Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test: Dva Lenovo Legiony 5 v roce 2023

"s novějším OS se pak staly nepoužitelné" - řešení je nedávat novější OS, stejně ty widle stojí za prd všechny :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Problémem je, že novějším OS je každý další půlroční update. MS nedodržuje kompatibilitu ani v rámci jedné verze OS.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ono to by to vydalo na samostatný článek, příkladů mám spoustu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Karas nezmiňuje, že by zkontroloval teploty a chlazení karty, takže na 99% byl problém právě v tom. HW problém je vhodnější řešit na HW úrovni, výměna SW obvykle nepomůže.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ak by to bolo tak, ze tam je problem, ci uz s chladenim, alebo zaschnutou pastou a tym padom sme na thermal throttlingu, tak bez rozoberania by som asi skusil urobit undervolt cez MSI Afterburner a tak skontrolovat odber, alebo potom rozobrat a prepastovat. Mal som u seba prednedavnom Dell XPS s dedikovanou grafikou, kamoska ho pouzivala na editaciu fotiek, no ale hucal prudovy motor. Mal 2 roky, otvoril som ho a pasta sa mi komplet olupovala pod rukami, tak hoci nebol tento pouzivany, tak uz ma vek a mohol byt v podmienkach, ktore vnutornostiam neprospeli. Ale to su len dohady. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Dell XPS .... hucal ako prudovy motor."

To je vlastnost. To není pastou.
Nebo snad přepastování pomohlo?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

:-D Verim, ze je to vlastnost, ono tu fyziku clovek neoklame pri tej konstrukcii. Ale ano, pomohlo to o nieco stiahnut teploty aj hlucnost, hlavne pri strednej zatazi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S teplotami žádný problém nebyl, byl to čerstvě rozbalený/vrácený notebook. Samozřejmě, že přehřívání byla první věc co mě napadla, ale k tomu nedocházelo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třeba je to fičura intel+nvidia a 80W tdp je pro gpu a cpu dohromady :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam za seba 2 tipy, ktore som vypozoroval v ramci pouzivania svojho Legion 5 Pro. 1... Napajaci zdroj. Ak mam pripojeny 230W, alebo 300W zdroj, notas bezi naplno. Pri akomkolvek nizsom vykone adapteru je mozne notebook nabijat, ale GPU obmedzi system automaticky presne na 30W. 2... Nvidia Control Panel -> Manage 3D Settings -> Power Management mode. By default je nastaveny na "Adaptive", co mi sposobovalo pri hrani kolisanie taktov, fps a nevyuzitie potencialu power limitu. Prepnutie do rezimu "Prefer maximum performance" sposobilo, ze konecne karta drzi takty, vyuziva power limit a tym padom nemam tolko fps prepadov v hrach. Info o pripojeni: MUX switch, bezi len dGPU, pripojenie na monitor cez USB-C.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ako je možné, že i5-12400 v SVT-AV1 - jellyfish benchmark - preset 4 dosiahol čas 847s, čiže menej ako i9-12900HX 16C/24T (dokonca 135 W), ale pritom v SVT-AV1 - jellyfish benchmark - preset 8 72s, čiže ako i7-12700H 14C/20T (65 W)? Naschvál som test spustil 2× a v oboch prípadoch vyšiel rovnaký čas. V starom teste vyšiel čas 331s, čiže tiež uveriteľne ako i7-11800H 8C/16T.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.