Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k TorrentSpy prohrál, zaplatí 111 miliónů dolarů

Chvalim TorrentSpy za ochranu svojich uzivatelov. Ale aj tak nechapem, ako je mozne odsudit prevadzkovatelov trackeru. Aj v clanku samotnom je chybne uvadene, ze autorsky chranene diela pretiekli trackerom - to je nezmysel, tracker nikdy neservuje chraneny obsah, vinny su uzivatelia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ktomu vypoctu pokuty, snad ani nema canu sa vyjadrovat. Pani sudkyna spolu s MPAA je vazne naivna, ze nebyt TorrentSpy, tak si to ti uzivatelia kupia. Heh, kravina.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tím "propluly" je samozřejmě míněno to, že torrentspy "částečně zprostředkoval" daný proces, samozřejmě že skrze tracker netečou žádná copyrightem chráněná data. je třeba se na to dívat pohledem oné pomatené soudkyně ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V USA plati DMCA, takze vinny je zprostredkovatel i ten co stahuje.

To, ze TorrentSpy neni primarne urcen pouze k distribuci autorsky chranenych del (coz je v USA nelegalni) asi tezko muze nekdo tvrdit :-)

Podle ceskeho zakona by se to dalo charakterizovat jako napomahani trestne cinnosti a jeji neohlaseni. Protoze jakmile napriklad provozovatel stranek zjisti podobnou aktivitu, je povinenni ji nahlasit Policii (coz plati i u nas). Podle americkych zakonu (DMCA) mohli dostat chlapci i 80 let za mrizema (ano, vice nez za vrazdu, doki p. Bushovi)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co moznost odvolat sa ???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hle USA - země svobody. Nebo se tak říká Kubě? Sakriš, kdo to má poznat, totalita, jak totalita.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když TorrentSpy dostal takovou pokutu za to,že jen skladoval nějakých pár torentů které samy o sobě jsou k ničemu a většina lidí ani neví jak je použít a jaký soft k tomu potřebuje,jakou pokutu by pak museli dostat provozovatelé serverů typu Rapidshare,u kterého se objem uložených dat na jedho serverech udává kolem 5 petabytů .Petabyte-1,000,000,000,000,000 bytes.Je teda fakt,že všechno asi nebudou data porušující autorká práva-)).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rapidko to ma licencne postrazene, za nic neruci a podobne veci v licencnom ujednani. Okrem toho aktivne mazu chranene diela - vid kopec nefunkcnych linkov vo forach (prekliaty bonzaci)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NOX:To mazání dat bude spíš způsobený jejich expirací,než že by rapid nějak usilovně pátral po jejich původu a obsahu.Ono taky jak by to měl dělat,když jsou uloženy v x archivech,často zaheslovaných a navíc pod nicneříkajícími názvy,nebo názvy podle kterých se nedá určit co ty archivy mužou obsahovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě mě napadá,pokud si na rapid někdo uloží autorsky chráněné dílo, i pod jeho pravým názvem,není to nic protizákoného.Má jen na HDD málo místa,tak si to hodil na rapid-).Takže BSA,RIAA a další mají smůlu.Budou asi těžko někomu dokazovat,že ten odkaz někde zveřejnil a jestli to byl on, a ne někdo jiný kdo mu ho ukradl-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@ptc: I zapřisáhly ignorantský antiameričan by měl vědět, že DMCA je dítko Clintonovy administrativy (to byl ten populární prezident co ho mají všichni, kromě těch zlých Srbů rádi), takže tahat i do tohodle Bushe je hodně mimo. Dřív nebo později stejně začne být i u nás prosazována evropská obdoba DMCA - EUCD (2001/29/EC), pak se taky máme na co těšit, už teď to u nás jde od 10 k 5.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NOX, borowitz: Staci rapidu poslat mail se seznamem linku s tim, ze se jedna o autorsky chraneny dila a do 24 hodin je vsechno smazany ;) a to tady mluvim radove o stovkach linku. Rapidshare a jemu podobne sluzby jsou zlo, ktere musi byt vymyceno...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tomasek1234.Pár stovek linků je jako když prdne do moře.Samotnej jeden rls jich má desítky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkuste si zadat do googlu klíčové slovo + kouzelné slůvko "rapidshare" a budete zasypaní linkama na rapid.A velká většina je funkční.Najít funkční linky na téměř cokoli je otázkou 2-5 minut.A to rapid není zdaleka samotnej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

