Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test: Goldmax Storm (C2D T9600, DDR3, GeForce 9800M GT)

Hi-end stroje kanadské společnosti Eurocom - oh my god .
Nic proti Eurocomu ale tohle mne rozesmálo .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle nazory si nech do bulváru. Jen to probehnes a jasne vidis jaky paskvil to psal.Tady vidis nezaujaty server a ne "blog" nejakych studentu. Rozhodni se kde budes sbirat relevantni informace. V takove forme a s urazlivym textem, no promin tohle je seriozni web...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám tento stroj doma a nemůžu si vynachválit..myslím že srovnávat low end s highendem lze jen těžko jak popisuje blog výše zmíněný..tento model převyšuje hp minimálně o třídu..myslim že pokud se člověk rozhodne jít do takovéto cenové relace..nebude mu dělat problém si připlatit těch pár korun navíc..rozhodně nelituji..hlavně do budoucna.Navíc tohle jen tak někdo nemá narozdíl od HP notebooku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zapoměl jsem na dodatek, že názor nikomu neberu.Je třeba si uvědomit co má vetší váhu ..srovnávání papírových specifikací..nebo HW testy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na prvni pohled pusobi spise lacinym dojmem. Vykon nemusi byt spatny, ovsem ten zdroj to dost srazi dolu. Zajimalo by me jak se chova v dlouhodobejsim horizontu chlazeni. Ma takovou zkusenost ze NB s vykonnejsi 3D grafikou si lidi kupuji nejenom na hry ale i na nejakou tu 3D grafiku ci CAD a tam prehrivani a huceni vetraku docela obtezuje. Moje staricka R1600 mobility uz precejen obcas dostava zabrat, tak se sam poohlizim po necem novem. Zatim cekam na neco s HD4850 a kvalitnesim LCD, ovsem nic takoveho zatim neni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mereni spotreby bylo provadeno pred zdrojam nebo za zdrojem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě, jakým lidem jsou tyto výrobky určeny. Kdo potřebuje výkonný pracovní nástroj který musí přenášet, poohlédne se v této cenové kategorii po solidnější značce, která za tuto cenu nabídne i podobně vysoký výkon a pro mladé rozjásané pařmeny je to trochu drahá sranda. Pro používání na dvou místech (typicky kancelář + domov) se jako mnohem vhodnější jeví zakoupení dvou stolních PC, za tuto cenu máte dvě kvalitní PCčka, které tohle výkonem bez problémů přebijí.
Opravdu mi zůstává záhadou, do jakého segmentu výrobce tímto produktem míří...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to xMichall:
Třeba na mne. Pracovní týden trávím jinde než víkendy. V týdnu práce a o víkendu zábava (tj. hry), tím ale neříkám že si nezahraju třeba i v týdnu. Starat s o dva PC je k ničemu - navíc potřebuješ dvojnásobný počet licencí - OS, kancelář. balík, antivir+FW atd.. Jeden ntb takového typu je pro mne pohodlnější než dva desktopy. Tenhle ntb je sice o dost dražší než desktop a mám ho furt s sebou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestlize ma zdroj uvedeno 20V 6A, melo by se merit napeti a proud az za zdrojem, pokud neznate ucinnost zdroje pri aktualnim odberu, mereni sitovym wattmetrem je vcelku nicnerikajici... To ze hodne topi spis znaci jeho mensi ucinnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Stuffi: Pane Káhn, takové kecy si nechce od cesty. Narážíte tu na studenty (ačkoli tak daleko jako já jste se nikdy nedostal), ale kdybyste školu sám tolik neflákal, tak by vám došlo, že podobné příspěvky byste aspoň mohl psát z jiné IP, když chcete tímto způsobem zpochybňovat názory ostatních. Docela by mě zajímalo, jestli už se vám podařilo prodat nějaký notebook, protože zatím všechny komentáře do diskuzí "od spokojených uživatelů", co jste si nejspíš sám napsal, mají úplně stejnou rétoriku (ale jo, věřím, že něco už se prodalo).

Ostatním trochu osvětlím, o co jde. Stuffi, nebo také Bangla, případně Ondřej Káhn je tím, kdo stojí za Goldmaxem. Kdysi, když ještě nikdo moc netušil, o koho jde, přišel na notebooky-forum a začal tam se svými štvavými komentáři. Nějdřív si znepřátelil majitele opravdu kvalitních business notebooků, pak i majitele vyloženě herních mašin (s výkonem větším, než má ta dnes recenzovaná) a pak (doufám) zmizel. Tento člověk na fórum ze stejné IP také psal pod jinými loginy vychvalovačné komentáře na ty své goldmaxy.

