Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test: all-in-one počítač MSI Windtop AE2400 s multi-touch FullHD LCD

Trochu mi uniká cílovka - na mobilní práci to není, a jako desktop je to slabý jak čaj.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zřejmě dobré pro úsporu místa, asi i lepší než nějaké NETTTOPY, ale já osobně vůbec dotykové displeje nemusím...ani u mobilu :-D
Ale kupce si nějaké najde...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, popravdě se mi to celkem i líbilo, než jsem se dostal na položku "cena". Na druhou stranu, hardwarově se to celkem shoduje s výkonným notebookem, takže i tato položka odpovídá, ale stejně mi to přijde i docela moc...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co máte pořád s cenou... když jsem studoval VŠ(od 1991), tak tehdy průměrná sestava 386dx40 s SVGA monitorem stála cca 40tkč a průměrný plat byl cca 5500,-, tzn. průměrný PC stál víc jak sedm platů... takže dnes něco za jednu výplatu je přece naprostá pohoda, ne? Prostě spotřebák :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To neni nic proti 80286 za 200000,- s povinnym programem pro dojivost krav z JZD Slusovice o par let drive ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co 286, původně to byly ty jejich slavné TNS s 8086, čili ještě PC XT :-)... který pak těsně po "revoluci" prodával Kožený ze žigulíku krachujícím firmám jako spásu za půl míče...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

MSI počítač nebo notebook? Nikdy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no mne sa topaci az na ten hluk. nieco taketo za tuto cenu by som kupil. ocenil by som keby sa dal zavesit na stenu na inteligentny, záves ktorý je nastavitelny v 2 osach a je to OK. dotikovy displej je vyrobeny pre mna :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ono je spostu lidí, pro které je to jak dělané. Do restaurací, různé pokladny, různé objednávací terminály menších firem, kterým se nevyplatí si vyrábět specializované. Pro práci s dětmi - pedagogové normální i speciální, psychologové, různí lékaři, sociální pracovníci. Prostě kdekoliv, kde je málo místa, nejde jen o psaní, nebo potřebujete pracovat s klientem v nějakých jednoduchých schématech. Výkon/cena je v tomto případě cena naopak směšně nízká, když srovnám ceny z minulosti a výkonem je v tomto případě ta dotykovost.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Odrazuje mě už jen ten dotykový displej. Kdo mi hrábne na obrazovku, tomu pracky urazím. (Nehledě na ergonomii dotykového ovládání, to je o ničem i na telefonech. Spíš je to jen taková frajeřinka propagovaná PR odděleními výrobců.) No a ten hluk, to opravdu není domů, možná do výrobní haly, kde se to ztratí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se bavíme o androidu nebo iphone, tak dotykové ovládání na telefonu nemá chybu. Pacance taky nejsou problém, prostě se to otře do košile a jede se dál.
Na velkým monitorech je to jiná, hodí se to jen na velmi specifické aplikace a člověk aby měl hadřík na odstraňování pacanců.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Právě to dotykové ovládání je, z mého pohledu a zkušeností, katastrofa. Telefony (ani iphone) nejdou ovládat jednou rukou (i SMS napíšu palcem a pošlu rychleji) a nemohu je ovládat poslepu (tzn. hledat kontakty, vyťukat tel. číslo, napsat a odeslat SMS, nastavit budík...). Osobně považuji dotykové ovládání za další [wow efekt] - psáno foneticky, tedy o ničem. Z uvedených důvodů mi to přijde neergonomické a nepraktické. Ale nikomu neupírám názor ani zkušenosti. Prostě mi to prakticky nevyhovuje.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já vidím problém ergonomie hlavně na straně SW. Můj android jde rukou ovládat perfektně (i jednou rukou když na to přijde).
Problém jsou jednoznačně Win 7. Typické pro MS, papírově to dovedeme (podporuje Multitouch), jenže praxe a teorie, dvě rozdílné věci jsou.
Zkusil bych tam třeba Ubuntu NetBook remix. Tam je velice povedené GUI které jde rukama ovládat přímo parádně. I když primárně je určeno pro malé displaye netbooků.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ten hluk je priserny :) pripomina mi to moje stare amd s scsi diskami :D vedel by som si to predstavit s pasivom na gpu a cpu a namiesto toho priserneho 3,5" disku dva ssd v raide ;) otazka je potom samozrejme kolko by za to pytali

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nemuzu si pomoct, ale podle me se redakce chtela nejak zavdecit MSI. Bud nekde kousek urazili nebo je to skryta reklama (ikdyz to by asi vyznelo celkove jeste pozitivneji) nebo proste chcou, aby jim jeste do testu nekdy nejakou hracku poslali:o) Cetl jsem tu uz hodne recenzi a podle toho co se pise o jednotlivych aspektech toho zarizeni, tak verdik bych cekal "za tyhle prachy, jednoznacne nekoupit"

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.