Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Tenký USB 2.0 disk od Hitachi pro Macy

Hitachi G-Drive slim s MacBookem

Když jsme vás informovali o nejtenčím 320GB disku Hitachi, měli jsme dojem, že jde o produkt určený především do tenkých notebooků. Zdá se, že Hitachi našla ještě jeden účel: tenký externí disk s poměrně sympatickým designem, který neurazí ani příznivce „jablečných PC“. Však se také u jeho systémových požadavků píše „počítačový systém běžící na Mac OS 10.5 nebo novějším“. Rozhraní je pochopitelně USB 2.0 (USB 3.0 by v takovém případě bylo „házením perel vepřovým samičkám“). Pochopitelně použití s PC nic nebrání, disk stačí patřičně zformátovat (je předformátován pro použití s Mac OS X).

Samotný externí disk Hitachi G-Drive slim má rozměry 12,86 × 8,2 [cm] a tloušťku pouhých 9,9 mm (což znamená, že „externí futrál“ zesílí celý disk o ~3 mm, mohlo by to být asi i méně, ale ztratilo by to ten „zakulacující šmrnc“). Hmotnost je 150 g a k napájení dochází výhradně skrze USB konektor. Doporučená cena byla stanovena na bez jednoho centu rovných 100 dolarů, kapacita již zmíněných 320 GB.

Mrkněte i na další G-Drive produkty na webu G-Technology, Hitachi pod touto značkou dělá i dvojice disků v jedné krabičce s interním RAID řadičem a spoustu dalších diskových řešení (prakticky dělají sortiment od externích USB disků až po 3U Rack-Mount Fibre-Channel kity pro 16 SATA disků). Pro našince to má snad jen tu vadu na kráse, že se u nás špatně shání (našli jsme jen jednoho dovozce a ten se specializuje spíše na ta dražší řešení – G-RAID a G-SPEED).

Tagy: 

Galerie ke článku

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Tenký USB 2.0 disk od Hitachi pro Macy

Žádné komentáře.