Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Úřady v USA chtějí rozšířit své možnosti šmírování na internetu

Nasrat im do ruk a nepustit k vode.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rok 2150, dítě 12 let:

Tatínku a co to byla ta svobodná doba, o které jsme si říkali ve škole?

Tatínek:

To byla doba která začala ve dvacátém století a skončila na počátku jednadvacátého. Lidé se v té době mohli chovat jak chtěli a díky velké míře anonymity na ně ani stát moc nedohlížel. Vyvrcholilo to se vznikem světové počítačové sítě internet, která představovala největší míru svobody, nezávislosti a anonymity.

Bohužel se ukázalo, že lidstvo není na svobodný a anonymní svět zralé a že velká míra anonymity má destruktivní vliv na chování lidí. Projevovalo se to především na masivním kradení digitálního komerčního obsahu a to především z toho důvodu, že to bylo snadné a s mimořádně nízkým rizikem přistižení. Ukázalo se, že lidé bez dohledu se chovají velmi sobecky a bezohledně k práci jiných lidí.

Také se ukázalo se, že veškerý technický boj s tím je marný, že nelze provést žádné technické opatření, které by tomu dokázalo zabránit. A tak ve snaze zachovat právní pořádek se nakonec přistoupilo k opětovnému dohledu nad lidmi. Od té doby se mohli lidé chovat nadále svobodně, ale už nikoli anonymně.

Lidé samozřejmě proti tomu brojili, ale jak sám vidíš, čas nakonec ukázal, že to nebylo špatné rozhodnutí, protože když se dá snadno zjistit kdo co dělá, tak se k sobě lidé chovají mnohem lépe. Od té doby víme, že anonymita není pro lidstvo dobrá. Snad proto, že řadu tisíciletí před tím lidé nikdy nežili anonymně, žili v malých společenstvích a navzájem toho o sobě vždycky hodně věděli a vzájemně na sebe dohlíželi.

Možná že jednou lidstvo bude dospělejší a bude se umět chovat slušně a čestně jen tak protože je to správné a ne jen proto, že se někdo kouká jaký jsem, ale zatím ta doba nenastala.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zaujímavé, Hodia sa síce k tomu tri bodky, ale k tomu nič len tento odkaz:
http://www.filmy-online-stahuj.sk/dokumentarne-filmy/zeitgeist.php
http://www.filmy-online-stahuj.sk/dokumentarne-filmy/addendum.php
...neviem či som neporušil autorský zákon. Uf. :-/

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

to mu posíláte špatný odkazy ... stačí aby se pan "eee" kouknul na všechny tři díly matrixu, pak možná pochopí kam vede svět absolutní kontroly. Svět kde právo, spravedlnost a svoboda jsou jen prázdná slova ve virtuálním světě.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Asi jste pana eee nepochopili. Smutné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pana eee nepochopi nikdo kdo ma zdravy rozum, tak jako treba soulozeni delame povetsinou jen dva, tak soukromi treba rodiny sdili jen rodina, statu a ostatnim je do toho kulovy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

abych to shrnul, lidstvo je pripraveno na svobodu a lidstvo musi mit svobodu, vse co to chce narusit je humus nejvetsi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A vsiml jste si vubec, ze ja nepranyruji svobodu, ale anonymitu?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To děláš dobře, zvlášť když zde vystupuješ jako eee ;).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Velmi trefné!!! ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

proc jsou napr. volby anonymni, kdyz je anonymita tak spatna?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, i takhle vymletí asi budou tatínkové za 140 let, až nikdo nebude vědět, jak to tenkrát s internetem bylo a bude se věřit, že piráti kradli cédéčka se šavlí v ruce.
Jako tvůrce mě autorský zákon prakticky znemožňuje ochranu. (Označení autor mě uráží, i když jím právně jsem.) Možná i proto tolik lidí raději vydá věci jako OSS. Lepší, ať to mají všichni zadarmo, než aby se napakovali zlí překupníci - vydavatelé.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lidé během známé historie i v dobách prehistorických permanentně prováděli taková zvěrstva, že pokud na ně ten vzájemný dohled měl v tomto ohledu nějaký vliv, musel být negativní.

