Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test Lenovo Tab M10 s deseti palci s Androidem. Má co říct?

Pět tisíc? Dal bych tak dva až dva a půl podle konfigurace. No, vlastně nedal - nemám pro tablet žádné využití.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Další zajímavost, či spíše přežitek, je operační systém, který je v našem případě stále Android, i když Google již delší dobu naznačuje pomalý konec systému pro Androidy."

E?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

taky se mi o tohohle pozvedlo obočí..Já nějak nesnesu ten jeho styl psaní, ke všemu popisuje své pocity takovým nepříjemným studentským stylem který se žáci biflují z knížek.
"tablet není žádný rychlík a rekordy rozhodně nepokoří"
"nicméně zážitek to byl spíše tristní. Takto velký tablet zkrátka není stavěn pro to, aby se na něm hrály hry"
"rychlost je dostatečná, nikoliv dechberoucí"
"S kapacitou pouhých 4850 mAh se nelze příliš chlubit. Netřeba ale zoufat"
a mnoho dalšího

Na jednu stranu zde pan Souček píše články, které mají hlavu a patu, sedí mi to na diit, na druhou stranu jsou tu "štěňata", u kterých si říkám, že jsou na "scéně" moc brzy..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nerejpal bych do něho tolik, zlepšuje se, vypíše se, časem se poupraví priority a bude to dobré. Stejně jako někteří i po mnoha letech nemohli ježkovi přijít na jméno (osobně mi tolik nevadil, byť někdy jsem pozvedl obočí, ale budiž, měl svoje názory za kterými si stál, což je pořád lepší, jak "objektivní" produkce).

Ono celé by se to dalo zkrátit asi o třetinu a sdělení/informace by nijak neutrpěla.

A ten "odchod androidu" do důchodu, taky jsem dvě vteřiny "loadoval", než jsem si vzpoměl, že jsem o tom už také někde četl, takže asi v pořádku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takovych perel je v "recenzi" vic...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kjú co?Kjú kdo?, z recenze. "- Slabý procesor dostačuje na základní úkony" "Osmijádrový procesor Snapdragon 450 s pracovní frekvencí 1.8 GHz" a na co by měl tablet na psaní dokumentů a prohlížení fotek víc?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no to jsem si taky říkal. Kupoval jsem mámě tablet - samsung s 1,5GB ram už nestačil a tak jsem bral něco lepšího... má teď činu s helio x20 se 4GB ram a říkal jsem si to bude stačit. Moje máma důchodkyně vám krásně ukáže že to stačit nebude... stačí aby v pozadí běžel skype, protože to je jedna z hlavních úloh tabletu a v popředí jel prohlížeč s 10 záložkama a celé je to pomalé a jen stěží použitelné. U tabletů jsou potřeba 3 věci - kvalitní zpracování (velká velikost je náchylná na zničení víc než u telefonu), dobrý display (u velkého displaye je IPS prostě minimální nutnost) a dobrý software. U tohoto lenova bych pochválil jen ten display... Takže tablet ok, ale za cenu 4000 max. Bohužel tablety se neprodávají jako telefony a jejich parametry jsou často hrozné a cena vysoká...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

pouzivat skype, to uz je solidni diagnoza...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Prvni tablet v ruce? Vzdyt 16:10 je u tabletu zazity standard - nejrozsirenejsi pomer stran (v pripade Androidu, u "jablek" se porad sverepe drzi 4:3). I staricka Yoga 7" co se mi nekde vali v supliku ma 1280x800 a ne 1280x720. Pokud "Full HD", tak 1920x1200, vyssi rozliseni dtto. Tohle Kjutl, kde jste to pobuh vzali?!

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Recenze je děs.Vypadá to že autor vůbec neví jaké tablety se dnes za 5+- tisíc prodávají.
Většina levných tabletů má 2GB Ram,někdy i 16GB uložiště.Acer má takové kousky...Huawei T5 10 co samé.Varianta 3/32GB se u nás neprodává...Nedávno uvedl Samsung Tab 10.1 2019.Opět 2/3GB Ram a uložiště 32GB.
Buď autor viděl levný tablet poprvé,nebo zná iJablko nebo nedej bože viděl nějaký čínský noname odpad který papírově vypadá často dobře 4/64GB ale jenom papírově...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Šlo to napsat i kratší, je to prostě krám.

Redakce: K posouzení Treble zcela jistě není třeba na něco čekat, snímek jasně ukazuje poslední bezpečnostní aktualizaci 8/18, takže výrobce na tabletu z vysoka....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slohově je to strašný, psal to autor za střízliva? Doporučuji mu nechat své práce před zveřejněním 1/2 dne - 1 den odležet a pak si to po sobě přečíst znovu. Chápu, že člověk rozepíše nějak větu, pak to přeformuluje, pak znovu a zase... Zároveň bych si na jeho místě oprášil pravopis, zejména čárky v souvětích tam místy haprují.
Nedá mi to a musím si vzpomenout na Šimka s Grossmanem:
"Onehdy jsem po ránu točil klikou lanovky,
když jsem předtím posnídal trochu teplé žemle,
a v dáli mě zdravila svými větvi jasan,
vždycky takhle po ránu s přírodou si jásám."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"...s přírodou si řvu" - když jsem takhle po ránu u lanovky a točím klikou, tak zásadně řvu. Obzvláště, mám-li v sobě teplou žemli - to se neznám... :D

Ale jinak nemohu než souhlasit - recenze je taková nedomrlá - tak nějak by ji asi sesmolil na "první dobrou" můj 17ti letý synek, v novinářské práci dosud zcela nezkušený...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přišel jsem se do diskuze podívat jak kdo používá tablet a jaké zajímavé kousky znáte.

