Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k USA zakázalo veškerý export mířící k výrobci čínských pamětí Fujian Jinhua

> Bezpečnostní hrozba by měla spočívat v tom, že dodávkami výbavy a technologií do Číny vznikne konkurence americkým výrobcům, kteří dodávají nezbytné komponenty pro americké vojenské systémy.

Tomu se rika bullshit vymluva. Stejne jako byla bullshit vymluva ta zaloba Micronu kvuli patentum. Od bullshitu to lze ocistit snadno:

vznikne konkurence americkým výrobcům

... a v tom to cele je. Hlavni 3 vyrobci pameti na nich vydelali majland, takze nebudou sedet na prdeli kdyz jim vznika skutecna konkurence. A cinane zase chteji domaci trh pro sebe, takze se budou snazit postupne vytlacit vsechny ostatni vyrobce, nejen Micron. Proc bojovat o zakaznika nizsimi cenami resp. investovanim, kdyz to muzete udelat zkorumpovanim politiku....

Jo a navic, podle toho co jsem cetl jinde, tak cinane kupuji vyrobni linky od ASML (holandska firma), takze americke firmy akorat ziskaly trochu vic casu; pochybuji ze cinane to jen tak vzdaji.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mene levnych cinskych pameti do USA a vice do Evropy, ja jsem spokojeny. :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jestli budou podobne kvality, jako cinske pameti v dobach minulych... tak dekuji, ale nechci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

myslím, že poslední co uměli byl klasický JEDEC 2133 >> jestli se posunuli někam dál netuším ale pro spoustu zařízení je to naprosto dostačující a jestli zachovají příznivou cenu tak proč ne ... přeci kdo z nás reálně potřebuje XMP na 3k+ ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

majitel AMD Ryzenu hrající PC hry

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem dal plusko. Ano, majitelé AMD Ryzen Raven Ridge, kteří budou chtít mít rychlejší iGPU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tezko rict, telefony jako Huawei byly taky jeste pred par lety poradne smejdy a kde jsou dneska.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

špehující šmejdy pro čínu?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

však už nás špehuje každý :) MS, Google, Apple, vlády, výrobci HW atd. atd. asi pořádní úchyláci nějaký hujahej už mě nevytrhe z klidného spánku ....

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

i hypermarkety sledují mobily lidí a podle toho sestavují regály, tak aby tě roztahali co nejvíce po celým obchodě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"sestavují regály, tak aby tě roztahali co nejvíce po celým obchodě" <= Je naprostá pravda, divím se těm mínusům. Zda to dělají podle mobilů, to si nejsem jistý, ale snaží se aby toho člověk v obchodě obešel co nejvíce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak tyhle praktiky se pouzivaly davno pred nastupem mobilu :) prototo co napsal Crha jako celek je holy nesmysl :)
dat potrebne veci tak aby clovek musel projit okolo nepotrebnych lakadel se pouziva snad odjakziva :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A na to jste přišel jak? Pokud jde o to vyjádření o šmejdech, tak Huawei jsou u mne i v okolí nejspolehlivější telefony. A o tom špehování, to že to řeklo nějaké CIA, NSA a podobní? To jsou pěkný k**vy, kterým já nevěřím nic.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Slizcí a nedůvěryhodní často jsou, ale zase vědí, jak se špehuje. Jestli někdo špehuje proti nim, tak to zjistí. Druhá věc je, že nejspíš poví, že něco zjistili, i když to nebude pravda. Pokud se to hodí.
Ke kvalitě - neslyšel jsem stížnosti, může ty „šmejdy” někdo rozvést (pokud nešlo o nadsázku)?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takže to spíše věříte vyjádření zástupců Čínské lidové republiky? :-o

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je jasne ze nelze verit nikomu kazdy haji sve zajmy >>> a vetsinou jsou tyto zajmy na strane elitaru ;) nikdo nema cisty stit a ted uz jde jen o kvalitu propagandy atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zpravodajské služby nemluví. Konají, špehují, od toho jsou. ;-) Žvatlají politici a mediální 'pisálkové'. + fanatičtí histerici

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel na jeden kvalitni huawei je na aliexpressu 100 cinskejch smejdu, co jsou vhodny tak na hozeni do elektroodpadu... Ja bohuzel cinsky pameti jeste pamatuju. V dobach pred 2 letou zarucni dobou a moznosti vraceni zbozi do 14 dnu meli proste v obchode nejaky pameti s pulrocni zarukou a clovek hral loterii jestli nahodou dostane neco slusnyho, nebo cinsky elektroodpad co snad stihne chcipnout jeste v zaruce a ne az po ni... V te dobe se mi v loterii nedarilo a tak sem za 16 mesicu stih 4 chciply ramky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vsimol si si ze kurz eur->usd prakticky kopiruje cny->usd ? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neni duvod proc by ty pameti meli prodavat nejak znatelne levneji :)
Strategie Ciny je jasna, nez se podari ziskat kontrolu nad morem pro prisun zakladnich surovin - ziskat kontrolu nad vyrobou a vyvozem. Navic spousta Cinskych miliardaru lije dovnitr penize z venku, Ti budou mit zajem o vyrobnu, ktera ma potencial primo v Cine :) casem tam trh bude neskonale zajimavejsi.
Je to jen nase hloupost, ze jsem jim dali know-how a jeste jim za to platime.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

tohle je krásná ukázka monopolního postavení a kartelových dohod
- umělé vyvolávání krizí
- omezení produkce
- blokování konkurence nekalými praktikami a to dokonce na státní úrovni

přesně tak asiatům(nejen číňanům) i arabákům prodávají své know-how a pak jen čumí nj rychlá vidina krátkodobého zisku dělá své :) dřív "továrníci" plánovali návratnost investic na dekády (někdy i generace) a teď šup šup nejlépe nejpozději za rok do obřího plusu a se ziskem střelit ....ale že tím živý svou konkurenci jim je asi jedno :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

viz. Samsung slashes capex, calls end to chip boom after record third quarter

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale to že sa v Čine pre nich vyrábajú všetky iPhone im zrejme nevadí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když chceš psa býti, hůl si vždy najdeš. Tentokrát je ta hůl ovšem hodně směšná. To je stejné jako kdyby USA řekly že zakážou americkým firmám spolupracovat s cizími automobilkami, protože jiné světové automobilky konkurují americkým a tím pádem ohrožují americký automobilový průmysl

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si dobře vzpomínám, tak to byl nejprve právě Micron, který zjistil, že došlo ke krádeži důležitých částí jeho duševního vlastnictví pro výrobu pamětí. A nebyla to jen nějaká hypotéza, protože byli chyceni při činu lidé, kteří se na vykrádání technologie v hodnotě několika miliard US$ podíleli. Následně se Jinhua pokusila ukradené technologie "patentovat". Micronu se nedivím, protože v uplynulých desetiletích investoval do vývoje DRAM desítky miliard dolarů a americký systém je velmi citlivý na porušování práv a v ochraně investic se vždy staví za poškozené firmy. To je podle mně hlavní důvod zákazu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na rozdíl od článku toto dává smysl. Díky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.