Ale pokud pán má za to, že vyvražďování, mučení, mrzačení, otroctví a rituální obětování v minulosti bylo projevem toho, "že se lidé k sobě chovali lépe" a až sdílení přes internet by je zkazilo natolik, že bylo nutno zasáhnout, pak tedy všechna čest...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, zijeme v prevratne dobe. Chudaci nasi predci, kteri zadny digitalni komercni obsah nemeli. Co oni z toho zivota vubec meli. Je bez diskusi, ze toto odvetvi lidske cinnosti je naprosto klicove pro dalsi rozvoj celeho lidstva a je treba ho podporovat a branit vsemi dostupnymi prostredky.
Zaroven bude nutne prehodnotit pristup k ostatnim tradicnim odvetvim lidske cinnosti, nebot si nelze nevsimnout, ze ve srovnani s produkci digitalniho komercniho obsahu je jejich efektivita naprosto zoufala. No povazte, vsechno se tam dela porad dokola! I takova trvanliva vec, jako je dum, vydrzi maximalne stovky let, a pak se musi postavit jiny. U jinych produktu, napriklad aut, je to jeste horsi, vydrzi jen par let. Uplne tragicka je pak efektivita zemedelstvi, brambory se pestuji kazdy rok znovu a kravy se doji dokonce kazdy den!
Kvalitni digitalni komercni obsah naproti tomu staci vytvorit pouze jednou a doba, po kterou je mozne ho vyuzivat, neni naprosto nicim omezena. To je samozrejme vyraznym plusem i z ekologickeho hlediska, nebot neni nutne stale dokola plytvat omezenymi zdroji na vyrobu neceho, co uz bylo nekdy drive vyrobeno.
Proto bude vhodne do budoucna pomalu utlumovat neefektivni produkci hmotnych veci a maximum pracovni sily presmerovat na produkci digitalniho komercniho obsahu, kde je efektivita nesrovnatelne vyssi. Tim se dostaneme k zitrkum jeste svetlejsim, nez nam slibovali kdysi komunisti a konecne se budeme mit vsichni dobre! ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

..."do budoucna pomalu utlumovat neefektivni produkci hmotnych veci"... ALE to ne to je omyl jen dobudoucna utlumovat povedomi o HODNOTE hmotnych veci a naopak VYZDVYHOVAT hodnotu digitalniho obsahu pak se par samozvolenych bude mit kralovsky a te luze co vytvari jen obycejny hmotny obsah da almuznu protoze to muze delat kazdy, ale tvorit digitalni obsah to muzou jen certifikovani vyvoleni!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja pochopitelne tak trosku rejpu a obcas i zamerne prehanim. ;)

S tim co napsal eee je mozny nesouhlasit, ale faktem zustava, ze v nekterych ohledech to vystihl naprosto dokonale. Az se jednou dockame nejakyho toho globalniho smirovani, tak to nebude kvuli zadnym uslechtilym pohnutkam. Nebude to kvuli ochrane proti zlym teroristum, kde by to "prosty clovek"(TM) treba i bral, ze je to pro jeho dobro. Nebude to kvuli ochrane "dusevniho vlastnictvi" ve smyslu treba prevratnych vedeckych objevu. Ne, nic takovyho. Bude to predevsim kvuli ochrane uplne pitomy a naprosto postradatelny zabavy. Neceho, co se svoji realnou hodnotou neblizi ani tomu blbymu rohliku. To je na tom to smutny.

Digitalni obsah (a mam primarne na mysli zabavu) klidne muzes tvorit i sam, v tom ti nikdo branit nebude. Akorat ze kdyz takovych lidi bude moc, tak to nebude fungovat. Chcipnete hlady, protoze ten zbytek vas neuzivi. Tohle si vsichni ti zaniceni ochranci odmitaji pripustit a porad se snazi tvrdit, ze neni rozdil mezi rohlikem a empetrojkou. Ale jak to muze mit stejnou hodnotu? Jednoho mam presne tolik kusu kolik jsem vyrobil a dalsi budou vyzadovat praci navic. A druhyho muzu mit kolik chci, lusknu prstama a mam toho desetkrat vic a pokracovat muzu donekonecna. To je prece blbost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No problem USA je v tom, ze manageri a burziani tak zefektivnili a rozkradli sve fabriky, ze uz jsou vsechny v Asii a USA ted produkuje jen velky obsah, a SW
... Microsoft, Oracle, Symantec ... a tyhle firmy poctaji kurs $vs e takhle... vezmou cenu v 1$=1.5*1euro ... zajimavy tot kurz ... a proc to tak delaji ... aby USA neslo do kytek hned ted ... tam zas bude obcanska valka se obavam.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dobře napsáno, palec nahoru.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A, "zial", dalsich X palcov dole :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Rozumem neobdaření vždy převažují.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To me na piratskem serveru neprekvapuje.

