Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Už víme, jak to je s 33 GB v jedné vrstvě na Blu-ray

BluRay je mrtvé médium. Spolehlivost při vypalování dat a její životnost je katastrofální a externí USB disky stojí pár korun. A to nemluvím o budoucnosti flash pamětí, které nějaké nespolehlivé a velké plastové kola obrátí v prach. Ať si je Sony strčí do píp.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč? BDčko si po 5 letech už nepustím?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

romkrom: Tohle ještě rád odvoláš, tváří v tvář nějaké 16 levelové flešce "za pár korun" s alzheimerem navíc zdarma :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no srovnavat optická média s přívěsky na klíče to fakt nemá cenu flashky drží nad vodou jen to ,že když jsou rok po koupi už nepoužitelné je k mání za nižší cenu násobná kapacita ,ale dlouho se už s plackama spojuje kouzelne slovo holo ,a od čtvrtiny lidstva přichází zas CBHD http://www.cdr.cz/a/28128

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

labuznik: proč ne? v čem jsou optická média o tolik lepší než flashky? Mám zkušenosti, že po 3 - 4 letech nejdou přečíst některé, zdůrazňuji, některé DVD (ne mechanické poškození!). A to jsem používal kvalitní TY. A BR bude podle mne ještě náchylnější. I na mechanické poškození. A z mnou akoupených flashek fungují bez problému zatím všechny. I ty první 256 MB-vé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2heleme: no asi mas pri koupi flashek štěstí :-),ale je fakt ,že já je užívám dost a držím se v "nižší střední" cenové hladině,do 10 mesicu zacinam formatovat s auto opravou a za dalsiho pul roku bezim pro novou; s pálenými DVD je fakt problém s životností , ale to kupodivu i s "origo za 50" externí HDD zas problém s kompatabilitou formátování - 4giga u fat32 prostě nestačí , a spousta mediaboxu jiny neumí,nebo umí svuj co zas neumi kamosuv ,co jsem zkusil tak nej bylo DVD-RAM ,mile mne překvapilo ,že ve win7 už nemusím doinstalovavat ovladače a mít 2mechaniky v 1, a data na tom i po 8 letech užívání drží ,ale bohuzel uz to asi je mrtvy format :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a stejně je už to jedno ,když se v práci připojím přes drát tak je úzké hrdlo rychlost HDD v notebooku , ve většině paneláků už taky mají natahané optiky a ty kapacity a rychlosti fakt ůžasně rychle rostou a šíří se (vzpomínáte na surfování přes noc do 8:00 s 56kb?) , takže proč mít doma spoustu harampádí když budu moct mít virtuální adresáře přístupné odkukoliv

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BD je už třeba pro mě médium nanic. S tím, jakou kapacitu mají současný HDD to nemá smysl mít na nějakých plackách a pořád něco hledat. Doma na filmy mám HTPC, kde mám malinkej HDD jen na OS+SW a všechno tahám z home serveru, kde mám něco kolem 2,5TB místa. A jedu z jakýhokoliv PC (HTPC, můj PC, notebook) a nemusím hledat, na jakým médiu kde co je a který si zrovna půjčil bratr, aby se na něco podíval na HTPC....takže asi tak. Možná na půjčení kamarádovi, ale to spíš řešíme teď tak, že si kamoš nosí 2,5" HDD a ná mu to tam ve škole nakopíruju z notebooku. Otický média jsem již pohřbil

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To já pokládám BD-R za celkem užitečné - HDD prostě není cesta pro dlouhodobý backup určitého "smetí" které prostě nemá smysl mít na disku, ale zase z různých důvodů nemohou být úplně smazána. Já si ho určitě pořídím, ale zatím jsou zde jiné priority.

Bylo zde řečeno, že BD-R nejsou příliš spolehlivá, je to možné něčím doložit? Předpokládám, že by se to určitě objevilo zde na CDR, ale zatím jsem o tom nic nečetl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Corwin: Proc mit to smeti radsi na BD nez na HDD? Nejlepsi cena za BD je 3,90kc/GB. Nejlepsi cena za HDD je 1,61kc/GB (1,5TB) zdroj: eshop mironet. I kdyz vezmu v uvahu, mozne rozdily kvuli pouzivani GB/GiB je cena prostoru na HDD polovicni. Zabrane misto je take podstatne mensi. Zivotnost pri slusnem zachazeni take ve prospech HDD. Naklady na pripojeni HDD prevodnikem na USB cca 470kc, naklady na BD zapisovacku 4400kc. Jedina nevyhoda tohoto reseni s HDD (kterou vidim ja) je trochu nizsi komfort a nutna opatrnost pri pripojovani a odpojovani (ale misto prevodniku je mozne pouzit ramecek na vymeny disk, nebo lze pouzit externi box).
 
Co se tyce "slusneho zachazeni" opt. disk je nachylny na poskrabani, vyssi teploty, chemie. HDD je citlivy na narazy, prip. moznost zkratu pri neopatrnem pripojeni s ext. prevodnikem.
 
Samozrejme nekdo jiny muze mit jina kriteria nez ja. U mne ale HDD na uchovani dat v soucasnosti jednoznacne vede.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Corwin78:
Problémy se zatím týkají 2x a 4x médií Ritek (momentálně na našem trhu nejlevnější, např. jako Imation 4x za ~75 Kč), které po nějakém roce od vypálení nejdou skoro vůbec číst, viz http://club.myce.com/f142/my-ritek-2x-bd-rs-all-dead-306492/
Na ostatních BD-R médiích (TDK, Sony, Philips, Verbatim,...) tuším zatím nikdo nic podobného nepozoroval. Vše ale prověří čas.
Je škoda, že o tom CDRko zatím neinformovalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Také straním HDD. A rozhodně doporučuji pokud vaše základní deska umí eSata tak koupit si boxík s eSata konektorem - šnečí usb se s tím nedá srovnávat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Těch 33GB je decimálně, nebo binárně ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pánové BD je potřeba. Na čem by se za pár let prodávaly filmy v trafice? :)

Jinak každá technologie má něco do sebe a rozhodně si nemyslím, že by flashky vše vytrhly. Kopírovat na ně větší množství malých souborů je utrpení a stejně jak může odejít optický disk tak může odejít i flashka nebo hdd. Btw ani uložení svých dat na netu není zárukou, že tam budou i v době kdy si je budete chtít znovu stáhnout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen bych ještě dodal, že mé sympatie jsou na straně médií, které nepotřebují žádné mechanické otáčení, posouvání atd. Těm dle mého patří budoucnost.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

GSE: Těch 33GB je tam teatrálně!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pani, jadro pudla tu uz predsa bolo...
http://student.cvut.cz/view.php?cisloclanku=2003110401

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

.. podtrzeno secteno ( jak vidno z drivejsich dob)  stavajici BD prehravace-vypalovacky   budou k nicemu.. kdyz je moznost dotlacit  zakaznika kvuli novy)inovovany) technologii ke koupi noveho zarizeni  pejdou do toho radsi  nez by se (mozna i marne) pomoci firmwaru upravovalo stvajici zarizeni.... klasika

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem se nějak ztratil, je řeč o BD nebo BD-R? Já měl za to, že o BD, tedy lisované disribuci čehokoliv. Někdo tady furt míchá domácí archiv s technologií jako takovou. To si fak myslíte, že bussines Sony stojí na domácím vypalování?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jednoznacne neni ocom.. eSATA->HDD.. finito.. externe eSATA disky 1.5TB neni problem zohnat, mam od seagate a dava 60-70MB, CD/DVD/BD/whatever is history forever

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.