Vidouce pouze kritiku snaživého autora, těžko skrývám zklamání své v názorech a prioritách odborné veřejnosti, jenž by svými zkušenostmi přispívati měla k všeobecnému seznámení se s tímto druhem techniky výpočetní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Špatný přechodník, správně má být: „Vida pouze kritiku…“
Popř. „vidouce“ pokud se cítíte být rodu středního, ale v tom případě na začátku „Přišlo jsem se…“.

;-)

Jinak mi přijde celkem regulérní poukázat na to, že některé věty vůbec nedávají smysl, některé si vzájemně odporují a celkově je dojem z článku dost rozpačitý.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chvíli jsem se cítil býti rodu vznešeného, ale poněkud jste mi to zkazil.

A teď k tomu IT, co bude po Androidu? Nebo co ta věta skutečně znamená?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě místo "jenž" má být "jež" :) Ale jinak mě to docela pobavilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

iPad, Samsung S řada. Žádné překvapení;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda, nic moc.
Když vynechám věty, které vůbec nedávají smysl („ Další zajímavost, či spíše přežitek, je operační systém, který je v našem případě stále Android, i když Google již delší dobu naznačuje pomalý konec systému pro Androidy.“) tak jsem se vůbec nedočkal odpovědi na otázku v titulku.

Podle recenze: „ slabý procesor, […] omezená kapacita operační paměti, špatná přední kamera“, „[p]okud bychom brali poměr cenu/výkon, tablet by masivně pohořel“.
Klady v článku prakticky žádné zmíněné nejsou (jedině jako korekce těch negativ, ve stylu třeba: „Kapacitou baterie se nelze chlubit, ale v praxi to není taková hrůza“).

A přesto závěr „jde o poměrně vyvážený produkt, který zastane vše, co se po něm chce“?!
Použitý OS je v té zmatené větě označen slovem „přežitek“, ale v hodnocení je v plusech?!
V plusech je poměr stran 16:10, přitom to je standard (zkusil jsem na Alze hledat tablety podobné velikosti a cenové kategorie, z nalezených 54 má 50, tj. ~93 %, poměr stran 16:10)

Protežování USB-C (což autor dělá i jinde) je taky sporné, hlavně v téhle kategorii zařízení.
USB-C se prosazuje pomalu a pro většinu lidí, tím spíš u cílové skupiny levných tabletů, to je konektor nekompatibilní s tím, co doma mají.
Což je docela paradox: Vzápětí poté, co se v mobilech a tabletech fakticky prosadil jeden univerzální konektor (micro-USB), se pod vlajkou standardizace konektorů začal zavádět zase nový konektor.
Fakt se těším, až se za nějakých 5-10 let konečně všude prosadí USB-C a objeví se zase nový „teď už fakt definitivně univerzální konektor“ :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to zas pozor, to netriafanie sa na prvy krat sa muselo bez debaty urgentne riesit. Straty celosvetovej ekonomiky z toho plynuce boli neospravedlnitelne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

S lidmi už se prostě v budoucnu tak nějak nepočítá, takže tablety budou jen pro androidy... se s tím už konečně smiřte, protoandroidi z montoven!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle tablet musí být tragedie s tímto procesorem. Mám starší lenovo tablet, v době uvedení fungoval docela svižněl. Dnes se díky vývoji aplikací a aktualizacím skoro nehýbe. Po probuzení musím čekat několik sekund než vůbec začne reagovat. Slouží už jenom jako sledovač videí, což docela zvládá, protože má stereorepráky. Ale i ten blbej youtube se na něm seká.. Takže tabletu s procesorem do kalkulačky se vyhnout obloukem, zvlášť za tyhle peníze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bez HDMI a dvou USB nebo samostatneho napajeni si vyrobci muzou tablet strcit do spic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ako citam, lenovo (lenivo) sanezaprelo. Mam od nich telefon K6 a tablet T3 10". HW by nebol tak zly ako absolutne zle je vyladeny android. Tablet je absolutne zufalstvo. Od stlacenia zapinacieho tlacitka po nabehnutie tabletu to trva niekolko minut a to prosim pekne zabudnite na pouzivanie takych asi 5 minut kym sa popripaja a zosynchronizuje s Fb a mailom. No hruza. Nieco zapnem a cakam a cakam. Hlboke sklamanie pre mna. Cakal som, ze to nebude nic rychle, ale ten tablet je horsi nez mobil K6 a maju velmi podobne parametre. Lacne Huaweie su oproti tomuto ferrari.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.