Osobně bych nikomu takovému tolik peněz za notebook určitě nedal. Z těch marketingových žvástů o špičkové kvalitě (na webu) je člověku k blití, když si pak zjistí, že jde o obyčejné čínské OEM skládačky. Doporučuju zkouknout, kolik "chvály" se v zahraničí na OEM Clevo dá najít.

Clevo nezatracuju. Může lidem nabídnout vysoký výkon při nižší ceně proti značkovým řešením, vyvážený nižší kvalitou. Ale aby nekdo lowend prodával za cenu hi-endu, tak to je trochu k smíchu. To už si raději koupím UMAX, který kolikrát nabízí ty samé šasi, ale při stejném výkonu za nižší (resp odpovídající) cenu. I kdybych těch pár upgradů pak udělal ručně, tak mě to vyjde levněji.

xMichall, drk22: Komu je to určeno? Třeba dětem bohatých rodičů, kterým jde především o výkon. Pak ještě lidem, kteří tomu nerozumí a předpokládají, že když za to zaplatí co nejvíc peněz, tak dostanou i nejkvalitnější řešení.

Komu to určitě určeno není? Není to určeno do firem na seriózní náročnou práci. Tam se kupují Quadro karty, kvalitně provedené notebooky a u takového notebooku se jako minimální záruka považuje on-site NBD. To je ostatně to, co je zmíněno v tom odkazu, který tu někdo dal. Tam se srovnávají řešení pro workstation nasazení. Ten low-end, jak tu někdo nazval HP EliteBook 8730w, je reálně ve všem lepší než to srovnávané Clevo, a to především ve věcech, které se v papírovém srovnání moc neukážou. Tohle je hlučný jako prase, zatím co to HP má mnohem lepší chlazení, které i při náročnější práci zůstává příjemně tiché. Stejně tak, když je potřeba dělat něco v terénu, tak má výrazně lepší výdrž na baterky. Na opravdovou práci je pak podstatný rozdíl v displeji, který lze u HP dostat podsvícený pomocí RGB-LED, aby se zajistily co nejvěrnější barvy a barevný rozsah. Tak má vypadat hi-end. Pokud tohle Clevo někdo považuje za hi-end a to HP za low-end, tak musí být vážně pomatený.

S několika Clevo šasi jsem už přišel do kontaktu a znám člověka, který dělá v servisu, co takové notebooky opravuje. No, vyloženě hynu zvědavostí, až se u Goldmaxu budou řešit reklamace, když technické znalosti výše zmíněného mladíka (P. K.) jsou dle mého názoru na nedostatečné úrovni i pro pouhou diagnostiku závad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hahaha, že vraj High End, :) tieto mrdky sme predávali a po mnohých kvalitatívnych aj technických problémoch (napr. s dodávkou náhradných dielov) sme dostali od vedenia zákaz predaja. Horšiu značku nepoznám, toto sa nachádza je niekde pod IQON.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Alekss: Kapl jsi na to.

