Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Upgrade testovacího PC - rok 2009

Zajimavy clanek, ja osobne jsem zcela jiste pro dalsi exkurze do sveta IT vybavy redakce :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pěkná sestava. Jen nechápu ten fdd kabel v balení, když na desce slot není.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Teda zrovna na cdr by som nečakal upgrade na Nehašit s TLB chybou, matičnú so šmejdovým monopolným inel čipsetom a predraženú hlučnú GTX. Čo už, časy sa menia, dobré články a zaujímavosti z IT sveta sa tu už aj tak dávnejšie vytratily.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prosim o radu. Myslite, ze je rozdiel ked si kupim DDR3 pamatovy kit 2x2GB a neskor dokupim 1ks rovnakej pamate(podla PartNO), alebo je potrebne pre 3-kanalovy radic kupovat rovno 3x2GB?

Dikyu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ohledne sestavy mohu vedet proc ted MSI kdyz Gigabyte se u vas zarizl v tech peknych poctu roku :-)? -i ja by mel vymenit svou X800 a Athlon64 i kdyz slouzi stale dobre ale neni to jenom o hrach je to proste novy a vykonovy rozdil je znat.Ohledne zverejnovani detailu vasich stroju zajem urcite je.Pekny den.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Tensor_c: Kdyz jsi tak chytry, co takhle se aktivne zapojit a take sem tam udelat nejakou recenzi na sestave od rudych? Co ty na to? Jsem presvedceny, ze redakce by to ocenila.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

for(xherbert) rozdil bude jenom v prime aktivaci pametovych kanalu kdyz si vlozite CPU=2x2GB 64(A0)+64bit(B1)=128/192bit vas pametovy system pojede v 2/3 propustnosti(C2 be disabled).Po pridani 3 pameti se aktivuje zbyly kanal C2 ale pro nejlepsi vykon,stabilitu+overlock je vyzadovano kdyz vsechny pameti maji rovnake "pracovni" hodnoty(frekvence,casovani,napeti) pro ty co se neorientujou az do hloubky je nejlepsi zakoupit primo kusy od jedineho vyrobce ze stejne serie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

komponenty od "rudých" testujeme taktéž velice pravidelně, takže v tomto si nikdo nemůže stěžovat. jinak proč msi? inu proč ne, rádi zkoušíme nové věci a aspoň uvidíme, jak si jejich hiend deska povede v průběhu měsíců/let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co se týče dual versus tripple paměti, viz: http://cdr.cz/a/25751/8

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pekny clanek.
Nechteli by jste si uz zmenit redakcni system?
Hlavne diskuze?
Protoze sem chodim jen pro stripky informaci a probirat se v neprehlednych diskuzich me nebavi.
Snad by to nebylo tak tezke, ne?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jsem rozhodne pro dalsi clanky ohledne vybavy CD-R serveru. Clanek mne zaujal, hlavne dobre udelane prvni video. Premyslel jsem tez o nejakem vylepsenim sveho stroje, ale zjistil jsem, ze me porad A3700(SD) s Rx1900XT staci. Zahraji si jen obcas a tak se me to cele chladi skoro pasivne. Spotreba je na urovni prijatelne a tak si nemam (zatim) na co stezovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no nevim jestli je MSI zrovna dobra volba, ale je to to nejlepsi natrhu. Osobne bych volil Asus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo kdyz kvalitni smejd tak nejlepsi kus od MSI ....taky bych volil asus nebo gygabite

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ta deska behem roku,roku a pul max. odejde...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejvyssi model od MSI je ted relativne kratkou dobu MSI Eclipse Plus (s nforce200). Jeji schopnosti se maji sanci projevit az u TriSLI (3x PCI-E 16x).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@HiLow: Redakcni system, tohle? To snad spatlal pred 10 lety nejakej student po flamu pres noc, fakt uz docela ostuda jak to tady vypada.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zda se mi to nebo je to Voodoo 3 zapichnuta v te desce na posledni fotce?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Waffer a David Jezek diky za info

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vypadá perfektně, na cdr mi nesahejte:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xherbert: kdyz koupis 3 stejne pamet od jednoho vyrobce tak ti ten triple takypobez, ty kity jsou jen to ze jedou zasebou na lince a jsou na to testovany. takze PR kecy.

Proste bud kup kit 3x1 GB nebo kup 3x1 GB stejnych pameti. vyjde to nastejno, samozrejme nemuzes udelat napriklad 2x1 gb + 1x512 MB a chtit po tom triple. to fakt ne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mna tiez zarazila MSI, preco prave MSI ? ja by som osobne volil ked uz idem do highend tak Asus alebo priamo Intel (ak aj procak je Intel). MSI mi nikdy nevonialo, ale neviem zdovodnit preco. Gigabite a Abit som mal a nebol som velmi spokojny. Asus a Intel sa u mna osvedcil

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Osobně mám s MSI jen dobrou zkušenost. Když jsem před lety (ještě k Duronu 1300 MHz) kupoval desku, byla to MSI KT4VL. Používal jsem ji k plné spokojenosti 4,5 roku (a pokud se něco nezměnilo, slouží jinde dodnes). Nyní mám K9N Neo V2 a za (už více než rok) provozu zatím také žádný problém. Přitom ani jednu z nich bych neřadil právě do vyšší třídy..

