovanější antivir

neverím
Microsoft Security Essentials
a
Microsoft Windows Defender

sú určite vnucovanejšie..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft Windows Defender se vypne po instalaci jiného antiviru.

McAffee se nainstaluje a vecpe i když už jsou nainstalované a funkční dva jiné (W. Defender a ten požadovaný).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Další důvod proč když už tak kupovat totálně stupidní televize :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel sehnat takovou TV je čím dál obtížnější. Mne taky můžou se SMART políbit. Chci obyčejné zobrazovadlo, "chytré" funkce přidám krabičkou vedle. Do které si nahraju systém jaký chci, budu si ji ladit dle svého a když nebude stačit, tak ji vyměním/vylepším.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

kupte monitor...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

monitor 50+" ??? To bude pořádná pálka ...
Nestačí TV nepřipojovat na LAN a přidat jen chytrou krabičku spojenou přes HDMI s TV ?
Jenomže potom člověk ztratí možnost sdílet nahrané pořady přes DLNA ... a asi nebude fungovat hbbtv ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samsung jsou prasata, fuj.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Samsung zobrazovadla mám už cca 10 let na blacklistu, kvůli zkušenosti z jejich servisu. Takže jestli do TV nanutí zákošům kurvítko jménem McAfee, bude mi to úplně volný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

McAfee náhodou umí dost užitečných věcí. V bývalé firmě to byla součást security řešení například databázových serverů Oracle. Hodně firem nerado patchuje, protože to občas působí problémy s bezstarostným chodem, nebo updatují až s několikaletým odkladem, případně to běží na minoritní platformě a vydání patche trvá delší dobu. Do té doby dokáže "šmírák" od McAffee zastavit lecjaký útok který útočníkovi například umožní převzít plnou kontrolu nad databází, jednoduše to zabrání provedení škodlivého kódu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Funkční nebo ne, polovina uživatelů ani neví, jak se jim tam McAfee dostal. Taky nemá problémy se občas nainstalovat přes již nainstalovaný antivir, čímž minimálně žere výkon. Do počítačů se dostává stejným zavrženihodným způsobem, jako různé toolbary, zrychlovače a adware, a tak ho řadím do stejné skupiny. McAfee a podobné přílepky a černé pasažéry z principu odmítám.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A o jaké minoritní platformy jde např.?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu kdo si kupuje TV podle "smart funkcí" a ne podle kvality obrazu. Je mi uplně jedno na jakém systému daná TV funguje a jaké má sw vybavení. Stejně každý rozumný člověk použije krabku vedle třeba s Libreelecem. Osobně mi jde primárně o kvalitu obrazu a pokud mi Samsung v danou chvíli je schopen takovou TV nabídnout tak vezmi jeho výrobek a nebude mě zajímat co dál tam je za balast.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V důsledku je ale většině rodiny naprosto ukradené, jestli je černá černá nebo hodně tmavě šedá, nebo jestli je dynamický rozsah obrazu osm nebo deset bitů - ovládání je naprosto nejdůležitější vlastností pro většinu uživatelů.
Sám se přiznám k tomu, že se mi technicky dokonalý obraz líbí - ale jestli se na to budu dívat, záleží především na tom, jestli je to, co telka zobrazuje, pro mě zajímavé. Pokud mě film zaujme, je mi srdečně jedno, jak je obraz kvalitní či nekvalitní - a ČT1 může klidně vysílat v 8K/10bit a stejně budu koukat pouze na AZ-kvíz. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S tím bych si dovolil nesouhlasit. Když se dívám na TV, tak mě především zajímá kvalita obrazu. Jasně, u filmů je to jedno. Ale když si pustím sport, třeba můj oblíbený kulečník, tak je dost podstatné, jestli tágem strkají do koulí nebo do kostek. A taky je dost důležité rozeznat hnědou od červené i v pohledu z větší dálky.