Moc bych se nevzrusoval nad tim jak moc je adapter horky. Spatne by bylo kdyby se prehratim vypinal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě poněkud zarazilo tohle: "Pokud se ptáte, jak může 65W akumulátor dodávat 140W..." - místo "65 W" má být spíš "65 Wh", což je jeho kapacita a tohle číslo samo o sobě přece neříká vůbec nic o tom, jaký výkon (resp. jaký proud při jmenovitém napětí) je akumulátor schopný dodávat. To by chtělo v tom článku trošku poupravit. Pak bych se ještě přikláněl k měření odběru jak před, tak za zdrojem (před zdrojem pro představu, kolik to skutečně žere a za zdrojem pro představu, jakou má účinnost a kolik vlastně spotřebuje notebook sám o sobě). Jinak hezká recenze :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jeste k te spotrebe...
pokud to merili klasicky pred zdrojem, tak je to o nicem... / max. kolik to opravdu zere a kolik zaplatis CEZu /...
pokud dosli k 140W merenim za zdrojem + odber z baterie, pak by to bylo o necem jinem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kvalitní recenze na obyčejnou skládačku, navíc předraženou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna pred par dny jsem se ze zvedavosti koukal, za kolik se da sehnat Clevo M860T s nvidii 260M. Takze vezte, ze bezna cena je 2000 USD za lepsi konfiguraci nez tahle, ale da se sehnat i za min. No... a Goldmax to tu prodava pres 60 000 jak nejakej sberatelskej kousek. Mimochodem, podle nazvu bych tu firmu tipoval spis na prodej zazracnejch pilulek nez notebooku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Swarm: Nevidim na tom nic spatneho, recenzi si muzes precist sam - ja tu recenzi nepsal. To ze mas averzi vuci me osobe je tvuj problem, Eurocom ale prosim nespin. Kdybych se chtel schovavat, tak bych opravdu psal z jine IP adresy. Ale s tim ze se ozves sem musel pocitat, takovi uzivatele jako ty a par tvych znamych bude reagovat do vsech diskuzi. Takze opet a naposled, nikdy sis na podobny notebook nesahl, nemas zadne zkusenosti ale kritizujes a bez podkladu. Tady mas recenzi, pripadne zahranicni recenze a to je realita. Musis porad zviditelnovat svuj blog aby si byl asi jednou vazenym IT hracem a spamovat diskuzi - ubohe. Ale tvuj nazor je taky nazor...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Stuffi: prvotní odkaz na Swarmův blog jsem dával já, nikoli Swarm, a to pouze pro zamyšlení se nad možnostmi... není potřeba osobních invektiv. V dnešním světě kompjůtrů je lepší získat více informací, než méně. Tak to bylo myšleno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to jako srovnavat alienware s HP swarme, recenze je opravdu skvela, nevim kde beres tvoje informace o nekvalitnich noteboocich. Pokud vidim tak je to slovensky, ty si jiste cech, takze to ani neni tvuj text. Vyzniva to navic opravdu jako nejaky plany pokus. Nikdy jsem ten blog nevidel, stejne jako tady ten storm, ale vyvolavas tady flame a zda se mi ze zbytecne. Ad zdroj: pokud se meri odber zdroje ze zasuvky tak to nic neznamena. Ten adapter nema 100% ucinnost ze ano.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stuffi: Nejak jsem si na tom blogu nevsiml, ze by byl "V takove forme a s urazlivym textem". Jedna se obycejne srovnani parametru a ceny. Jakykoliv pouceny laik je schopen udelat stejne srovnani a dojde ke stejnym zaverum. Navic se asi nebudeme prito o renome znacky, ze? Ja si radeji koupim HP, byt by stal o neco vic. Levnych notebooku uz jsem par zkusil a zadny terno to teda neni. Kolega ma ted novy HP a ja vim, ze priste take sahnu spise po znacce, nez po cene.
Natoz, kdyz je slabsi znacka drazsi nez vyhlasena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2all: v textu je jasně zmíněno, že měření probíhalo ještě před zdrojem a že je třeba na to brát zřetel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

[OT] Stuffi: Swarm ve svém příspěvku na vás (kde vám mimochodem slušně vyká, zkuste si z toho vzít příklad, pokud nechcete i dále působit jako negramotný hňup) uvádí argumenty, vy jen píšete, že údajně nemá zkušenosti, nebo že něco neviděl (jak to můžete vědět?), tykáte mu a urážíte ho. Takovéto vaše subjektivní žblepty jsou maximálně k smíchu a těžko změní názor člověka, kterého zajímají informace, a ty si na uvedeném blogu přečte (díky oběma čtenářům, kteří tady poslali link). Pokud tedy nepřijdete s nějakými argumenty, můžete si podobné výlevy skutečně odpustit (stejně jako úvodní reakci o nějakých studentících, kterou jste diskuzi zbytečně vyprovokoval a tím si podle mého jenom zbytečně uškodil).

Tohle jsou vaše vlastní slova - "no promin tohle je seriozni web" - tak by možná bylo dobré se jimi řídit a neflejmit tady bez argumentů, to skutečně nikoho nezajímá. Díky za pochopení [/OT]

