Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Úsporné modely Meteor Lake končí na „U“, 15W poznáte podle „5“, 9W podle „4“

u intelu klasika, bordel a oj3by (u mobilneho CPU sa uvadzaju nejake watty vo velicine zvanej TDP a CPU pritom zere pritom 3,5-nasobne viac) .... oj3by s definiciou TDP ked CPU pracuje na zakl. frekv. (plati aj pre desktop), ktore je pri niektorych mobilnych modeloch brutalne nizko medzi 1-2 GHz a plus k tomu fakt ze mobilny CPU na tejto frekv. prakticky nikdy nepracuje, bud je 1T load medzi 4-5 GHz alebo multiT load medzi 3-4 GHz, alebo je total idle pod 1 GHz

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Je to vcelku prosté, řada H bude žrát 250W, 4U 130W a 9U 180W. :-)

Ale ne, to je samozřejmě jen ftípek, obecně se čeká místo lepšího výkonu výrazně lepší účinnost. Tak se nechme překvapit.

Ceny mají být extra vysoké, takže to půjde do nejlepších (rozuměj nejdražších) laptopů. Doufejme, že v laptopech pro normální lidi tím posílí AMD.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spravy o AMD tento rok:
“AMD vydáva…”

Spravy o Inteli tento rok:
“Intel plánuje…”
“Intel se zpozdí…”
“Intel ruší…”

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Aby bolo jasné, od Meteor Lake sa bude spotreba uvádzať len pre centrálnu dlaždicu s 2 kriplojadrami. Ostatné dlaždice sú vlastne len špecializované koprocesory, takže sa ich spotreba uvádzať nebude vôbec. Taaaaak a sľub o zníženej spotrebe máme splnený.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Stejně jako TDP uvádí pro base clock (u mobilních CPU docela nízký).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Co bylo jasne prehledne to zneprehledni, lidi poznali usporne U-čko, standartni P-čko, vykonnejsi H-čko a nejvyssi HX, tak to ma i AMD kde existujou rady U, H, HS a HX.

Jasne, budeme nove identifikovat ty skvele intelí jeste nevydane ale nadale slibovane procesory podle unikatnich koncovych znaku a cisel alias „U9“ (9W) a „U15“ (15W), co natom ze to bude v realite zrat 3x, hlavne ze to zneprehledni jasny vojeb, o to prave jde, je to zaprahnuta strategie intelu!

Ty intelí vedoucí se nejenze spravaji jako prasata, oni sou i pekne vyzrane svine(obrazek).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tonoucí marketingové oddělení se stébla chytá. Musí být kreativní aby zamaskovali ty nezdary.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten procesor má být dostupný za měsíc a půl a panují kolem toho takové nejasnosti? Asi má Intel dobrý důvod to do poslední chvíle tajít. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.