wed ale pokutovat tracker to je ako pokutovat stavbara dialnice, ze mu po tej dialnice jazdia zlodeji s ukradnutymi zlatymi tehlami a naparit mu za to pokutu. Torrent spy a dalsie trackery mozu kludne primarne sluzit na moju osobnu distribuciu mojho privatneho fotoalbumu pre siroku verejnost. Je to len prostriedok ale nie nastroj. Ja viem, ze to tu vsetci chapeme, ale je to postavene na hlavu. Ved takto pojdeme vsetci do vezenia za to ze zijeme. Niekto by sa mal uz kurnik vzburit. Wed takto to dalej nejde. Absolutne potieranie presumpcie neviny a definovanie nedokazanej viny (keby nebolo Torrent Spy, tak by si to uzivatelia kupili. Cize TS je defakto organizacia pasujuca copyrightove vyrobky celosvetovo?) Wed ale potom aj provideri poskytujuci linku po ktorej behaju nelegalne data by mali byt sudeni velmi podobne. Kam sme sa to dostali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

borowitz: samozrejme mluvim o stovkach linku v jednom mailu ;). Celkove se divam, ze to dela 4MB linku, tak si to muzes spocitat kolik toho bylo ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zazalovat torrentspy to je ako zazalovat vyrobcu novej silnej vrtacky, ktora dokaze prevrtat hruby bankovy mur a umoznit tak zlodejom ukrast spominane zlate tehly. je to absolutne to iste. Tento DMCA pristup len obmedzuje vyvoj technologie. Pripadam si ako v stredoveku a myslenie tych ludi? Sudcov? Wed urcita mala skupinka ludi si tu s celym svetom robi co chce. Posiela ludi do vojny, do vezenia...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aj ja stahujem, ale na druhu stranu torrentspy a setky podobne stranky su presne nato zalozene. Moze sa hocikto chce ohanat stym ,ze to bolo povodne robene na legalne veci, ale su tam v 99% pripadoch nelegalne. Mali by aktivne sledovat ake linky resp torrenty sa uploaduju a podla toho aj konat , ale takto to nikdy nebude lebo je to technicky narocne. Radsej by to mali zlegalizovat a namiesto toho ,ze zaplatim rapidsharu konto tak zaplatim nejaky ten poplatok im a mozem do nemoty stahovat, ale kedze tie firmy su nenazrane tak ani toto nikdy nebude a cele to bude zacarovany kruh. Mne je len luto autorov ,ze sa stym trapia a nejaky prizivnici im zoberu 80% z toho co zarobia a prizivnici sa rozculuju preco to ludia stahuju nelegalne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sapphire:Koneckonců z rapidu je stahování legální,pokud někdo nestahuje cracklý wokna,nebo soft,i když i to je sporný,na zkoušku si muže člověk stáhnout co chce,nesmí to jen cracknout.Takže je vlastně všechno v pořádku.Když nebudou torrent trackery,tak to budou lidi tahat ze serverů typu rapidu ,což je mnohem jednoduší a není to porušování zákona.Takže tyto organizace co likvidují trackery,jsou vlastně samy proti sobě a proti majitelům práv,prtože přístup k těmto datům lidem ještě usnadňují,jelikož dochází k masivním u přesunu dat na tyto servery.Fertig.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slusna sumicka.
To mi tak pripomina, jak byl jeden hacker uznan vinnym, kdyz pry naboural Tru64 na serveru Dell s x86 CPU ;-))) .... kazdy IT unix admin vi, ze je to totalni kravina ... ale nikoho to nezajima, soudni system je jedna velka Kafkovina a absurdita a tupost je tam na dennim poradku .... jenom me udivuje, jak nekdo muze takove tupce jako soudce, kteri neznaji vubec nic ! a to nic myslim vazne, protoze vzdelany clovek by mel mit soudnost a zeptat se odbornika na vse, o cem vi prd povazovat za inteligentni bytost a nechat ho rozhodovat o tak dulezitych vecech. .... mimochodem se mohl zeptat 10 leteho ditete se zajem o IT, ten by mu to vysvetlil.

Mimochodem by me zajimaly dukazy o vinne mazani a o tom, ze nekdo neco logoval, ja mit tak velky server, tak nic na disk neloguji, protoze logovani by mi sezralo vetsinu CPU casu a nicilo disky neustalym prepisovanim bloku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem pride vam antipiratsky poplatek za 32GB Flash skoro 500 Kc legalni ?
Mi to prijde jako hezka drzost !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bohužiaľ niektoré programy sa nedajú kúpiť, takže človek je nútený používať stránky podobného typu... :)
... ah tá amerika

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chcel by som vidieť decka tej sudkine, kolko toho vlastne z torrentspy naťahali. Vlastne ked dake ma, a nech sa sama odsudi za to že je piča.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

reakcia na manbearpig to bola dobra odpoved :) teda pokial ona sama nevali torrenty kazdy den ;)
a este reakcia na Izak__ v podstate suhlasim, ale ako unix admin by si mal vediet ze bez logov ani na krok ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

borowitz >> Rapid nema expiraciu pre premiovych userov. Bonzaci existuju a nemusia to byt ani cajti s kontom na warezfore. Casto su to obycajne deti z vchodu, co sa takto bavia. Warez scena ich mimoriadne neznasa.