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Len by som si dovolil dodat, ze clanok, na ktory sa tu objavil link na swarmovom blogu bol povodne publikovany na www.techsupport.sk, len pravdepodobne bol z tohto webu uz odstraneny, pretoze sa mi ho nejak nepodarilo najst...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to na Vás působí jako seriozní a vypovídající článek, tak budiž. Ale výrazy jako "čínskou skládačkou" - HP jsou MADE IN USA? jsou složené v číně "strojově" (eurocom je složen v Kanadě technikem na zakázku a otestován pod 72 hodinovým stress-testem - proto doba dodání 14 dní). Lowendové konfigurace neprodáváme - tedy ty nejnižší. Ceny nejsou konečné, ale každý má právo na slevu (price match), která není jistě pár set, závisi to na konfiguraci - pointa článku o cenách. Jen pro srovnání: Ta nejlepší konfigurace HP za 3300+EUR, za tu cenu bych nabídl notebook s až třemi HDD, ,RAID, Q9650, a FX 3700M. Na to si HP ani nesáhne.  Jde jen o vhodný výběr konfigurací a je s tím článek manipuluje. V herním segmentu pak není co řešit. Na Vaši otázku proč tykám Swarmovi: Spamuje každou diskuzi svým blogem, už to začíná být otravné. Jeho 50-ti řádkové proslovy čistě mířené proti Eurocomu, které nemají nic s recenzí společného už překračují jisté meze. Jistě, čekal jsem že se ozve jako vždy, co už. Diskuze by měla být ohledně profesionální recenze, ne o blogu. Jak říkam názor jako názor, nikomu nezakazuji číst jej. V žádném případě neříkám, že Eurocom patří mezi levné systémy, jedná se o náhrady z stolní PC - tedy výkonný přenosný a spolehlivý "powerhouse". To splňuje nejlépe. Je to o tom zda to ten který uživatel vyžaduje či nikoliv. Nikomu se nevnucujeme, tohle je proste recenze o jednom produktu a o zkušenostech s ním. Ale za nejvýkonější technologie je potřeba holt připlatit. Nehledejte zatím nic víc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@David Ježek: se omlouvam, cet jsem to "letem svetem", sypu si popel na hlavu...
ale tady mozna vznikl problem s "nedostatecnym" zdrojem...
jinak patrim ke starsi skole a takovy notas za tuto cenu je pouze pro paradu...., uz jen koupi ztracis min. 15%...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HP jsou MADE IN USA? jsou složené v číně "strojově"
eurocom je složen v Kanadě technikem na zakázku  a otestován pod 72 hodinovým stress-testem - proto doba dodání 14 dní).
- 1, Aj HPcka maju stress-test a to nielen po montazi, ale aj PRED montazou; jednotlive komponenty su tweakovane na co najlepsiu suhru.
- 2, Aj skladackove desktopy su montovane "technikom na zakazku" a dokonca v CR a kde je ich kvalita oproti znackovym, "strojovym" desktopom... Skus si vybrat nieco lepsie.
 
Ta nejlepší konfigurace HP za 3300+EUR, za tu cenu bych nabídl notebook s až třemi HDD, ,RAID, Q9650, a FX 3700M. Na to si HP ani nesáhne.
- Az na ten procak nie. Ostatne ma a dokonca v lepsej kvalite. Btw, notebook nie je len o zeleze, ale aj o podpore. Odkaz "ovladace posielame mailom" je dost odvazny
...výkonný přenosný a spolehlivý...
- S tym "spolahlivy" si dovolim nesuhlasit. Clevo sasi maju casto az 40% poruchovost...
 
Btw, na com si robil cez vikend, ked bol tvoj notebook na recenzii v CDR.cz? Nemas na testovaci kus?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Narazky na nazor o nedostatecnem zdroji vznikly prave kvuli mereni odberu ze site, ktere nam o vlastni spotrebe notebooku nic moc nerekne, ovsem pro porovnani vice notebooku dostacuje (idealni to ale rozhodne neni). U desktopu jina moznost ani neni (mereni nekolika napetovych vetvi), a proto diky jednoduchosti byl tento zpusob prevzat i sem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nicmene musim souhlasit, ze pri bezne ucinnosti 80-85% se zdroj pohybuje na hranici moznosti

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

proc by tento server nemohl byt prvnim z hlediska skutecne spotreby HW?
- by to asi nebyl, spis +, ale nechtel bych to merit :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen dodám že nekterým uživatelům by nestačila ani do nebe vychvalujici recenze, stejně by si stěžovali i kdyby stal notebook 40K, i kdyby měl 100x více kladů a žádný záporný bod. Článek sem ti povedl CrestWood....uvidíme u dalšího článku/recenze zda se bude někdo opakovat .... flame flame flame ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo, s tou ucinnosti souhlasim, jeste tam nejakej diskuter dole napsal, ze ho nezajima teplota zdroje.... / az mu vyhori barak diky podobnemu zdroji, asi zmeni nazor /...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@stuffi: ja vubec nenapadam recenzenta, opravdu dobre odvedena prace, diky tomu CDR navstevuji / neni pro pubertaky /...
jestli ti vadi me pripominky, tak se omlouvam, me zkratka vadi mereni spotreby v zasuvce!!! ma to svou vypovydaci hodnotu, ale nic to nerika, ze zdroj ma treba 25% ztratu a navic hreje jak topinkovac...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V zadnem pripade nemluvim o Vas. Jste jediný kdo resi recenzi a nespamuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jeste posledni prispevek do "mlyna"
alekss uvadi ucinnost zdroje cca 80-85%, to sedi a je i vyssi u kvalitnich desktopovych zdroju...
docela by mne zajimala ucinnost tech napajecich krabicek k notebookum...
osobne ji odhaduji na max. 75%

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se redakci za tento OT příspěvek,...

To Stuffi: Za ten flame si můžete sám. Nechtěl jsem nic do diskuze psát, ale když jsem zas našel nějaké urážky směrem ke mě, tak se prostě ohradím. Překvapuje mě, že si nikde nedáte pokoj, když víte, že pak na vás budu reagovat.

