Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test: AMD "Llano" USB 3.0 pod Ubuntu 11.10 bez problémů

Vysoko neprofesionálne video ..... monitor ste mohli očistiť, je docapkaný ako keby sa s ním hral kŕdeľ šarvancov :)))

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

tys ještě neslyšel o kovářově kobyle? :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je dotykový monitor :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dnes bez kočky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

KDyž s ní byl WIFT na poště, tak mu ji v obchodním balíku odmítli poslat (kdyby ta kočka držela hubu, tak by to prošlo, jenže ono když ti začně ve frontě mňoukat balík, tak si toho pošťáci obvykle všimnou). Takže ano, dnes bez kočky...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Měl tvrdit že jde o Schrödingerovu kočku :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

hehe, já už si taky WIFTova kocoura spojil s celou redakcí, měl by sis taky jednoho pořídit, alespoň plyšového - do záběru

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Příště pouštějte lspci -vvv pod rootem :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

*buntu přece defaultně nemá root-a :-)
... sudo?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co je to za blbost?

Ubuntu roota má, jen nemá tento uživatel přidělené heslo, a nelze se na něj přihlásit napřímo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Alebo na odrazdenie nelinuxakov porovnanie lspci, lspci -v. lspci -vv a lspci -vvv

(Pozn. pre nelinuxakov kazde v znamena verbose=nahlas, podrobnejsie)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

teraz ma napadla este vacsia exotnosr lspci -vvwn

cn zabrani konverziii cisl zaraidenia VendorID a UserID na nazov zariadenia.
a vyipsuje to ako typ:

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

hmm, hardcore gurumode :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže shrneme práci na těchto dvou článcích :
Ve windows potřebuju zavést driver USB 3 řadiče, abych nabootoval (což si přiznejme asi všichni čekali)
A v Linuxu to v alfa verzi a novém jádře je dobastlené/zahrnuté.

Nezlobte se, ale to Vám takovéhle články stojí za tu práci ? Nejlepší na tom celém byl WIFTuv mourek... a jeho hlas :) Mi připomíná toho chlápka z Black Books jak pro něj měla slabost Fran :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No pozor, to tady už chystám další článek na téma USB 3 a bootování ;)

A jedno překvapení, které asi rovnou prásknu: po dlouhém pátrání jsem konečně našel na internetu UASP driver! :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když tě to nezajímá, tak to nečti.

Já jsem rád, že někdo něco takového otestuje a popíše chování i možné řešení, dřív než se mi deska s podobným "problémem" dostane do rukou.

Resp. teď se jedná o desku u které se to dá řešit mnoha způsoby, ale zanedlouho se může jednat o notebook s USB 3.0, kde nebude šance externí úložiště se zdrojovou instalací připojit jinak.

A ačkoli jsem hodně orthodoxní linuxák, tak mne zajímají i problémy s Windows. Bohužel se jejich údržbě a opravám zatím nemohu vyhnout zcela.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Take se primlouvam pro podobne testy. U linuxu, bych rekl, je bootovani z USB castejsi a dulezitejsi vec (servisni zasahy) nez je instalace windowsu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"a v linuxu v alfa verzi"

a to je prosim pekne co? Co ma spolocne priprava novej verzie ubuntu s tym ze aktualny kernel nema problem zvladnut problematiku pojednavanu v clanku?

Ale ja viem, niekto proste neveri ze existuej iny system ako windows ktory sa da plnohodnotne pouzivat. A ktomu za 0,- €.

Haters gonna hate.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tim jsem chtel jen naznacit, ze to tam cekam, protoze je to nejnovejsi verze. Nebylo to mysleno nejak hanlive.

Linuxu uz jsem mel nekolik pocinaje RH 5. Ale vzdy u me vydrzel +- pul roku, takze neni treba me povazovat za nejakeho hatera. Win jsou pro me z hlediska pouzitelnosti proste lepsi, to ze je pro nekoho lepsi linux chapu a nijak mu to neberu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby ta na linuchu chodil veskerej HW takle dobře bylo by to supr:) Ale fakt že se mi už dostkrát stalo že sem hodiny googlil jak na to a pak to nakonec vlastně šlo samo což mě nenapadlo:D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevim, já mám spíš zkušenost, že mi toho v Linuxu funguje víc out-of-box. Kromě grafiky snad ani nemusím ovladače instalovat, třeba na různý USB převodníky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V žádném systému nefunguje veškerej HW dobře. Když to vezmem do důsledku, tak ve Windows podporují "dobře" asi tak 0,1 promile HW podporovaného "dobře" v Linuxu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neda mi to ale trocha ripnem do toho ze linux to zvlada a win nie .. poprosim pouzit verziu Linuxu z datumu kedy bol uvedeny dany Windows ... ci to pojde ... aby to bolo fer a nie ze teraz to uz u nas ide .. radujme sa .. nikomu neberiem radost z toho ze Linux vie nieco skor ako windows .. gratulujem vyvojarom k castejsim aktualizaciam ovladacov. win to riesi servis packmi ktore vychadzaju ..ehm ..no velmi pofiderne. a este jeden detail nejde ani tak o botovanie z USB 3 ale o pripojenie klavestnice alebo mysi kedy nastanu pri instalacii problemi pretoze dodatocne sa drivre pri instalacii daju dodat ..sice v zivote som to nepouzil ale daju

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čekal jsem, kdy se někdo ozve přesně s tímto požadavkem.

Osobně to vnímám jako skvělou výhodu Linuxu, že si kdykoli mohu zvolit jakoukoli verzi se mi zlíbí (nejedná-li se o čistě komerční distro) a nejsem omezen OEM licencí a tím, jaké placky mi byly k HW dodány. Instalaci WXP bez SP z dodaných médií (povinnost dle licence) a následné čekání až se doinstalují aktualizace a obavy, jestli se to povede, zažil leckterý Woknař (ti chytřejší kašlou na licenci a používají opatchovaná média se SP3).

Ostatně, jsem zvědavý kdy a jestli vůbec někdy Microsoft přijde s možností aktuální instalační DVD stáhnout. V zásadě by tomu nemělo nic bránit, protože bez licenčního čísla, které musím legálně získat, mi je samotná instalace k ničemu. Dost by to pomohlo v případě, kdy výrobce HW na instalační médium a jeho možnost vytvoření poněkud pozapomněl.

Na webu Microsoftu jsem sice našel možnost koupě ISO image, nebo stáhnutelného image na flashku, ale kde ho stáhnu, když už jsem si např. licenci koupil jinak? S novým hardwarem např. jak je časté a obvyklé? Jak získám aktuálnější instalační médium (aniž by se změnila verze, pouze koupený OS + aktualizace)? Nejde to? Špatně hledám?

Pokud to nejde? Proč Linuxu jeho výhodu brát? Jen proto, aby Wokna nevypadala tak špatně, jak špatná jsou?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Linux" podporoval USB 3.0 minimálně v době, kdy vyšel W7 SP1. Takže si porovnejte W7 SP1 a "Linux". Výsledek je stejný.

Windows nikdy vcelku nepochopitelně nepodporovaly instalaci nebo boot z USB ani verze 2.0. To je prostě feature :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.