Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Toshiba nestíhá, dočasně otevírá i loni vyplavenou továrnu

Toshiba SG2 SERIES
Aby se řádně vyrovnala s rostoucí poptávkou po svých produktech pro mobilní přístroje, otevřela Toshiba začátkem měsíce dočasně jednu z loni vyplavených továren. Už s ní nepočítala, ale zájem je velký a nová továrna ještě nestojí...
Zaplavená továrny Toshiba v Bangkadi, Pathum Thani
Zaplavená továrna Toshiba v Bangkadi, Pathum Thani

Toshiba měla (má) v průmyslové zóně Bangkadi v thajské provincii Pathum Thani, jednu ze svých továren na výrobu diskrétních součástek pro smartphony a tablety. Byla jednou z obětí loňských záplav v této oblasti a ač do ní Toshiba po opadnutí vody nahnala „armádu uklízeček“, hrála od té doby spíše záložní roli pro strýčka Příhodu. No a strýček Příhoda právě přišel. Firma tedy počátkem tohoto měsíce továrnu znovuotevřela, neboť poptávka po jejích produktech přerostla možnosti běžných výrobních kapacit.

Přesun Toshiba továrny na území Thajska
Přesun v rámci provincií na území Thajska.

Pathum Thani-jská továrna právě včera rozjela výrobu, ale pro dlouhodobé využívání se s ní nepočítá. Zajišťuje přitom osazování signálových čipů a fotonásobičů do pouzder, což je výroba, kterou Toshiba po záplavách přesunula do Japonska a Malajsie. Nicméně přiznejme si, že třeba japonská pracovní síla je finančně trochu jiný kalibr než thajská, takže Toshiba již nějakou dobu staví novou továrnu v Thajsku. Změnila se však lokalita nové výrobní haly budou stát v průmyslové zóně Purachinburi, mimo thajské území s nejvyšším rizikem záplav. Purachinburijská továrna by měla rozjet výrobu na jaře příštího roku.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Toshiba nestíhá, dočasně otevírá i loni vyplavenou továrnu

Žádné komentáře.