Linky na můj blog ohledně tohoto článku jsem nikdy nikam neposílal. Že ten odkaz pošle někdo jiný, tak to já nijak ovlivnit nemohu, a věřte, že ty odkazy posílají jiní. Navíc ve statistikách vidím pouze dva případy přístupů odtud ke mě - jeden je ten dnešní a druhý se týká plazmových displejů, kde byl odkaz na mě přímo v recenzi. O nějakém spamování diskuzí nemůže být ani řeč (dokonce sem do diskuzí jindy vůbec nepřispívám možná už roky). Navíc na blogu nejsou žádné reklamy a nemá pro mě žádný přímý přínos. Nemám důvod se hnát za vyšší čteností.

Váš arogantní způsob komunikace a potřeba se do mě kdekoli navážet mě vážně fascinují a nechápu, co vám to přináší za potěšení (??).

Do eurocomu se bezdůvodně nenavážím. Nenavážím se do něj vůbec. Jen zmiňuji své zkušenosti s materiálem (= Clevo), na kterém Eurocom (v nezměněné podobě) staví. A upřímně, ty mé zkušenosti jsou rozsáhlejší, než vaše. Tento konkrétní model jsem nikdy v ruce neměl, ale ty 17" modely stejného výrobce ano (i když byly přelepené jinými značkami). Vystřídalo se mi jich doma hned několik. Často sleduju i zahraniční fóra a mimo to mám kontakt na člověka, co tyto šasi opravuje. Z prstu si nic necucám.

Lidé, kteří měli zkušenosti s prodejem Clevo notebooků mi dají za pravdu. Zrovna minulý týden jsem řešil jednu firmu, kde kdysi z nějakého mě neznámého důvodu nakoupili zaměstnancům ve větším množství právě notebooky Clevo (samozřejmě pod jinou nálepkou, ale to je nepodstatné). Ani by mě nenapadlo, že tolik reklamací jde u jednoho notebooku stihnout za pouhé 2 roky záruky. Teď už mají pár měsíců po záruce a postupně odcházejí ty dosud přeživší kusy.

Znovu už stejnou chybu tato česká firma neudělala a další notebooky byly ThinkPady od Lenova. Nejen, že na ně mají on-site servis, ale když už se nějaká oprava řeší, tak je to spíš něco ve smyslu notebooku politého kávou. Domluvil jsem si, že mi pošlou všechny reklamační protokoly, tak pak o tom sepíšu článek, abyste neměl pocit, že si to vymýšlím.

To john: K teplotě zdroje - souhlas. Vysoké teploty jsou mnohem horší než nějaké číslo, co se vyčte z wattmetru. Při vysokých teplotách se totiž zkracuje životnost. "Lepší" výrobci, jako je například Toshiba, tohle vědí a dají radši objemnější zdroj, který se však tolik nepřetěžuje. Třeba taková herní Qosmio X300 má sice pořádnou cihlu, ale i po 5 hodinách hraní Crysis je zdroj max vlažný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@swarm: teda jeste jednou a naposled se vyjadrim ohledne zdroju...
s Toshibou souhlas, mel jsem Tecru, zdroj "tezky jak svina", ale hral pouze prvnich par minut pri temer vybitem akumulatoru...
kluk ma ASUSe F3T a zdroj mu topi neustale, az mam strach ze vyhorim...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm kdyz uz mluvite o tech assusech mam As96j a topi taky slusne, pravda ruku na tom udrzim takze snad nevyhorim. Na druhou stranu ten zdroj je externi a nemel by byt problem poridit si slusny zdroj vlastni s odpovidajicimi parametry, ma s tim nekdo zkusenosti?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ona teplota zdroje nezalezi ani tak na hmotnosti a velikosti, jako na jiz mnohokrat zminovane ucinnosti. Kvalitni zdroje nejsou rentabilni, takze to vidim na klasicky cinsky sunt. V desktopech uz prvni vlastovky zacinaji, ale porad je to o ucinnosti pod 90% v nejlepsich pripadech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdroj - Nevidím žádný problém v případě požadavku zákazníka dodat 150W či dokonce 180W adaptér.Pokud by byl tento nedostačující, projevovalo by se padání systému, BSOD a jiné anomálie. Pokud totiž nemá notebook dostatek šťávy který si žádá, bude dělat probémy v zátěži. Pokud vím, nic z toho redakce ale nezaznamenala. Článek na blogu zpracoval soukromý (malý) prodejce notebooků HP, takže se nedá čekat nic jiného než manipulace ve prospěch této značky. Upozorňuji že samotné HP s tím nemá nic společného. (je to věc jednoho e-shopu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Silnejsi zdroj by jiste nemel byt problem, ale jeste nemusi vyresit problem vysoke teploty. Stejne jako u stolnich PC nechapu nemoznost sehnat zdroj pod 300W, prumerna sestava si bere 70-100W a pri 400W zdroji je ucinnost katastrofalni. Vzdycky se musim smat clankum o zdrojich 1kW a vice, jisteze se da poskladat pocitac, aby ho plne vyuzil, ale je to jeste pocitac, nebo uz kamna!? Stejne tak i u notebooku by mel byt zdroj optimalni k zatezi a s vysokou ucinnosti kvuli spatnemu vetrani uzavrene krabice zdoje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Update recenze Goldmax Storm.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku Test: Goldmax Storm (C2D T9600, DDR3, GeForce 9800M GT).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak na margo zdrojov. moj hp hdx 9500 ma zdroj 180 W velky skoro ako 10" eee a tazky. hreje perfektne v zime si na nom nohy ohrievam. a ako uz sa objavilo v niektorych inych forach vrni ako prave HP.
 
