Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test: Sapphire Radeon HD 7750 Ultimate, pasivně chlazený!

Ultimate byla vždy moje oblíbená řada.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takto nekritickou recenzi jsem už dlouho neviděl ... počkat vlastně naposled tady před týdnem. A ne - to u recenze není pochvala.

Co tak mínus, že stejně výkonná grafika(6770) jde pořídit o 600Kč levněji (bavíme se o cenové hladině kolem 2500 tzn. cca o 1/5 ceny)? A proti obyčejné 7750 stejného výrobce to je cca 400 Kč(alfa, czc; opravdu by mě zajímalo, jak jste dospěli ke dvěma stovkám). Stejně tak bych čekal mínus horší, nebo dokonce hodně nedoporučované přetaktování proti levnější obyčejné verzi. Výška karty taky rozhodně není plusem.
Dále mi nějak nejde do hlavy, kde se vzala "+ bohatá výbava výstupy". Všechny (a tím myslím opravdu všechny) grafiky mají minimálně 3 výstupy a nejedna levnější grafika jich má více.

Aspoň mi stále chybí srovnání s konkurencí (6770, 550Ti) a nakonec bych chtěl znovu poprosit, aby jste něco udělali s grafy. Jsou nepřehledné a hrozně velké(na 30" monitoru nevidím celý graf!).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

NJN, ty grafy, to je úplná pravda... Snad na iPadu 4 se vejdou. Stačilo by sloupce zátěž a klid dát přes sebe.

Chápu, že občas musíte dodavatelům a zapůjčitelům něco pochválit, ale nesmí to lízt jak sláma z bot, nebo to napište opatrněji. Myslím, že pasivní grafika se dá i jinak pochválit. Sám mám pasivní kvůli tichu (navíc jsou mi hry šumák) a na CUDU jsem rezignoval

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Minus za to, že karta je o 600 KČ dražší? A co takhle o polovinu nižší spotřeba? To ti asi nic neříká. Těch tvých 6 stovek se ti na konci roku vrátí až budeš platit elektřinu. Takže žádné mínus v tomto sektoru.
Jako mínus bych možná dal chabé chlazení pamětí a napájecí kaskády.
Dále jako mínus bych dal vyšší spotřeba oproti aktivně chlazené HD7750 i když to neni zas tak hrozné. Jsem zvědav na výkon nV Kepler.
Pokud bude podobný jako u AMD tak budou muset ceny dolů a vydělá na tom spotřebitel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. Právě proto, že je tam uvedeno "+nízká spotřeba" musí být vzpomenuto "- vysoká cena", která zmíněné plus z finančního hlediska neguje.
2. Aby se cena vyrovnala, musel bys ji používat 3000 hodin v zátěži nebo 12000 hodin v klidu(spotřeba viz anandtech). To není rok.
3. I kdyby jsme zapoměli těch 600 Kč, stále tu máme zmíněné čtyři stovky proti stejné grafice a pár dalších mínusů. Podstatné z mého sdělení bylo, že recenzent se obloukem vyhnul jakékoliv kritice grafiky a k tomu vyrobil plus typu "grafika má výstup na monitor".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Však oni lidé po přečtení recence ty mínusy najdou. Třeba bude autor i u Kepleru takhle shovívavý a zápory nebudou podstatné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ta sapphire karticka na vstup do toho sapphire klubu, ake su tam hry, alebo co tam vlastne ponukaju realne na download.

Inak je fakt taky problem aspon jeden test spravit tak, ze miesto 4.5ghz na procesore podtaktujete na 2? To fakt tolko roboty ?.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já z tama mám třeba DLC pro BF3 (Back to Karkand), nedávno tam byl Unstoppable Gorg, teď budou jak se dívám brzo dávat 100 klíčů na Dirt 3... takže vcelku dobré věcičky, ale bývá jich vždy omezený počet takže to musíš trošku sledovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Neotestovali byste i OpenCL?
http://www.luxrender.net/wiki/LuxMark

Jinak Unigine je už ve verzi 3.0, bylo by zajímavé jej otestovat i na Linuxu, kde podle testů je výkon (u AMD) lepší než pod windows.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Když už jste tajemní jak hrad v Karpatech, co tak napsat aspoň malou newsku ohledně "Johannese?" :-)

A doufám, že pořádně proklepnete ten nový režim AA..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.