Ostatne, kdyz by Galileo Galilei pred casem na krestanskem webu napsal, ze Zeme se toci kolem vlastni osy, tak by taky dostal spoustu palcu dolu. A za par stoleti bylo jasno, kdo mel pravdu a kdo byl zaslepeny.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Galileo by mozna dal prednost anonymnimu webu s par palci dolu pred inkvizici s palecnicemi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jakože všichni budou za všech okolností slušní? :-D právě jsi popřel nedokonalost světa a věříš v dokonalý svět v rozmezí 100 let? :-D
pak ses probudil a byl mokrej? :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ne, ale i ty budes mnohem slusnejsi kdyz s nekym budes mluvit z oci do oci, nez kdyz jsi schovany za obrazovkou. A o tom to presne je.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, anonymní ľudia bez dohľadu sú sebeckí, bezohľadní a deštruktívni.

A riešením je samozrejme týmto anonymným sebeckým, bezohľadným a deštruktívnym ľuďom dať moc nad ostatnými ľuďmi! To sa z nich razom stanú stelesnenia spravodlivosti.

Bravo, väčšiu unitokok si už napísať nemohol.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

spatne jsi tam uvedl o tzv. kradeni digitalniho obsahu, ale presto sem dal palec nahoru ;-)

vse je otazkou akce a reakce, pricina a dusledek. pokud vyjebavas s lidma a pozadujes vic nez mas ,nebo-li chamtivost v podani svetovych korporaci. drive ci pozdeji z tebou lidi tez vyjebou. anonymita je jen nejrychlejsi cesta, bohuzel i pro lidi s nulovymi moralnima hodnotama.

amici tomu rikaji "What goes around, comes around." ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A co? Myslíte, že to někomu bude vadit, že se bude něco dít, že se někdo ozve? Stádo ovcí bude stále v klidu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co by s tim to stado asi melo delat? vyvovat revoluci a svrhnout vladu? Zalozit vlastni stat? Zastrelit se?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Revoluci a svrhnout vládu - klidně, mají na to defakto právo i v ústavě. Problém, je, že dnešní společnost se asi neshodne co dál, po revoluci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

asi prejdem na kryptovanu morzeovku pomocou dymovych signálov. nechcem vedieť ako bude(ak bude)vyzerať iNET za 10 rokov....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Muj oblibeny film Johny Mnemonic by timto dostal docela realny zaklad.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Jj, když jsem ho viděl, tak jsem si uvědomil, že tak nějak to časem bude...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mno, kdyz jsem pred par lety zacal tvrdit, ze Obama je komunista, tak mi nikdo neveril a mel jsem tu spousty minusu :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano Obama je komunista na poměry USA, na poměry evropy je stále značně pravicový. Je to až k nevíře kolik lidí z postkomunistických zemí jako vy ignoruje fakt, že žije v evropě, která vyrůstá z kořenů levice a myslí "americky" ve stylu naivní víry v čistotu a svobodu amerického práva, vysokých výdělků a nízkých daní. Těmto lidem doporučuji se tam přestěhovat, platit 900 dolarů měsíčně za zdravotní pojištění odpovídající tomu našemu (transplantace atd), pak třeba i 50% daně (např sportovci) Ano slyšíte správně, zdanění fyzických osob je daleko vyšší než u nás, nízké daně mají hlavně nadnárodní koncerny. K tomu si nezapomeňte koupit řadu zbraní abyste se mohli bránit až po vás budou na ulici střílet a mějte našetřeno spoustu peněz na dobrého právníka, aby váš případný soud mohl být alespoň trochu spravedlivý. GL HF, emigrujte co nejdříve