No tak ma napada, nemaju nahodou vyrieseny paralelnly chod baterky a zdroja? Spicky ktore neutiahne zdroj by boly pokrite z baterky. nieco na styl vyroby elektriny do siete. teoreticky by to bolo asi mozne.
 
poslednu dobu tu na CDR serveri uz cele recenzie necitam. Su na moje poziadavky velmi dobre a objektivne. Vzdy si pozriem zhodnotenie a ak nieco zaujme tak len prislusnu pasaz. STe naozaj dobry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten zdroj patrí do III triedy čo do účinnosti (rímska trojka v krúžku, viď foto zdroja vľavo dole pod CE značkou). Väčšina značkových NB má triedu IV (vyššie = lepšie).
Čo je však väčší problém je účinnosť zdroja - podľa normy má byť pri triede III vyššia účinnosť než 84%. Evidentne má aj kanadská "quality control" svoje zádrhely. (To, že zdroj vie dodávať viac než 120W je druhoradé... Výrobca by mal už od začiatku dodávať taký zdroj, aby nikdy NEMUSEL mať spotrebu nad 100% svojej normy)
 
A ad majiteľ - akosi mi nejde do hlavy, prečo sa prezentuje pod rôznymi nickmi. Hanbí sa za svoj produkt?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to all crazy guys...
ja opravdu nechtel rozjet "flame"...
BTW: for all, ja disponuji "predpotopnim PC", KT133A, Morgan Duronek na 1,2 GHz....
docela dobre SDRAM pameti / Kingston / a nestezuji si, nac mate tyto "nadupane stroje na mer mesicu, ci spise mesic..., jste se POMATLI? /...
mne na teto masine bezi to, o co se vam mozna ani nezda....
sice pomaleji, ale kvalitne, that's all

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč když jsou zvukové konektory vyvedeny v přední části je to vždy a stále bráno za mínus ? Pokud pracuji s notebookem a chci užívat zvukový výstup , tak ten je tam primárně přece pro sluchátka . Takže při kvalitním zpracování kdy šasi překrývá konektory (ne naopak) to není mínus ale jasné + .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaj pomaleji, ale kvalitne dik aspon sem se zasmal (doufam ze to bylo ucelem), pripomina mi to jak nekdo rika ze autem jezdi sice rychleji, ale zato bezpecne :0)
Ale ted vazne, to ze ten zdroj bude hrat u NB s lepsi grafikou asi neodstranite nikdy uplne, kazdopadne ucinnejsi zdroje (resp trafa menice atd.) by to chtelo jako sul vsude, vemte si kolik takhle protopite (predevsim v lete) el. energie v celem dnesnim modernim baraku..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na NB mam vystup na sluchatka a mikrofon taky zepredu a zavazi mi pak na stole kablik (porad se mi tam mota u klavesnice). Zezadu je to zase spatne dostupne (pokud to tam nexce mit clovek pripojene porad), idealni je pro me pripojeni z boku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@drk22: prave jsi se projevil, jak jsem ocekaval...
no comment, vyvijis vlastni SW+napojeni na DB?
a na testy tveho HW toto bohate staci, no jeste se nebavime o MC, ze...
sezral jsi par threadu a jsi king, nj....
nj. takovym jako ty pak lide "radi" a lide jako ty "nechapou"...
pokud jsem se v tve osobe zmylil, prijmi mou omluvu....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@alekss: nechme je zit v jejich omylech, i krava zere travu a teple mleko primo z vemene nicim nenahradis....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

