Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ubuntu 11.10 již bez GNOME?

Nekdy jsem trochu zmateny z podobnych clanku. Unity nenahrazuje GNOME, ale gnome-panel. To same GNOME Shell je dalsi obdoba grafickeho klikatka na ovladani.

Pojmem GNOME by se melo oznacovat vse vcetne programu a podpurnych funkci (napr. GNOME keyring) tzn. cele desktopove prostredi. Z clanku muze nekdo nezainteresovany nabyt dojmu, ze se meni cele GNOME.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych řekl, že tam nebude akorát Gnome Panel a Gnome Shell. Gnome jako takové sestává z řady knihoven a aplikací a to by se pěkně zapotili, kdyby měli všechno přepsat ve vlastní režii.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Abych pravdu řekl, moc podobné výstřelky nechápu - přijde mi nejlepší držet se toho, co je osvědčené, pokud to dobře plní svůj účel a zbytečně se v tom nevrtat. Unity může být MOŽNÁ lepší pro netbooky nebo podobná zařízení, ale jinak mi přijde nejlepší klasický gnome-panel. Zrovna včera jsem ale vyzkoušel Xfce a asi u něj už zůstanu, oproti Gnome je rychlejší a až na nějaké úplně drobné detaily mi v něm nic nechybí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, len problem je v tom, ze nove Gnome3 vyzera inac, nedovoluje uzivatelovi nastavit skoro nic a ovladanie je prisposobene - mobilnym platformam. Panel? OK, ale vlastne ikonky si tam nedas, nie tak jednoducho.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím si, že se vlastně nic neděje. Pokud současní uživatelé Ubuntu budou nespokojeni s Ubuntu novým, velmi snadno budou moci přesedlat na distribuci jinou. Ubuntu není jedinou distribucí "User Friendly" a podle mého názoru mezi nimi nevyniká - tím samozřejmě nemyslím marketing :).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.