Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

TSMC na návštěvě u Applu, hovoří se o budoucnosti

Apple A6
Bez ohledu na vše co se dá na TSMC najít špatného, je jejich 28nm výroba žádané zboží. Zatímco AMD předvádí první 28nm GPU, míří 60členný tým odborníků z TSMC do firmy Apple, aby jednali o společné budoucnosti…

Šedesát lidí není zrovna malá delegace, vedle vlastních expertů z TSMC zahrnuje i odborníky z Global UniChip, partnera TSMC zabývajícího se navrhováním integrovaných obvodů. Řeči se nepovedou pochopitelně nad ničím jiným, než nejnovějším SoC Apple A6, 28nm "fešákovi", jenž bude pohánět iPad 3 či iPhone 5. Netechnickou složkou návštěvy je pak vzájemné osobní ujištění o budoucí spolupráci, zejména co se týká sériové výroby těchto 28nm SoC, jichž bude Apple nepochybně pro svá zařízení potřebovat velmi mnoho a mnoho.

Byla to právě Global UniChip, která v létě oznámila, že má licenci na celou řadu technologií společnosti ARM, a to včetně procesorových jader Cortex a GPU Mali, která připomeňme podporují i OpenCL - výpočetní standard, za nímž Apple stojí od samotných počátků. Global UniChip necílí své snahy nikam jinam než na levné tablety, základní smartphony, ale také chytré televizory či naopak nejvýkonnější tablety. Kam se vyvine spolupráce TSMC (podpořené při navrhování SoC pro Apple právě firmou Global UniChip) a Apple v roce 2012, bude velmi zajímavé sledovat. Stejně tak i to, jak bude na vývoj reagovat jihokorejský Samsung, dosavadní výrobce SoC Apple.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku TSMC na návštěvě u Applu, hovoří se o budoucnosti

Pátek, 7 Říjen 2011 - 08:07 | Cotije Dotoho | Cituji: Global UniChip necílí své snahy nikam...
Pátek, 7 Říjen 2011 - 07:32 | tslany | Já osobně fandím AMD-GF-Samaung, snad se jim...
Pátek, 7 Říjen 2011 - 00:39 | Hkr ptr | Slušná válka :)

Zobrazit diskusi