drk22 : Já mám u notebooku (Asus F5) audio vyvedeno na boku ... a protože užívám myš , kabel mi zavazí právě po pravé straně . O délce kabelu od sluchátek nemluvě .... Prostě ideál by byl úsporný bezdrátový přijímač s jackem přímo od výrobce a audio konektor vzadu (pro audiofily na bedny ) ale nic to nemění na tom že rozumné umístnění na čelní stranu je osobní preferencí ne mínusem ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim. Ohledne tech zdroju, kdysi jsem to zkousel merit (jen tak doma na stole dvema multimetry..) a vyslo mi to nekam mezi 70 a 75%. Byl to tehdy 90W zdroj od nejakeho HP.
K napajeni. Pokud date notebooku nedostatecny zdroj, vetsinou vam pojede uplne normalne. Presne do okamziku, nez zacne nabijet baterii. Vetsina pocitacu, ktere maji 90W zdroje, potrebuji maximalne 30-40W pod zatezi. Zbytkem pak maji moznost nabijet akumulator. Funguje to casto i naopak. POkud zdroj doda jen treba 35W, zbyvajicich 5W si "ucucnou" z baterie (nevim jak nove, ale muj 5lety Acer a historicke IBM to umi...). Takze zadne BSOD, jen to nici baterii neustalym vybijenim a nabijenim...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třeba ThinkPad T61 má přibalený 65W adaptér. V případě, že je baterka vyndaná, tak neumožňuje chod na plný výkon. Takže baterku jako zálohu, když zdroj nestačí, používá asi kde co.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@http:HonzisD
konecne rozumny prispevek..., ale dalo to casu, co...?
dikes za prispevek!!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

john: :0))))) (btw my se zname?, muzete mi prosim vysvetlit co take dofrasa je ten volaaky "kvalitni beh programu"?)
swarm: hm a bezi ten NB naplno i kdyz nabiji? Hadal bych ze ano a nejsem si jisty jestli muzeme ten akumulator zaroven nabijet a jeste s nim prizivovat NB, to bych xtelo nejakeho odbornika na Li-on akumulatory). Spis by me zajimalo jestli zvlada ten zadroj jak napajet NB bezici na 100%, tak nabijet akumulator.
Osobne bych si asi obednal silnejsi zdroj (nebo NB co tolik nezere) :0)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

drk22: Moc to komplikuješ. Když nabíjí, tak naplno běží. Tam se to řeší jednoduše - když neni dostatek šťávy z adaptéru, tak se nabíjí pomaleji. Je to naprosto běžná praxe.

Tuhle podivnost u Lenova vidim spíš jako snahu za každých podmínek zajistit 100% stabilní systém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Stuffi napsal : Článek na blogu zpracoval soukromý (malý) prodejce notebooků HP, takže se nedá čekat nic jiného než manipulace ve prospěch této značky. Upozorňuji že samotné HP s tím nemá nic společného. (je to věc jednoho e-shopu)"

Kdezto ty jsi nestranny asi jako Vaclav Klaus... nevim co je na tom za manipulaci, ty tabulky hovori jasne, nehlede na to, ze HP Elitebook je zkratka lepsi, uz to ze muze mit mnohem kvalitnejsi zaruku a servis je ohromna vyhoda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To swarm: to neni podivnost Lenovo, co mam zkusenosti tak to umel i Compaq (radove rok 1997) a HP 510 (rok 2001)
Podle mne by to mel umet kazdy rozumne navrzeny notebook.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@drk22: to mas tezky, ty nechapes me a mozna ja nechapu tebe...
je to na opravdu "tezsi diskusi"...
ono kvalitni NB, napr. Toshiba, a svete div se i Dell, ci IBM ti nikdy nedovoli "smrt" diky nedostatku energie...
no, necham to na tvem usudku..., ja vzdy tvrdil, ze clovek, ktery neni pristupen argumentum druhe strany, nema ve vyvoji co delat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

John: ale ja jsem pristupny argumentum, a obcas i uznam svou chybu, ale to musim nejprve nejake argumenty videt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není to snad tím , že baterie u většiny notebooků funguje právě jako UPSka ? Zdroj by hlavně měl stíhat dobíjet i notebook pod plnou zátěží a nikdo mi nevymluví , že nabíjení v power saving módu je to pravé .
No patrně to nepreferují všichni (třeba kamarád s Lenovem T60 , které provozuje stále na adaptéru má po dvou letech po baterii a můj notebook má po stejné době 7% "obnošené" baterie a to se chvilkovému přenosu bez zdroje nebráním ) .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@drk22: my se "do frasa" nezname, to ovsem nic nemeni na mem tvrzeni, ze "kvalitni" beh programu na NB ma svou specifiku....
a vetsinou to ma co do cineni se zdrojem..., tj. jen s padem do "usporneho" rezimu, i kdyz NB napojis na zdroj s temer vybitou baterii, tj. je to o "tvrdosti" zdroje a jeho pripadne "nadbytecne vykonnosti"..
holt "skoda slov"... a uz se nehadejme, asi mame kazdy jine zkusenosti a jiny nahled na vec, nechme to "plavat"...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@Xspy: absolutni souhlas