Možnost, že mám z ...... kliku, je ale samozřejmě stále ve hře :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ufoncb: mozna tak vypada ale pochybuju ze by se tehdy delaly do pci-express

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MSI je kvalitni a overena znacka. Posledni 3 nebo 4 zakladni desky mam od MSI (vetsinou vyssi modely - MSI 865PE Neo2, P35 Platinum,...). Vzdy slouzi dobre, nemuzu si stezovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S MSI nemam problem, jedu na desce K8N Neo4 v1.0 (nF4 Ultra), jiz dva roky. PC jede non-stop, sem tam reset. Pravda, ze bluetooth modul od stejne firmy je problematicky, ale na desku si zkratka stezovat nemohu. Ba naopak, jednou jsem treba u gigabytu videl spatne nanesenou pastu u tranzistoru, kdy byla nanesena jen na polovine z vsech tranzistoru pod chladicem. Ale videl jsem to zatim jen u jedne desky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S MSI mám bohužel nedobré zkušenosti už od dob KTxxx. Abit měl posledni dobrou desku BH6. Kdysi slabý Gigabyte je teď u mne jasnou jedničkou. Desky DSx mám u spousty známých/zákazníků a žádný problém. Tím nechci tvrdit, že hi-end prkno od MSI bude zlé, ale věřím tomu co mám reálně odzkoušeno. Však nám CDR dá jistě objektivně vědet, jak MSI šlape.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem o MSI taky slysel ruzne (ne moc dobre) veci, ale musim doufat, ze to nebude takova hruza, protoze doma ceka na nasazeni do domaciho serveru MSI deska s Pentiem M :)
Vzdycky jsem preferoval ASUSy, ale taky uz jsem toho o nich slysel dost spatnyho... takze az budu nekdy kupovat desku, bude to Gigabyte (mimochodem, mel jsem jeden pocitac s GB deskou s Pentiem 200 a muzu rict, ze slouzila - a asi by slouzila dodnes - naprosto perfektne a pocitac s ni byl oproti jinym velice stabilni i na Win98 SE, az jsem se tomu divil).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak bohuzel ja sem "veci" o MSI neslysel, ja je bohuzel zazil ... ackoliv MSI nedela veci apriori spatne, spise to beru tak, ze je velice dulezite si clovek musi dany model (grafika, zakladni deska ...) velice dobre proverit pred koupi a ze jeden nadsenec s "mam ji a funguje" nestaci.
Ze na tri spatne navrzene vyrobky se objevi jeden velice dobry, to uz je tak nejako dneska bohuzel normalni. Me spise stve politika MSI v pristupu k zakaznikovi - "aaa vy mate ten levny model a to ste cekal, ze bude fungovat? My vam tu zasadni chybu neopravime, ale muzem vam nabidnout ten drazsi model, ktery jste puvodne nechtel - ten bude zarucene lepsi." ... Proste, u MSI je velice velice tezke dozadovat se nejake napravy u vyrobku, ktery proste nejsou "prioritou".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uz jenom pridat cenovky a nazev obchodu do fotek.. a bude to vypadat jak z modniho casopisu :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

MSI mě pobavilo před lety, když sw výrobce nutil k update BIOSu. Nabízel k flashnutí ovšem špatnou verzi BIOSu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Slahoun píšeš: "Me spise stve politika MSI v pristupu k zakaznikovi - "aaa vy mate ten levny model a to ste cekal, ze bude fungovat? My vam tu zasadni chybu neopravime, ale muzem vam nabidnout ten drazsi model, ktery jste puvodne nechtel - ten bude zarucene lepsi." ... Proste, u MSI je velice velice tezke dozadovat se nejake napravy u vyrobku, ktery proste nejsou "prioritou"."

... moc by mě zajímalo, s kým jsi vlastně jednal? Pravděpodobně to nebyl ani výrobce ani nikdo z větších distributorů, ale...
MSI jsem většinou nakupoval přes Levi (eD) nebo Actebis (ABC) a podobné pohádky jsem opravdu nikdy neslyšel.
Pokud chcete alespoň trochu relevantní hodnocení spolehlivosti, tak není od věci se zeptat někoho z velkých distributorů, jak to vypadá s oprávněnými reklamacemi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sice to k tomuto článku nepatří, ale už několik let stavím PC většinou na MB MSI, procesory AMD a karty ATI. Z těch několika desítek desek byla špatná jen jedna - ani se nerozběhla. Jinak MB většinou odejde kvůli problému zdroje. A dokonce mi MSI uznali reklamaci takto odpálené desky po cca. 14 měsících. Protože se ten model již nevyráběl, poslali jako náhradu platinum verzi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda musim uznat ze je to velmi pekny kousek zeleza, nicmene spotreba monitoru pod 120 watt me pobavila. Tolik me zere televize pro celou rodinu ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