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Porovnávat daňový systém evropský a ameriský není vůbec jednoduché.
Ovšem máte pravdu, I USA se řítí do levicových - fašistických - pekel, už od roku 1913, pomalu, ale jistě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zaujímavé. Keď sa filozofuje o slobode, tak každý má dnes za príspevok "nelíbí" :-I

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nějak to dost dobře nechcete chápat a podléháte propagandě. Problémy, které tu probíráme, jsou právě důsledkem pravicového fungování. Dokud se budeme pokoušet léčit pravici další pravicí, tak ti ten odposlouchávaný internet nakonec vybojujeme.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Acho jo, jaké propagandě? Napřed si přečtěte co chce opravdová pravice, ať už konzervativní, či liberárrní, pak jak si představují svět levicové strany - fašistické, socdem a komunisté a pak srovnávejte s dnešním světem - prakticky nikde nevladne pravice! I naše dnešní vláda je levicová, jen je napravo od fašistů apod., ale zase ne tam o moc ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Obama není komunista, on je rasistický fašista.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč tak obšírně , stačilo napsat, Obama je černej

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu, že je černej mi nevadí, že je černý rasista, i když to nedává moc najevo, ale stačí znát jeho přátele z dřívější doby a přečíst si pár prací jeho manželky ...
A jeho ekonomociká politika je prakticky úplně stejná, jako Hitlerova apod.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hitler mel uspesnou politiku ;-) ... vyhral volby a pak odstranil konkurenty ... jen to jaksi asi neni to prave orechove, co by clovek chtel ;-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to jsi tak naivní, že The President má vůbec nějaký volný rozhodování? má menší pravomoce jak ministerský předseda UK.....prezidenti jsou jen hromosvody reálných vládců, plutokratů

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jenomže ty tvrdíš skoro o každým že je "komunista" ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To bude možno tým, že skoro každý komunistom je :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mě nedostanou :).... myslite ze maji prekladac z cestiny do anglictiny ??? :) tak aby to nevypadlo jak spam text prelozeny translatorem. "Dobry den ja byt hezký slecna prijet k vama a rada se seznamovat"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ještě mám někde schovaný spam, který začínal : "Drahosek zakaznik, ... " :))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jeste me napada text co pisu kamaradovi "Uz se tesim ze deme na koncert Stinga bude to bomba"

Jejich prekladac jim prelozi "dame bombu na koncert Stinga" :)) a pak zvonek a interpol za dverma.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

V dnešní době se místo zvonku běžně používá naváděná bomba shozená z bezpilotního letadla :-)) .

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To jo, ale asi trefí spíš souseda díky nekvalitnímu kradenému SW v UAV. Viz: http://piratskenoviny.cz/?c_id=32574

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... bomba shozená z bezpilotního letadla naváděná fotografiemi z Google Street :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a jejda, země nesvobodnější ze všeh se stává ještě svobodnější a ještě méně kriminalizovanou ... paraáda už se těším jak vsichni po vzoru "svobodomyslných" budeme nadšeně tleskat našim EU syslům za to, že nám z dobrotivého srce a pro naše dobro 2x do roka povinně proskenujou PC a běda jestli nebude připojené k té správné a jediné povolené síti .... internet.

No atk lidi, začneme zase posílat dopisy a oprášíme krasopis :-)