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Xspy: Tak by mě opravdu zajímalo, jestli existuje Li-On baterka v ntb, která má po dvou letech provozu 93 % původní kapacity. Docela rád bych ji viděl a to myslím zcela vážně. Lithium je přece jen alkalický kov a je pekelně reaktivní - opravdu nevěřím tomu, že po dvou letech došlo jen k "7%-ní degradaci" a navíc elektrochemie společně s fyzikou opravdu fungují :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Procital jsem diskuze a nedalo mi to:
Mam 5let stary acer aspire 1363WMLi, tehdy docela masina - taky DTR, nevim jaky to ma zdroj, ale vim, ze kdyz nestaci (vsechno naplno, vetraky skoro nadnasi NB, fura veci v usbcku apod.), tak si nb veme stavu z baterky - moje prvni baterka odesla po pul roce, pak jsem ji vymenil za nejakou noname za 2.5k a tu mam doted (nicmene uz ji pouzivam jenom jako zalozni zdroj energie a ani ten NB uz tak moc netrapim :))

ale byvaly spoluzak mel 3 roky stary NB (tehdy tak vypadal) od HP a rikal, ze tam ma puvodni baterii (tomu muzeme a nemusime verit :)) a NB mu v pohode vydrzel porad 3h na bateriich (pro me neco nemyslitelneho :))

aby toho nebylo malo, tak mam v telefonu 2 roky starou lionku a porad vydrzi bez problemu tyden (takze udaji o 93% bych klidne veril)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam zase 4,5 roku stary Dell D505 a baterka je porad puvodni, je trvale na zdroji a jen kdyz potrebuju, kabely odpojim a jdu kde je potreba (0-5x denne). Kdyz se vratim, baterie se dobije a hotovo, zadne prebijeni nebo umrti... Podle programku je wear level 37% coz odpovida i vydrzi, dvoutretinova oproti nove. Takze pokud je napajeni kvalitne vyreseno (Dell), tak ocividne vse funguje i pres to, ze zivotnost Li-Ion baterii ma byt 2 roky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jarda J : Věřit můžeš spoustě věcí , ale fakt že kamarád s kterým jsme NTB kupovali přibližně ve stejnou dobu na baterii jede minutu a já bez problémů hodinu a půl (Asus F5 nikdy nebyla přeborník ve výdrži) by udávanému 7% wear levelu reálně odpovídal .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jarda_J:
DELL D620 pouzivan denne, na akumulator cca obden, Starsi nez 2 roky. Akumulator DELL PC7647 56Wh, Samsung SDI, Lithium Ion. Designed Capacity 57720mWh, Full charged capacity 58408mWh, Wear level 0%.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim vsechny odborniky v teto diskuzi, jsem rad zese Vas tu tolik seslo :-)
mel bych na Vas jeden dotaz. nemate nekdo zkusenost s poruchou dobijeni na booku acer travelmate 660?? Z hodiny na hodinu prestal ladovat baterku (ten book je 4-5 let stary), takze sem si rekl OK uz ma neco za sebou ma na to pravo... Ale bohuzel po zakoupeni nove se situace opakuje, takze jsem ho rozebral a promeril. a prisel jsem na to, ze do ni leze jen 3,3V, ale ta nova vybita ma proti nule napeti 10,5-11,5V sel jsem po plosnaku a dosel jsem az na nejspis filtraci "ATPL-119", nejsem si jisty jestli je to opravu filtrace, a z ni mi leze tech 3,3V. dovnitr mi leze 13V od adapteru. widle hlasi napajeni ze site, baterii 0% a nenabiji ji. Par aceru s timhle problemem jsem uz v ruce mel (zaslechnul jsem ze par lidi uz tenhle problem resilo), ale nikdy jsem to az takhle neresil (kup si novej a tenhle dej detem, tchyni, na sberny dvur....). Poradi mi nekdo kde je zakopanej hafan pls... 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poslední pořádný notebook ? Chtěli jste říct snad poslední herní notebook, ne ? Slovo pořádný je poměrně zavádějící a např. já si od něj slibuji zcela jiné funkce a parametry. Toto je jen plastová hračka na hraní, na seriózní práci zcela nevhodné, na denní cestování taktéž.
Tak jako se žačalo šidítkům s 8,9,10" LCD říkat netbooky, tak bych byl velmi rád, kdyby se používal specifický výraz GAMEBOOK. To totiž zcela vystihuje zařazení tohoto stroje a zcela dává neznalému zájemci o koupi najevo k čemu je určen, stejně jako netbook.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.