Co zase nikdy nepochopím já, proč bych měl televizi připojovat k internetu. K tomu mám právě linuxový satelitní přijímač, kde přes své oblíbené uživatelské prostředí přehraji cokoliv. I ty filmy z internetu. A žádný antivir nepotřebuji.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Takže najznámejšie adaware bude hľadať malware už aj v TV.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to bude stejne jako na mobilu, tak se staci neukliknout a nezapnout ho (McAfee).
Problem je pak s jeho vypnutim jinak, nez kralovskou metodou, na to jsem jeste neprisel. U sveho Galaxy S jsem ho posledne nezapnul a ziju.
Jinak Samsung ma u Q rady hodne dobrou kvalitu obrazu, leckde srovnatelnou s OLED a nejlepsi latenci pro honeni mrch na konzolich a pc. Preju hodne stesti pri hledani alternativy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Česky řečeno Samsung už nebude McAfee vnucovat jen na telefonech(jak to odinstalovat ani já nevím, opravdu jen nezapínat a ignorovat), ale i na TV. Jak to vypadá, dostal dost dobře zaplaceno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odinstalovat to nejde určitě, ale stačilo by mi vědět, jak to vypnout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Každý antivirus dnes funguje jako troský kůň aby legální cestou odesílal data v maximální možné míře minimálně majiteli antiviru, ale spíše dále až k NSA. McAfee patří Intelu, takže to že data končí v NSA a MOSADU je 100%.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Může to mít antivirů bambilion, ale když to člověk nepustí do sítě, tak si to ani neuprdne :) (né že bych nějakou chytrou televizi měl, ale i kdyby, tak to do sítě prostě nepřipojím z přesvědčení)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak nejak..pouzivam 4K telku na filmy a na "praci z gauce" a po puvodnim updatu firmwaru, zakazat wifi. Tim padem neni potreba resit ani Antivir :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prdět a otravovat vzduch to může dost. "Vaše zařízení je v ohrožení. Nainstalujte si bezpečnostní update."
Znalý potisící klikne na "Ne" a pak na "Jsem si vědom rizika pro sebe a své děti". Neznalý se u toho bude klepat a buď se nechá ujistit, že je to "jenom jako" nebo zaplatí výpalné.
Ale možná ne, rád se budu mýlit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Matka používa BR přehrávač od panasonicu, ten jednoho dne začal prudit a dožadovat se FW updatu (nikdy do té doby nebyl připojen do sítě). Tak aby jí to neprudilo, nechal jsem to tedy updatnout a pak ho opět odpojil. Od té doby uplynula hromada let a neprudí to. Osobně si tipuju update javy, která je děravou klasikou, možná po vložení novějšího disku.

Zbytek HW, co má eth díru neprudil, tak jsem tam nic takového neprováděl. TV streaming je nemožný, tytrubka na zobrazovadle nechutnej oser, navíc by to stejně brzdilo už tak pomalej internet. No a na všechno ostatní je lepší jakékoliv jiné zařízení, takže ty televize slouží jen jako "hloupé" zobrazovadlo, což je to, k čemu má televize primárně sloužit. Jakékoliv "ochytření" má na starosti sat. dekodér, nebo ten BR přehrávač. A i tam se to prakticky nepoužívá, protože není proč. Jestli je někdo pohodlnej a má to všechno sesíťované, proč ne, ale ať se pak jednoho dne nediví, že se mu to updatlo, něco mu zmizlo a něco nežádaného zase přibylo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Antivir v mé síti nemá co pohledávat. Opravdu. Unudil by se xmrti.
A pokud budu někdy kupovat TV, tak ji budu vybírat podle toho, aby toho uměla co nejméně, ale měla pěkný obraz. Tzn. že to nejspíš bude nějakej slušnej monitor. Doba se naštěstí lepší a větší zobrazovadla už se nedělaj výhradně s tunerem a tunou 3,14čovi :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.