svět se řítí do prop.. (prdele jsem myslel), ale jaksi s tim nemůžem nic udělat :(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že STB a KGB by mohly jen tiše závidět. Kam se hrabaly na amíky.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ľudia, ľudia.. Niečo sa nám s tou "demokraciou" deje! Veď presne tak to začalo z Hitlerom, našim Socializmom... Zámienky pre zavedenie týchto kontrolných mechanizmov neboli vlastne ani tak zlé ale prešla nejaká doba a ako sú ľudia ľudmi začalo sa to samo prirodzene dajako zadrbávať. Hitler chcel urobiť poriadok vo vlastnom štáte, keď sa im tam do vlastnej ekonomiky začaly miešať príslušníci iných národností, my sme tu mali samých špijónov a banderovcou a delikventov a čo ja viem koho ešte... Keď povedali dedovi, že mu prehľadajú šopu lebo hľadajú zlých špijónov, tak ich dokonca sám pozval na "návštevu". Však jasné, chytáme banditov...nie. No a čo sa nám z toho vykľulo. Akosi ešte ľudia z východných blokov cítia prirodzene totalitu a jej kradmé techniky. Ale západniary sú z tých hamburgerov načisto vymletý. Hoci sú kultúrny, moderný, vzdelaný, ekonomicky uvedomelí...toto necítia vôbec! Proste to nezažili. Trepú o tom, ale nevedia čo to je! Totalita tam proste má premiéru. Musia asi prejsť osobnou skúsenosťou aby si mohli povedať "čo sme to pred 20rokmi urobili" keď si to medzi seba vpustia, a prídu o nejakú tu osobnú slobodu. Všetkým nám je jasné o čo tu ide. Prachy. Utekajú peniaze z predaja "kultúry" a to treba zastaviť. Vlastne im je to jedno, že sa im podarí narušiť základný spoločenský princíp demokracie. Vlastne ich aj chápem. Kolo toho sa zvezú aj tajné služby a vec je vybavená. Namiesto toho aby sa hľadal nejaký zaujímavý obchodný model aby sa nekradlo (veď to neuznávam ani ja). Dodnes neviem pochopiť, ako niekto vyvesí na internet nejaký OpenOffice, Linux... a nechce za to "nič" a niekto za podobné aplikácie ešte pred nedávnom inkasoval 7-9 tisíc ešte v SKK. Alebo ako niekto si žiada 50EUR za excelentný "kultúrny" obsah v modern warfare, keď mi tenager spoločne s teroristami vyvraždí letisko s poznámkou, "Ale som ich vyj.bal, čo?"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No co, hlavně že budeme v bezpečí před terorismem a dětským pornem (sarkasmus).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je zas výlevů....

Mojí svobodu to nijak neomezuje. Nejsem úchyl ani terorista, takže ať si klidně nějaký pán z FBI poslechne můj skype hovor. Jo, zapomněl jsem, že vše se dá zneužít, ale proti mě nikdo nezneužil ani normální telefoní hovory, takže jsem v klidu.

Svoboda je v plamenech bratři!!! Budou mi číst moje top secret emaily a v takové zemi nechci žít!!! USA překonali SSSR a jsou ještě tužší diktaturou!! Jo tak tohle nazývám výlevem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemlich to samé jsi mohl tvrdit i za soudruhů. I soudruzi celkem dali pokoj tomu, kdo byl součástí šedého průměru, na nic si moc nestěžoval, na pocel zamával mávátkem, v ničem na sebe neupozorňoval,.... a přesto se v tom jejich systému nedalo dýchat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jj, některým otrokům se za starého dobrého Říma vedlo výtečně a byli v klidu ... sakra, proč vlastně lidi byli proti otroctví? ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chudáčku ty se musíš cítit jako otrok po celý svůj život i kdybyses narodil před první republikou a žil až doteď. Odposlechy pevný linky jsou tady tak dlouho, pak přišly mobily a to samé. Všichni tě šmírujou viď?

Řešíte píčoviny, který tu jsou v trochu jiné podobě už dávno a nikdo se nad nima nepozastavuje, protože je to normální. Stejně pochybuju, že by to nedokázali odposlouchávat už dřív.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejně pochybuju, že by to nedokázali odposlouchávat už dřív.

Pochybujes mylne a jasne tim dokazujes svoji neznalost a omezenost. Nastuduj si neco o kryptografii.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Solitary je znalec co dělá na nejtajnějších vládních hackerských/odposlouchávacích projektech v USA a tudíž přesně ví co umí. Další svoje dotazy tudíž směřujte vůči němu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

První dotazy budou ode mě.
Proč když je vše uvedené v článku neprolomitelné, vymýšlí kvantovou kryptografii? Je od tajné služby(třeba od té co tě zaměstnává) rozumné vysílat do světa zprávy o všem co dokáže odposlouchávat a dělá to?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co třeba protože to asi nebude neprolomitelné věčně? A až to někdo prolomí, tak už bude trochu pozdě teprve začít vymýšlet nový způsob šifrování, nemyslíš?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A když to nějaká ta zlá tajná služba, co nás každý den tak šikanuje prolomí, tak to světu sdělí nebo si to nechá pro sebe jako strategickou výhodu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mohu si do vaseho bytu nainstalovat kamery a streamnovat je na netu? prece neprovadite nic spatneho tak vam nebude vadit ze vas smiruje x lidi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

protože ty inteligente kvantová kryptografie má jednu obrovskou výhodu oproti kterékoliv jiné "nekvantové" , i kdyby ona nekvantová byla stoprocentně neprolomitelná. a tou výhodou je to, že je možné POZNAT ŽE TĚ NĚKDO ODPOSLOUCHÁVÁ