ZOLLINO >> heh, zdielam tvoju nasranost, uplny suhlas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Izak__: dneska sem cetl v novinach, ze NEZISKOVA OSA vybrala (vydelala) 500 milionu. Prece by si nechtel, aby pan Janda a jemu podobni chudaci nemeli na sve milionove platy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To může Google dostat pokutu miliardu $, za miliardu linků na cosi co se komusi nelíbí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Izak__: Neboj se, to není jenom tupá soudkyně, v americe ještě k tomu rozhoduje porota, ve které jsou především důchodci a taky lidi přes 40, kteří rozumí IT hádej jak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Black_Fox: Doporucuji nastudovat nejdrive americke pravo (staci zaklady) a pak teprve o nem psat ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NOX:Ano,to je mně známo,číst umím,nic ve zlým.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je dobra zprava. Se zlodeji je potreba poradne zatocit, vcetne tech, co jim pomahaji a kryji je. Vzdyt i tady uz si skoro kazdy mysli, ze krast je normalni a rozciluji se, ze se nekdo vubec opovazuje tomu branit. Gratulace schopne soudkyni a obdiv toho, jaky maji usa stale kvalitni pravni stat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fox ty si, ale debil, to či v porote sedia dôchodcovia nie je podstatné, podstatné je to čo spravila obhajoba, aby ten dôchodca mal predstavu o tom, ako to funguje. Kto to celé posral bol advokát totálny amatér. Tiež by Ti niekto mohol nahovoriť, že raketa vystrelená z raketometu vybuchla po desiatich metrov letu, čo sa nikdy nemôže stať,pretože rozbuška sa aktivuje po 150 metoch letu pri určitej rýchlosti a odstredivej sile otáčaním rakety. Ak je rozbuška nastavená na rakete na prieraz, tak sa aktivuje podľa nastavenia napr. 10 sekund po dopade, aby vzbuchla napr. v paneláku po prerazení steny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

eee : ty jsi fakt kokoska...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zapa: Asi se mnou budeš souhlasit, když řeknu, že MPAA, která nevydělává zrovna zanedbatelné peníze, si může vždy dovolit lepšího právníka než libovolný tracker, kterého sponzoři takové prostředky nemají. Ten příklad s raketometem je taky dobrý: ty bys šel rozhodovat do soudního případu, kde se nejspíš budou točit miliony dolarů, s prázdnou hlavou, a nechal si všechno říct od obhajoby/obžaloby, nebo si aspoň maličký základ udělal sám, abys měl z čeho vycházet? Zajisté hned budu napaden, že to americký právní systém nevyžaduje, ale ptám se tě jako člověka, který by bojoval za spravedlnost, a ne člověka, který chodí do práce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To eee.
Jsi vůl. Jedna věc je někoho k něčemu odsoudit a druhá je, tu nesmyslnou pokutu z něj vytřískat, viz BSA u nás. Byli odsouzeni k zaplacení a nezaplatili nic a škodí dál, i když už ne jako právnická osoba. Ona ta pokuta byla nejspíš tak vysoká právě proto, aby nehrozila možnost, že ji někdo někdy zaplatí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Black_Fox : Víš, celá pointa toho právního systému je právě v tom, že je možné přesvědčit porotu. Porotu, která dané věci vůbec nerozumí a obě strany - jak žalovaná, tak žalující mají prostor na to, aby porotu ukecely, nebo přesvědčily fakty. Proto může vrah odejít osvobozen (protože vrah není, holt byl přinucen se bránit) a stejně tak může firma zaplatit miliony za hloupě udělanou reklamu. Osobně si myslím, že tento systém je lepší, než náš, kde soudce musí často rozhodovat nelogicky, byť ví, že všechno je jinak.
.
Pokud se dotyční nebyli schopni ubránit, je to jejich problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-pao-: Dík za vysvětlení, doufal jsem, že to někdo dokáže v rámci pravidel fóra.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jak v rámci pravidel fóra?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Člověk aby se pomalu bál někomu říct, že v kině dávají nový film :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.