smudlax: Není to nějak moc? Můj 4 roky starý dell má <80W ... Co tam může žrát o půlku víc?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim,
tuhle desku mam uz dobre mesic a spokojenost. Mimochodem pro PC co jsem daval dohromady, vzdy byla volba MB od MSI jak pro AMD tak i pro INTEL. Všechna PC slapou bez problemu. Co potvrzuji je opravdu dulezite pouzit spise od MSI MB vyssi rady nez levnejsi varianty a hlavne PC skladat z komponentu, ktere jsou kompatibilni. Nekdy se me dostane do rukou neco jako PC, ktere je az hruza. Prevazne je to z prodejen, kde se vedle salamu a rohliku kupoji i PC ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

take jsem pro tyto recenze vlastniho nadobicka, ale neda mi, abych se negativne vyjadril k volbe vga: Podle me by bylo daleko zajimavejsi poridit HD4770 a to hned dvakrat do CF. Myslim, ze byste meli zajimavejsi a vice siroce vyuzitelny zaklad se skvelym testovacim vykonem. Jinak CPU, MB a chladic jsou opravu povedene, ramky nema vyznam moc resit. No zrejme jste meli nejakou slevicku na tu GTX260, jinak newim proc zrovna ji...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No prave, ze jsem par pc na kombinaci MSI K8N Neo4 Ultra ci Platinum + AMD + ATI postavil. Tento konkretni model mel vyrobni vadu v aktivnim chladici na chipsetu, ktery se po roce proste uvaril, zastavil a tim padem odesel chipset. Takovy zasadni problem. Pak prisla verze 2, ktera mela jiny chladic, ale problem byl oddalen pouze o cca 6 mesicu. par jich odeslo presne tyden po zaruce. Takze MSI sem si rek ze uz nikdy.

Ad Asus. Volim spise cerny PCB, tedy lepsi modely. Jasan, zluty levny Asusy jsou u me tez bez problemu a tikaj doted. Navic u MSI me vzdy stvala jejich podpora, tedy dodavany SW k desce, ktery byl neprehledny a vubec k nicemu. To u asusu se na to da aspon koukat. Navic Express Gate vyuzivam docela casto. takze taky velky+

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jamoko: Tak chladič na čipsetu mi na Asus Nforce 4 odešel taky, asi po 3 měsících :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Azazel ... a neporovnáváš náhodou TN s IPS? Pokud ano, tak věz, že IPS má oproti TN větší spotřebu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Jamoko: Že tě huba nebolí, takhle lhát. Já prodávám desky a vždy když chce někdo Asus, tak se stydím mu ji prodat, jsou to nejhorší dreky a většinou je zákazník za pár dnů, nanejvýš týdnů zpátky na reklamaci, bystřejší do 14 dnů na vracečku. A ta zoufalá podpora, kdy po roce nenajdeš už žádný support biosu a ovladačů. Že tě baví vyprávět takový pohádky a diletantech Asus.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to MalcolmX: Ja teda mam uz od roku 2006 desku Asus M2N-E a posledni Bios co maj na strankach vysel 22.12.2008 pravda ovladace jsou zhruba rok 2007 ale ja si je stejne stahuju primo od vyrobce chipu :-) ja jinak Asus davam do kompu svym zakaznikum uz asi 8 let a zatim jen 1 reklamace. Je pravda , ze 1 jsem koupil na EDcku socket A desku s chipsetem KT600 ktera neni podporovana stran biosu a ovladacu, ale to proto , ze nebyla urcena pro maloobchodni prodej a taky kravila s neznackovejma pametma, ale s Kingstnama slape jeste ted :-) jinak ja si na Asus nemuzu stezovat vsechno co jsem postavil bezi k naprosty spokojenosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MalcolmX: Trochu mi pripominas Atitoma. Huba me fakt neboli, kdyz koupuju asus. Zkus desky od Asusu neprodavat a nebudes se muset stydet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HP LP2475w byla hodně dobrá volba, mám na stole 3 připojené ke dvoum grafikám a úplně super, musím mít stažený jas na polovinu, jinak z toho bolej oči. Co je trochu nevýhoda že hodně topí, 3 monitory s počítačem a je tady vedro pořád :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

video je dost k nicemu ale hudba stala za prd :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jsem pro, aby zde bylo více technických článku okolo produkování tohoto skvělého webu. Zpráv ze zákulisí

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zajímal by mne název skladby použité u videa na straně "Nový stroj: paměti, grafika, skříň". Thx za info :-).

BWT xyc, jsi jistě dobrý češtin ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k cene HD4870 a GTX260 od MSI me napada jedno prislovi, darovanemu koni na zuby nehled....:o)
 
 
Jinak samozrejme velke CG, volba jak komponent tak firem je velmi vyvazena(verim ze MB od MSI bude v teto cenove hladine na urovni kvality a spolehlivosti jako Gigabyte/DFI/Asus) a doda uzivateli maximum spokojenosti....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> rosol7:
Ta skladba žádný název nemá, to je taková moje příležitostná slátanina.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.