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je výhoda/nevýhoda pro obě strany - tu dobrou i tu zlou. Záleží jen na aktuální pozici na bitevním poli abych tak řekl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ANo, samozřejmě, že NSA umí odposlouchávat dnes prakticky vše, ale je velmi důležité, zda to dělá legálně, nebo ne. Pokud ne, tak tě nemohou např. za něco zavřít, pokud jediný důkaz je nelegální odposlech ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

chápeme, že tvůj omezený mozeček nikdy nepochopí, že se může najít kdokoliv, kdo ty informace zneužije či poupraví

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Řešíte píčoviny, který tu jsou v trochu jiné podobě už dávno a nikdo se nad nima nepozastavuje, protože je to normální. Zneužívat se dá už dávno, tak proto to můj mozeček nemůže pochopit, co že se to stalo tak hroznýho.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo jasně, hlavní je přece mít co jíst a pít. Nějaká svoboda nikoho nezajímá a kdo nedělá nic "špatného" nemusí se ničeho bát že......

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V pripade, kdy budete majitel firmy a budete resit komunikaci se zakazniky vyhradne pres sifrovane maily, tak Vam tahle novinka taky nebude pripadat jako neco skveleho... Tady nejde o to, ze zrovna Vy se chovate jako svetec a nemate pred svetem nic skryvat. Tady jde o naboreni soukromi. Nechate si do pokoje nainstalovat kameru, ktera Vas bude cely den a vecer s pritelkyni sledovat? Protoze tohle je totez

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co open source?
Domnívám se, že tam asi zadní vrátka moc nepřipadají v úvahu (teda, pokud nebudou přímo součástí konstrukce šifry, což by dokázal odhalit nejspíš jen velmi nadaný matematik). To v USA budou povolené pouze státem certifikované zbuildované aplikace ve kterých bude zakázáno vrtat se a cokoliv v nich měnit? Nebo snad chtějí open source zakázat úplně?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak teraz ma napadá, že taký MS by musel "odtajniť" obsah svojho SW, či tam nie sú zašifrované, nejaké teroristické kódy. Už by sa ďalej nemohol vyhovárať na ochranu svojho duševného vlastníctva pred konkurenciou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ty si myslíš, že MacroShrot nemá zadní vrátka přimo od vlády USA??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele radši nepřispívej nebo ti za chvili zaklepou na dveře dva pánové v saku a skončíš v Guantánamu. Tajný info nebo protivládní info se trestá. Zůstaň svobodný bratře.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to jako že jsi tak naivní, že popíráš spolupráci MacroShrotu s vládou? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, open source zakážou hned den potom. Vždyť kdo to chtěl prosadit že počítač bez koupeného OS "je nelegální". Tím bylo myšleno jako že když si OS nekoupíte tak tam máte upirátěný, evropská komise nebo někdo z nich?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to viselo na stránkách našeho MF viz:
Ministerstvo financí dělá reklamu BSA
http://www.diit.cz/clanek/ministerstvo-financi-dela-reklamu-bsa/36274/
Ministerstvo financí tiše upravilo reklamu na BSA
http://www.diit.cz/clanek/ministerstvo-financi-tise-upravilo-reklamu-na-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak zrovna Win7 podle vsecho prave takova zadni vratka pro FBI a spol. pravdepodobne maji, diskutovalo se o tom pomerne hodne uz pri vydani RC. Ja velet FBI, tak se s Billem dohodnu. Preci jen mit kontrolu nad 25%+ vsech pocitacu na svete je lakava predstava..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja byt Billem tak se nedohodnu, ono by se na to drive nebo pozdeji prislo a hadejte co by udelal svět?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Používal Win ďalej?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nic, v klidu si koupili novou versi vidlí :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mozes pls nalinkovat nejaky zdroj? Zaujima ma to.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No mely to uz Win NT4, w2k, XP, 2003 ... mozna i w98 ... sveho casu mel 3jnou sifru i komercni PGP ... a gnupg ji odmitlo, ze bez zdrojaku ten binarni modul nechteji ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ve vašem bombastickém nadpisu vám chybí písmeno...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už je to opraveno, nechápu za co mínus?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To je přesně to, co Arabové chtějí - aby euroatlantská civilizace z nich byla vyděšena a aby se postupně sama vzdala svých svobod a křesťanských zásad. Což k jejich spokojenosti rádi děláme.

