Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 4×USB 3.0 řadič VIA VL811+ získal certifikaci USB IF

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proc se v clanku pise o radici, kdyz je to HUB ? :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Když není vázáno na žídný OS, tak by mě zajímalo jestli přes USB 3.0 zdířku nainstaluji z flasky Windows 7. U NEC řadičů to dělalo značné potíže. Instalátor brečel že najednou nemůže číst data

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si jistý: protože instalátor Win7 neumí USB3 (?) a když během procesu instalace přestane využívat služeb BIOSu tak současně přestane vidět zdrojový disk?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je samozřejmě možné. Ovšem to by potom u NEC řadičů znamenalo že nejsou nezávislé na OS. U těch VIA je to možná jinak

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme kazdy radic funguje jen kdyz ma OS drivery nainstalovane. Ze je instalator nema, je problem instalatoru. Stejne tak by jste nenainstaloval starsi Linux, kdyby nemel ovladace a na spravnem miste.

Je to krasne videt kdyz si zkusite nabootovat bez initrd vas system nakopirovany na usb disk, v pripade ze jste meli mass-storage jako modul, nespusti se vam to.

Windows ale nejsou open a ani nemaji krasne vypisy pri bootu, takze Vas problem muzete konzultovat jedine s vyrobcem, ktery na vas s**e. Gratuluji k "dobre" volbe OS :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale mají, existuje debug konzola a je možné zapínat různá úrovně výpisů (a nejen to, klidně třeba zadat breakpoint na volání funkce, lze v podstatě vše, co Vás v rámci debugu napadne). Jen se asi nepočítá s tím, že si to bude bastlit někdo doma. Nicméně možnosti ladění, pokud to umíte, nejsou vůbec zlé.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Není to vázáno na žádný OS, protože to je hub a ne řadič.
Windows 7 podporují pouze USB 2.0, tedy nefunguje instalace z USB 3.0. Windows 8 už USB 3.0 podporují, instalaci jsem ale z USB 3.0 ještě nezkoušel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.