Chytří kluci - ve středověku museli dobývat nepřátelská území a šířit víru mečem, nyní jim k tomu stačí náš strach a naše multikulturní vstřícnost.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych to nehazel jen na araby (konecne, bin Ladin byl cvicen CIA) ... tohle je presne to co _teroristi_ chteji. Ve valce proti terorismu teroriste vyhravaji na cele care. Konecne, uz prosazeni toho terminu "valka proti terorismu" bylo pro teroristy vitezstvim ...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jde o to zda nekdo chce teroristy opravdu likvidovat a nebo pouze vyuzivat k sireni strachu a tim vetsi poslusnosti ovecek.
Patriot Act - uzasny to ochrany zakon... policista prohlasi ze jste terorista a nepotrebuje ani soudni prikaz. hezky vam proleze cely dum a to i ve vasi nepritomnosti. no co, teror je teror

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych se tomu moc nedivil, ona ta americká legislativa stála někdy fakt za to i v minulosti. Jen se podívejte na začátek 20. století, v období 1919 - 1933 byla v USA alkoholová prohibice. Soudruzi chtěli takto vyřešit problém s alkoholismem, jenže tohle opatření bylo silně kontraproduktivní, naopak se alkohol pašoval a tajně vyráběl, mnohdy nekvalitní. Tohle je v bledě modrém. Zakážou necertifikované šifrování, budou šmírovat uživatele. Vzniknou díky tomu různé tajné VPNky, freenety, darknety. Problém to nevyřeší, spíš to bude kontraproduktivní.
Otázka ale je, jestli to vůbec prosadí, mnoho firem bude proti tomu, protože chtějí zachovávat diskrétnost vůči zákazníkům.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Copak ze nekvalitni ... hlavne se toho pasovani alkoholu ucastnili zlocinecke bandy ktere po sobe strileli samopaly (napr. Al Capone). I to se bude opakovat ... no rekni, az bude za necertifikovane sifrovani provaz, co udelas az zaklepou policajti? Spravne, prostrelis dvere a zacnes to do nich pumpovat z brokovnice, nemaje co ztratit ... (resp. ty mozna ne, ale american urcite ... ono v Cechach to spis dopadne tak ze policajt oslneny bankovkou nic neuvidi ...).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Přijde mi zajimavy kolik energie se vynalozi na reseni prav autoru organizacemi chvastajicimi se ze bojuji za prava autoru. Praxe ukazuje ze bojuji spise za vlastni šrajtofle.
Přijde mi to jako držet v ruce kulovnici, v druhe paroží na sobě kožich z jelena a vykládat o nutnosti ochrany těchto zvířat...

Kdyby se takove usili vynalozilo na reseni problemu jak nedrancovat zdroje tehle planety at uz zive ci nezive. Jak rozdelit zdroje mezi vsechny obyvatele dane zeme, resp. zisk z nich. Bo dnes se sice rekne ze treba v afganistanu je hromada nerostnych surovin, ale uz nikdo nerekne ze mistni z toho nebudou mit ani dolar. Ze prifrci americka korporace diky dosazení tech nejlepsich vladcu budouci demokracie a vsechno to bohatstvi se vyveze. Pak si vsichni budou klepat na celo jaky jsou ti afganci volo*é že tam meli tolik bohatstvi a nic z toho nevyuzili ke svemu prospechu...

Skutecne tedy vyuzivame zdroje ku prospechu obyvatelstva? Vynakladame energii v soucasne krizi opravdu na potrebne veci?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.